Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To dzięki ewu,że go pokazała i prosiła o pomoc Imbir teraz jest na wolności.

Hania mi wysłała zdjęcie wykąpanego Imbirka ale ja nie umiem wstawić z telefonu.Jeżeli wysłała Bogusik to wstawi.

Posted

Bardzo się bałam zobaczyć go bez tego futra, zwłaszcza, że pod palcami czuć wystające kości biodrowe. Na szczęście nasza fryzjerka powiedziała - poczekaj, wykąpiemy, wysuszymy i zobaczymy co da się uratować. No i się udało, piękna sierść Imbira nabrała bursztynowego koloru. Na skórze są kaszaki i 2 brodawki i rana tylko jedna po pękniętym kaszaku, reszta czysta. Imbirek wymęczony śpi.

Imbir nie ma lamblii, ale kilka innych robali, więc po fryzjerze pojechałam jeszcze do weta po tabletki i już podałam.

Posted

Dokładnie jestem tego samego zdania co Dusia-Duszka. Zupełnie inne spojrzenie, już nie w nim tej strasznej rezygnacji , beznadziei.

Miałam nadzieję, że problemy z chodzeniem wynikają z wyniszczenia i wygląda na to , że się nie myliłam. On może mieć zaniki mięśniowe z zagłodzenia tak samo jak miała Pusia/Kora , sunia która była u nas w DT , ta z olbrzymimi tłuszczakami.

Posted
1 godzinę temu, Dusia-Duszka napisał:

Jesteście niesamowite. To spojrzenie z legowiska jest już zupełnie inne od schroniskowego :) 

IMG_20200430_172119_800x600.jpg

I oczka oczyszczone. 

Jak Hania wstawiła zdjęcia, to właśnie również to zdjęcie mnie bardzo poruszyło :) Imbirek ma coś w sobie,że gdy na niego patrzę,to mam mokre oczy...:)

17 minut temu, Poker napisał:

Dokładnie jestem tego samego zdania co Dusia-Duszka. Zupełnie inne spojrzenie, już nie w nim tej strasznej rezygnacji , beznadziei.

Miałam nadzieję, że problemy z chodzeniem wynikają z wyniszczenia i wygląda na to , że się nie myliłam. On może mieć zaniki mięśniowe z zagłodzenia tak samo jak miała Pusia/Kora , sunia która była u nas w DT , ta z olbrzymimi tłuszczakami.

Miejmy nadzieję Poker,że właśnie jest tak jak napisałaś i ten niedowład łapek wynikł z zagłodzenia.Ma chłopak apetyt i dostaje dobrą karmę więc powinien przybierać na wadze.Jeszcze poczekamy na wyniki z badania krwi,które ma być w przyszłym tygodniu.

Posted
55 minut temu, Poker napisał:

Zastanawiam się dlaczego dziś krew nie poszła do badania.

Dzisiaj Hania była tylko w spa, a od weta otrzymała wynik z badania kału i podjechała do lecznicy po tabletki na robale.

Posted
11 godzin temu, szafirka napisał:

Imbir odwiedził dzisiaj weterynarza. Waży 10 kg i 50 gram !!!

Bogusik , przecież on był u weta .  Przy tak wyniszczonym psie, badania krwi to podstawa.

Posted

Przyszłam popatrzeć na Imbirka i powiedzieć, że mamy już całą kwotę na transport i dodatkowo oba psiaczki, dostaną po 20 zł od naszej Kado !

Czekam jeszcze na kilka wpłat i zrobię przelew do Anuli.

• Upvote 2
Posted

Wet stwierdził, że wyniki badań krwi będą bardziej miarodajne jak pies chociaż kilka dni będzie w dobrych warunkach jadł dobrą karmę w odpowiedniej ilości, dlatego zaproponował przyszły tydzień. Dzisiaj Imbirek poruszył lekko ogonkiem, gdy zobaczył na śniadanie pachnące jedzonko, więc może niedługo zobaczymy i ogonek w górze.

IMG_20200501_091908_800x600.jpg

IMG_20200501_091910_800x600.jpg

IMG_20200501_091912_800x600.jpg

IMG_20200501_091913_800x600.jpg

IMG_20200501_091916_800x600.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Szafirko z tym prześwietleniem może być problem. Wet jest zawalony robotą , kolega na chorobowym i powiedział ,że jak będzie miał czas to poszuka ...... Magda mówi , że chyba ten aparat jest przestarzały .