Jump to content
Dogomania

Pajda w DS w Warszawie:) Bixi za TM:( Reszka w DS we Wrocławiu:) Psia rodzina z opuszczonej stodoły :(:(:(

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, teresaa118 napisał:

czyzby moja stala nie dotarla na konto, albo ja cos pomieszalam

Dotarła 26 czerwca, bardzo dziękuję, zaznaczyłam na str 13, bo nie mogę edytować żadnych swoich postów z 1 strony, nie mogę tez tam dać informacji, gdzie wpisuje kolejne wpłaty. Coś się porobiło z tym edytowaniem.

Na dniach zrobię kolejne rozliczenie Reszki.

Dnia 2.06.2020 o 21:33, Tola napisał:

Ponieważ nie mogę nic dopisać  do swoich starych postów, muszę cytować swoje rozliczenie, żeby dopisać nowe wpłaty.

60 zł - teresaa118 (wpłacone V, VI, VII)

wpłaty jednorazowe:

50 zł -  Shirayuki (na połowę z Bixi)

50,35 zł - bazarek b-b

220 zł - bazarek Havanka

150 zł - p. Grażyna G. (na połowę z Bixi)

86 zł - Marysia R.  (spadek po Pajdzie)

80 zł - bazarek Poker

86 zł - bazarek Poker (na połowę z Bixi)

Posted
10 godzin temu, teresaa118 napisał:

czyzby moja stala nie dotarla na konto, albo ja cos pomieszalam

Dnia 1.06.2020 o 18:50, Tola napisał:

Pieniążki doszły - 180 zł  - jeszcze raz pięknie dziękuję serce-ruchomy-obrazek-0871.gif

Jeszcze tutaj potwierdzałam.

Posted

Miałam parę zapytań o Reszkę, dwa  z Wrocławia bardzo konkretne.

Dzisiaj pierwsza  z rodzin  była w Nowej Soli w odwiedzinach; rozmawiałam z Hanią -  Reszka podobno zaprezentowała się bardzo dobrze.

Jutro dam znać, co z tego wyszło, wciąż prosimy o kciuki!

• Upvote 2
Posted

Olbrzymie kciuki! Niech Reszka ma najwspanialszą rodzinę, najwspanialszy dom - to jej się po prostu należy, że sparafrazuję pewną posiadaczkę broszek :D

• Like 2
Posted

Przybiegłam do Reszki, żeby poznać efekt dzisiejszej wizyty. Reszka zaprezentowała sie wspaniale, a zainteresowani adopcją?

Oczywiście kciuki mocno trzymam !

• Like 1
Posted
22 godziny temu, Havanka napisał:

Przybiegłam do Reszki, żeby poznać efekt dzisiejszej wizyty. Reszka zaprezentowała sie wspaniale, a zainteresowani adopcją?

Oczywiście kciuki mocno trzymam !

Państwo są Reszką oczarowani, tak to określili, ale wczoraj jeszcze tego nie wiedziałam, bo rozmawialiśmy dopiero dzisiaj, wczoraj  relację z wizyty miałam tylko od Hani;).

Państwo byli w maseczkach, więc Hani tez trudno było zobaczyć zachwyt na ich twarzach, a nie mówili o tym;). Powiedziała mi natomiast, że to bardzo ciepli ludzie. 

Mieszkają we Wrocławiu w domku z niewielkim ogródkiem (zabudowa szeregowa), mają już dorosłe dzieci, córka mieszka we Wrocławiu i ma suczkę.

Mieli zawsze psie dziewczynki, ostatnia z nich chorowała na nowotwór, miała operację, po której żyła jeszcze dwa lata.

Wszystkie urlopy, te zagraniczne też, spędzali z psami.

Dzisiaj dzwoniłam do Poker z zapytaniem, czy będzie mogła podjechać na  wizytę; jestem ogromnie wdzięczna, że wyraziła zgodę pomimo ciężkich chwil, jakie teraz przeżywają z powodu odejścia Dolarka.

Prosimy o kciuki!

• Like 3
Posted
Dnia 28.07.2020 o 08:19, Marysia R. napisał:

Rozumiem. Sama bym pewnie tak nie zrobiła, ale jeśli uznałyśmy, że to dobry pomysł to w porządku :)

Mogę zrobić Reszce jeszcze jakieś jedno ogłoszenie :) Np. na Poznań?

Dziękuję bardzo Marysiu za chęc pomocy, wstrzymajmy się do wizyty... ;)

Posted
23 minuty temu, Tola napisał:

Dzisiaj dzwoniłam do Poker z zapytaniem, czy będzie mogła podjechać na  wizytę; jestem ogromnie wdzięczna, że wyraziła zgodę pomimo ciężkich chwil, jakie teraz przeżywają z powodu odejścia Dolarka.

Prosimy o kciuki!

1683242404_kciuki1.jpg.6bc7525d94b72aca153fa2879d505bbb.jpg

• Like 1
Posted

Jestem umówiona dziś na 18. Pan miły, mówił  , że nadal chcą adoptować Reszkę i się martwili , że nie dzwoniłam wczoraj. A ja miałam gości i nie mogłam.

Na co szczególnie mam zwrócić uwagę?

Z tego co pamiętam , to oprócz chorej wcześniej skóry, sunia jest zdrowa.  Chyba zadzwonię do szafirki po dokładniejsze informacje.

• Like 1
Posted

Reszka ma dom taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0062.gif

Poker dała zielone światło i takim sposobem i Reszka będzie miała swoich ludzi:)

Rozmawiałyśmy krótko,  wracałam akurat od siebie z chałupy, ale wiem, że rodzina wypadła b. dobrze:).

Poker jest teraz poza domem i  jak wróci to  napisze więcej.

Ja już rozmawiałam z rodzinką, bo bardzo czekali na decyzję; we wtorek sunia wybywa do siebie do Wrocławia, państwo znowu jadą do Nowej Soli, tym razem wrócą już z sunią:). :)

• Like 4
Posted

Byłam w przyszłym DS Reszki i jestem bardzo zadowolona  z niego. Państwo bardzo odpowiedzialnie podchodzą do adopcji. Interesują się wszystkim i na szczęście nie zjedli wszystkich rozumów i są podatni na sugestie.

Reszka zamieszka w dużym domu z ładnym ogródkiem solidnie ogrodzonym. Będzie miała do towarzystwa kicię Nitkę , którą uratowali od śmierci. Spać będzie mogła gdzie zechce. Państwo już nie pracują , więc sunia rzadko i krótko będzie przebywała sama. Dużo chodzą na spacery , więc ruch też będzie miała.

Pytałam o podejście do sterylizacji i są za. Już rozmawiali na ten temat ze swoim wetem. Prosili o pełne informacje o podawanym leku na chorobę skóry , bo wet tego oczekuje. Zależy im na czipie, bo będą zabierać Reszkę ( imię zostaje) do córki , która mieszka w Belgii.

Omówiłam też rodzaj szelek i smyczy , żeby nie był to automat.

Chcą pojechać po sunię po niedzieli.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
7 minut temu, Poker napisał:

Byłam w przyszłym DS Reszki i jestem bardzo zadowolona  z niego. Państwo bardzo odpowiedzialnie podchodzą do adopcji. Interesują się wszystkim i na szczęście nie zjedli wszystkich rozumów i są podatni na sugestie.

Reszka zamieszka w dużym domu z ładnym ogródkiem solidnie ogrodzonym. Będzie miała do towarzystwa kicię Nitkę , którą uratowali od śmierci. Spać będzie mogła gdzie zechce. Państwo już nie pracują , więc sunia rzadko i krótko będzie przebywała sama. Dużo chodzą na spacery , więc ruch też będzie miała.

Pytałam o podejście do sterylizacji i są za. Już rozmawiali na ten temat ze swoim wetem. Prosili o pełne informacje o podawanym leku na chorobę skóry , bo wet tego oczekuje. Zależy im na czipie, bo będą zabierać Reszkę ( imię zostaje) do córki , która mieszka w Belgii.

Omówiłam też rodzaj szelek i smyczy , żeby nie był to automat.

Chcą pojechać po sunię po niedzieli.

Poker, pięknie dziękuję za wizytę i za wszystkie wskazówki serce-ruchomy-obrazek-0830.gif

Przed chwilką wysłałam panu Wojtkowi kartę wizyt i historię leczenia z  Zamościa, napisałam też do Hani prosbę o podobny dokument z Nowej Soli.

W poniedziałek Hania zaczipuje Reszkę, bo gdzieś to umknęło.

Chcę jeszcze napisać, że bardzo, bardzo się cieszę z  tego domu; marzyła mi się rodzina, która zapewni suni miłość  i zadba o jej stan zdrowia, mam nadzieje, że nam się to udało:).

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Agat21 - szepnij tam Pajdzie do uszka, że jej mamcia też ma już swoją rodzinę, że nie zabraknie jej miłości:)

Dzięki Tolu, niebawem to zrobię, tylko jej pani trochę się pozbiera po chorobie. Wtedy mamy umówiony wspólny spacer :) 

• Like 4
Posted

Kolejne szczęśliwe zakończenie psiej tułaczki ! Bardzo się cieszę, ze Reszka będzie miała odpowiedzialny dom, w którym niczego jej już nigdy nie zabraknie. Bądź szczęśliwa malutka !!!

• Like 1
Posted
37 minut temu, Poker napisał:

Ona chyba dziś miała jechać do DS. Ciekawe czy wszystko przebiegło zgodnie z planem.

Reszka już w swoim domciu:). Państwo przyjechali zgodnie z planem no i nasza piękna pojechała.

Minę miała taką sobie;  Hania mówiła, że była lekko przestraszona, ale co się dziwić - obcy ludzie zabierali ją z miejsca, gdzie było jej tak dobrze.

Rodzinka dojechała szczęśliwe do Wrocławia, był już pierwszy spacer, będzie dobrze, chociaż to na pewno stres dla Reszki.

received_2732008340379589.jpg

received_605837260354926.jpg

• Like 2
  • Upvote 2