Tyśka) Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 Przed chwilą, Isiak napisał: Fiu fiu!!! Ale tempo :) Ale wiadomo, ładnemu zawsze łatwiej :) Dlatego zastanawiam się czy stopować adopcję, żeby ludzie adoptowali Łatkę dopiero po kastracji (czyli najszybciej za jakieś 2 miesiące) czy... ewentualnie podpisać z DS najpierw umowę o DT, a po dopełnieniu formalności (kastracja) - przepisać umowę na DS. Bo trochę szkoda, aby Łatka przyzwyczajała się tyle czasu do aktualnej opiekunki. Jeszcze mam czas, aby podjąć decyzję. Na razie domy sprawdzam :) Quote
agat21 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 18 minut temu, Tyśka) napisał: Jutro pierwszy spacer zapoznawczy :) No proszę :)) Quote
Poker Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Kciuki za spacer. Jakby się trafił bardzo dobry i świadomy DS, to szkoda blokować sunię w DT. A swoją drogą , to ten DT jest rewelacyjny. 1 Quote
pyra Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 53 minuty temu, Poker napisał: Kciuki za spacer. Jakby się trafił bardzo dobry i świadomy DS, to szkoda blokować sunię w DT. A swoją drogą , to ten DT jest rewelacyjny. I chyba "szybkobieżny" :))) Quote
Poker Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 30 minut temu, pyra napisał: I chyba "szybkobieżny" :))) NO tak , żeby nadążyć za Łatką, to trzeba włączać szybkie biegi. Quote
Isiak Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 43 minuty temu, pyra napisał: I chyba "szybkobieżny" :))) 12 minut temu, Poker napisał: NO tak , żeby nadążyć za Łatką, to trzeba włączać szybkie biegi. Mam wrażenie, że pisząc "szybkobieżny" pyra miała na myśli to, że psy nie zagrzewają w nim zbyt długo miejsca, tylko szybko idą do adopcji. Taka "szczęśliwa ręka". Chyba, że się mylę, to proszę pyra sprostuj. Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 Dziękuję za Wasze opinie. Tak mi się wydaje, że lepiej, aby Łatka jak najszybciej zamieszkała u siebie. A casting na dom trwa, 5 domów już w zanadrzu (oczywiście, przed wizytą wiec pewnie jakiś dom odpadnie). Jeden, ten który poznaje Łatkę dzisiaj to domek znaleziony przez DT, Magda udostepniła u siebie Łatkę i długo czekać nie trzeba było, po paru godzinach od wstawienia postu zgłosiła się Rodzina. Ojjj, czeka nas (z Martą) trudny wybór. 1 Quote
Poker Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 Trzymam kciuki za najlepszy wybór. A resztę chętnych też byłoby dobrze obdarować innymi potrzebującymi piesiami. 2 Quote
jankamałpa Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 32 minuty temu, Poker napisał: Trzymam kciuki za najlepszy wybór. A resztę chętnych też byłoby dobrze obdarować innymi potrzebującymi piesiami. Popieram, tyle na Dogo super psiaków: Tulisiów, Olivierków, Czesterków i innych :). 2 Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 Spacer wyszedł rewelacyjnie:) Pani poprosiła o ankietę. Wysłałam. :) Mam nadzieję, że te 5 domów to 5 uratowanych psich żyć. Będę pokazywać:) 1 Quote
pyra Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 10 godzin temu, Isiak napisał: Mam wrażenie, że pisząc "szybkobieżny" pyra miała na myśli to, że psy nie zagrzewają w nim zbyt długo miejsca, tylko szybko idą do adopcji. Taka "szczęśliwa ręka". Chyba, że się mylę, to proszę pyra sprostuj. Nadajesz na tych samych falach? 1 Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 Łatka po spacerze padła. Wybiegała się z kolegą do tego stopnia, że jak tylko wróciła to padła na swoim posłaniu, nawet nie zajrzała do miski. Łatka nie lubi kennelu, śpi obok niego, do klatki nie wejdzie. Quote
Ewa Marta Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 No niestety nie wejdzie, bo miała zły początek. Teraz klatka to wróg największy. Najlepiej chyba wyjąć z niej kołdrę, położyć obok, a do klatki wrzucać piłeczkę w czasie zabawy, żeby mogła tam wbiec na chwilę i od razu wyjść. Można też rozrzucić w środku smaczki i zostawić. Tyle, że jeśli nie ma potrzeby zamykania jej w klatce, to może nie warto uczyć jej wchodzenia do niej. Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 2 godziny temu, jankamałpa napisał: Popieram, tyle na Dogo super psiaków: Tulisiów, Olivierków, Czesterków i innych :). Mam nadzieję, że jakiś psiak podobny wielkościowo, wagowo do Łatki spodoba się. Łatka waży 10kg, ma łagodne, radosne usposobienie i żywy temperament. Jeśli macie jakiś kandydatów podobnych do niej to podeślijcie. Zrobię listę i będę Ludziom podsyłać. Na razie zapisałam Belmondo. Quote
Isiak Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 2 godziny temu, pyra napisał: Nadajesz na tych samych falach? Kto wie, możliwe :) Quote
agat21 Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 No to byłaby kolejna ekspresowa adopcja :) Pani z osiedla, która wypatrzyła Łatkę to może ta sama, co chciała Amberka? Tylko za duży się okazał? Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 20 minut temu, agat21 napisał: No to byłaby kolejna ekspresowa adopcja :) Pani z osiedla, która wypatrzyła Łatkę to może ta sama, co chciała Amberka? Tylko za duży się okazał? A jak miała na imię, wiesz może? Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 Łatka ma nowe szelki. Ani XS ani S nie pasowały, ale udało się odszukać takie niewymiarowe, tzn. szyte na wymiar:) Koszt - 50zł. Przelalam już Magdzie za zakup. 2 Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 A teraz garść wieści: Łatka ładnie przespała noc na swoim posłaniu. Nie, nie w sypialni ;) Na posłaniu na korytarzu, pomimo że drzwi do sypialni były uchylone. Obudziła się dopiero jak usłyszała, że jej Opiekunowie wstali i upomniała się o spacer. Ładnie reaguje juz na siad, na miejsce, a kiedy jest zmęczona idzie na swoje posłanko sama z siebie. Spacer był pełny wrażeń, bo najpierw kupienie szelek, potem weterynarz i później spotkanie z Panią zainteresowaną adopcją. Nic dziwnego, że suczka padła :) Zdrowotnie ok, drapanie ustępuje, a wyłysienia na nosku sugerują alergię pokarmową, mamy to obserwować czy pod wpływem lepszej karmy drapanie nie ustąpi calkiem. Sterylizować można jakoś za tydzień-dwa, choć wet sugeruje, aby jeszcze chwilę się wstrzymać. Na spacerze Panią Edytę, potencjalną Panią wycałowała, wyprzytulała się i skradła serce Pani... więc tuz po spotkaniu otrzymałam pięknie wypełniona ankietę. :) Pod koniec spaceru Magda z Łatką wstąpiły do domu Pani Edyty, a na ogrodzie (porządnie ogrodzonym, Pani opiekuje się tymczasowo psiakami i kotami sasiadów) Łatka wyszalała się z terierkiem sąsiadów, bo i sąsiedzi wyszli na spotkanie z Łatką. Pan sasiad to miłośnik terrierów, sam ma 3 i oferuje pomoc w szkoleniu. A w drodze powrotnej Łatka spotkała tez podobnego do siebie psiaka, odobnie umaszczonego o imieniu Łatek. Najpierw z niepewności go obwarczała, a potem dała się wciągnąć w zabawę. I tak zmęczona z radością wróciła do domu:D 1 Quote
Ewa Marta Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 Fantastyczne wiadomości! Czyli kroi się domek:) Rozmawiałam z Magdą, która chce oddać już część rzeczy. Czy mam odebrać miskę (nie wiem od kogo dostała), czy miska ma ewentualnie jechać do DS z nią? Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 Przed chwilą, Ewa Marta napisał: Rozmawiałam z Magdą, która chce oddać już część rzeczy. Czy mam odebrać miskę (nie wiem od kogo dostała), czy miska ma ewentualnie jechać do DS z nią? Myślę, że DS kupi miskę :) Dziękuję za pomoc. ♡ Jeszcze czeka nas wizyta p/a w zainteresowanych domach. Quote
Ewa Marta Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 6 minut temu, Tyśka) napisał: Myślę, że DS kupi miskę :) Dziękuję za pomoc. ♡ Jeszcze czeka nas wizyta p/a w zainteresowanych domach. Oddzwoniłam do Magdy i powiedziałam, że kong, szarpak z futerkiem, miski, obroża i smycz mają jednak zostać oddane. Doczytałam na pierwszej stronie:) Powiedziałam też, że najlepiej niech ustali z Tobą co zostaje, co wraca. Ja odbieram od niej naszą klatkę i linkę. Quote
Tyśka) Posted February 25, 2021 Author Posted February 25, 2021 A kiedy odbierasz? Łatka jeszcze z tydzień w DT pobędzie, nie sądzę żeby udało się wcześniej zorganizować wizyty p/a oraz podjąć decyzję. Quote
Recommended Posts