elik Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 Bardzo dziękuję za zaufanie i ciepłe słowa w kwestii DT Ja też nie mogłam wejść na dogo, bo po napisaniu postu z propozycją DT pojechaliśmy na działkę i dopiero teraz wróciliśmy. Z Martusią rozmawiałam przed chwilą. Są dwie propozycje DT :) Onaa także zaproponowała DT i była pierwsza. Jest kilka problemów, które trzeba przemyśleć i tak wszystko zorganizować, żeby było dla suni najlepiej. Sunia nie umie chodzić na smyczy. Pozwoli założyć sobie szelki, czy obrożę, ale na tym koniec. Nie chce zrobić ani jednego kroczka. 1 Quote
rozi Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 Elik, Kula moja też nie zrobi kroczka i nawet w maleńkiej obróżce (bez smyczy) stanie pod ścianą i koniec. Nie cierpi niczego na sobie. Nie trzeba na to zwracać uwagi. U mnie nie ma potrzeby, ale gdyby była, to się uprę i za piątym razem pójdzie i na smyczy. Terriery takie są. Quote
elik Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 Nie można wyprowadzić na spacer bez smyczy psa nie czującego więzi o emocjonalnej, nie znającego terenu, z którym nie ma się kontaktu. 1 Quote
rozi Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 10 minut temu, elik napisał: Nie można wyprowadzić na spacer bez smyczy psa nie czującego więzi o emocjonalnej, nie znającego terenu, z którym nie ma się kontaktu. Decyduj jak chcesz. Ja tylko mówię, że poradzisz sobie naprawdę, a Fiszka byłaby dla Ciebie lekiem na ten moment, to świetna sunia. Moim zdaniem. 1 Quote
elik Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 2 minuty temu, rozi napisał: Decyduj jak chcesz. Ja tylko mówię, że poradzisz sobie naprawdę, a Fiszka byłaby dla Ciebie lekiem na ten moment, to świetna sunia. Moim zdaniem. Nie odważyłabym się wyprowadzić ją na spacer bez smyczy. Zbyt wielkie ryzyko, że przestraszy się jakiegoś odgłosu i ucieknie gdzie ją oczy poniosą, albo wpadnie pod samochód. 1 Quote
rozi Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 Przed chwilą, elik napisał: Nie odważyłabym się wyprowadzić ją na spacer bez smyczy. Zbyt wielkie ryzyko, że przestraszy się jakiegoś odgłosu i ucieknie gdzie ją oczy poniosą, albo wpadnie pod samochód. Nie o to mi chodziło. Z początku będzie się szarpać, buntować, ale szybko załapie. No.. jak chcesz. Nic na siłę. Quote
elik Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 2 minuty temu, rozi napisał: Nie o to mi chodziło. Z początku będzie się szarpać, buntować, ale szybko załapie. No.. jak chcesz. Nic na siłę. Nie ma tu mowy o sile :) Ja tylko zauważyłam, że Renia pierwsza zgłosiła chęć bycia DT. Quote
Tola Posted May 8, 2021 Author Posted May 8, 2021 Jestem; przepraszam, że dopiero teraz, a dzieje się tyle wspaniałego. Miałam spotkanie z bliskimi, których nie widziałam parę miesięcy, nie mogłam zajrzeć wcześniej. Ogromnie się ucieszyłam, kiedy wczoraj wieczorem Onaa zaproponowała chęć wzięcia na DT Fiszki, bo w takiej sytuacji taka propozycja to cud. A dzisiaj dostaję informacje, że tutaj na wątku elik też proponuje małej DT u siebie, czyli kolejny cud. Obie propozycje wspaniałe, o takich tutaj marzy się dla podopiecznego. Ale Fiszka jest jedna i jakoś to musimy mądrze, nikogo nie urażając, rozwiązać. Już dzisiaj Eli mówiłam, że zazwyczaj sytuacja jest odwrotna - jest jeden DT, a parę psów... Dzisiaj już późno, ale jutro postaram się na spokojnie pomyśleć... Jeśli chodzi o smycz, to na pewno Fiszka jej nie zna, miotała się w lecznicy, gdy ją przypięłam. Ale może już jest lepiej, bo przecież jakoś musi być teraz wyprowadzana, zapytam w poniedziałek wetki. Quote
elik Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 6 minut temu, Tola napisał: Jeśli chodzi o smycz, to na pewno Fiszka jej nie zna, miotała się w lecznicy, gdy ją przypięłam. Ale może już jest lepiej, bo przecież jakoś musi być teraz wyprowadzana, zapytam w poniedziałek wetki. Byłoby super, gdyby się okazało, że smyczka już nie stanowi problemu :) Reniuuuu daj głos :) Quote
Poker Posted May 8, 2021 Posted May 8, 2021 Jeszcze chwilę i trzeba będzie zapałki losować do kogo ma iść Fiszka 🙂 Tego na dogo jeszcze nie było !!! Powinna się nazywać Farta , a nie Fiszka. 2 Quote
elik Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 9 godzin temu, Poker napisał: Jeszcze chwilę i trzeba będzie zapałki losować do kogo ma iść Fiszka 🙂 Tego na dogo jeszcze nie było !!! Powinna się nazywać Farta , a nie Fiszka. Chyba masz rację :) Quote
Anula Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Ela chyba lada moment wyjedzie z psiakami na swoją działkę a więc dla Fiszki to będzie raj. 1 Quote
elik Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 23 minuty temu, Anula napisał: Ela chyba lada moment wyjedzie z psiakami na swoją działkę a więc dla Fiszki to będzie raj. Tak Anulko :) Liczę na to, że wkrótce pogoda na to pozwoli ale i tam wyprowadzam psiaki na spacery i umiejętność chodzenia na smyczy jest konieczna. Zapytam Sowa jak przyzwyczaić psiaka do smyczy. Quote
Tyśka) Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Fiszka ma niesamowite wzięcie ;) Sama rozmyślałam o niej. Oby suczka szybko zaufała człowiekowi - bo urodę ma adopcyjną mocno. Quote
Anula Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 7 minut temu, elik napisał: Tak Anulko :) Liczę na to, że wkrótce pogoda na to pozwoli ale i tam wyprowadzam psiaki na spacery i umiejętność chodzenia na smyczy jest konieczna. Zapytam Sowa jak przyzwyczaić psiaka do smyczy. Trzeba Fiszcze założyć w domu szelki i obrożę,niech ma je na sobie cały czas,musi się przyzwyczaić i poruszać się w nich,następnie przypiąć krótką smycz nie ciągnącą się po podłodze i też musi z tym chodzić cały czas nawet spać.Na końcu długą smycz.Na zewnątrz psiak przestaje myśleć o uprzęży,jest zainteresowany zapaszkami i tym sposobem przyzwyczai się. Ludzie często w domu zdejmują psu obrożę,szelki a to jest błąd przynajmniej na początku. Quote
Nadziejka Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Serdecznie raduje i sciskam za wszystko ale ale sie dzieje Elikowa nasza Krakow i onaa tez Krakow Quote
elik Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 2 godziny temu, Anula napisał: Trzeba Fiszcze założyć w domu szelki i obrożę,niech ma je na sobie cały czas,musi się przyzwyczaić i poruszać się w nich,następnie przypiąć krótką smycz nie ciągnącą się po podłodze i też musi z tym chodzić cały czas nawet spać.Na końcu długą smycz.Na zewnątrz psiak przestaje myśleć o uprzęży,jest zainteresowany zapaszkami i tym sposobem przyzwyczai się. Ludzie często w domu zdejmują psu obrożę,szelki a to jest błąd przynajmniej na początku. Sunia pozwala sobie założyć szelki i obrożę, ale po zapięciu smyczy nie chce zrobić choćby kroku :( Ale to jest do opanowania. Po rozmowie z Sowa już nawet wiem jak :) Quote
elik Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 3 minuty temu, Nadziejka napisał: Serdecznie raduje i sciskam za wszystko ale ale sie dzieje Elikowa nasza Krakow i onaa tez Krakow No właśnie, co za zbieg okoliczności :) Chętne dwa DT i oba z Krakowa :) Quote
Nadziejka Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Serdecznie zapraszam przypomne bazarus dla Fiszuni Suvi i Rudego Quote
elik Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 9 minut temu, Nadziejka napisał: Serdecznie zapraszam przypomne bazarus dla Fiszuni Suvi i Rudego Byłam, kupiłam :) Quote
Nadziejka Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 3 minuty temu, elik napisał: Byłam, kupiłam :) Nie byla ciocia , na inszy zajrzala dziekuje serdecznie zapraszam A Fiszunia niezwykla jest jedyna poprostu jedyna Quote
Onaa Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Rozmawiałam z Elą i skończyłam właśnie rozmawiać z Martą :). Faktycznie jak się dowiedziałam od Marty od malutkiej kudłatej suni i jak zobaczyłam jej zdjęcie to zaproponowałam dt dla niej. Ja mam w domu małą 7kg Tofinkę no i Gucia, więc muszę odpowiednio dopierać ewentualnego tymczasa, bałam się że większa sunia - bo myślałam też o dt o tej czarnej ze ślepym oczkiem, może w razie spięcia zrobić krzywdę mojej Tofince. Ja teraz jestem jeszcze w domu ale jak w najbliższym czasie wrócę do pracy to nie będzie mnie w domu około 10 godzin dziennie. Rozmawiałyśmy z Elą i jeśli ona chce dać suni dt to będzie mogła poświęcić jej więcej czasu, a miłości do zwierząt u niej ogrom :) podobnie jak i u mnie :). Najważniejsze co jest najlepsze dla sunieczki, więc ani nie poczuję się urażona ani się nie obrażę że Ela daje jej dt , po prostu tak jak Ela chciałam pomóc małej. Myślę że dt u Elik będzie dla Fiszki wspaniały , a ja się umówię na spacerek z nimi :D. 2 Quote
elik Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 9 minut temu, Nadziejka napisał: Nie byla ciocia , na inszy zajrzala dziekuje Nie tylko zajrzała :) A na tym faktycznie nie byłam :) Czasu ciągle mało :) Quote
elik Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 3 minuty temu, Onaa napisał: Rozmawiałam z Elą i skończyłam właśnie rozmawiać z Martą :). Faktycznie jak się dowiedziałam od Marty od malutkiej kudłatej suni i jak zobaczyłam jej zdjęcie to zaproponowałam dt dla niej. Ja mam w domu małą 7kg Tofinkę no i Gucia, więc muszę odpowiednio dopierać ewentualnego tymczasa, bałam się że większa sunia - bo myślałam też o dt o tej czarnej ze ślepym oczkiem, może w razie spięcia zrobić krzywdę mojej Tofince. Ja teraz jestem jeszcze w domu ale jak w najbliższym czasie wrócę do pracy to nie będzie mnie w domu około 10 godzin dziennie. Rozmawiałyśmy z Elą i jeśli ona chce dać suni dt to będzie mogła poświęcić jej więcej czasu, a miłości do zwierząt u niej ogrom :) podobnie jak i u mnie :). Najważniejsze co jest najlepsze dla sunieczki, więc ani nie poczuję się urażona ani się nie obrażę, po prostu tak jak Ela chciałam pomóc małej. Myślę że dt u Elik będzie dla Fiszki wspaniałym dt , a ja się umówię na spacerek z nimi :D. Bardzo dziękuję Reniu :) Chętnie spotkamy się z Tobą na spacerku, oczywiście o ile Martusia powierzy mi maleńką :) Na razie spadam, bo muszę domowiznę odrobić :) Quote
Nesiowata Posted May 9, 2021 Posted May 9, 2021 Ma dziewczyna szczęście - Kraków daje jej szansę! 1 Quote
Recommended Posts