Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, elficzkowa napisał:

Na jakie konto wpłacić deklarację dla Mysi ? Udało się malutkiej, Laremu też :)

Na to samo konto, co Krecik, tylko poproszę o tytuł "Myszka". :) Dziękuję.

Posted
3 godziny temu, Tyśka) napisał:

Pan z  przechowalni przesłał też zdjęcie zaświadczenia - mam nadzieję, że zaświadczenie jest w tej wyprawce, nie zapomniał włożyć.
226753219_338707167985878_8672601453662226643_n.jpg.cd161ec878f3746b60b03b3d14480cee.jpg

Przeszukałam ponownie wyprawkę, nie ma zaświadczenia ... :( Jest posłanko, śliczny kocyk, dwie miseczki, karma sucha, 2 puszki mokrej, zabawki piszczałki, dodatkowy podkład i 2 pary rękawiczek gumowych...

Myszka ładnie wyszła z kojca, pochodziłyśmy po ogrodzie, na razie tylko we dwie. Zrobiła dłuuuugie siusiu i chętnie wróciła do kojca na chrupeczki :) . Bardzo mi przypomina Wikunię :)

• Like 1
Posted

Zaświadczenie i dokumenty gmina prześle pocztą. Mysia dostała poza tabletka na robale Simparicę (5-10kg), nie znam dat, więc mam nadzieję że wyślą papiery jak najszybciej. Czekam jeszcze na adres malagos :)

Posted
19 minut temu, Tyśka) napisał:

Zaświadczenie i dokumenty gmina prześle pocztą. Mysia dostała poza tabletka na robale Simparicę (5-10kg), nie znam dat, więc mam nadzieję że wyślą papiery jak najszybciej. Czekam jeszcze na adres malagos :)

spokojnie, nie ma pośpiech, Tysiu! Odpocznij, Dziewczyno, ogromną robotę i nerwy masz za sobą! Szacun za to co robisz, naprawdę!... A my sobie z Mysią poradzimy, będzie dobrze, już co złe, ma za sobą :)

• Like 5
Posted
15 godzin temu, elik napisał:

Nooooo to można zwolnić kciuki.  U malagos będzie już samo dobro   🙂   

14 godzin temu, Poker napisał:

Można być spokojnym, bo sunia w dobrych i bezpiecznych rękach.

Jestem tego pewna, że Mysi niczego nie zabraknie u malagos. :) Tak się cieszę ze szczęścia Mysi!

13 godzin temu, malagos napisał:

spokojnie, nie ma pośpiech, Tysiu! Odpocznij, Dziewczyno, ogromną robotę i nerwy masz za sobą! Szacun za to co robisz, naprawdę!... A my sobie z Mysią poradzimy, będzie dobrze, już co złe, ma za sobą :)

Bardzo Ci dziękuję :) Robota była grupowa, bez tych wszystkich Ludzi, którzy zaangażowali się w pomoc niewiele bym zdziałała :) I każdemu po równo (Tobie w szczególności) należy się podziw i uznanie. :) 

44 minuty temu, agat21 napisał:

Wspaniałe wieści - i o Mysi i o Larrym. Popłakałam się czytając o decyzji państwa. Klonować ich czym prędzej ;)

:) Mam nadzieję, że Larremu szybko zleci oczekiwanie na swoją Rodzinę. Dziękuję, że zaglądasz na wątek. :)

Posted
18 godzin temu, elficzkowa napisał:

Ok. Dzisiaj zrobię przelew.

Już dotarł :) 

Bardzo dziękuję za wpłatę (06.08.2021)
- elficzkowa - 10 zł - stała 

Ten Tried And Tested Tips: How To Keep A Dog Cool in Hot Weather - DogBuddy  Blog

STAN KONTA Myszki w dn. 06.08.2021: +335zł

Posted
3 minuty temu, Mazowszanka13 napisał:

Sterylizacja umówiona na środę 11 sierpnia w Przasnyszu.

Koszt 300 zł.

Wspaniale :) Bardzo Ci dziękuję :). Czy mam już komuś przelać pieniądze, czy po sterylizacji opłacić fakturę? Pieniądze na sterylizację już są (juhu!!!), te z bazarku będą na jedzonko.

Bazarek trwa do 12.08, na koncie mam 190zł - mogę zamówić już jedzenie albo poczekać do końca trwania bazarku (aż wszyscy wpłacą), więc tutaj proszę o zdanie malagos jak woli i jaka jest potrzeba :) Mogę też po skończeniu bazarku przelać pieniądze do malagos, aby sama zarządzała :) To już jak lepiej.

Posted
2 minuty temu, Tyśka) napisał:

Wspaniale 🙂 Bardzo Ci dziękuję :). Czy mam już komuś przelać pieniądze, czy po sterylizacji opłacić fakturę? Pieniądze na sterylizację już są, te z bazarku będą na jedzonko.

Wetowi zapłaci bezpośrednio Ostatnia Szansa (Akcja Sterylizacja), ale nie wiem jaką kwotę. Dowiem się.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Mazowszanka13 napisał:

Wetowi zapłaci bezpośrednio Ostatnia Szansa (Akcja Sterylizacja), ale nie wiem jaką kwotę. Dowiem się.

Naprawdę?!!! :) 

• Like 1
Posted
5 minut temu, Poker napisał:

nie ma to jak zgodna praca zespołowa 🙂

Przy każdej okazji to powtarzam. Niestety nie zawsze jest to możliwe  😞 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Tysiu, na razie karma jest, a znając moją siostrę Anię, która od 15 sierpnia zastąpi mnie na 2 tygodnie, to będzie dogadzać zwierzynie, gotować, kupować smaczki i takie tam "ceregielie", jak mówią na wsi :)

Dam znać na czym stoimy pod koniec przyszłego tygodnia.

Sprawdzałam, czy aby Mysia nie ma cieczki - nie ma. Za miseczkę z jedzeniem zrobi wszystko, i to jest dobry objaw :) Kupa porządna dziś była na spacerze, siusiu też - czyli nie załatwia się w kojcu!... Teraz siedzi sobie w kuchni, odpoczywa. Przyniosłam ją do domu, i jak zawsze została obwąchana jeszcze u mnie na rękach, potem na podłodze. Warknęła na Diankę, ale spokojnie rozeszły się po chwili. Ze smakiem zjadła obiad, i podskakiwała chcąc jeszcze. Wieczorem, po ostatnim spacerze o 22.00  garść chrupek, jak zawsze dostają moje suczydła (a dowiadują się o tę kolację już od 18.00, czy aby to już nie pora!)

• Like 5
  • Upvote 2
Posted

Kolejny spacer po ogrodzie - owocny :) Moje suczki juz na nią nie zawracają uwagi, ale Myszka jeszcze trochę się boi, zwłaszcza jak wszystkie wchodzą do kuchni (ta kolacja....), trochę powarkuje. Szara Kota od razu podeszła z ogonem podniesionym do góry, otarła się o Myszkę, ogonem zakryła jej pyszczek, aż się sunia żachnęła. 

Zobaczymy, jak się zachowa w nocy. Zostawię ją w kuchni, bo w razie wpadki podłoga z kafelków :)

• Like 2
Posted

Podczytuję, zaglądam, bardzo się cieszę, że maliznę tak szybko udało się zabezpieczyć i  zagospodarować :).

A u malagos niczego jej nie zabraknie:)

• Like 3
Posted

Realacja z dziś: ranek suchutki i czyściutki, pierwszy spacer o 7.00 (ja  w piżamie....ale żywopłot tak gęsty, że  mogę i na golaska chodzić, he, he), wszystko zrobione co trzeba. Potem rodzinne śniadanie, i my, i psy, i koty, potem kawa na tarasie, też rodzinnie. Mysia chodzi swobodnie, ale cały czas mam ją na oku, i dla pewności ma nadal przypiętą smyczkę.

Obiad zjedzony na 4 miseczki w kuchni, potem penetracja pustych misek współtowarzyszek, czyli jak zawsze. 

Teraz odpoczywamy w domu, ja przy kompie, Mysia pod moim krzesłem, reszta na kanapie.

Tak zbierałysmy jeżyny bezkolcowe, obrodziły w tym roku!

15161bde9bd7.jpg

A tak lubi dotyk ręki

5302e8f9948d.jpg

fa1e24297aed.jpg

• Like 4