Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 453
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bumerang']Czy na Zojke czeka domek??
Gonia P ma cudowny domek dla czarnulki, zabiora ja nawet chorą i zrobia wszystko by wyzdrowiała:loveu:
Bumerang, domek czeka na Zojke, ale na zdrowa Zojke. Pani Dorotka pokochala Zoje, ale sunia musi byc zdrowa, zeby mogla byc adoptowana.
Gdyby ten dom od Goni wzial Zoje z 'calym dobytkiem' to byloby wspaniale.
My dla Pani Dorotki na pewno zdrowa sunie znajdziemy. W schronisku jest np. taka kochana przegrzeczna czarnulka, ciutke mniejsza od Zojki, ale przekochana, spokojna (troche ma nadwagi, wiadomo jak karmi kierownik). To jest oczywiscie moja opinia i opinia Halci, bo nas obie zauroczyla ta kluseczka :p

Posted

GoniaP, raczej z Murka trzeba ustalac adopcje Zojki, Murka prowadzi korespondencje z P. Dorotka, Ja tylko kibicuje i pomagam w utrzymaniu sunki w hoteliku. Tel do Murki jak na pierwszej stronie 503 68 30 50.

Posted

Jesteśmy z Murką w kontakcie.
Czy mogę prosić o przesłanie mi mailem ostatnich wyników Zojki i jakąś historię choroby? Czy takowa w ogóle istnieje?

Posted

Już wsio wysłane ;)

P.Dorota jak najbardziej zgadza się na to, aby sunia poszła do adopcji w takim stanie jakim jest. Także z jej strony mamy zielone światło ;)

W razie czego poprosilibyśmy cioteczkę Reno o transport do Łodzi (w sobotę za powrotem), cooo? Bo domek aż w Poznaniu :evil_lol:

Posted

Trzymamy!!! :thumbs:

Aha, potwierdziło się, że Zoja ma rzadką odmianę babeszjozy, która dopiero zaczyna pojawiać się w Europie. Dokładnie chodzi o babesia gibsonii.

Posted

Jeszcze z Panią Małgosią nie rozmawiałam.... Dostałam dziś od \\\\\\\\\niej maila, ale zbieram siły na jutro. Trzymajcie kciuki....

Wyniki nadesłane przez Murkę skonsultuję jutro z "moim" wetem.

Życzcie mi ( nam) powodzenia)!!!

Posted

[quote name='Murka']Aha, potwierdziło się, że Zoja ma rzadką odmianę babeszjozy, która dopiero zaczyna pojawiać się w Europie. Dokładnie chodzi o babesia gibsonii.
Jasna doopa, ale cholerstwo. Cos niecos poczytalam o tej babesii.
Trzymamy kciuki za szybka adopcje Zoi do domu docelowego.

Cioteczki, mysle, ze Pani Dorotki nie mozemy zostawic bez pomocy w znalezieniu suczki, ktora by pokochala tak jak Zoje. Ja bym byla za ta podobna do Zojki, jesli Pani Dorotce przypadnie do serca. Ta sunia jest przespokojna, bylysmy z Halcia w jej boksie. Taka dobra z niej suczka.
To tylko moja propozycja, sa przeciez inne suczynki, rownie dobre, tylko trzeba pokazac je Pani Dorotce.

Posted

Zoja ma dom :multi::multi::multi:
Jedzie do Poznania :loveu:

Renooooo, dasz radę ją wziąć w sobotę???
Od razu byśmy ją wymienili na Grację Filipków w Mielcu :eviltong:

Posted

[quote name='Murka']Zoja ma dom :multi::multi::multi:

Renooooo, dasz radę ją wziąć w sobotę???
Od razu byśmy ją wymienili na Grację Filipków w Mielcu :eviltong:

:diabloti::diabloti::diabloti:

Mam tylko pytanie, czy ktoś ja ode mnie odbierze w sobotę (zaznaczam, ze nie podam dokładnie godziny mojego powrotu :shake: , bo mam do Mielca ok 4,5h drogi a nie wiem ile posiedzimy w schronisku) czy mam ja przenocowac ;)?

Posted

Słoneczko :loveu:, najsuperowniej by było jakbyś dała ją radę za zwrotem kosztów dowieźć do Śremu :oops: (musi jeszcze w klinice pobyć dwa dni, żeby ją tam zdiagnozowali solidnie).
Jak nie dasz rady to GoniaP będzie musiała kogoś znaleźć kto ją od Ciebie odbierze. Ale raczej byłoby to w niedzielę, w najgorszym wypadku w poniedziałek ([SIZE=1]Zoja jest bardzo grzeczna :oops:)

Posted

Murka napisał(a):
Zoja ma dom :multi::multi::multi:

Hurrraaa !!! Super, ze znalazli chetni do adopcji psa nie-calkiem wyleczonego.

Posted

Reno2001 napisał(a):
Miałabym więc do przejechania prawie 1000km.

Ewus, nie takie trasy robilas, pamietasz, Ty jestes gigant wiesz o tym :cool1: Moze np. w niedziele dalabys rade pojechac do Sremy, przespac sie we wlasnym łozku po powrocie z Mielca i zawiezc Zojke w niedziele?

Posted

[quote name='Murka']Słoneczko :loveu:, najsuperowniej by było jakbyś dała ją radę za zwrotem kosztów dowieźć do Śremu :oops: (musi jeszcze w klinice pobyć dwa dni, żeby ją tam zdiagnozowali solidnie).
Jak nie dasz rady to GoniaP będzie musiała kogoś znaleźć kto ją od Ciebie odbierze. Ale raczej byłoby to w niedzielę, w najgorszym wypadku w poniedziałek ([SIZE=1]Zoja jest bardzo grzeczna :oops:)

Postaram się ją dowieźc, choc mam małe obawy, czy dam radę :oops:.
W sobote jadę do Mielca na 99% sama, bo TZ ma jakieś plany, no i nie mam komu podrzucic moich suk, bo rodzice mają jakąś imprezę. W niedzielę też jechałabym sama. Miałabym więc do przejechania prawie 1000km. Do poniedziałku nie dam rady Zoi przetrzymac, bo moja Dotts nie wpusciłaby jej nawet do mieszkania :diabloti: , a TZ nie może zostac na noc na działce z psami :oops:.

Pogadam jeszcze z TZ to dam znac. Od razu zapewniam, że nie mówię "nie". Muszę po prostu chwilkę pomyślec ;).

Posted

Ulka18 napisał(a):
Ewus, nie takie trasy robilas, pamietasz, Ty jestes gigant wiesz o tym :cool1: Moze np. w niedziele dalabys rade pojechac do Sremy, przespac sie we wlasnym łozku po powrocie z Mielca i zawiezc Zojke w niedziele?

No tak własnie kombinuję. Choc wiem, że kiedy zostanę w domu z Zojką sama, to nocy nie prześpię :diabloti:. Zawsze tak mam z nowym psem pod dachem ;). Jest jednak opcja, że jesli ja nie będę się czuła na siłach, to Srem obskoczy TZ :p. Sam to zaproponował, żeby nie było :evil_lol:. Coś wymyslimy na pewno!

Posted

Tylko jest jeszcze jedno utrudnienie... W niedzielę musi Zoja być w Śremie do 11.00, bo potem weta, który ma ją przyjąć nie będzie :oops:

Posted

Jest tylko jedno ale ;)
Zojka musiałaby przyjechać do kliniki śremskiej do 10.30. Samotnie musiałaby przeczekać w szpitalu do poniedziałku rano, a potem już lekarze rzuciliby się w wir badań.
Najlepiej by zatem było, gdyby Zojka jednak przyjechała w poniedziałek, bo nie byłoby stresu, że się spóźnicie...