malagos Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Jak zawsze - zgłoszenie ze wsi, że od kilku dni siedzi pod płotem mały piesek, trzęsie się z zimna, głodny i brudny. Chłopaki z gospodarki komunalnej zabrali psinkę do kojca gminnego. Rzeczywiście, jeszcze szczeniak, suczynka, tak z 10 mies., szczuplutkie to, wyrywa się do ludzi, chce głaskania...U nas kojec zajęty Pienią-Nunią, do domu nie wezmę, bo stareńka Nutka odchodzi nam powolutku, musi mieć spokój. Szelka dostała Bravecto, odrobaczenie 2 razy, wyrwałam 2 ogromne kleszcze z karku. A po apelu o choćby dom tymczasowy, zgłosiła się dziewczyna z Warszawy, i zabrała w środę wieczorem Szelkę prosto z kojca na Bielany. Wszystko byłoby ok, ale kot Werki zaczął ze stresu sikać na łóżko. W sobotę późnym wieczorem Szelka wróciła do nas :( . Nie ma tego złego, myślę sobie, bo już wiemy, że: Szelka nauczyła się chodzić na smyczy, dość ładnie zachowuje się w aucie, absolutnie nie agresywna do ludzi i psów, nie zwraca uwagi na koty. Powrót Szelki do nas to stres dla mnie: zapoznanie z moimi 3 suczkami (wypadło nad podziw łagodnie), kotami (bez problemu), i pierwsza noc (spokojnie, cichutko, pod warunkiem niezamykania w kuchni). Wczoraj duzo spacerowałyśmy, głaskałyśmy się, a jak wychodziłam na chwilę, to Szelcia sobie koncertowo wyła. Teraz jestem w pracy, a myślami w domu. Za godzinę pójdę na chwilę, zobaczę, co słychać, ale mam stresik jak cholera :( Taka biedusia jeszcze w gminnym kojcu.... A tu u nas: 4 Quote
malagos Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 Już papuguje nasze psy, jak choćby to, że można się bawić: stara zabawka - piszczący kapeć Dianki. Podebrany Diance i zdziwienie, że kapeć piszczy, jak się go tarmosi :) FINANSE: Wpływy: 20 zł Tianku :) 70 zł Isiak :) 50 zł osoba z dogo, ale prosi o anonimowośc :) 30 zł Nuncek :) Wydatki: 150 zł za transport i 3 dni tymczasowania 15 zł obroża 50 zł karma 17,81 zł wyróżnienie ogłoszenia na olx 2 x 4,49 zł wyróżnienie ogłoszenia na olx Quote
Nadziejka Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Dobereczek malagosiom dobereczek lapenkom Szelcia cuuudna zaraz wstawie watus na kramik bedzie za dni kilka gotowy 1 Quote
elik Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Mała słodzizna Na ten miesiąc psi budżet znacznie przekroczony, ale w marcu około 15-go podrzucę psi grosik. Robię akurat bazarek. Dla Szelki też coś się w nim znajdzie. Będę podglądać :) 1 Quote
malagos Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 1 godzinę temu, Nadziejka napisał: Dobereczek malagosiom dobereczek lapenkom Szelcia cuuudna zaraz wstawie watus na kramik bedzie za dni kilka gotowy Po raz kolejny - dziękuję! 1 godzinę temu, elik napisał: Mała słodzizna Na ten miesiąc psi budżet znacznie przekroczony, ale w marcu około 15-go podrzucę psi grosik. Robię akurat bazarek. Dla Szelki też coś się w nim znajdzie. Będę podglądać :) Witaj, eliku, zaglądaj do nas, zawsze to raźniej w grupce :) Pobiegłam na godzinę do domu, nie wytrzymałam. I ufff, wszystko ok, nie pogryzione, nie zdemolowane. Wyprowadziłam panny na pół godziny do sadu, zamknęłam w domu, i znów wróciłam do biura. 1 Quote
Mazowszanka13 Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Jak każdy tymczas od razu wypiękniała w domu :) 1 Quote
Tianku Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 klon mojego Szkodnika proszę konto dorzucimy grosik do skarbonki Szelci Quote
Mazowszanka13 Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 Ale dałam się nabrać na to zdjęcie. Myślę sobie, skąd tyle śniegu u malagos o tej porze ? 1 Quote
elik Posted February 24, 2020 Posted February 24, 2020 1 godzinę temu, malagos napisał: Pobiegłam na godzinę do domu, nie wytrzymałam. I ufff, wszystko ok, nie pogryzione, nie zdemolowane. Słowem psiak marzenie :) Quote
malagos Posted February 24, 2020 Author Posted February 24, 2020 2 godziny temu, Tianku napisał: klon mojego Szkodnika proszę konto dorzucimy grosik do skarbonki Szelci Różnią się ogonkami, nasza Szelcia ma jakby obcięty... 1 godzinę temu, Mazowszanka13 napisał: Ale dałam się nabrać na to zdjęcie. Myślę sobie, skąd tyle śniegu u malagos o tej porze ? he, he, wszak to zima :) 1 godzinę temu, elik napisał: Słowem psiak marzenie :) żeby tylko nie zapeszyć, tfu tfu... Quote
Nadziejka Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 19 godzin temu, Tianku napisał: klon mojego Szkodnika proszę konto dorzucimy grosik do skarbonki Szelci No przefajniutka przepiekna Tiankusiowa hohoooo pozdrawiam ogromnie pozdrawiam 1 Quote
malagos Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 Jak to do dobrego się można szybko przyzwyczaić - jeszcze nie położyłam się do łóżka wieczorem, a już było...zajęte.....Widziała małpa jedna, że czasem wskoczy Bezia czy Dianka, to wczoraj je obie ubiegła. Spała w nogach do rana!.. To chyba się na łańcuch nie nadaje, co? 2 3 Quote
konfirm31 Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Wiadomo, że nie! Oby szybko znalazła taki domek z ciepłym łóżeczkiem! 1 Quote
malagos Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 Zdjęcie trochę mroczne, ale czy te dwie panny nie wyglądają jak babka z wnuczką?..... Quote
malagos Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 Śmiszne ma te uchole, jedno takie, drugie śmakie :) Quote
konfirm31 Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Faktycznie, podobne są z Dianą, chociaż Diana, to ONka, a Szelka nie ;). Quote
Mazowszanka13 Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 Szelka to wilk wiejski, też rasowa. 2 Quote
elik Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 3 godziny temu, malagos napisał: To chyba się na łańcuch nie nadaje, co? Czemu nie? Ślicznie wyglądałaby z obróżką łańcuszkową na szyi :) Quote
jankamałpa Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 A jest ogłaszana już? Ba ja mam zdjęte ogłoszenia po Masi - mogę podmienić. 1 Quote
malagos Posted February 25, 2020 Author Posted February 25, 2020 2 godziny temu, jankamałpa napisał: A jest ogłaszana już? Ba ja mam zdjęte ogłoszenia po Masi - mogę podmienić. Ma tylko ogłoszenie na lokalnej stronie MojaOstrołęka. Więc jeśli mozesz podmienić - to byłoby super! I coś o niej napisać: młodziutkie, delikatne, szczuplutkie, sarniookie, siega pod kolano, tak z 10 kg wagi, bardzo zgodna z innymi psami i kotami, przyjacielska do ludzi, pojętna, mądra, bardzo się pilnuje, posłuszna, ładnie chodzi na smyczy, zostaje w domu, nie brudzi i nie niszczy, odrobaczona, odpchlona, za kilka dni sterylizacja. Quote
jankamałpa Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 1 godzinę temu, malagos napisał: Ma tylko ogłoszenie na lokalnej stronie MojaOstrołęka. Więc jeśli mozesz podmienić - to byłoby super! I coś o niej napisać: młodziutkie, delikatne, szczuplutkie, sarniookie, siega pod kolano, tak z 10 kg wagi, bardzo zgodna z innymi psami i kotami, przyjacielska do ludzi, pojętna, mądra, bardzo się pilnuje, posłuszna, ładnie chodzi na smyczy, zostaje w domu, nie brudzi i nie niszczy, odrobaczona, odpchlona, za kilka dni sterylizacja. To mam gotowca do ogłoszenia - zrobiłam na Warszawe, a może jakieś zdjęcie z bliska dałoby radę zrobić? Quote
Nadziejka Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 cudne lapenki cudne wszystkie i bezpieczne i najedzone i w koldereczkach hihiii Quote
rozi Posted February 25, 2020 Posted February 25, 2020 10 godzin temu, malagos napisał: Jak to do dobrego się można szybko przyzwyczaić - jeszcze nie położyłam się do łóżka wieczorem, a już było...zajęte.....Widziała małpa jedna, że czasem wskoczy Bezia czy Dianka, to wczoraj je obie ubiegła. Spała w nogach do rana!.. To chyba się na łańcuch nie nadaje, co? Nadaje. Tylko taki krótki, żeby do łózka nie sięgał. 1 Quote
Recommended Posts