Jump to content
Dogomania

['] ***** OGÓREK *** czyste złoto piesek ***** JUŻ w Domu Stałym *** DZIĘKUJĘ!!! ***

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Dobrze, że nie ma na imię Magdalena :)

1 godzinę temu, rozi napisał:

A co by było? Tępawa jestem, nie kumam   bezradny.gif

1 godzinę temu, uxmal napisał:

Ja też nie zrozumiałam .

No bo musiałby się lansować jako ex kandydat na prezydenta.

Posted

Poprosiłam dziś Kasię, żeby sprawdziła, czy Ogórek zna jakieś komendy - siad, daj łapę, daj głos, czy cokolwiek  :)

Podobno nie zna. Ale nauczy się przecież!   kotek.gif

Posted

Obowiązkowo przy śniadaniu :) Ogórcio uwielbia chlebek ryżowy bezglutenowy z humusem z buraka :) 

(Ogórcio uwielbia wszystko co człowiek ma na talerzu, na kwaśno, na słono, na słodko, wszystko i w każdej formie, ważne żeby lądowało do miseczki  z ludzkiego talerza albo żeby ludzka ręka podawała prosto do paszczy )

d6717d3d106db02fgen.jpg

Coś człowiek ma do jedzenia, znaczy że dobre ! więc z Kuleczką  pilnujermy i czekamy aż się podzieli :)

558e8672cac284efgen.jpg

A tu coś do mnie mówią, więc słucham , bo Ja grzeczny jestem , mądry i kochany

4518118f934f4530gen.jpg

e8867e207a57bb87gen.jpg

• Like 6
  • Upvote 1
Posted
9 godzin temu, Alaa napisał:

Jaki on kochany ten Ogorek, po prostu cudo:-) Domek z ogrodem dla niego zeby sobie pilnowal, cudny pysiu:-)

Kochany i chyba w Twoim typie   :)

Ja tak mówię, że wszędzie by się odnalazł, ale masz rację - najlepiej z ogrodem, żeby sobie pilnował.

Posted

Wczoraj późnym wieczorem  dotarły do domu 3 kocice i sunia . Ogórcio bardzo był zdezorientowany , raptem zrobiło się gęsto, więcej ludzi, szaleństwo stada na widok rodziny, zamieszanie -  sytuacja zestresowała nieco chłopaka .  Ogólna reakcja na obcych - pozytywna, kilka szczeknięć na początek a jak emocje opadły, to już zostało tylko zabieganie o głaski i szczerzenie ząbków w uśmiechu :)  (bo on tak ładnie potrafi się uśmiechać :) , delikatnie, nieśmiało, ale potrafi :) ) . A jaka była/jest reakcja na koty ? - kto zgadnie ?  (  postaram sie Wam pokazać , ale to potem , teraz muszę uciekać )

A! i jeszcze jedno na szybko - Ogórek spodobał się suni która przyjechała, wdzięczyła się do niego, kręciła kółeczka , ogonek prawie się urwał a Ogórek co? - a no nic , nie był zainteresowany a nawet za którymś miłosnym podejściem , odgryz się i pogonił Misieńke - oj smutno było niuni , zwłaszcza że taki z niej wrażliwiec uczuciowy :)

Posted
Dnia 31.03.2020 o 07:43, rozi napisał:

Kochany i chyba w Twoim typie   :)

Ja tak mówię, że wszędzie by się odnalazł, ale masz rację - najlepiej z ogrodem, żeby sobie pilnował.

No w moim typie to nie za zbytnio ale kochany

Posted

miałam wkleić filmiki, ale już dziś mi się nie uda , internet mi muli, nic nie idzie, innym razem spróbuje pokazać Ogórcia "na żywo" a teraz tylko  zdjęcie sprzed kilku chwil - po prawej Emilia, trochę dalej w budce Vesuvia - dziś jest normalnie, to znaczy dało radę ująć na jednym zdjęciu psa z kotami, ale wczoraj byłam bardzo zaskoczona , co prawda nie zakładałam dramatów , jednak nastawiona byłam na różne scenariusze, tymczasem  Ogórek na ich widok zaczął uciekać - bał się kotów i to tak konkretnie się bał, trzymał się najdalej jak to możliwe( Koty sa przyjacielskie przylepy, przyzwyczajone do stada psó w, każdy pies to dla nich przyjaciel ) . Dziś jest już dobrze, Ogórcio powoli przyzwyczaja się do nowego towarzystwa, koty już nie są takie straszne, znowu zajmuje swoją stałą miejscówkę pod stołem. A więc, nie było nienawiści, awantur (albo szczęścia i wylewnej miłości ), był strach, ucieczka i pomalutku akceptacja nowej sytuacji i kocich koleżanek. W najgorszym wypadku, koty będą mu kompletnie obojętne, w najlepszym zakumpluje się z nimi :)

8680a626e57c4f44gen.jpg

• Like 7
  • Upvote 1