irysek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 oprocz tych dziewczyn adopcje do niemiec prowadzi negri, kikou, Reskiu21 (sama mieszka w niemczech i bierze na dt psy z naszego schronu, szuka im domow w niemczech), modliszka84 tez chyba cos ma wspolnego z adopcjami zagranicznymi. a moze jakies ciotki zrobia bazarek na staruszka onka albercika? brakuje 280zl, takze jest to do uzbierania. Quote
Leyla Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Jest kolejne stałe 50 zł od Lacrimy:loveu: Nie wiem jak się załatwia te adopcje zagraniczne....ale pewnie trzeba będzie czekać, więc zaplecze finansowe musi być. Majka odezwij się !!! co Ty na to?? Dziś zadzwonię do Negri ,bo ją znam i czegoś się dowiem.. Quote
irysek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 no wlasnie to dzwon i zalatwiaj. a kasy przybywa z kazdym dniem. super. Quote
Leyla Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Cekamy na Majkę, niech zabierze głos w tej sprawie. Albeta znam osobiście i wiem jak się przywiązał do obecnego domu, nie pozwólmy mu więcej cierpieć, nie pozbywajmy sie go.... Właśnie w tym hoteliku jest Erni,pies za którego ja jestem odpowiedzialna i pomimo kosztów nie odważę sie go stamtąd zabrać ,bo to oznaczałoby jego koniec. Może serce by biło ale dusza by umarła.. Quote
Leyla Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 gazzy napisał(a):Właśnie, dlaczego nie ma Majki? Maaaajjkaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!:placz: Quote
majka50 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Albert wyadoptowany jest na mnie. Ja za niego odpowiadam.I ja decyduję o tym gdzie będzie a gdzie nie. A jedzie do mariamc. Quote
__Lara Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 majka50 napisał(a):Albert wyadoptowany jest na mnie. Ja za niego odpowiadam.I ja decyduję o tym gdzie będzie a gdzie nie. A jedzie do mariamc. Ok, to jak taka decyzja to ja już milczę.... ;) Quote
irysek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 czyli jest zabierany stamtad gdzie jest, a jedzie do marii mc? czyli deklaracje juz nie sa potrzebne... Quote
majka50 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Albert zabierany był ze schroniska z myślą ,że będzie na stałe u mariamc. Jego pobyt w Radomsku miał być tylko tymczasowy.Wszyscy o tym wiedzieli i się zgadzali.Pobyt Alberta w Radomsku to koszt 600 złotych /lub 750,00/ za hotelik + badania,leki i karma specjalistyczna. To będzie około 1.000,00 zł miesięcznie. Jeżeli zbierzecie taką kwotę miesięcznie i jeżeli ktoś będzie za to odpowiadał i prowadził jego sprawy finansowe do końca jego życia to proszę bardzo.Nie będę się sprzeciwiać. Quote
Lu_Gosiak Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 wydaje mi sie, że warto chociaż spróbować pozbierac deklaracje, żeby potem nie było z Albertem jak z Dziadziem - tez owczarek niemiecki, który wyszedl na jeden dzien ze schroniska był przeszczesliwy po czym jak wrócil to chyba w niecały tydzien czasu odszedl...owczarki bardzo szybka przywiązuja sie do człowieka, a Albert ewidentnie doktora traktuje jak swojego Pana koszty jednak sa ogromne to fakt Quote
irysek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Bonus niedawno tez zostal umieszczony w radomsku, po to, zeby go podkurowali panowie, a potem powedruje gdzie indziej. ile kosztowac bedzie miesieczny pobyt albercika u marii? gosiaku, ale mariamc nie ma chyba schroniska? czy albert idzie do marii do schronu? Quote
irenaka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Przepraszam Majka, że dopiero teraz jestem. Po pierwsze bardzo bym prosiła, abyście nie podejmowały decyzji za Majkę50. Po drugie, może ktoś się w końcu ruszy i sprawdzi jakie są warunki u Danusi? A może kogoś Wam podesłać, żeby opisał Wam warunki jakie będzie miał pies? Warto przecież sprawdzić, jeżeli macie wątpliwości. Ja bym tak zrobiła. Czy ktoś sprawdził jakie będą w przyszłości koszty w obecnym hotelu? Wiecie o podwyżce? Może jakieś konkretne deklaracje finansowe? 750,00 + leczenie. Kto chętny do pomocy i stałych deklaracji? Quote
irysek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 ja na watku jestem nowa, trafilam z bazarku tutaj. wg mnie radomsko jest za drogie, jesli pies juz doszedl do siebie, warto go przeniesc w inne tansze miejsce. czy dowiem sie w koncu czy mariamc ma schronisko czy hotel? bo lu gosiak pisala cos o powrocie psa do schronu. a chyba mariamc schroniska nie ma. no i kolejna nowsc, kto to jest danusia? a chetnych do deklaracji masz ireno na pierwszej stronie wytluszczonych. Quote
majka50 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Irysku mariamc ma i schronisko i hotelik.Koszt pobytu Alberta u mariamc to kwota 200,00 złotych miesięcznie.Mamy prawie tyle deklaracji z moją włącznie. Ja dodatkowo zobowiązałam się pokrywać koszty leków i karmy specjalistycznej./okolo 400,00zł miesięcznie/ Trochę tego będzie.Deklaracje są tylko deklaracjami nawet te stałe. Nikogo nie zmuszę do wpłacenia zadeklarowanej kwoty.Patrząc na inne wątki wiem jak to wygląda z czasem.Na koniec zostanę sama.Nie stać mnie na przeznaczenie prawie całej mojej pensji dla Alberta.Chociaż bardzo mi na nim zależy.Mam jeszcze inne zobowiązania. Uważam,że u Danusi/mariamc/ będzie mu bardzo dobrze.Bedzie miał ciepły ogrzewany boks,dobrą karmę, leki i opiekę weterynaryjną całą dobę.A do tego rzeszę wspaniałych ludzi/wolontariuszy/ no i Danusię. Quote
Inez de Villaro Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Majka- nie zapominaj, że Ty tu podejmujesz decyzje i wybierz to, co jest dla psa najlepsze...nie sugeruj się emocjonalnymi wpisami niektórych osób! Ten hotel, gdzie jest teraz to tylko hotel , nie DOM!!! u mariamc bedzie miał to samo, a może i lepiej...wiem, bo znam ją i widziałam, jak zajmuje sie psami i widziałam, jak pies bedzie traktowany! Nie ma lepszej osoby niz mariamc... a za 1000 zł to mozna wynając nie tylko hotelik ale całe mieszkanie w okolicy, ktoś przesadził z ta kwotą ZDECYDOWANIE!!!!! Niektórzy na psiej krzywdzie i naiwności dobrych ludzi potrafia jak widze zrobic niezły biznes!!!! zgroza! No chyba, że osoby wypowiadające sie tutaj znajda sponsora na te 1000 zł miesiecznie...na wiele, wiele miesięcy....bo to przeciez nie o jeden miesiąc chodzi... Quote
__Lara Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='Inez de Villaro']Majka- nie zapominaj, że Ty tu podejmujesz decyzje i wybierz to, co jest dla psa najlepsze...nie sugeruj się emocjonalnymi wpisami niektórych osób! Ten hotel, gdzie jest teraz to tylko hotel , nie DOM!!! u mariamc bedzie miał to samo, a może i lepiej...wiem, bo znam ją i widziałam, jak zajmuje sie psami i widziałam, jak pies bedzie traktowany! Nie ma lepszej osoby niz mariamc... a za 1000 zł to mozna wynając nie tylko hotelik ale całe mieszkanie w okolicy, ktoś przesadził z ta kwotą ZDECYDOWANIE!!!!! Niektórzy na psiej krzywdzie i naiwności dobrych ludzi potrafia jak widze zrobic niezły biznes!!!! zgroza! No chyba, że osoby wypowiadające sie tutaj znajda sponsora na te 1000 zł miesiecznie...na wiele, wiele miesięcy....bo to przeciez nie o jeden miesiąc chodzi... Przepraszam bardzo, ale to nie są nasze emocjonalne wypowiedzi. Staramy się tylko doradzić, ale widzę, że nawet to jest zabronione. Ja też starałam się pozyskać fundusze dla tego psa. Nie zmuszam majki50 do podejmowania takich, a nie innych decyzji, zrobi jak zechce. Czy nie można już doradzić? trzeba być zaraz takim uszczypliwym? Quote
Lu_Gosiak Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 irysek napisał(a): bo lu gosiak pisala cos o powrocie psa do schronu. pisałam wcześniej o historii Dziadka - innego psa:roll::roll: z bazarku na Alberta uzbierało sie 172zł Majka podeslij mi na pw prosze numer konta to przeleje, a ksiazek na bazarek dalej nie otrzymałam, wiesz może czy zostały wysłane??? Quote
irenaka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='__Lara']Przepraszam bardzo, ale to nie są nasze emocjonalne wypowiedzi. Staramy się tylko doradzić, ale widzę, że nawet to jest zabronione. Ja też starałam się pozyskać fundusze dla tego psa. Nie zmuszam majki50 do podejmowania takich, a nie innych decyzji, zrobi jak zechce. Czy nie można już doradzić? trzeba być zaraz takim uszczypliwym? Lara:loveu: To nie chodzi o jakiekolwiek złośliwości czy doradztwo. Ja mam do Danusi ( mariamc) zaufanie jak do siostry. Ale nikt nie musi takich uczuć żywić do nie niej, oprócz mnie. Dlatego proszę, żeby zamiast tej dyskusji na wątku ktoś, kto nie ma zaufania podjechał i sprawdził jak jest u Danusi. Danusia nie jest żadną świętą krową( jak przeczyta to mnie zabije:evil_lol:), aby nie sprawdzać warunków jakie ma dla psiaków. Jak Majka 50 nie ma przekonania w tej chwili do pobytu Alberta w Radomsku, to absolutnie nie wolno na Majkę tak wpływać. I nie chodzi o koszty.Jak podejmnie złą decyzję i psu bedzie gorzej, to dostanie po pewnej części ciała od Was. Ale dlaczego teraz? To Majka jest odpowiedzialna za Alberta, my możemy pomagać, ale nie dycydować za nią. Quote
mariamc Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Irena , ja Cię zabiję na odległość , jak do mnie nie dojedziesz:mad: Rozumiem, martwicie się o psa, zgoda . Mam nadzieję ,że chodzi tylko o to. Niech żyją PW;) Zapraszam do Szczecinka, zobaczycie jak wyglądają szczęśliwe psy w schronisku.Stwierdziła to ekipa z TVN. Może się czegoś nauczycie przy okazji, naprawdę warto. Czekam na Alberta jeszcze 2 tygodnie. Póżniej jego miejsce będzie już zajęte. Robię to dla tego psa , Majki i Ireny. Nie szkoda Wam go na te upały, u nas boksy chłodne, z wentylacją. Leżą sobie psy na 4 cm grubości karimatach. Zapraszam. Quote
__Lara Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='irenaka']Lara:loveu: To nie chodzi o jakiekolwiek złośliwości czy doradztwo. Ja mam do Danusi ( mariamc) zaufanie jak do siostry. Ale nikt nie musi takich uczuć żywić do nie niej, oprócz mnie. Dlatego proszę, żeby zamiast tej dyskusji na wątku ktoś, kto nie ma zaufania podjechał i sprawdził jak jest u Danusi. Danusia nie jest żadną świętą krową( jak przeczyta to mnie zabije:evil_lol:), aby nie sprawdzać warunków jakie ma dla psiaków. Jak Majka 50 nie ma przekonania w tej chwili do pobytu Alberta w Radomsku, to absolutnie nie wolno na Majkę tak wpływać. I nie chodzi o koszty.Jak podejmnie złą decyzję i psu bedzie gorzej, to dostanie po pewnej części ciała od Was. Ale dlaczego teraz? To Majka jest odpowiedzialna za Alberta, my możemy pomagać, ale nie dycydować za nią. ;) Zgadzam się, to Majka ma decydować :) ja nie wiem jak jest u mariamc, tylko się trochę przestraszyłam jak tu inne ciotki zaczęły pisać, że Albert może tam przepaść... dlatego zareagowałam tak, że może adopcja zagraniczna, itd. Ale jak jest wszystko ok to w porządku ;) Quote
irysek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 no i w koncu wszystko wiem. teraz i ja sie moge wypowiedziec. jesli u marimc jest tak dobrze, to ja jestem za tym, zeby albert powedrowal do niej. w radomsku chyba upadli na glowe z ta kwota - 1000zl. a do niemiec nie ma co go ciagac i stresowac na stare lata. mariamc czy jest jakis watek na dogo tego twojego hoteloschronu? czy masz u siebie jakies inne pieski z dogo, zeby mozna bylo zobaczyc jak to u ciebie wyglada? przykre jest zapewne, ale pewnie wiekszosc ciotek nie bedzie w stanie podjechac do ciebie, zeby zobaczyc jaki maja psiaki raj u ciebie :) (200zl, to super kwota, jak za darmo) Quote
coronaaj Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='__Lara']Leyla, a nie ma na dogo takiego działu: adopcje zagraniczne? wiem, że ewatonieja zajmuje się też adopcjami zagranicznymi, może napiszecie do niej ciotki? Ja nie ze wszystkim już wyrabiam :shake: Masz racje Dzialu nie ma ale sa tematy, posty na temat adopcji zagranicznych; http://www.dogomania.pl/forum/f28/co-powinnismy-wiedziec-wyadoptowujac-poza-granice-polski-89321/ http://www.dogomania.pl/forum/f96/gdzie-sie-podzialy-4-psy-ze-schroniska-w-zamosciu-132092/ http://www.dogomania.pl/forum/f85/dalmatynka-desti-poczatek-nowego-zycia-niekoniecznie-gdzie-jest-desti-131949/ Jest tych postow sporo, jedne dobre , drugie nie. Quote
Inez de Villaro Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Irysek- mariamc pojutrze otwiera schronisko i hotel, to jest nowy obiekt, zupełnie nowy.... Quote
Recommended Posts