Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Grzesiowi s)makuje twarożek ze świeżym żółtkiem.

Mam nadzieję, że nie ma przeciwwskazań  :)

Posted
9 minut temu, elik napisał:

Mam nadzieję, że nie ma przeciwwskazań  :)

Miał  jeść twarożek i żółtko też. Tyle, że weterynarz mówił o gotowanym. Ale nic mu nie jest, z powodzeniem pochrapuje. Zaryzykowałam a chłopak zadowolony.

• Like 1
Posted
Przed chwilą, Nesiowata napisał:

Mia  jeść twarożek i żółtko też. Tyle, że weterynarz mówił o gotowanym. Ale nic mu nie jest, z powodzeniem pochrapuje. 

To się dopiero okaże, gdy zrobi koopę :)

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Grzesiowi smakuje twarożek ze świeżym żółtkiem.

Pyszności :) 

Samo zdrowie :) 

Gdy znalazłam małe kociątka i nie wiedziałam jak je karmić, wet kazał mi jeden z posiłków podawać właśnie w takiej postaci. 

Posted
14 godzin temu, elik napisał:

To się dopiero okaże, gdy zrobi koopę :)

Wszystko  w porządku! A dziś chłopak już trzeci raz stał przy misce. Ponieważ już 2 razy jadł mięsko z ryżem i rosołkiem to teraz dostał trochę twarożku - wciągnął bez problemu. Może daję mu za małe porcje? Nie wiem, ale za pierwszym razem nie zjadł wszystkiego więc chyba miał dość. Trochę posiedział u mnie na kolanach, a teraz znów ułożył się do spania

Posted

Przeglądałam trochę wątek biedaka i zauważyłam, że nie napisałam wszystkiego z jego pierwszej wizyty u weterynarza. Grześ jest wnętrem.

Z pewnością część kosztu kastracji pokryje moja gmina, pieniądze są, trzeba tylko złożyć wniosek. O ile pamiętam to kwota około 200 zł, jego schronisko powinno zapłacić 100 zł. Ale to wszystko sprawy przyszłości, bo daleka jeszcze droga. Wniosek złożę wtedy gdy weterynarz uzna, że zabieg jest możliwy. Zresztą - to właśnie u niego będzie kastracja. Gdy załatwiałam sterylizację Lali to chyba po 3 dniach był telefon z gminy, że zlecenie do weterynarza jest do odbioru. A ważne jest tylko miesiąc więc czekamy na lepsze czasy. 

Posted
15 minut temu, Nesiowata napisał:

Przeglądałam trochę wątek biedaka i zauważyłam, że nie napisałam wszystkiego z jego pierwszej wizyty u weterynarza. Grześ jest wnętrem.

Z pewnością część kosztu kastracji pokryje moja gmina, pieniądze są, trzeba tylko złożyć wniosek. O ile pamiętam to kwota około 200 zł, jego schronisko powinno zapłacić 100 zł. Ale to wszystko sprawy przyszłości, bo daleka jeszcze droga. Wniosek złożę wtedy gdy weterynarz uzna, że zabieg jest możliwy. Zresztą - to właśnie u niego będzie kastracja. Gdy załatwiałam sterylizację Lali to chyba po 3 dniach był telefon z gminy, że zlecenie do weterynarza jest do odbioru. A ważne jest tylko miesiąc więc czekamy na lepsze czasy. 

Konieczna jest ta operacja? Nie zagraża życiu Grzesia? 

Posted
5 minut temu, omi napisał:

Konieczna jest ta operacja? Nie zagraża życiu Grzesia? 

Jest stwierdzony nowotwór jąder,że operacja jest konieczna i to jak najszybciej jak nabierze wagi.Mi się wydaje po zdjęciach,że Grześ ma tył przygarbiony być może właśnie te jądra go bolą.Ogon też ma schowany pod siebie,nie jest wyprostowany.

Posted
23 minuty temu, Anula napisał:

Jest stwierdzony nowotwór jąder,że operacja jest konieczna i to jak najszybciej jak nabierze wagi.Mi się wydaje po zdjęciach,że Grześ ma tył przygarbiony być może właśnie te jądra go bolą.Ogon też ma schowany pod siebie,nie jest wyprostowany.

Tak jest przygarbiony, a właściwie wygięty w łuk. Choć przez ten tydzień trochę "wyprostował się" Na dworze ten jego ogonek, a przynajmniej końcówka unosi się do góry. Ale to chwilowe. Trochę pewniej chodzi, zwłaszcza na powietrzu.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Też myślę, że to wygięcie grzbietu może powodować ból jądra/jąder  :(  Dlatego przydałoby się jak najszybsze wykonanie operacji. Oczywiście decyzja odnośnje terminu będzie zależeć od weta. 

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

dziś chłopak już trzeci raz stał przy misce.

To tak jak mój kocurek. Wcina jak szalony., a chudy niemiłosiernie.

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Też myślę, że to wygięcie grzbietu może powodować ból jądra/jąder  :(  Dlatego przydałoby się jak najszybsze wykonanie operacji. Oczywiście decyzja odnośnje terminu będzie zależeć od weta. 

Obydwa jądra są w środku.

Posted

Mój  komputer mnie wykończy. Albo nie daje się uruchomić albo blokuje internet. Po dwóch dniach udało się pokonać przeszkody ale to droga przez mękę. Czytam zapartym tchem co u dziadeczka. Serce rośnie i czlowiek się cieszy jak dziecko.

Niestety w schronisku wypatrzyłam kolejny psi wrak. Zgarbiony, przerazliwie chudy .... jak przeżyć choćby jeden spokojny dzień.

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

A skąd wiadomo , że ma nowotwór jąder? Miał USG jamy brzusznej?

Miał USG ale bez opisu bo  Panie zrobiły to za darmo. Jama brzuszna w porządku, jedynie są zgrubienia na jelitach ,to ponoć efekt złego żywienia. W czasie USG pani doktor powiedziała o guzie na jądrze ale nic nie mówila ,ze jest wnętrem.

Posted
3 godziny temu, ewu napisał:

Miał USG ale bez opisu bo  Panie zrobiły to za darmo. Jama brzuszna w porządku, jedynie są zgrubienia na jelitach ,to ponoć efekt złego żywienia. W czasie USG pani doktor powiedziała o guzie na jądrze ale nic nie mówila ,ze jest wnętrem.

Dziwne to. Albo widziała na USG guz w brzuchu i podejrzewała nowotwór jądra albo coś pomyliła. Trzeba to koniecznie wyjaśnić.

Jeżeli nie ma jąder, to mógł  też być kiedyś wykastrowany.

Nasz Dolar przyszedł do nas bez  z jąder. W USG doktor nie znalazł niczego , więc nie był operowany.

Posted
Dnia 10.07.2020 o 22:10, ewu napisał:

Grześ ma nowotwór jadra , powinien być operowany. USG nie wykazało  zmian w narządach wewnętrznych. Grześ ma anemię i niski poziom cukru. Jest bardzo wyniszczony podłym życiem.

Dnia 11.07.2020 o 09:11, ewu napisał:

Nowotwór jest do operacji. 

4 godziny temu, Poker napisał:

A skąd wiadomo , że ma nowotwór jąder? Miał USG jamy brzusznej?

O tym napisała ewu.I jeszcze napisane było,że jest wnętrem ale nie mogę znaleźć.