Jump to content
Dogomania

Czarna z białym krawatem ślepawa schorowana 13- letnia Shila, u Murki potem u katakka, 28 lipca 2022 jej czas.. się skończył :( :( :(.

Recommended Posts

Posted

To bardzo się cieszę że zaglądacie do Shiluni :).

A Asia właśnie wyjechała z Shilą i Sambą od Murki, spokojnej dobrej podróży ! Asia <3.

Shila będzie na miejscu u kattaka jutro.

• Like 1
Posted
Dnia 21.05.2022 o 09:55, Onaa napisał:

Trudny czas przed Shilą. Będzie się musiała od nowa przyzwyczajać do nowego miejsca. 

Posted
Dnia 22.05.2022 o 09:24, Aska7 napisał:

20220522_070044_resize_62.jpg

20220522_070101_resize_7.jpg

20220522_070057_resize_16.jpg

20220522_070048_resize_30.jpg

Pięknie masz, uwielbiam takie klimaty🙂☘️🌳🌿 Shila jak na razie chyba dobrze zniosła zmianę...

• Like 1
Posted
Dnia 22.05.2022 o 10:10, Onaa napisał:

Kochana Shilunia :), ale masz pięknie Asiu :). Ja bym na miejscu Shili nie chciała dalej jechać :D.

dolaczam sie do tej tesknoty za piekna okolica

• Like 1
Posted

Kasia (katakka) dała mi znać że Shilunia wybrała sobie pokoik, poznała stadko, nieśmiało macha ogonem, tyle wrażeń dla staruszki, teraz tylko potrzebny czas i troskliwa opieka Kasi.

Asia w domu 🙂 , Asiu bardzo Ci dziękuję 🌹🌹🌹. Tyle km zrobiłaś w ten weekend.

Posted
Dnia 22.05.2022 o 12:24, teresaa118 napisał:

dolaczam sie do tej tesknoty za piekna okolica

Kocham to moje miejsce na ziemi, chociaż ręce po łokcie można urobić 😉. I bardzo współczuję tym ludziom, którzy musieli porzucić swoje i uciekać przed tą swołoczą 😖

Posted
Dnia 23.05.2022 o 12:44, Aska7 napisał:

Kocham to moje miejsce na ziemi, chociaż ręce po łokcie można urobić 😉. I bardzo współczuję tym ludziom, którzy musieli porzucić swoje i uciekać przed tą swołoczą 😖

Urokliwe to Twoje miejsce na ziemi  🙂 A żal porzucić każdego swojego miejsca, jakie by ono nie było  😞      

Posted

Shila wita wszystkie ciocie i mówi żeby się o nią nie martwić, bo wszystko u niej w porządku 🙂
Wczoraj - Po przyjeździe , wybrała sobie pokoik  najbliżej wyjścia, co jakiś czas stawała w otwartych drzwiach z głową wystawioną na zewnątrz i zbierała się na odwagę, żeby zrobić kilka kroków dalej, ostatecznie na zewnątrz jej nie widziałam, ale musiała wychodzić na siusiu jak nikogo nie było w pobliżu,  bo na noc domek zamykam i wyjsć do rana nie mogą, a rano było czyściutko . Kolacje zjadła z apetytem, myślę, że pomogła też zjeść Lunce, bo Lunia nigdy nie zostawia zupełnie pustej miski 🙂 . Dziś przed 8 Shila spała jeszcze jak niedźwiedź, coś jej się śniło, bo przebierała łapami

79e1c8acb956497bgen.jpg

https://youtu.be/GIWl0wWWHbQ

Przy takich pogodach jak obecnie, drzwi do domku są cały dzień otwarte i psy wychodzą kiedy chcą,

09420744aec45424gen.jpg

wyszła kiedy sama zdecydowała że chce,  zrobiła wszystko co zwykle pieski robią na porannych spacerach, poczym zrobiła runde po ogrodzie i poszła do siebie.

0d3a81fa3937a3d4gen.jpg

9705736933c60c79gen.jpg 

83ef7ed214021077gen.jpg

Dużo jest w niej strachu, ale też dużo ciekawości świata, często dziś wychodzi przed domek, pochodzi trochę, powącha i idzie do środka . Zapoznała się ze wszystkimi psami, wczoraj była trochę przytłoczona nowymi znajomościami, dzis już przy przywitaniu ogony bujają się wszystkim 

• Like 8
Posted

74e1c07111e3711fgen.jpg

A to jeszcze zdjęcie z wczoraj, od niego powinnam zacząć , ale jest ostatnie, więc na koniec- "wczorajsza" Shilunia, w swoim pokoiku

3765cedc168a4cfcgen.jpg

Jakby ktoś się zastanawiał - bramki do pokoików nie są zamykane , pokoiki są zawsze otwarte i babcie mogą chodzić pomiędzy nimi i zmieniać miejsce, kiedy i  ile tylko chcą

• Like 8
Posted

Pieski mają tam wspaniałe warunki, lepsze nawet niż ludzie w domach spokojnej starości. Shilunia nie mogła trafić lepiej 🙂 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Cieszę się, że Shila dotarła na miejsce i szybko się odnalazła. Ogromne podziękowania dla Aska7 za wykonanie takiej trasy ♥️

Shila niestety jest łakomczuchem i ma tendencję do notorycznego buszowania po cudzych miskach (jak do mnie przyjechała była chuda, więc pewnie nieraz się jej głodowało w schronisku). Ja po prostu zabierałam inne miski, inaczej sunia by się już toczyła 😁