Jump to content
Dogomania

Lemon - pies bez wad, wyrwany zza schroniskowych krat :) Lemonek, kochany psiak prosi o częste odwiedziny, bo kocha Ludzi.

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, Tyśka) napisał:

Bingo to zdecydowanie lepsze imię od Bilbo ;)

Dzięki  :) Miałam przyjaciela sznupka o tym imieniu.

Właśnie robię dla Bingusia wątek.

Posted
22 godziny temu, elik napisał:

Dobrze go oceniłaś Agatko :( To biedaczysko zapewne zaznało wiele złego w swoim życiu.  "Pan" wylądował w więzieniu, a po wyjściu z kicia, nie raczył odebrać wiernego psicha. Bilbo pewnie biedaczysko tęskni za gnojkiem. Znajdziemy mu dobry dom, ale zanim to nastąpi, to biedak będzie tęsknił za draniem  :(

Pozna dobry ludzi, to przestanie tęsknić.

22 godziny temu, elik napisał:

Tak  :)  bo czasem wybucham, gdy widzę jak cierpią te wspaniałe zwierzaki przez bezmózgowców, wyzutych z ludzkich uczuć.

Takie wybuchy w pełni rozumiem i popieram!

• Like 1
Posted
36 minut temu, Binio napisał:

Coś tam poszło dla Bingo na dobry początek 

Binio, Dobry Duchu następców Twojego Binia. Wielkie dzięki 

492881902_dzikujzserca.gif.2196b3dd60768c3a62fa57cbe7c83a27.gif

Biedak dopiero wczoraj opuścił schron, a już ma spory dług na karku  :(  Ale dobrze, że Pani Kasia tak szybko zawiozła go do weta. Jego stan tego wymagał. Na razie kasę pożyczę od któregoś z moich psiaczków, którą oczywiście Bingo zwróci, jak jego kasa się zapełni. Ma obiecany bazarek od Gabi79 i ja także wkrótce zrobię dla niego bazarek.

Bingo ma swoje konto i jeśli jakieś Dobre Duszyczki zechcą pomóc biedakowi, to wyślę nr konta.

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Binio, Dobry Duchu następców Twojego Binia. Wielkie dzięki 

492881902_dzikujzserca.gif.2196b3dd60768c3a62fa57cbe7c83a27.gif

Biedak dopiero wczoraj opuścił schron, a już ma spory dług na karku  :(  Ale dobrze, że Pani Kasia tak szybko zawiozła go do weta. Jego stan tego wymagał. Na razie kasę pożyczę od któregoś z moich psiaczków, którą oczywiście Bingo zwróci, jak jego kasa się zapełni. Ma obiecany bazarek od Gabi79 i ja także wkrótce zrobię dla niego bazarek.

Bingo ma swoje konto i jeśli jakieś Dobre Duszyczki zechcą pomóc biedakowi, to wyślę nr konta.

Mój skromny bazarek już ruszył, zapraszam serdecznie

Mały bazarek dla zabiedzonego, schorowanego staruszka Bilbo na diagnostykę i leczenie. Do 05.12.2020, godz. 20.00

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Gabryniu kochana bardzo gorąco Ci dziękuję   buziaczki-5.gif.708780dd85b3725b46215264ef17ec71.gif 

Przepraszam, ale mam prośbę. Gdybyś mogła zmienić imię, bo nazwałam pieska Bingo  :)

Oczywiście, już się robi

Posted
4 godziny temu, agat21 napisał:

W jakiej miejscowości jest Lemon?

Jaka to miejscowość nie wiem Agatko, nie pytałam  1945856341_gifzawstydzony.gif.a2166ab1a6df76f1844dc8e29cfae2d5.gif       Wiem tylko, że w Bieszczadach  :)

Posted
10 godzin temu, elik napisał:

Jaka to miejscowość nie wiem Agatko, nie pytałam  1945856341_gifzawstydzony.gif.a2166ab1a6df76f1844dc8e29cfae2d5.gif       Wiem tylko, że w Bieszczadach  :)

O, to pięknie. Nic dziwnego, że tam śnieżek. To sobie trochę po śniegu psiaczek pohasa. Co u niego po pierwszym dniu? 

Posted
1 minutę temu, agat21 napisał:

O, to pięknie. Nic dziwnego, że tam śnieżek. To sobie trochę po śniegu psiaczek pohasa. Co u niego po pierwszym dniu? 

Tak, Bieszczady w śniegu to piękny widok. Spędzałam tam jedne ze Świąt Bożego Narodzenia. Było przepięknie.
Jeszcze nie wiem jak spędził noc, bo dzwoniłam, ale Pani Kasia nie odebrała. Wysłałam SMS-a, że proszę o pilny telefon. Jak się dowiem, to zaraz Wam przekażę.

Posted

Myślałam, że będzie kiepsko z finansowaniem leczenia Binga, ale okazało się, że Dobre Duszki przyszły mu i mi z pomocą  :)

Fundacja ZEA zapłaci za wczorajszą fakturę i zorganizuje dla Bingusia zbiórkę na jego leczenie.
Martusiu bardzo serdecznie dziękuję Tobie i Twojemu Mężowi za tak ogromną pomoc. 

piesek-z-buziakami-i-napisem-i-love-you.gif.1462b67f037e0e0a5c255a07f9ea9805.gif   1945836223_dziekujserdecznie.png.5d8f802e1b32b96f291f9b4a26a7cff1.png   1166144662_kwiatki15.jpeg.5d6e21eaef7edae07c76cf4c62450ef0.jpeg

Gabi79 już zrobiła bazarek, z którego dochód w całości jest przeznaczony dla Bingusia. Oczywiście ja także zrobię bazarek, ale nie w całości dla maluszka.  Muszę uwzględnić w nim także Arusia i Sarę, bo jutro koniec miesiąca, a oni nie mają pełnej kwoty, żeby zapłacić za pobyt w hotelu w listopadzie :(  Ale musimy dać radę!

Gdy sytuacja finansowa Bingusia poprawi się na tyle, że będzie miał na opłacenie leczenia, to zrobię bazarek, w którym uwzględnię także Fundację ZEA.

• Like 2
Posted
20 godzin temu, Tyśka) napisał:

O rany, wygląda na to, że gdyby nie szalona decyzja elik to Bilbo odszedłby szybko :( Trzymam kciuki za jego zdrowie, niech walczy maleńki. 

Ela to wspaniałe, gorące serce.

Posted
3 godziny temu, Livka napisał:

Wreszcie dotarłam do Lemonka - czemu wiecznie brakuje nam czasu ?

Jest cudny ten psinek, myślę, że długo nie będzie czekał na DS :)

Pewnie za dużo czasu poświęcamy na zabawę  :) :) :)

Jest śliczny :)  Odnoszę wrażenie, że inaczej wygląda niż w schronisku, a to przecież ten sam piesio, tylko mina inna  :)  Zachowanie z resztą też, choć tego na zdjęciach nie widać. W schronie chował się przed ludźmi, a teraz chce być cały czas przy człowieku i wesoło baraszkuje na spacerach.  Co ten schron robi z psiakami :( :(

Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Witaj śliczny rudzielcu na wolności.

Lemon odbija sobie lata spędzone za kratami. Pani Kasia mówiła, że biega, skacze, cieszy się śniegiem, a to pewnie o tą wolność chodzi  :)

Posted
9 minut temu, elik napisał:

Lemon odbija sobie lata spędzone za kratami. Pani Kasia mówiła, że biega, skacze, cieszy się śniegiem, a to pewnie o tą wolność chodzi  :)

Ależ wzruszające wieści <3

Posted
16 minut temu, Tyśka) napisał:

Ależ wzruszające wieści <3

Mam filmik jak biega, ale  postaci nie są w pionie tylko w poziomie i nie wiem jak film można odwrócić. Ze zdjęciem sobie radzę, ale z filmem nie  :( Chyba wstawię taki. Lepiej taki, niż żaden :)

Posted
5 minut temu, elik napisał:

Mam filmik jak biega, ale  postaci nie są w pionie tylko w poziomie i nie wiem jak film można odwrócić. Ze zdjęciem sobie radzę, ale z filmem nie  :( Chyba wstawię taki. Lepiej taki, niż żaden :)

Odwrócimy głowy :) Damy radę.

• Like 1