Jump to content
Dogomania

MARCELEK ZA TM :( Mały, drobny, zalękniony Marcelek poznaje prawdziwe psie życie. Pomóżcie w jego utrzymaniu, musimy mu zapewnić wszystko co najlepsze !

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, JOLY napisał:

A może wystarczy dokupić kołka do wózka i można przejechac. Ja tak wozilam psy z parkingu na teren wystawy.

Kółka od dziecięcego wózka?..trzeba je byłoby do klatki jakoś przymocować i zdejmowane łatwo musiałoby mi być...nie mam wyobraźni jak to mogłoby być,..rysunek poproszę:)

Posted

ja mam kolka metalowe do transportera ktore są przykręcane. Nie odpinam ich. Kupowałam w castoramie.  W  Karusku zobacz  na ich stronie,Tylko tam sa chyba plastikowe (nie wiem na ile warto zeby kupić mam  problem z komp,  nie mogę wstawić link.  

Posted
11 minut temu, JOLY napisał:

A może wystarczy dokupić kołka do klatki i można przejechac. Ja tak wozilam psy z parkingu na teren wystawy.

Wózek jechał chodniczkiem, pies przyzwyczajony... i klatka może solidniejsza.

Marcelkowi i Wiośnie nie fundowałabym dodatkowych atrakcji. Klatka też nie z tych najmocniejszych - pręty nie są grube.

Piesek jest w BDT czyli za hotel nie trzeba płacić. Dzielni ONI to może jednak wózeczek :)

Posted
5 minut temu, Moli@ napisał:

Wózek jechał chodniczkiem, pies przyzwyczajony... i klatka może solidniejsza.

Marcelkowi i Wiośnie nie fundowałabym dodatkowych atrakcji. Klatka też nie z tych najmocniejszych - pręty nie są grube.

Piesek jest w BDT czyli za hotel nie trzeba płacić. Dzielni ONI to może jednak wózeczek :)

Trawnikami więcej, jak to na psich wystawach między ringami, Ale jeśli klatka słaba to może nie warto.I lepiej wozek, Tylko siły  trzeba  żeby klatkę dżwigać i położyć na wozek.  Trzymam kciuki za Marcelka, i Wiosenke.  pozdrawiam

Posted
2 minuty temu, JOLY napisał:

Trawnikami więcej, jak to na psich wystawach między ringami, Ale jeśli klatka słaba to może nie warto.I lepiej wozek, Tylko siły  trzeba  żeby klatkę dżwigać i położyć na wozek.  Trzymam kciuki za Marcelka, i Wiosenke.  pozdrawiam

Z tym podnoszeniem to problem :(

Posted

WÓZEK OGRODOWY TRANSPORTOWY PRZYCZEPKA TACZKA 3w1 10566848629 - Allegro.pl

a gdyby klatkę ustawić na stałe (przymocować do wózka)?

Albo przyzwyczaić chłopczyka żeby wskakiwał do klatki stojącej na wózku. Wózek wprowadzać do kojca czy na wybieg i ustawiać klatkę..., nie wejdzie? W domu gdy wyjdzie zdjąć.

Nawet ten (przykładowy ) wózek można  powiększyć przy zdjętej jednej bocznej burcie i klatka się zmieści.

Hihi co ja piszę a schody ,) do domu chyba nie wjedzie...

Posted
26 minut temu, Moli@ napisał:

WÓZEK OGRODOWY TRANSPORTOWY PRZYCZEPKA TACZKA 3w1 10566848629 - Allegro.pl

a gdyby klatkę ustawić na stałe (przymocować do wózka)?

Albo przyzwyczaić chłopczyka żeby wskakiwał do klatki stojącej na wózku. Wózek wprowadzać do kojca czy na wybieg i ustawiać klatkę..., nie wejdzie? W domu gdy wyjdzie zdjąć.

Nawet ten (przykładowy ) wózek można  powiększyć przy zdjętej jednej bocznej burcie i klatka się zmieści.

Hihi co ja piszę a schody ,) do domu chyba nie wjedzie...

:):)...Moli,widzę,nie masz wyobraźni jaki jest Marcelek:):)

Marcel wskoczy co najwyżej na ścianę jakbym wózek mu do kojca wciągnęła:):)

Na rączki go tez nie wezmę,żeby zapakować:)

Posted
44 minuty temu, JOLY napisał:

Z kółkami to chodzi o to,że musiałyby być łatwo i szybko demontowane.Do klatki na kółkach Marcel nie wejdzie,raz klatka się poruszy,odjedzie i już będzie  spalone,więcej Marcela nie przekonam:(. Klatka musi stać stabilnie w kojcu,pakuje Marcelka i dopiero kółka mogłabym zakładać.Później w domu szybko musiałabym je zdjąć,bo klatka byłaby jego budką.Ruchoma klatka  na stałe z kółkami  odpada u nas:(

Przy Marcelku nic nie jest takie proste niestety:(

Do kontenerka lotniczego za żadne skarby nie wszedł ani razu:( budę mu przypomina .

Posted
12 minut temu, JOLY napisał:

Kółka mają blokadę.klatka się nie poruszy po zablokowaniu. Wejdż na stronę karusek.pl  i poszukaj kólka do transportera,

Tak,byłam w Karusku,mają 3 rodzaje do określonych transporterków-skudo,atlas i guliwer .. do klatki swojej drucianej chyba ich nie przykęciłabym wydaje mi się,..kurcze no:(...skoro są blokady na kółka,to może by dobrze było.

b-33349.png

b_20417.jpg

b_17845.jpg

Posted

Najlepsze dla Marcela to by były kółka coś jak u Bonda:)...wyjmowane i chowane na boki:)

Ciocie zadanie daję :)...wymyślcie coś jak mam go teleportować do domu:)

Posted
13 minut temu, JOLY napisał:

zobacz MIDWEST kołka  może by wystarczyły są małe

Klatka  moja na dole ma takie rzadkie druty (co 9,5cm) jak na zdjęciu.... jestem mongoł  i nie wiem jak można kółeczka tu przymocować?

Facet potrzebny :(

Tam na zdjęciu są do drutów jakoś przymocowane..

IMG-5938.jpg

Midwest,

b-34147.jpg

Posted

Do klatki zamocować stelaż - ( coś jak w wózeczku ma Pikusia ) i do niego przymocować kółka - tak żeby je łatwo i szybko założyć lub zdjąć.

Nie doczytałam, że już kupiłaś wózek..., fajny 

Trzymam kciuki :)