Jump to content
Dogomania

Lemon - pies bez wad, wyrwany zza schroniskowych krat :) Lemonek, kochany psiak prosi o częste odwiedziny, bo kocha Ludzi.

Recommended Posts

Posted

Ja wczoraj oglądałam zdjęcia tutaj na wątku z zimowych zabaw psiaków z zazdrością że mają śnieg a dzisiaj u mnie na osiedlu też się zrobiło biało :).

Posted
37 minut temu, Onaa napisał:

Ja wczoraj oglądałam zdjęcia tutaj na wątku z zimowych zabaw psiaków z zazdrością że mają śnieg a dzisiaj u mnie na osiedlu też się zrobiło biało :).

U nas na osiedlu Reniu  :)

Posted

Poza schronem Lemon odżył ! To nie ten sam pies, którego widziałam na pierwszym zdjęciu. To prawdziwa niespodzianka, tym bardziej, ze jego szanse na dom wzrosły. Oby w międzyczasie nic nie "wyskoczyło".

Posted
30 minut temu, Havanka napisał:

Poza schronem Lemon odżył ! To nie ten sam pies, którego widziałam na pierwszym zdjęciu. To prawdziwa niespodzianka, tym bardziej, ze jego szanse na dom wzrosły. Oby w międzyczasie nic nie "wyskoczyło".

Mam nadzieję, że nie wyskoczy nic ze zdrowiem Lemonka, bo był w schronie 3 lata i nic złego się nie działo z jego stanem fizycznym, gorzej z psychicznym, ale tu nas wszystkich zaskoczył zmianą in plus  :) Ale odczekamy jakiś czas i jak nic nie wyskoczy, to zaczniemy go ogłaszać.  Eluś, Ty wiesz...  ;)

Posted
8 minut temu, elik napisał:

Mam nadzieję, że nie wyskoczy nic ze zdrowiem Lemonka, bo był w schronie 3 lata i nic złego się nie działo z jego stanem fizycznym, gorzej z psychicznym, ale tu bas wszystkich zaskoczył zmianą in plus  :) Ale odczekamy jakiś czas i jak nic nie wyskoczy, to zaczniemy go ogłaszać.  Eluś, Ty wiesz...  ;)

Ma się rozumieć...

Posted
Dnia 27.11.2020 o 20:52, Gabi79 napisał:

Rozumiem, w takim razie może mój bazarek zrobię dla Bilbusia, aby miał trochę grosza?

a do staruszkowej skarpety on się nie kwalifikuje? Mogę poprosić jeszcze na listopad, jestem deklarowiczką od lat i rzadko z tego korzystam

Posted
10 minut temu, mari23 napisał:

a do staruszkowej skarpety on się nie kwalifikuje? Mogę poprosić jeszcze na listopad, jestem deklarowiczką od lat i rzadko z tego korzystam

Byłoby wspaniale mari  :) tylko on raczej nie jest staruszkiem...  jeszcze :)  Ma 7-8 lat. Nie młodzieniec już, ale jeszcze nie staruszek. Tyle, że bardzo zniszczone zdrowie ma  :(

20201129_172156.jpg

20201129_180503.jpg

Sorki, jak już z tego przejęcia mylę wątki :( Myślałam, że jestem na wątku Bingusia i to jego mój powyższy wpis dotyczy.
Lemon nie kwalifikuje się do staruszkowej skarpety, ma dopiero około  4 - 6 lat, ale może Bingusia można byłoby tam zaliczyć?

Posted
49 minut temu, mari23 napisał:

Myślę, że się kwalifikuje.  Tzn. Bingo, nie Lemon

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Byłoby wspaniale mari  :) tylko on raczej nie jest staruszkiem...  jeszcze :)  Ma 7-8 lat. Nie młodzieniec już, ale jeszcze nie staruszek. Tyle, że bardzo zniszczone zdrowie ma  :(

20201129_172156.jpg

20201129_180503.jpg

Sorki, jak już z tego przejęcia mylę wątki :( Myślałam, że jestem na wątku Bingusia i to jego mój powyższy wpis dotyczy.
Lemon nie kwalifikuje się do staruszkowej skarpety, ma dopiero około  4 - 6 lat, ale może Bingusia można byłoby tam zaliczyć?

Ja też o Bingusia pytałam, bo jeszcze do jego wątku nie dotarłam wtedy, ale już wszystko wyjaśnione, o pomoc także "poproszone" dla Bingusia oczywiście, Lemonek na szczęście pomocy nie potrzebuje :)

Posted
7 minut temu, mari23 napisał:

Ja też o Bingusia pytałam, bo jeszcze do jego wątku nie dotarłam wtedy, ale już wszystko wyjaśnione, o pomoc także "poproszone" dla Bingusia oczywiście, Lemonek na szczęście pomocy nie potrzebuje :)

Na szczęście Lemonek to jeszcze młodzieniaszek i chyba zdrowy. Za to Binguś chory za nich dwóch, ale i tak uważam, że fajne kawalery mi sie trafiły  :(

Posted
34 minuty temu, elik napisał:

Na szczęście Lemonek to jeszcze młodzieniaszek i chyba zdrowy. Za to Binguś chory za nich dwóch, ale i tak uważam, że fajne kawalery mi sie trafiły  :(

Lemonkowi należy się chyba nowy tytuł wątku - pies bez wad,  wyrwany zza schroniska krat ;)

Posted
10 godzin temu, mari23 napisał:

Lemonkowi należy się chyba nowy tytuł wątku - pies bez wad,  wyrwany zza schroniska krat ;)

Super  :) Bardzo fajny tytuł wymyśliłaś  :)  Dzięki,  już zmieniam.

EDIT

Zrobione  :)

• Like 1
  • elik changed the title to Lemon - pies bez wad, wyrwany zza schroniskowych krat :) Lemonek, kochany psiak prosi o częste odwiedziny, bo kocha Ludzi.
Posted
Dnia 30.11.2020 o 08:58, Tyśka) napisał:

Serce się raduje, patrząc na szczęście malujące się na pysku Lemonka :)

Tak, to wspaniały widok, a zapowiadało się bardzo nieciekawie. Miałam obawy, że dużo czasu zajmie Pani Kasi jego udomowienie. W schronisku uciekał przed ludźmi i chował się do budy. Nie było mowy, żeby dał się dotknąć, pogłaskać, a teraz sam upomina się o głaskanie  :)
Czasem psiak zapowiada się super, a po wyjściu ze schronu zaczynają się problemy behawioralne, a to nie utrzymuje czystości, a to ma lęk separacyjny, czy inne nieprawidłowe zachowania, a tym razem było całkowicie odwrotnie. Ogromna ulga z tego tytułu  :)

Posted
12 godzin temu, Tyśka) napisał:

Serce się raduje, patrząc na szczęście malujące się na pysku Lemonka :)

i od razu ten widok sprawia, że szczęście maluje się i na naszych "pyskach" ;) :)

• Like 1
Posted
7 minut temu, b-b napisał:

Bazarek też dla Bilbo 

Boguniu kochana bardzo serdecznie dziękuję.  Mam jeszcze prośbę, zmień kochana imię psiaka, ja przemianowałam go na Bingo  :)

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Boguniu kochana bardzo serdecznie dziękuję.  Mam jeszcze prośbę, zmień kochana imię psiaka, ja przemianowałam go na Bingo  :)

Już poprawiam

Wzięłam imię z tekstu wątku :)

"Razem z nim zimny schron opuści malutki Bilbo.  "

Posted
Przed chwilą, b-b napisał:

Już poprawiam

Wzięłam imię z tekstu wątku :)

"Razem z nim zimny schron opuści malutki Bilbo.  "

Dziękuję Boguniu  :) Tak w schronie tak był nazwany, ale mi jakoś zupełnie z niczym się nie kojarzył, a bingo, to wygrana w pewnej grze liczbowej.   Myślę, że okruszek wygrał z zimą  :)