Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I to jest właśnie problem starszych ludzi. Młodego psa nie powinni adoptować, żeby nie przeżył właściciela. Chyba , że rodzina się zobowiąże.

Starszego by się chciało, ale starsi ludzie z dolegliwościami i potrzebną kasa na leczenie i starszy, niedomagający pies, to nie jest dobre zestawienie. I bądź mądry i pisz wiersze. Ehhh, życie....

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
7 minut temu, Poker napisał:

I to jest właśnie problem starszych ludzi. Młodego psa nie powinni się adoptować, żeby nie przeżył właściciela. Chyba , że rodzina się zobowiąże.

Starszego by się chciało, ale starsi ludzie z dolegliwościami i potrzebną kasa na leczenie i starszy, niedomagający pies, to nie jest dobre zestawienie. I bądź mądry i pisz wiersze. Ehhh, życie....

Niestety coś trzeba wybrać, tylko co?

Posted
9 godzin temu, seramarias napisał:

No jak to co? Psa w średnim wieku 😉 A Suzi to chyba już taki wiek średni...

Tylko czy Basia  się na to zgodzi?    I kogo przyśle na wizytę PA?

Ale  wet Alfika określił Suzi na 4-6 lat.

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

A poprzedni właściciel nie podał informacji, że ma lat 8? Suzi nie trafiła do schroniska z książeczką zdrowia? 

Wizytą to Ty się nie martw, ewu coś wymyśli :-) Trzymam kciuki za najlepszą decyzję.

• Like 1
Posted

Balloon Flying To The Sky.Graphic Illustration In Pencil Drawing Stock  Image - Image of love, cardboard: 50237653

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

A poprzedni właściciel nie podał informacji, że ma lat 8? Suzi nie trafiła do schroniska z książeczką zdrowia? 

Wizytą to Ty się nie martw, ewu coś wymyśli 🙂 Trzymam kciuki za najlepszą decyzję.

Niestety  książeczkę zdrowia wystawił jej dopiero schron.

2 godziny temu, Poker napisał:

No właśnie, ile ma lat w książeczce  tej z poprzedniego DS.

W książeczce ma wpisany rok urodzenia 2013, czyli wg weta schroniskowego miałaby 7-8 lat, ale to nie jest możliwe. Suzi nie ma aż tyle tak, a szkoda. Bardziej prawdopodobna jest wersja weta Alficzkowego.

Posted
18 minut temu, Sowa napisał:

A czy moją wizytę sprzed kilku dni można by uznać jako PA???? Tak czy tak, druga z egzaminem będzie, nie ma uproś...

O to już trzeba byłoby pytać Basię  🙂

Posted
8 minut temu, limonka80 napisał:

Ja z Basią przyjadę - przejdziesz serię testów i gęste sito selekcji :-))

Już się boję, ale chętnie Was przyjmę  🙂     Basię znam, a Ciebie z przyjemnością poznam  🙂  

• Like 2
Posted

Powiem Wam, że mam wielką ochotę przygarnąć Suzi do naszego stada, ale czy dam radę?

Dasz 🙂. Jesteś młodsza ode mnie i nie możesz Alfikowi odbierać przyjaciółki 🙂

• Like 1
Posted

Powiem Wam, że mam wielką ochotę przygarnąć Suzi do naszego stada, ale czy dam radę?

Dasz radę. :) Masz pod ręką Sowę, a i jakby co to Dogomaniacy pomogą. 

• Like 1
Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Niestety  książeczkę zdrowia wystawił jej dopiero schron.

W książeczce ma wpisany rok urodzenia 2013, czyli wg weta schroniskowego miałaby 7-8 lat, ale to nie jest możliwe. Suzi nie ma aż tyle tak, a szkoda. Bardziej prawdopodobna jest wersja weta Alficzkowego.

Już się boję, ale chętnie Was przyjmę  🙂     Basię znam, a Ciebie z przyjemnością poznam  🙂  

♡      ♡      ♡      ♡     ♡      ♡      ♡      

Posted
9 godzin temu, Poker napisał:

Dasz radę, bo niby dlaczego nie ?

9 godzin temu, konfirm31 napisał:

Dasz 🙂. Jesteś młodsza ode mnie i nie możesz Alfikowi odbierać przyjaciółki 🙂

Też biorę to pod uwagę i byłoby mi podwójnie .

9 godzin temu, Tyśka) napisał:

Dasz radę. 🙂 Masz pod ręką Sowę, a i jakby co to Dogomaniacy pomogą

Czy starczy mi odwagi, żeby poprosić?

Fizycznie mam nadzieję, że podołam.  Mam nawet pewną obietnicę pomocy w razie, gdy mnie braknie, ale obawiam się finansowych skutków w razie gdyby Suzi potrzebowała opieki weterynaryjnej. Na razie mąż pracuje na umowę zlecenie, ale jak długo jeszcze?
Przeżywam psychiczne katusze   😞

• Like 1
Posted

Jeżeli wszystko będzie ok to dług Suzi będzie praktycznie spłacony. Darczyńcy Krecika jednogłośnie zgodzili się, aby przekazać pieniądze Suzi. Chce odczekać jeszcze tydzień i w przyszły piątek, jak nic się nie zadzieje, wpłacę na jej konto pozostałość po Kreciku.

Może ta informacja pomoże Ci w decyzji :) Ale nie namawiam Cię na nic.

• Like 2
Posted
41 minut temu, Tyśka) napisał:

Jeżeli wszystko będzie ok to dług Suzi będzie praktycznie spłacony. Darczyńcy Krecika jednogłośnie zgodzili się, aby przekazać pieniądze Suzi. Chce odczekać jeszcze tydzień i w przyszły piątek, jak nic się nie zadzieje, wpłacę na jej konto pozostałość po Kreciku.

Może ta informacja pomoże Ci w decyzji 🙂 Ale nie namawiam Cię na nic.

Bez względu na to czy się uda, czy nie, bardzo serdecznie Ci dziękuję  2083145371_buziaczki2.jpg.d789076180c1d996e6278bef5a75a4b7.jpg

Posted

Dzisiaj rano chciałam zamówić konserwy dla Alficzka.  Na śniadanie oboje dostają ryż z marchewką, odrobiną ziemniaków i konserwą mięsną. Suzi z tymi, które zakupiła dla niej limonka80   952280154_serce9bijce.gif.10888a9a9e40ac82a000fbba794b6a5e.gif a Alfik z konserwą, którą polecił jego wet Royal Canin Veterinary Diet.
Miesiąc temu kupiłam te konserwy na Allegro po 12,10 zł/szt.

1522729459_puszkidlaAlfika.png.e7c5af49016586e1f4ef589e2eebd6cd.png

Dzisiaj oczy wyszły mi z orbit, gdy  u tego samego dostawcy zobaczyłam te konserwy po 30,00 zł za sztukę.

1076048886_puszkiteraz.png.bfe3c11d9cbc0b6de79bab3cf64f540a.png

Szukałam tańszych na Ceneo, ale nie znalazłam. Dobrze, że akurat zadzwoniła Nesiowata i pożaliłam się Jej. Kochana Nesia wyszukała te puszki w necie po 11,25 zł/szt. czyli jeszcze tańsze niż te, które kupiłam  miesiąc temu.

A czemu o tym mówię i załączam skany?  Bo po pierwsze, aż trudno uwierzyć w to, że w tak krótkim okresie czasu ten sam dostawca podniósł cenę na artykuł prawie trzykrotnie, a po drugie, po to, żeby ostrzec przed zapłaceniem za towar dużo więcej niż w innym sklepie. Należy sprawdzać cenę artykułu w wielu sklepach. Dawniej nie było aż tak dużych różnic w cenie tego samego artykułu.

• Like 1
Posted

Elu kochana Basia skoczy z radości pod sufi:)

A na wizytę to chętnie przyjadę ale tylko w celu :" na kawę" i pyszne ciasto.

Pamiętam nasze pierwsze spotkanie i rarytasy jakie wtedy dostałam:)

Było pysznie, mniam:)

• Like 2