Alaskan malamutte Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 11 minut temu, Ewa Marta napisał: Gratuluję! Nareszcie się wybiega i ma w końcu rodzinę dla siebie. Myślałam, że Chester będzie pierwszy, ale Szaman go wyprzedził. Bardzo się cieszę:) Gdyby nie szczepienie p. Iwonki, to Chester pierwszy pojechałby do domku. :-))) Tutaj nie było potrzeby, aby pan przyjeżdżał jeszcze raz. domek sprawdzony, pan zdecydowany.... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 16 minut temu, Patmol napisał: Alaskan malamutte -super. To może teraz jakieś innego psa ogłosić? Bo mam wolne miejsce dla jakiegoś psa na OLX Tylko potrzebuję tekst i zdjęcia Bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu Szamanka. Chcemy teraz pomóc w znalezieniu domku psiakowi z tego wątku psiaczek-który-już-na-nic-nie-czeka-nie-patrzy-już-nawet-przez-kraty-na-człowieka-który-podchodzi-do-boksu-nie-patrzy-mu-w-oczy-pongo-już-w-hotelu-zapraszam-do-dropiatego-biedaka-ma-na-razie-200-zł-deklaracji-miesięcznych Możesz jemu zrobić ogłoszenie? Quote
lunarmermaid Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 Bardzo się cieszę z domku Szamana, niech będzie szczęśliwy za te wszystkie lata w schronie! Quote
Gabi79 Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Szaman ma dom!!!! Pan Adam przyjechał już ze swoja obróżką. Anecik mówi, że jak zobaczył Szamanka, przykucnął, pogłaskał i zapytał: To co chłopaku? Jedziemy do domku!! Jedziesz z nami? " I takie podejście mi się podoba. Powodzenia cudny Szamanku Quote
Alaskan malamutte Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 1 godzinę temu, lunarmermaid napisał: Bardzo się cieszę z domku Szamana, niech będzie szczęśliwy za te wszystkie lata w schronie! Kciuki za aklimatyzację potrzebne, oby chłopak pokazał się z jak najlepszej strony!! Quote
Alaskan malamutte Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 8 minut temu, Gabi79 napisał: I takie podejście mi się podoba. Powodzenia cudny Szamanku Gabrysiu, mnie też!!! Co prawda, jak Anecik powiedziała, że pan przywiózł swoją obróżkę i smycz, to upewniłam się, że jednak pan zakładał zabranie Szamanka :-)))) Quote
Gabi79 Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 5 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Gabrysiu, mnie też!!! Co prawda, jak Anecik powiedziała, że pan przywiózł swoją obróżkę i smycz, to upewniłam się, że jednak pan zakładał zabranie Szamanka :-)))) Różnie mogło być, ale najwidoczniej Rodzina zakochała się w Szamanku juz widząc zdjęcia. Może to dziwne, ale ja nie rozumiem takiego wybierania, przebierania, jak w ulęgałkach. A Szamanek wygląda, jakby doskonale wiedział, że jedzie na SWOJE. Quote
Patmol Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu Szamanka. Chcemy teraz pomóc w znalezieniu domku psiakowi z tego wątku psiaczek-który-już-na-nic-nie-czeka-nie-patrzy-już-nawet-przez-kraty-na-człowieka-który-podchodzi-do-boksu-nie-patrzy-mu-w-oczy-pongo-już-w-hotelu-zapraszam-do-dropiatego-biedaka-ma-na-razie-200-zł-deklaracji-miesięcznych Możesz jemu zrobić ogłoszenie? https://www.dogomania.com/forum/topic/353158-psiaczek-który-już-na-nic-nie-czeka-nie-patrzy-już-nawet-przez-kraty-na-człowieka-który-podchodzi-do-boksu-nie-patrzy-mu-w-oczy-pongo-już-w-hotelu-zapraszam-do-dropiatego-biedaka-ma-na-razie-200-zł-deklaracji-miesięcznych/page/19/ a on ma jakiś tekst/wybrane zdjęcia? lub jakieś już ogłoszenia do skopiowania? Quote
Alaskan malamutte Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 1 godzinę temu, Patmol napisał: https://www.dogomania.com/forum/topic/353158-psiaczek-który-już-na-nic-nie-czeka-nie-patrzy-już-nawet-przez-kraty-na-człowieka-który-podchodzi-do-boksu-nie-patrzy-mu-w-oczy-pongo-już-w-hotelu-zapraszam-do-dropiatego-biedaka-ma-na-razie-200-zł-deklaracji-miesięcznych/page/19/ a on ma jakiś tekst/wybrane zdjęcia? lub jakieś już ogłoszenia do skopiowania? Za chwilkę poszukam linku do ogłoszenia. Quote
Alaskan malamutte Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 Zadzwoniłam do państwa. Szaman na dzień dobry obsikał meble. Tylko raz, więcej się nie powtórzyło. Jest bardzo podekscytowany, ciągle chodzi, zagląda, wącha. Ogon w ruchu cały czas. Był na trzech spacerach, zrobił co trzeba. Ciągnie na smyczy jak parowóz. Z pieskami się wącha, chce się bawić. Chodzi za panem Adamem krok w krok. Mam obiecane zdjęcia i informacje. Imię Szaman zostaje, pani stwierdziła, że do niego pasuje. Pan na włościach 9 Quote
Gabi79 Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 34 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Zadzwoniłam do państwa. Szaman na dzień dobry obsikał meble. Tylko raz, więcej się nie powtórzyło. Jest bardzo podekscytowany, ciągle chodzi, zagląda, wącha. Ogon w ruchu cały czas. Był na trzech spacerach, zrobił co trzeba. Ciągnie na smyczy jak parowóz. Z pieskami się wącha, chce się bawić. Chodzi za panem Adamem krok w krok. Mam obiecane zdjęcia i informacje. Imię Szaman zostaje, pani stwierdziła, że do niego pasuje. Pan na włościach Przepiękny!!! Quote
Alaskan malamutte Posted March 29, 2021 Author Posted March 29, 2021 3 godziny temu, Patmol napisał: https://www.dogomania.com/forum/topic/353158-psiaczek-który-już-na-nic-nie-czeka-nie-patrzy-już-nawet-przez-kraty-na-człowieka-który-podchodzi-do-boksu-nie-patrzy-mu-w-oczy-pongo-już-w-hotelu-zapraszam-do-dropiatego-biedaka-ma-na-razie-200-zł-deklaracji-miesięcznych/page/19/ a on ma jakiś tekst/wybrane zdjęcia? lub jakieś już ogłoszenia do skopiowania? tutaj ogłoszenie Pongo. Zdjęcia trzeba z wątku wziąć Spójrz mi w oczy i powiedz.. Katowice Bogucice • OLX.pl 1 Quote
Nadziejka Posted March 29, 2021 Posted March 29, 2021 13 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Szaman zamieszka w Krakowie, w bloku na parterze. W domu jest pan, pani i 18 letni syn. Często przychodzi w odwiedziny mama pana, więc tak naprawdę Szaman nie będzie na długo zostawał sam. Chyba właśnie o takim domku marzyłam dla naszego księciunia!! 13 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: I pojechał!! Quote
dwbem Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 Cudnie, że Szaman ma taki wspaniały domek, należał mu się po tylu latach. Quote
Patmol Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 18 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: tutaj ogłoszenie Pongo. Zdjęcia trzeba z wątku wziąć Spójrz mi w oczy i powiedz.. Katowice Bogucice • OLX.pl Jutro się wezmę. Quote
Patmol Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 19 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Zadzwoniłam do państwa. Szaman na dzień dobry obsikał meble. Tylko raz, więcej się nie powtórzyło. Jest bardzo podekscytowany, ciągle chodzi, zagląda, wącha. Ogon w ruchu cały czas. Był na trzech spacerach, zrobił co trzeba. Ciągnie na smyczy jak parowóz. Z pieskami się wącha, chce się bawić. Chodzi za panem Adamem krok w krok. Mam obiecane zdjęcia i informacje. Imię Szaman zostaje, pani stwierdziła, że do niego pasuje. Pan na włościach Shaman jest bardzo ładny. 1 Quote
konfirm31 Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 Szaman będzie budził furorę na dzielni ;). 1 Quote
Ewa Marta Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 20 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Zadzwoniłam do państwa. Szaman na dzień dobry obsikał meble. Tylko raz, więcej się nie powtórzyło. Jest bardzo podekscytowany, ciągle chodzi, zagląda, wącha. Ogon w ruchu cały czas. Był na trzech spacerach, zrobił co trzeba. Ciągnie na smyczy jak parowóz. Z pieskami się wącha, chce się bawić. Chodzi za panem Adamem krok w krok. Mam obiecane zdjęcia i informacje. Imię Szaman zostaje, pani stwierdziła, że do niego pasuje. Pan na włościach Jaki dumny pies domowy:) Quote
Sowa Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 Szkolenie potrzebne od zaraz! Może do Anety Migas? Ona prowadzi zajęcia i grupowe i indywidualne. Quote
Alaskan malamutte Posted March 30, 2021 Author Posted March 30, 2021 34 minuty temu, Sowa napisał: Szkolenie potrzebne od zaraz! Może do Anety Migas? Ona prowadzi zajęcia i grupowe i indywidualne. Trochę się zmartwiłam tym wpisem...Czy Szaman prezentuje jakieś niepokojace zachowania? Powinnam z panstwem porozmawiać? Quote
Sowa Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 Alaskan, Szaman nie prezentuje niepokojących zachowań ani trochę. On zachowuje się jak najbardziej normalnie - jak bardzo pewny siebie, silny zwierzak. Ale młody, bo on jest młody, mieszkający w mieście pies, do tego pies bez wahania znakujący teren (ile on jest po kastracji?) - powinien od razu uczyć się odpowiednich zachowań, wtedy jest najłatwiej psu zapamiętać. Znakowanie terenu to trochę taki okrzyk - ja tu jestem najważniejszy! Jak do grupy dzikich psów czy wilków dołącza nowy zwierzak, to on prosi o przyjęcie do grupy i dostosowuje się do obyczajów tej nowej grupy. Na szkoleniu posłuszeństwa nauczy się jakie zachowania właśnie jemu się opłacają, jakie są nagradzane. Chodzenie na smyczy bez ciągnięcia, siadania, warowanie, zwracanie wiekszej uwagi na właściciela niz na inne psy - to konieczne w mieście. Quote
Gabi79 Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 52 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Trochę się zmartwiłam tym wpisem...Czy Szaman prezentuje jakieś niepokojace zachowania? Powinnam z panstwem porozmawiać? Też się przeraziłam i myślałam, że Szamanek narozrabiał, a ja przeoczyłam wpis Quote
Sowa Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 Jeszcze co do znakowania terenu - a może by tak wprowadzić zwyczaj, aby chętnym na psa - o ile przyjadą najpierw zapoznać się ze zwierzakiem - dawać do domu jakikolwiek kawałek szmatki z psiego kojca czy legowiska? Wtedy pies, wkraczając do nowego mieszkania, znajduje już tam swój zapach, to może zapobiegać znaczeniu sikaniem. Quote
Recommended Posts