Jump to content
Dogomania

Żegnaj Muszkieterze ♡. GUCIO już Anecik. PROSZĘ o pomoc, zdrowie Gucia coraz gorzej..na koniec każdego miesiąca kilkaset złotych na minusie! :((

Recommended Posts

Posted
Dnia 9.02.2024 o 19:54, Tola napisał:

Wpłaty dla Gucia na konto ZEA :kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0157.gif

545 zł - agat21 (01.02.)

10 zł - Nesiowata (02.02.)

20 zł  - Ruta 93 (07.02.)

Nesiowata i Ruta - serdeczne dzięki 

image.png.c04a4dffc8f29deb1fc44376d9c9d382.png

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 28.02.2024 o 08:27, mari23 napisał:

cudne te przebiśniegi 🙂

Oby wiosna przyniosła Guciowi naszemu lepsze samopoczucie ❤️ 

Niestety nie mam dobrych wieści o Guciu. 😞 

Od kilku dni nie chciał jeść i wczoraj pojechał na badania do weta. Wyniki nie są tragiczne, nerki trochę gorzej, ale na szczęście nie tak żle jak kilka miesięcy temu. Dostał kroplówki na przepłukanie, a w poniedziałek będzie kontrola. Generalnie jednak Gucio czuje się ostatnio gorzej, bo coraz częściej głównie leży, a jak się go stawia na łapki, to po paru krokach przewraca się i nie jest w stanie się podnieść. Noce też są coraz trudniejsze, bo bywa, że Gucio źle się ułoży i nie potrafi się sam poprawić - wtedy zawodzi i płacze aby wezwać pomoc. Librella działa coraz słabiej, na razie z powodu badania krwi nie można było jej znowu podać. Może przy kontroli w poniedziałek będzie na tyle dobrze, że Guciuś ją dostanie. Oby. Bo to jedyne, co jeszcze w jakikolwiek sposób "uruchamia" Gucia.

Coraz częściej pojawiają się myśli, że Guciuś już zdecydowanie ma bliżej niż dalej.. 😢

Posted
Dnia 28.02.2024 o 19:39, Poker napisał:

Można jeszcze  podać olejek CBD koniecznie  weterynaryjny.

Czy on działa w miarę szybko? Masz jakieś dobre doświadczenia? Kiedyś dawałam mojemu psiakowi przez kilka tygodni, ale nie było żadnej poprawy. A mój psisko ma znacznie mniejsze dolegliwości w porównaniu z Guciem. 😔

Posted
Dnia 28.02.2024 o 13:30, agat21 napisał:

Niestety nie mam dobrych wieści o Guciu. 😞 

Od kilku dni nie chciał jeść i wczoraj pojechał na badania do weta. Wyniki nie są tragiczne, nerki trochę gorzej, ale na szczęście nie tak żle jak kilka miesięcy temu. Dostał kroplówki na przepłukanie, a w poniedziałek będzie kontrola. Generalnie jednak Gucio czuje się ostatnio gorzej, bo coraz częściej głównie leży, a jak się go stawia na łapki, to po paru krokach przewraca się i nie jest w stanie się podnieść. Noce też są coraz trudniejsze, bo bywa, że Gucio źle się ułoży i nie potrafi się sam poprawić - wtedy zawodzi i płacze aby wezwać pomoc. Librella działa coraz słabiej, na razie z powodu badania krwi nie można było jej znowu podać. Może przy kontroli w poniedziałek będzie na tyle dobrze, że Guciuś ją dostanie. Oby. Bo to jedyne, co jeszcze w jakikolwiek sposób "uruchamia" Gucia.

Coraz częściej pojawiają się myśli, że Guciuś już zdecydowanie ma bliżej niż dalej.. 😢

Starość i choroby nie służą Guciowi...Trzymaj się chłopaku, najważniejsze, żebyś nie cierpiał  ❤️

• Like 1
Posted
Dnia 29.02.2024 o 16:09, Ellig napisał:

Starość i choroby nie służą Guciowi...Trzymaj się chłopaku, najważniejsze, żebyś nie cierpiał  ❤️

Dzięki za dobre słowa. 

Posted

Za luty wyszło za hotelowanie, weta i leki 960 zł. W tym miesiącu płacę z mojego konta, a to co jest uzbierane na Zea niech przejdzie na następny miesiąc.

Posted
Dnia 28.02.2024 o 13:30, agat21 napisał:

Generalnie jednak Gucio czuje się ostatnio gorzej, bo coraz częściej głównie leży, a jak się go stawia na łapki, to po paru krokach przewraca się i nie jest w stanie się podnieść. Noce też są coraz trudniejsze, bo bywa, że Gucio źle się ułoży i nie potrafi się sam poprawić - wtedy zawodzi i płacze aby wezwać pomoc. Librella działa coraz słabiej, na razie z powodu badania krwi nie można było jej znowu podać. Może przy kontroli w poniedziałek będzie na tyle dobrze, że Guciuś ją dostanie.

Jakbym widziała mojego Dżekunia pod koniec życia 😥 

Trzymaj się Guciu ❤️

Posted
Dnia 3.03.2024 o 22:31, Tola napisał:

Wpłaty dla Gucia na konto ZEA :kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0157.gif

20 zł - Mazowszanka 13 (09.02.) I, II

100 zł - Keyuta (15.02.

Dziękuję, zapisałam. 🌻

Posted

Z Guciem jest źle. Kroplówki nie obniżyły poziomu mocznika prawie wcale. I nie ma jak już inaczej tego zrobić. Krew gęsta, trudna do pobrania. Znowu nie miał apetytu, dopiero po podaniu sterydu nabrał chęci na jedzenie. Będę rozmawiać z wetką, która go prowadzi.

Trzymajcie za mnie kciuki. Jest mi bardzo smutno i źle. 

Posted

Co by się nie działo, najważniejsze, że Guciu od kiedy jest u Anecik zaznał szczęścia, miłości i wszystkiego, co najlepsze. Trzymaj się Gosiu❤️❤️❤️ 

Posted
Dnia 6.03.2024 o 08:39, Gabi79 napisał:

Co by się nie działo, najważniejsze, że Guciu od kiedy jest u Anecik zaznał szczęścia, miłości i wszystkiego, co najlepsze. Trzymaj się Gosiu❤️❤️❤️ 

Tym się pocieszam.. Ponad 2 lata normalnego spokojnego życia.

• Like 2
Posted

agat, zrobiłaś  więcej niż było można.  Gucio ma dobre życie, ale niestety  ono nie trwa wiecznie, chociaż trudno  z tym się  pogodzić. 

Posted
Dnia 6.03.2024 o 12:28, Poker napisał:

agat, zrobiłaś  więcej niż było można.  Gucio ma dobre życie, ale niestety  ono nie trwa wiecznie, chociaż trudno  z tym się  pogodzić. 

Dziękuję za te słowa. Ale jak wiesz w takich sytuacjach nie ma tak naprawdę pociechy. To jest koszmarnie trudne. 

• Like 3