JOLY Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 A może wystarczy dokupić kołka do klatki i można przejechac. Ja tak wozilam psy z parkingu na teren wystawy. Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 Oj,ten to drogi i duży...może ja zle napisałam,bardziej może magazynowy,o takie coś mi chodziło, Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 2 minuty temu, JOLY napisał: A może wystarczy dokupić kołka do wózka i można przejechac. Ja tak wozilam psy z parkingu na teren wystawy. Kółka od dziecięcego wózka?..trzeba je byłoby do klatki jakoś przymocować i zdejmowane łatwo musiałoby mi być...nie mam wyobraźni jak to mogłoby być,..rysunek poproszę:) Quote
JOLY Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 ja mam kolka metalowe do transportera ktore są przykręcane. Nie odpinam ich. Kupowałam w castoramie. W Karusku zobacz na ich stronie,Tylko tam sa chyba plastikowe (nie wiem na ile warto zeby kupić mam problem z komp, nie mogę wstawić link. Quote
Moli@ Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 11 minut temu, JOLY napisał: A może wystarczy dokupić kołka do klatki i można przejechac. Ja tak wozilam psy z parkingu na teren wystawy. Wózek jechał chodniczkiem, pies przyzwyczajony... i klatka może solidniejsza. Marcelkowi i Wiośnie nie fundowałabym dodatkowych atrakcji. Klatka też nie z tych najmocniejszych - pręty nie są grube. Piesek jest w BDT czyli za hotel nie trzeba płacić. Dzielni ONI to może jednak wózeczek :) Quote
JOLY Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 5 minut temu, Moli@ napisał: Wózek jechał chodniczkiem, pies przyzwyczajony... i klatka może solidniejsza. Marcelkowi i Wiośnie nie fundowałabym dodatkowych atrakcji. Klatka też nie z tych najmocniejszych - pręty nie są grube. Piesek jest w BDT czyli za hotel nie trzeba płacić. Dzielni ONI to może jednak wózeczek :) Trawnikami więcej, jak to na psich wystawach między ringami, Ale jeśli klatka słaba to może nie warto.I lepiej wozek, Tylko siły trzeba żeby klatkę dżwigać i położyć na wozek. Trzymam kciuki za Marcelka, i Wiosenke. pozdrawiam Quote
Moli@ Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 2 minuty temu, JOLY napisał: Trawnikami więcej, jak to na psich wystawach między ringami, Ale jeśli klatka słaba to może nie warto.I lepiej wozek, Tylko siły trzeba żeby klatkę dżwigać i położyć na wozek. Trzymam kciuki za Marcelka, i Wiosenke. pozdrawiam Z tym podnoszeniem to problem :( Quote
Moli@ Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 WÓZEK OGRODOWY TRANSPORTOWY PRZYCZEPKA TACZKA 3w1 10566848629 - Allegro.pl a gdyby klatkę ustawić na stałe (przymocować do wózka)? Albo przyzwyczaić chłopczyka żeby wskakiwał do klatki stojącej na wózku. Wózek wprowadzać do kojca czy na wybieg i ustawiać klatkę..., nie wejdzie? W domu gdy wyjdzie zdjąć. Nawet ten (przykładowy ) wózek można powiększyć przy zdjętej jednej bocznej burcie i klatka się zmieści. Hihi co ja piszę a schody ,) do domu chyba nie wjedzie... Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 26 minut temu, Moli@ napisał: WÓZEK OGRODOWY TRANSPORTOWY PRZYCZEPKA TACZKA 3w1 10566848629 - Allegro.pl a gdyby klatkę ustawić na stałe (przymocować do wózka)? Albo przyzwyczaić chłopczyka żeby wskakiwał do klatki stojącej na wózku. Wózek wprowadzać do kojca czy na wybieg i ustawiać klatkę..., nie wejdzie? W domu gdy wyjdzie zdjąć. Nawet ten (przykładowy ) wózek można powiększyć przy zdjętej jednej bocznej burcie i klatka się zmieści. Hihi co ja piszę a schody ,) do domu chyba nie wjedzie... :):)...Moli,widzę,nie masz wyobraźni jaki jest Marcelek:):) Marcel wskoczy co najwyżej na ścianę jakbym wózek mu do kojca wciągnęła:):) Na rączki go tez nie wezmę,żeby zapakować:) Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 44 minuty temu, JOLY napisał: Trawnikami więcej, jak to na psich wystawach między ringami, Ale jeśli klatka słaba to może nie warto.I lepiej wozek, Tylko siły trzeba żeby klatkę dżwigać i położyć na wozek. Trzymam kciuki za Marcelka, i Wiosenke. pozdrawiam Z kółkami to chodzi o to,że musiałyby być łatwo i szybko demontowane.Do klatki na kółkach Marcel nie wejdzie,raz klatka się poruszy,odjedzie i już będzie spalone,więcej Marcela nie przekonam:(. Klatka musi stać stabilnie w kojcu,pakuje Marcelka i dopiero kółka mogłabym zakładać.Później w domu szybko musiałabym je zdjąć,bo klatka byłaby jego budką.Ruchoma klatka na stałe z kółkami odpada u nas:( Przy Marcelku nic nie jest takie proste niestety:( Do kontenerka lotniczego za żadne skarby nie wszedł ani razu:( budę mu przypomina . Quote
JOLY Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 Kółka mają blokadę.klatka się nie poruszy po zablokowaniu. Wejdż na stronę karusek.pl i poszukaj kólka do transportera, Quote
JOLY Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 dalej nie mogę wstawić linkow. Coś mi się zacięlo. przepraszam Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 12 minut temu, JOLY napisał: Kółka mają blokadę.klatka się nie poruszy po zablokowaniu. Wejdż na stronę karusek.pl i poszukaj kólka do transportera, Tak,byłam w Karusku,mają 3 rodzaje do określonych transporterków-skudo,atlas i guliwer .. do klatki swojej drucianej chyba ich nie przykęciłabym wydaje mi się,..kurcze no:(...skoro są blokady na kółka,to może by dobrze było. Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 Najlepsze dla Marcela to by były kółka coś jak u Bonda:)...wyjmowane i chowane na boki:) Ciocie zadanie daję :)...wymyślcie coś jak mam go teleportować do domu:) Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 13 minut temu, JOLY napisał: zobacz MIDWEST kołka może by wystarczyły są małe Klatka moja na dole ma takie rzadkie druty (co 9,5cm) jak na zdjęciu.... jestem mongoł i nie wiem jak można kółeczka tu przymocować? Facet potrzebny :( Tam na zdjęciu są do drutów jakoś przymocowane.. Midwest, Quote
JOLY Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 do montazu to facet potrzebny.Jakies wzmocnienie może zrobić, Majster potrzebny Quote
uxmal Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 Tutaj jest fajnie pokazane jak zamontować kółka. https://furtastic.pl/dla-psa/legowisko-klatka-transporter/klatki-trensportery-akcesoria/midwest-kolka-do-klatki-44 Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 Kółek sama nie zamontuję:(...koszt 6 kółek z majstrem wyjdzie mi drożej. Muszę mieć czym wozić na już:( Kupiłam przed chwilą taki wózek, https://allegro.pl/oferta/wozek-platformowy-transportowy-magazynowy-300kg-7901617135?snapshot=MjAyMS0wNS0yMlQyMjo1NTo0OC4xMjlaO2J1eWVyOzVmY2YzY2MxZmFhMjVjZDgxZjgzODY1NGZhYjVlMjQyN2I4OGMxMWYwYTEyNjUzYWNhNmE4YWRkODA3ZWZhNTg%3D 2 Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 6 minut temu, uxmal napisał: Tutaj jest fajnie pokazane jak zamontować kółka. https://furtastic.pl/dla-psa/legowisko-klatka-transporter/klatki-trensportery-akcesoria/midwest-kolka-do-klatki-44 Wygląda na proste :)....ale jak przy skakaniu Marcelka pękł by mi plastik,to znów problem:(...aj,kupiłam już solidny niski wózek, tylko klatkę wyniosę i postawię.Jakoś damy radę. Quote
WiosnaA Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 Dziękuję dziewczyny za pomoc! Piesy Wszystkie śpią...ja też zmykam spać.. dziś z Marcelkiem obok:)...zazdroście mi:):) Dobranoc. 6 1 Quote
Poker Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 Jesteś niesamowita. Śpijcie z Marcelkiem dobrze i miejcie fajne sny. Quote
Nesiowata Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 Marcel wygrał główną nagrodę na loterii życia! 1 1 Quote
Sowa Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 Dopięcie długiej linki do tego co Marcel ma na szyi jeszcze nie wchodzi w grę? Quote
Moli@ Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 Do klatki zamocować stelaż - ( coś jak w wózeczku ma Pikusia ) i do niego przymocować kółka - tak żeby je łatwo i szybko założyć lub zdjąć. Nie doczytałam, że już kupiłaś wózek..., fajny Trzymam kciuki :) Quote
Recommended Posts