Jump to content
Dogomania

Malika-zamojski szczeniaczek z raną w pachwinie i Baffi-piesek.OD 01.04.20 w Hoteliku.Malika od 10.04.20 w DS.Baffi od 17.04.20 w DS.25.10.20-Baffi wrócił z adopcji.22.12.20-Baffi w DS.

Recommended Posts

Posted
29 minut temu, Anula napisał:

Nadeszła wpłata od naszej Nesiowatej 10,00zł dla Baffika.Serdecznie dziękujemy.

Nadeszła także wpłata od elficzkowej od Miki dla Baffika - 100,00zł.Bardzo,bardzo dziękuję.

Wszystkim ogromnie dziękujemy,jest to ogromna pomoc w tej chwili.

☆ Gify - kwiaty - flowers ☆ na Stylowi.pl

Od razu wyjaśnię, że te pieniążki wpłaciła na moje konto Anula z przeznaczeniem dla znalezionego pekinka, którego nazwałam Miki. Właściciel pekinka się odnalazł więc pieniążki zostały z przeznaczeniem na innego psa w potrzebie. Baffi jest teraz w potrzebie więc przesłałam je do Anuli. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

Możliwe,że tak właśnie jest jak piszecie.Brałam jeszcze pod uwagę to co było mówione w poprzednich domach o tych szelkach i gryzieniu.Jedno jest pewne,że Baffi wymaga nauki podstawowych komend i wtedy problemy powinny zniknąć.

Siad - podstawowa komenda dla urwisa...

Stój - druga do opanowania.

Zakładać szelki tylko gdy usiądzie (przez głowę) - pochylić się nie siadać przed nim,  kazać wstać i pod brzuszek - można przykucnąć (wygodnie :) ). 

Ja nigdy nie czekam  przykucnięta na psa przy zakładaniu szelek - nawet przy mikrusach. Postępuję tak ale nie wiem czy prawidłowo. Cichutko liczę że Sowa nas tu wszystkich oświeci :)

Gdy zakładam szelki to ustawiam się przy boku psa nigdy na wprost - na pewno przy psach których nie znam / nie jestem pewna ich reakcji. .. (nie skoczy na twarz)

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Ja mam ogromną prośbę o napisanie tekstu dla Baffi i o ogłoszenia.Baffi potrzebuje domu doświadczonego,który wcześniej posiadał psy i zna ich zachowania a także domu bez małych dzieci.Będziemy pomału ogłaszać Baffi.

W tej chwili idą dwa stare ogłoszenia na Poznań i Szczecin.One są wyróżnione.

Posted
7 godzin temu, Anula napisał:

Ja mam ogromną prośbę o napisanie tekstu dla Baffi i o ogłoszenia.Baffi potrzebuje domu doświadczonego,który wcześniej posiadał psy i zna ich zachowania a także domu bez małych dzieci.Będziemy pomału ogłaszać Baffi.

W tej chwili idą dwa stare ogłoszenia na Poznań i Szczecin.One są wyróżnione.

Otrzymałam dzisiaj wiadomość od Alaskan malamutte,że napisze tekst i zrobi ogłoszenie i już jest gotowe! :)

Asieńko z całego serca kochana dziękujemy :)

Ogłoszenie jest na Katowice tylko trzeba je Anulko wyróżnić.

https://www.olx.pl/oferta/baffi-piesek-o-nietuzinkowej-urodzie-do-adopcji-CID103-IDHoObS.html?fbclid=IwAR2mZyjAd0uK95J_88aIVhbVzBUmVd8LYovoFpdk124N8GCxldIBHhe5wOY

Posted
2 godziny temu, Bogusik napisał:

Otrzymałam dzisiaj wiadomość od Alaskan malamutte,że napisze tekst i zrobi ogłoszenie i już jest gotowe! :)

Asieńko z całego serca kochana dziękujemy :)

Ogłoszenie jest na Katowice tylko trzeba je Anulko wyróżnić.

https://www.olx.pl/oferta/baffi-piesek-o-nietuzinkowej-urodzie-do-adopcji-CID103-IDHoObS.html?fbclid=IwAR2mZyjAd0uK95J_88aIVhbVzBUmVd8LYovoFpdk124N8GCxldIBHhe5wOY

Cudnie,Asiu bardzo,bardzo dziękuję.Zaraz wyróżnię.Jeżeli będzie kiepskie zainteresowanie to bardzo proszę o zmianę na Opole.

Posted

Wg mnie, Baffi nie bawił się zakładaniem szorek. Bardzo wiele psów nie lubi tego, to naturalne, że nie lubią.  Baffi chciał tego uniknąć - w każdy możliwy sposób, także przewracając się na grzbiet, ale zdrowy rozum nie pozwolił mu na mocniejsze capnięcie ręki opiekunki, uznawał jej autorytet. Nowa opiekunka nie była dla niego autorytetem - być może przy pierwszym próbnym kłapnięciu nerwowo cofnęła rękę bojąc się ugryzienia.  I Baffi już wiedział, że można ją postraszyć zębami. Jestem zdecydowanie za zakładaniem szorek sposobem opisanym przez Moli@.

• Upvote 3
Posted
1 godzinę temu, Sowa napisał:

Wg mnie, Baffi nie bawił się zakładaniem szorek. Bardzo wiele psów nie lubi tego, to naturalne, że nie lubią.  Baffi chciał tego uniknąć - w każdy możliwy sposób, także przewracając się na grzbiet, ale zdrowy rozum nie pozwolił mu na mocniejsze capnięcie ręki opiekunki, uznawał jej autorytet. Nowa opiekunka nie była dla niego autorytetem - być może przy pierwszym próbnym kłapnięciu nerwowo cofnęła rękę bojąc się ugryzienia.  I Baffi już wiedział, że można ją postraszyć zębami. Jestem zdecydowanie za zakładaniem szorek sposobem opisanym przez Moli@.

Bardzo cenię sobie Twoje doświadczenie,sugestie i rady i bardzo za nie dziękuję :) Na pewno przydadzą się przy rozważaniu kolejnej adopcji.

Posted

https://nosem.pl/pies-w-domu/pies-adoptowany/metamorfozy-czyli-wygrane-zycie-psa/

Warto zobaczyć moim zdaniem. Doskonała trenerka "wyprostowała" trudnego, twardego i nieustępliwego maleńkiego psa startującego całkiem na serio z zębami. Na pewno był skrzywdzony i na pewno jest bardzo odważny. Jest taki moment, gdy pies testuje ją odwracając się na plecy - nie prosi o czułości, sprawdza jej reakcję. Za chwilę, gdy ona nie dała się nabrać, sprawdza, czy buty na pewno go nie kopną... Psy naprawdę myślą więcej i precyzyjniej niż nam się zdaje - i bezbłędnie testują nas. 

Posted
2 godziny temu, Sowa napisał:

https://nosem.pl/pies-w-domu/pies-adoptowany/metamorfozy-czyli-wygrane-zycie-psa/

Warto zobaczyć moim zdaniem. Doskonała trenerka "wyprostowała" trudnego, twardego i nieustępliwego maleńkiego psa startującego całkiem na serio z zębami. Na pewno był skrzywdzony i na pewno jest bardzo odważny. Jest taki moment, gdy pies testuje ją odwracając się na plecy - nie prosi o czułości, sprawdza jej reakcję. Za chwilę, gdy ona nie dała się nabrać, sprawdza, czy buty na pewno go nie kopną... Psy naprawdę myślą więcej i precyzyjniej niż nam się zdaje - i bezbłędnie testują nas. 

Oglądnęłam wszystkie filmiki, przeczytałam opisy i jestem pod wielkim wrażeniem takiej pracy trenera i jej efektów.Na pierwszych filmikach wydawało by się,że pies jest tak agresywny i wycofany,że nie da mu się pomóc i zapewne nie podjął by się takiej pracy żaden zwyczajny człowiek.Przy psach  nawet nie tak mocno wycofanych taka wiedza i konsekwencja w postępowaniu, właśnie mogą bardzo pomóc i przynieść  efekty.Bardzo dziękuję za ten link :)

Posted

Obejrzałam filmiki z zapartym tchem. Jestem pełna uznania dla trenerki . Komentarze Sowy super.

Biorąc pod uwagę zachowanie Baffi w obu DS. zastanawiam się czy on może już iść do adopcji.

Posted

Będziemy próbować znaleźć odpowiedni dom,który ma doświadczenie z psami i nauczy Baffika kilka podstawowych komend.A na taki dom trzeba poczekać dlatego już go ogłaszamy.

Posted
22 minuty temu, Anula napisał:

Będziemy próbować znaleźć odpowiedni dom,który ma doświadczenie z psami

Anula mam wolne wyróżnienie do 29go. Może przerobię na Bafi? Chcecie? Tylko na jakie miasto. Tekst napisze i zdjęcia wybiore

PS. Ja też uważam że póki co on powinien zostać jeszcze trochę u Hani na obserwacji ALE nadal baaardzo radzę wprowadzić zasadę że nowy rokujacy opiekun wpierw przynajmniej raz tylko odwiedzi psa w hoteliku tzn zabierze go na spacer, trochę z nim pozbędzie ale go nie zabierze od razu 

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Anula mam wolne wyróżnienie do 29go. Może przerobię na Bafi? Chcecie? Tylko na jakie miasto. Tekst napisze i zdjęcia wybiore

PS. Ja też uważam że póki co on powinien zostać jeszcze trochę u Hani na obserwacji ALE nadal baaardzo radzę wprowadzić zasadę że nowy rokujacy opiekun wpierw przynajmniej raz tylko odwiedzi psa w hoteliku tzn zabierze go na spacer, trochę z nim pozbędzie ale go nie zabierze od razu 

Bardzo dziękuję.To poproszę o Wrocław i link do ogłoszenia.Jeżeli chodzi o szczegóły odnośnie adopcji to na pewno będziemy brać pod uwagę różne warianty.

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Kompletnie mi dziś nie idzie, więc bardzo proszę- poprawcie co trzeba w teksćie i zdjęciach..

Na Wrocław, wyróznienie ważne do 29tego.

https://www.olx.pl/oferta/uroczy-baffi-szuka-madrego-doswiadczonego-opiekuna-CID103-IDH9PYQ.html

Izuniu naprawdę dobry tekst i tylko jak możesz nanieś niewielkie korekty.Tam gdzie jest....wspólne aktywności....zmieniłabym na wspólną aktywność.Przy...w Nowej Soli dopisz kochana woj.lubuskie i przy nr telefonu:  w godz. 10-18

Bardzo dziękujemy :)

Posted
10 godzin temu, Sowa napisał:

A może warto, aby z przyszłym ew. opiekunem jeszcze w hoteliku przepracować zakładanie szorek?

Może faktycznie będzie trzeba to zastosować...? Na dzień dobry  sprawdzian dla obu stron i kto przetrwa,ten wygra.Tego jeszcze nie stosowałyśmy ale też nie miałyśmy wcześniej psiaka z takim zachowaniem.