Jump to content
Dogomania

Drugi za TM : ( Drugi Feniś. To byłoby niesprawiedliwe, gdyby umarł w schronie. Tkwi tam od 2011. Dajmy Mu poczuć co to miłość. POMOCY !!!

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.10.2022 o 20:48, Alaskan malamutte napisał:

To taką zamówić?

Mysle, że  tak. Sobie na próbę zamówiłam. To ma być miękka karma, wiec wydaje mi się, że za taka cene warto, bo te typowe przy chorej skórze powalają cenami.

Posted
Dnia 4.10.2022 o 07:37, Jaaga napisał:

Mysle, że  tak. Sobie na próbę zamówiłam. To ma być miękka karma, wiec wydaje mi się, że za taka cene warto, bo te typowe przy chorej skórze powalają cenami.

Ojej..szkoda że nie kliknęłaś dwa worki. Od razu oddalabym pieniążki. 

Zamówię w takim razie wieczorem.

Posted
Dnia 4.10.2022 o 07:42, Alaskan malamutte napisał:

Ojej..szkoda że nie kliknęłaś dwa worki. Od razu oddalabym pieniążki. 

Zamówię w takim razie wieczorem.

Własnie zamówiłam - 152 zł. Na allegro jest inny rodzaj tej karmy tańszy, ale ma większosć kurczaka i tylko dodatek ryb,więc wzięłam ta rybną.

• Upvote 1
Posted

Na wątku zamojskim napisałam o zmianach w rozliczaniu i podwyzkach cen. Drugi będzie rozliczany więc 13 zł za dobę plus karma ( 390-403 zł miesiąc).

Posted
Dnia 3.10.2022 o 15:58, Alaskan malamutte napisał:

Jeśli tylko zapadnie decyzja, jaka karmę zamówić, to kliknę.

Pamiętam, że MAX [*] u Murki jadł Hillsa. Zaproszę konfirm31, ona ma doświadczenie z alergiami. 

Asia mnie przecenia. Max u Murki jadł Eukanubę, Hills, a potem Royala, za poradą mar-gajko. I u niego ten Royal był najlepszy, a Hills, najgorszy, czyli, że się drapał, wygryzał i musiał dostawać sterydy. 

. Może ta nowa karma, znaleziona przez  Jaagę, mu posłuży? Trzymam kciuki 

Posted
Dnia 10.10.2022 o 09:58, Alaskan malamutte napisał:

Jaaga jak Drugi zareagował na ta nową karmę? chętnie je?

Obawialam się, że bedzie reagować, jak moje, ale je normalnie, bez nadmiernego zapału. Moje male za to jedza juz drugi worek. Kupilam jeszcze inny smak, gdzie jest tylko 20%ryby i tą zjadły. Z moimi karmami przyszła kość i Drugi sobie znalazl ją.  Ona mu wyraźnie bardzo zasmakowała. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 14.10.2022 o 22:23, elik napisał:

Mam dla Drugiego 95,00 zł bardzo proszę o nr konta i potwierdzenie na bazarku po otrzymaniu tej kwoty.

Asiaaaa proszę o nr konta Drugiego  🙂  

• 2 weeks later...
Posted

Jak psiak się drapie to karma z jagnięciną, na pewno bez kurczaka, ktoś kiedyś podawał karmę antyalergiczną tyle że kosmicznie drogą, z owadów 😳.

Posted
Dnia 30.10.2022 o 20:20, Onaa napisał:

Jak psiak się drapie to karma z jagnięciną, na pewno bez kurczaka, ktoś kiedyś podawał karmę antyalergiczną tyle że kosmicznie drogą, z owadów 😳.

Ja mam w domu alergika. Na kurczaka, łososia i jak się okazało, również na ziemniaki (a są one często wypełniaczem w karmach hipoalergicznych). Próbowałam różnych karm (choc wybór był dość okrojony). Dopiero Alpha Spirit rybna u nas podpasowała i unormowała sytuację, ale mimo mniejszego dawkowania niż w tańszych karmach to niestety żywienie małego psiaka kosztuje nas 140zł/msc. Do karmy wet przypisał nam szampon Hexaderm oraz tabletki na poprawę stanu sierści i skóry. Z innych karm to była brana pod uwagę właśnie owadzia Optimanova. Odstawiliśmy też mokrą karmę, choć np. mokra Pokusa i Perro też nie wywołały alergi. Nie wiem jaka sucha mogłaby być dobra dla Drugiego, chyba trzeba szukać metoda prób i błędów. 

Zdrowia dla Drugiego.

Posted

Na koncie Drugiego są następujące wpłaty: 

KrystynaS-30zł❤️

Limonka80 - 40zł ❤️

Rodzice Aska7 -50zł ❤️

Agat21 -20zł ❤️

Ewa Marta -10zł ❤️

Nesiowata -10zl ❤️

P. Irenka z Katowic -20zł   ❤️

AnnaGR -60zł    ❤️

Pięknie dziękujemy!!!kwiat-ruchomy-obrazek-0133

• 2 weeks later...
Posted

Zrobiłam też zbiórkę dla zamojskich staruszków, wystawiłam na dłuższy okres, będziemy cierpliwie zbierać, a uzyskane pieniądze podzielimy równo na wszystkie psy.

Jeśli trzeba będzie zrobić zbiórkę oddzielnie dla Łatusia, to usunę go z tej zbiorowej zbiórki.

Proszę o rozsyłanie linku znajomym, udostępnianie, bo to szansa na dodatkowe pieniądze.

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/en/zamojskiestaruszki

Może ktoś inny tytuł podsunie?

• Like 1
  • 2 weeks later...