Negri_2008 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 :multi::multi::multi: Udało się Elza już w nowym świecie. Podróż była długa ale skuteczna. Cały czas byle prędzej do przodu :cool1: Wiosenka ulokowała Elzę w kojcu. Biedactwo, leżało sobie obok budki i rozglądało dookoła niepewnie. Na pewno ma wielki zamęt w głowie; nowe miejsce, nowe psy i ludzie...ech....że tez to wszystko musi być takie stresujące.:shake: Czuję się odpowiedzialna za ten jej stres ale w słusznej sprawie. :p Na razie takie wieści, bo nic się jeszcze nie wydarzyło oprócz ulokowania Elzuni ;) Elza dostała kolacyjkę. W ogóle to fajnie tam u Wiosny musi być. Taka wiejska cisza w słuchawce i tylko fajne szczekanie piesków w oddali. A gdzieś tam w tle pewnie nasz Kubuś darł ryja :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ciotki, wygrałyśmy z losem jaki Elzie mógł być pisany :cool1: Biorę się za liczenie wpłat i zaraz wszystko napiszę :lol: Quote
Negri_2008 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Na dzień 9.06. mamy: deklaracje: Lara - 5 zł Malicja - 10 zł Maugo - 40 zł Ra_dunia - 30 zł Zuzia63 - 100 zł Wpłaty jednorazowe: Ra_dunia - 20 zł Żabusia - 50 zł Dziękujemy :Rose: Ciocia Żabusia już kolejny raz mocno nas zasiliła.:loveu: Zapraszamy Żabusiu na wątek ;) Lece wszystko zapisać w pierwszego posta :lol: Quote
gonia66 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 BArdzo bardzo sie cieszę, ze kolejna bidulinka pojechala po nowe lepsze życie do ludzi- ktorzy kochaja zwierzęta nad życie:loveu::loveu::loveu: Tylko ciągle nie mam numeru konta:razz::razz::razz:Negri...Ty sie normalnie nie wyrobisz jak bedziesz musiala stawiac flaszkę za flaszką jako rekompensate:p Quote
Negri_2008 Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 gonia66 napisał(a):BArdzo bardzo sie cieszę, ze kolejna bidulinka pojechala po nowe lepsze życie do ludzi- ktorzy kochaja zwierzęta nad życie:loveu::loveu::loveu: Tylko ciągle nie mam numeru konta:razz::razz::razz:Negri...Ty sie normalnie nie wyrobisz jak bedziesz musiala stawiac flaszkę za flaszką jako rekompensate:p Goniu, kurczaki pieczone .... zaraz tam do Ciebie pojadę chyba i Cie wyściskam na przeprosiny. :oops: Już ślę Quote
gonia66 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Negri_2008 napisał(a):Goniu, kurczaki pieczone .... zaraz tam do Ciebie pojadę chyba i Cie wyściskam na przeprosiny. :oops: Już ślę No to predziutko predziutko do mnie- zapraszam(tylko z flaszką;)):eviltong::loveu::loveu::loveu: Quote
agata51 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Wypoczywaj, Elzuniu. Jutro całkiem nowy dzień wstanie dla ciebie. Quote
zuzia63 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Jak dobrze wiedzieć, że wszystko w porządku:multi: teraz może być tylko lepiej Quote
Ra_dunia Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Super wieści! Elza zjadła kolację? No to wspaniale! Znaczy się nie jest aż tak zestresowana, skoro jednak je :loveu: Quote
wiosna Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Elzunia wystraszona, biedulka. Leży i patrzy, gdy podeszłam, trzęsła się przerażona :placz: kolacji nie zjadła, rano posiedziałam z nią trochę, ale wyjść z kojca nie chciała. Zostawiłam jej śniadanie - przy mnie nie jadła. Biedne psisko ;( Mam nadzieję, że szybko zorentuje się, że nie ma czego się bać. Quote
rita60 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 wiosna napisał(a):Elzunia wystraszona, biedulka. Leży i patrzy, gdy podeszłam, trzęsła się przerażona :placz: kolacji nie zjadła, rano posiedziałam z nią trochę, ale wyjść z kojca nie chciała. Zostawiłam jej śniadanie - przy mnie nie jadła. Biedne psisko ;( Mam nadzieję, że szybko zorentuje się, że nie ma czego się bać. Biedna mała:-(ale co najgorsze za nia,teraz bedzie tylko lepiej. Quote
Ra_dunia Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Biedna, przestraszona Elzunia... Na pewno będzie coraz lepiej, ale długa droga przed nią... Quote
Negri_2008 Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 ojejej a ja myślałam, że jednak coś zjadła :-( Biedna mała. Długa podróż za nią i przed.... Mam nadzieję, że się pozbiera :placz: Quote
zuzia63 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Teraz to pewnie trzeba jej odrobinę czasu, jak suczynka zobaczy, że krzywdy nikt nie robi, ma michę i mizianko, dojdzie do siebie. Ja też mam lęki jak jestem w nowym miejscu i nie wiem co mnie czeka:p Quote
leni356 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 A gdzie Elza jedzie dalej? Nie zostaje u Wiosny? Quote
Negri_2008 Posted June 10, 2009 Author Posted June 10, 2009 leni356 napisał(a):A gdzie Elza jedzie dalej? Nie zostaje u Wiosny? Elza zostaje u Wiosny do czasu oswojenie i znalezienia super domku ;) Quote
__Lara Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 wiosna napisał(a):Elzunia wystraszona, biedulka. Leży i patrzy, gdy podeszłam, trzęsła się przerażona :placz: kolacji nie zjadła, rano posiedziałam z nią trochę, ale wyjść z kojca nie chciała. Zostawiłam jej śniadanie - przy mnie nie jadła. Biedne psisko ;( Mam nadzieję, że szybko zorentuje się, że nie ma czego się bać. Bidulka :( to co ona musiała w schronisku przechodzić :( ciotki, jak dobrze żeśmy ją stamtąd wyciągnęły! Quote
agata51 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Nie bój się, Elzuniu, nikt cię już nie skrzywdzi. :loveu: Quote
Maszaberla Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Negri_2008 napisał(a):ojejej a ja myślałam, że jednak coś zjadła :-( Biedna mała. Długa podróż za nią i przed.... Mam nadzieję, że się pozbiera :placz: Doris, badzmy dobrej mysli A Igor? Nie pamietasz jak ganialas za nim po krzakach zeby zrobic mu zdjecie? A kto teraz panoszy sie w ogrodku i donosi na Krecika? Pamietasz jakie mialysmy obawy, ze jeszcze wiele czasu uplynie i co? Igor otworzyl sie blyskawicznie A Elzunia chyba byla bardziej smiala Dla niej to nowy swiat, wszystko nowe, czuje sie pewnie samotnie, jeszcze troche, troszeczke... bedzie dobrze Quote
Maszaberla Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 agata51 napisał(a):Nie bój się, Elzuniu, nikt cię już nie skrzywdzi. :loveu: Brakowalo mi slow, wlasnie - nikt juz jej nie skrzywdzi Quote
agata51 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Trochę czasu, czuła i mądra ręka Człowieka i będzie dobrze! Quote
zuzia63 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 :Dog_run: tak będzie biegać i cieszyć się życiem! Quote
Negri_2008 Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Cioteczki, macie racje. :loveu: Wszystko się ułoży. Potrzebny jest czas, czas i jeszcze raz czas... Mam kolejne wpłaty od: Renatki - 25 zł ( 10 zł górka na poczet przyszłego miesiąca) :loveu: Gonia66 10 zł Cioteczki, mam jeszcze jedną, nie zbyt miłą wiadomość. TZ Wiosny zabierając Elzę ze schronu musiał zapłacić opłatę adopcyjną w kwocie 50 zł :angryy::angryy::angryy: Musimy rodzinie "Wiosna" oddać te pieniądze. Ja o tym nie pomyślałam i nie uprzedziłam Was, że tak może się zdarzyć :oops: i znowu Was zaskakuję jakimiś kosztami.:oops::oops::oops: Ale nie martwmy się. Dopisuje nam szczęście jeżeli chodzi o pieniądze i we wpłatach jednorazowych mamy fundusz na pokrycie tej opłaty. Wczoraj nie mogłam wejść na dogo i dopiero dziś zrobię przelew dla Wiosny na pokrycie opłaty za hotel i tej nieszczęsnej opłaty adopcyjnej. Koszty transportu możemy pokryć tylko w części, ale Bazarek Ra_duni dobrze stoi i nie będzie kłopotu z pozostałą kwotą. Wszystko w pierwszym poście. I znowu zmieniłam tytuł wątku :evil_lol: Quote
agusiazet Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Czytam optymistyczne wieści i rozumiem, że mam przelać obiecaną kasę na podane konto? Cieszę się, że sunia już bezpieczna i w dobrych rekach! Quote
Recommended Posts