Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam chyba dobrą wiadomość dla wszystkich tych, którym Albert tak zapadł w serce.
Przeczytałam wątek i zadzwoniłam do schroniska.
Rozmawiałam z Kierowniczką i mam pewność, że Albertowi uśpienie nie grozi. Jesteśmy umówione na telefon jak tylko będą konkrety w sprawie Jego leczenia. Niestety, nie dowiedziałam się jakie leki dostawał, ale chodzi zdecydowanie lepiej. Wet. chce zrobić operację na kręgosłup.
Poprosiłam Panią Kierowniczkę o wyliczenie kosztów badań krwi, moczu i RTG, aby można było zrobić te badania przed operacją. Nie jest rozsądne, aby bez tych badań ciachać psa w ciemno. Mam obiecane, że po rozmowie z wetem Kierowniczka do mnie zadzwoni i przedstawi koszty.
Wtedy myślę, będzie trzeba ogłosić pospolite ruszenie ze zbiórką pieniędzy i przesłanie ich na konto schroniska.
W tej chwili możemy się tylko cieszyć, że jest lepiej i poczekać na konkrety.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BOże Irenko jak się cieszę,że pokazałaś się na wątku. Ja już nie wiedziałam do kogo pisać żeby ściągnąć go na wątek i zainteresować losem tej psinki.Codziennie rano z bijącym sercem zaglądałam na wątek bo bałam sie ,że ,,gazzy,, napisze ,że już go uśpili:shake: Ale jesteś:multi:i będzie dobrze

Posted

majka50 napisał(a):
BOże Irenko jak się cieszę,że pokazałaś się na wątku. Ja już nie wiedziałam do kogo pisać żeby ściągnąć go na wątek i zainteresować losem tej psinki.Codziennie rano z bijącym sercem zaglądałam na wątek bo bałam sie ,że ,,gazzy,, napisze ,że już go uśpili:shake: Ale jesteś:multi:i będzie dobrze

Dobrze, że mam blisko do Ciebie, jak będę chciała bić za utratę głowy w temacie Alberta:mad:;).
Ale "kara" musi być, masz zadanie bojowe:evil_lol:.
Prześledź wątek Alberta i wyślij pw do osób, które deklarowały jakąś pomoc finansową. Musimy wiedzieć na jakie kwoty możemy liczyć.
Jak schronisko się wypowie, to trzeba będzie dozbierać brakującą kwotę.
Myślę, że nie ma na co czekać, musimy mieć konkrety.
Gdybyś miała problem jak to zrobić, to poczytaj wątek Rudzika.
Maszaberla:loveu: robi świetne zestawienia finansów.

Posted

Zgodnie z poleceniem szefowej prześledziłam wątek i tak. Pomoc finansową deklarowały MyrkurDagur, Yoko100, ,,agata 51,ja i jeszcze dwie osoby ale nie mam ich nicków. Postaram się nawiązać kontakt z wszystkimi:lol:

Posted

Irenko napisałam już prawie do wszystkich którzy deklarowali pomoc finansową. Nie mam kontaktu z Pania Bogusia i Aniołkiem. Ale już napisalam do Renaty5 z prośbą o kontakt.Teraz czekam na odpowiedż. :lol: Oby udało sie pomóc tej psinie.

Posted

Napisałam na pierwszej stronie deklarowane kwoty o których wiem. Sprawdźcie czy wszystko dobrze napisałam. A Majkę prosiłabym , żeby podała mi na pw , albo w wątku wszystkie pozostałe osoby i ich nicki , w raz z kwotą jaką oferowały dla naszego Alberta. Póki co mamy 140 zł miesięcznie. Pozdr. Aga :)

Posted

irenaka napisał(a):
Mam chyba dobrą wiadomość dla wszystkich tych, którym Albert tak zapadł w serce.
Przeczytałam wątek i zadzwoniłam do schroniska.
Rozmawiałam z Kierowniczką i mam pewność, że Albertowi uśpienie nie grozi. Jesteśmy umówione na telefon jak tylko będą konkrety w sprawie Jego leczenia. Niestety, nie dowiedziałam się jakie leki dostawał, ale chodzi zdecydowanie lepiej. Wet. chce zrobić operację na kręgosłup.
Poprosiłam Panią Kierowniczkę o wyliczenie kosztów badań krwi, moczu i RTG, aby można było zrobić te badania przed operacją. Nie jest rozsądne, aby bez tych badań ciachać psa w ciemno. Mam obiecane, że po rozmowie z wetem Kierowniczka do mnie zadzwoni i przedstawi koszty.
Wtedy myślę, będzie trzeba ogłosić pospolite ruszenie ze zbiórką pieniędzy i przesłanie ich na konto schroniska.
W tej chwili możemy się tylko cieszyć, że jest lepiej i poczekać na konkrety.

Irenko - bez komentarza :buzi:

Wlasnie dlatego marudzilam ze nic mi nie wychodzi jak Cie nie bylo tam gdzie jestes potrzebna ;)

Posted

Gazzy prosze Cie dopisz MyrkurDagur zadeklarowala 40 zlotych jednorazowo, i Pani Bogusia 50 złotych jednorazowo jeżeli braknie pieniedzy na leczenie. Ja deklaruję 30 zlotych miesięcznie.

Posted

jak to jest :cool3:, wystarczyło wejście na wątek jednej kobiety, jeden telefon i od razu akcja nabrała tempa. Irenko :loveu: jak Ty to robisz :p:p:p to pewnie przez te fluidy anielskie:angel:

Posted

marysia55 napisał(a):
jak to jest :cool3:, wystarczyło wejście na wątek jednej kobiety, jeden telefon i od razu akcja nabrała tempa. Irenko :loveu: jak Ty to robisz :p:p:p to pewnie przez te fluidy anielskie:angel:

Ależ ja Marysiu:loveu: kompletnie nic nie zrobiłam. Jeden telefon tylko :oops:
Myślałam, że dzisiaj ktos zadzwoni, ale cisza. Może weta nie było?
Majka:loveu:
Czy ja dobrze liczę, że jest w sumie 260,00 zadeklarowanych wpłat?
Muszę coś powiedzieć jak zadzwonią ze schroniska a z rachunków ostatnio jestem noga:oops:

Posted

Irenko małe sprostowanie . Otrzymałam wczoraj wieczór infromacje na pw- nie będzie 50 złotych jednorazowo od Pani Bogusi. Bedzie opłata miesieczna 100złotych. Tak więc jest 210 złotych/ z tego jedna jednorazowa a reszta miesięczna/

Posted

majka50 napisał(a):
Gazzy prosze Cie dopisz MyrkurDagur zadeklarowala 40 zlotych jednorazowo, i Pani Bogusia 50 złotych jednorazowo jeżeli braknie pieniedzy na leczenie. Ja deklaruję 30 zlotych miesięcznie.

Ale pani Bogusia 50 zł jednorazowo + te 100 zł miesięcznie ?? Czy tylko 50 zł jednorazowo ?