Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak zawsze - zgłoszenie ze wsi, że od kilku dni siedzi pod płotem mały piesek, trzęsie się z zimna, głodny i brudny. Chłopaki z gospodarki komunalnej zabrali psinkę do kojca gminnego. Rzeczywiście, jeszcze szczeniak, suczynka, tak z 10 mies., szczuplutkie to, wyrywa się do ludzi, chce głaskania...U nas kojec zajęty Pienią-Nunią, do domu nie wezmę, bo stareńka Nutka odchodzi nam powolutku, musi mieć spokój.

Szelka dostała Bravecto, odrobaczenie 2 razy, wyrwałam 2 ogromne kleszcze z karku.

A po apelu o choćby dom tymczasowy, zgłosiła się dziewczyna z Warszawy, i zabrała w środę wieczorem Szelkę prosto z kojca na Bielany. Wszystko byłoby ok, ale kot Werki zaczął ze stresu sikać na łóżko. W sobotę późnym wieczorem Szelka wróciła do nas :( .

Nie ma tego złego, myślę sobie, bo już wiemy, że: Szelka nauczyła się chodzić na smyczy, dość ładnie zachowuje się w aucie, absolutnie nie agresywna do ludzi i psów, nie zwraca uwagi na koty.

Powrót Szelki do nas to stres dla mnie: zapoznanie z moimi 3 suczkami (wypadło nad podziw łagodnie), kotami (bez problemu), i pierwsza noc (spokojnie, cichutko, pod warunkiem niezamykania w kuchni). Wczoraj duzo spacerowałyśmy, głaskałyśmy się, a jak wychodziłam na chwilę, to Szelcia sobie koncertowo wyła.

Teraz jestem w pracy, a myślami w domu. Za godzinę pójdę na chwilę, zobaczę, co słychać, ale mam stresik jak cholera :(

Taka biedusia jeszcze w gminnym kojcu....

d4344adcd43e.jpg

A tu u nas:

6335fdca4138.jpg

03d46f2fb286.jpg

4f48831c01d2.jpg

8253b1b9a9fa.jpg

• Like 4
Posted

Już papuguje nasze psy, jak choćby to, że można się bawić: stara zabawka -  piszczący kapeć Dianki. Podebrany Diance i zdziwienie, że kapeć piszczy, jak się go tarmosi :)

FINANSE:

Wpływy:

20 zł Tianku :)

70 zł Isiak :)

50 zł osoba z dogo, ale prosi o anonimowośc :)

30 zł Nuncek :)

Wydatki:

150 zł za transport i 3 dni tymczasowania 

15 zł obroża

50 zł karma

17,81 zł wyróżnienie ogłoszenia na olx

2 x 4,49 zł wyróżnienie ogłoszenia na olx

Posted

Mała słodzizna Fotolia_983807_Sa.jpg.080e9321bd039576d5777ea880efda6b.jpg

Na ten miesiąc psi budżet znacznie przekroczony, ale w marcu około 15-go podrzucę psi grosik. Robię akurat bazarek. Dla Szelki też coś się w nim znajdzie.

Będę podglądać  :) 

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Nadziejka napisał:

Dobereczek malagosiom dobereczek lapenkom

Szelcia cuuudna

zaraz wstawie watus na kramik 

bedzie za dni kilka gotowy

Po raz kolejny - dziękuję!

1 godzinę temu, elik napisał:

Mała słodzizna Fotolia_983807_Sa.jpg.080e9321bd039576d5777ea880efda6b.jpg

Na ten miesiąc psi budżet znacznie przekroczony, ale w marcu około 15-go podrzucę psi grosik. Robię akurat bazarek. Dla Szelki też coś się w nim znajdzie.

Będę podglądać  :) 

Witaj, eliku, zaglądaj do nas, zawsze to raźniej w grupce :)

Pobiegłam na godzinę do domu, nie wytrzymałam. I ufff, wszystko ok, nie pogryzione, nie zdemolowane. Wyprowadziłam panny na pół godziny do sadu, zamknęłam w domu, i znów wróciłam do biura.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

Pobiegłam na godzinę do domu, nie wytrzymałam. I ufff, wszystko ok, nie pogryzione, nie zdemolowane.

Słowem psiak marzenie  :)

Posted
2 godziny temu, Tianku napisał:

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

klon mojego Szkodnika amazed-smiley.png

proszę konto dorzucimy grosik do skarbonki Szelci

Różnią się ogonkami, nasza Szelcia ma jakby obcięty...

1 godzinę temu, Mazowszanka13 napisał:

Ale dałam się nabrać na to zdjęcie.

Myślę sobie, skąd tyle śniegu u malagos o tej porze ?

he, he, wszak to zima :)

1 godzinę temu, elik napisał:

Słowem psiak marzenie  :)

żeby tylko nie zapeszyć, tfu tfu...

Posted
19 godzin temu, Tianku napisał:

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

klon mojego Szkodnika amazed-smiley.png

proszę konto dorzucimy grosik do skarbonki Szelci

No przefajniutka przepiekna Tiankusiowa hohoooo

pozdrawiam ogromnie pozdrawiam 

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie teddy

• Like 1
Posted

Jak to do dobrego się można szybko przyzwyczaić - jeszcze nie położyłam się do łóżka wieczorem, a już było...zajęte.....Widziała małpa jedna, że czasem wskoczy Bezia czy Dianka, to wczoraj je obie ubiegła. Spała w nogach do rana!..

To chyba się na łańcuch nie nadaje, co?

• Like 2
  • Upvote 3
Posted
3 godziny temu, malagos napisał:

Czemu nie?  Ślicznie wyglądałaby z obróżką łańcuszkową na szyi  :)

Posted
2 godziny temu, jankamałpa napisał:

A jest ogłaszana już?  Ba ja mam zdjęte ogłoszenia po Masi - mogę podmienić.

Ma tylko ogłoszenie na lokalnej stronie MojaOstrołęka. Więc jeśli mozesz podmienić - to byłoby super!

I coś o niej napisać: młodziutkie, delikatne, szczuplutkie, sarniookie, siega pod kolano, tak z 10 kg wagi, bardzo zgodna z innymi psami i kotami, przyjacielska do ludzi, pojętna, mądra, bardzo się pilnuje, posłuszna, ładnie chodzi na smyczy, zostaje  w domu, nie brudzi i nie niszczy, odrobaczona, odpchlona, za kilka dni sterylizacja.

Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

Ma tylko ogłoszenie na lokalnej stronie MojaOstrołęka. Więc jeśli mozesz podmienić - to byłoby super!

I coś o niej napisać: młodziutkie, delikatne, szczuplutkie, sarniookie, siega pod kolano, tak z 10 kg wagi, bardzo zgodna z innymi psami i kotami, przyjacielska do ludzi, pojętna, mądra, bardzo się pilnuje, posłuszna, ładnie chodzi na smyczy, zostaje  w domu, nie brudzi i nie niszczy, odrobaczona, odpchlona, za kilka dni sterylizacja.

To mam gotowca do ogłoszenia - zrobiłam na Warszawe, a może jakieś zdjęcie z bliska dałoby radę zrobić?

Posted
10 godzin temu, malagos napisał:

Jak to do dobrego się można szybko przyzwyczaić - jeszcze nie położyłam się do łóżka wieczorem, a już było...zajęte.....Widziała małpa jedna, że czasem wskoczy Bezia czy Dianka, to wczoraj je obie ubiegła. Spała w nogach do rana!..

Nadaje. Tylko taki krótki, żeby do łózka nie sięgał.

• Like 1