Tola Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 Aska 7 - dziękuję za Szarą. No i za resztę, za cały trud tych podróży. Quote
Nadziejka Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 Calą Duszą Dziekujemy Za Szarunie Za Zycie Spokojnej Szczesliwej Drogi Quote
mari23 Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 54 minuty temu, Tola napisał: Niezwykłe uczucie widzieć ją po tylu latach poza schroniskowym boksem... Pomimo ogromnego zaniedbania sierści, pomimo smutku na pysiu Szara jest piękna!!! Zaglądałyśmy do niej z Aska7 i zaglądałyśmy, tak trudno uwierzyć, ze to się dzieje... ona sama chyba nie dowierza, że opuściła swoje więzienie.... nie wie jeszcze, że to koniec niedoli....ale niedługo zobaczymy ją radośnie biegającą po zielonej trawie :) Asiu, Tolu...i Wy wszystkie cudowne Psie Anioły - to dzięki Wam jej nieszczęście się skończyło...niech to dobro po stokroć do Was powróci !!!! 1 1 Quote
konfirm31 Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 Aśka jest niesamowita! Tola również! I wszystkie Cioteczki na wątkach zamojskich :). A czy mamy tu jakieś wujka dogomaniackiego :)? Quote
Tola Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 Dzwoniła Jagna, że Szara już na miejscu; opowiadała,że sunia jest spokojna, zainteresowana tym, co się dookoła dzieje. Słuchałam, a łzy mi płynęły... 1 Quote
Tola Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 Aska dalej w drodze, jeszcze Runo i Makary do przekazania. Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 6 minut temu, Tola napisał: Aska dalej w drodze, jeszcze Runo i Makary do przekazania. Super, że Szara już u Jaaga. A jak chłopaki, grzeczne w drodze? Quote
beataczl Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 40 minut temu, Tola napisał: Dzwoniła Jagna, że Szara już na miejscu; opowiadała,że sunia jest spokojna, zainteresowana tym, co się dookoła dzieje. Słuchałam, a łzy mi płynęły... tak,.. aż gardło sciska Quote
Ellig Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 45 minut temu, Tola napisał: Dzwoniła Jagna, że Szara już na miejscu; opowiadała,że sunia jest spokojna, zainteresowana tym, co się dookoła dzieje. Słuchałam, a łzy mi płynęły... Pięknie ❤️ Quote
mari23 Posted April 18, 2021 Posted April 18, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Dzwoniła Jagna, że Szara już na miejscu; opowiadała,że sunia jest spokojna, zainteresowana tym, co się dookoła dzieje. Słuchałam, a łzy mi płynęły... Tyle życia zmarnowała z "łatką" dzikuski, wycofanej, a to cudowna psia istota, tak bardzo znękana latami niewoli :( 2 Quote
agat21 Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Niedługo przypomni sobie po latach co to jest trawa, swoboda, zabawy z innymi psami, dobre jedzenie, i najważniejsze - dobry człowiek obok. Patrzę na mojego psa, który śpi obok mojego łóżka i nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak żyją te inne - skazane na wieloletnie więzienie. :( 1 Quote
konfirm31 Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Też często mam takie myśli, patrząc na moją Bliss ze Schroniska i Pojarmarkową Lerkę z Ulicy..... Teraz śpią po spacerze i śniadaniu, spokojne i bezpieczne. Quote
Jaaga Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Aska rzeczywiście zrobiła ogromną trasę, poświęciła niedzielę tym biedom. Podziwiam, bo to nie była pewnie łatwa droga. Wspaniała kobieta. Sunia ma w pisane w książeczkę imię Dunia i podany rok ur. 2011. jednak to świeżo założona ksiazeczka. Wczoraj była bardzo spokojna zainteresowana tym, co się wkoło niej dzieje. Z apetytem zjadła najpierw suchą karmę, a potem michę gotowanego. Myślałam, że suchej nie zje, ale jak przyszłam z posiłkiem , to połowy suchej juz nie było. Dziś jest trochę gorzej. Wczoraj chyba nie miała czasu się stresowac, bo tyle się działo. Dzisiaj siedzi głębiej w budzie i tylko bez ruchu obserwuje. Nie chce wyjść. Miski z wodą i jedzeniem wciagnęła sobie do budy. Chyba zaczyna się stresować zmianami, bo nagle wszystko jest obce i inne. Myslę, że potrzeba czasu. Na razie nie ma szelek, ani obroży, więc musimy poczekac, aż sama wyjdzie i damy radę jej coś założyć, żeby można ją wyprowadzić z kojca. 12 Quote
Ellig Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Kochana Szara, już lepiej mimo wszystko wyglada, musi byc dobrze. Quote
maarit Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Kochana niunia. Musi sobie wszystko w głowie ułożyć. Ale skoro zaczyna się ,,urządzać" (miseczki w budce) to jest chyba dobrze 😉 Quote
beataczl Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Kto tu do nas kuka... Kochana 5zari, nikt jej miseczek nie zabierze, nie wie tego.. A te pytki ma takie fajne. I niebanalną oryginalną urode, śliczna. Quote
Onaa Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Kochana sunieczka. Wreszcie wolna i bezpieczna. To już staruszka i pewnie potrzebuje trochę czasu. Quote
agat21 Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Przywyknie powoli bidulka, że trafiła w miejsce, gdzie nie trzeba walczyć o przetrwanie. Na pewno jest bardzo bystra, więc może niedługo nas zaskoczyć fajnym przyjaznym zachowaniem. Aśka, cudownie, że dałaś jej nowe życie. Quote
Tola Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Ona prawdopodobnie nie zna innego miejsca poza schroniskiem i na pewno czuje się zagubiona :(. Skoro jej wiek oceniono na ok. 10 lat to do schroniska musiała trafić jako bardzo młodziutka suczka:( Nie ma w sobie agresji, potrzeba tylko czasu, aby w nowym miejscu poczuła się bezpiecznie. 1 Quote
Tola Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Dzwoniła Jaaga, ze test na lamblie wyszedł ujemny. 2 Quote
Aska7 Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 Ona jest naprawdę niezwykłej urody. Nie pojmuję jak to możliwe, że tego cuda nikt nie wypatrzył. Spała spokojnie i grzecznie całą drogę. Nie ma w niej agresji. Może jest trochę wycofana, ale trudno się dziwić. Mam nadzieję, że się dziewczynka rozkręci za chwilę. 1 Quote
Aska7 Posted April 19, 2021 Author Posted April 19, 2021 Dziękuję za kolejne wpłaty. Wszystko jest na pierwszej stronie. Jak tylko się ogarnę to na dniach pouzupełniam szczegółowo z datami wpłaty. 1 Quote
mari23 Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 1 minutę temu, Aska7 napisał: Dziękuję za kolejne wpłaty. Wszystko jest na pierwszej stronie. Jak tylko się ogarnę to na dniach pouzupełniam szczegółowo z datami wpłaty. Odpoczywaj , kobieto dobra i ciesz się szczęściem Szarusi :) wpłaty poczekają ;) Quote
Recommended Posts