elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 43 minuty temu, Ellig napisał: Kosmiczne ceny...myślałam ,ze w Warszawie jest drogo. W Krakowie też są kosmiczne ceny na usługi weterynaryjne. Od jakiegoś czasu za wystawienie recepty pobierana jest opłata 10,00 zł nawet dla zwierzaka, który jest w leczeniu danego gabinetu. Quote
Ewa Marta Posted November 19, 2019 Author Posted November 19, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: W Krakowie też są kosmiczne ceny na usługi weterynaryjne. Od jakiegoś czasu za wystawienie recepty pobierana jest opłata 10,00 zł nawet dla zwierzaka, który jest w leczeniu danego gabinetu. To właśnie lecznica w Krakowie. U nas też płaci się za wypisanie recepty 10 zł niestety:( Quote
elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 Przed chwilą, Ewa Marta napisał: To właśnie lecznica w Krakowie. U nas też płaci się za wypisanie recepty 10 zł niestety:( No tak, nie odczytałam nazwy wystawcy faktury. To on był leczony w Krakowie? Myślałam, że gdzieś na Śląsku, tam gdzie był w DT. Quote
Ewa Marta Posted November 19, 2019 Author Posted November 19, 2019 3 minuty temu, elik napisał: No tak, nie odczytałam nazwy wystawcy faktury. To on był leczony w Krakowie? Myślałam, że gdzieś na Śląsku, tam gdzie był w DT. Był w DT blisko Krakowa, nie na Śląsku. Był u znajomej ewu, ale nie mieszkającej blisko ewu:) Quote
Nesiowata Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: Od jakiegoś czasu za wystawienie recepty pobierana jest opłata 10,00 zł nawet dla zwierzaka, który jest w leczeniu danego gabinetu. A jest na to jakaś podstawa prawna? Z czego to wynika? Quote
elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 Przed chwilą, Ewa Marta napisał: Był w DT blisko Krakowa, nie na Śląsku. Był u znajomej ewu, ale nie mieszkającej blisko ewu:) Błędnie założyłam, że skoro znajoma Basi, to musi co na Śląsku mieszka :) Quote
elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 1 minutę temu, Nesiowata napisał: A jest na to jakaś podstawa prawna? Z czego to wynika? Podstawy prawnej przypuszczam, że nie ma, ale i zakazu też nie, a co nie zabronione, to dozwolone. Ale to czysta żywa pazerność! Quote
Nesiowata Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 7 minut temu, elik napisał: Ale to czysta żywa pazerność! No cóż - "najbiedniejsi" ludzie, muszą dorobić. Quote
elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 11 minut temu, Nesiowata napisał: No cóż - "najbiedniejsi" ludzie, muszą dorobić. Najbiedniejsi? Nie chciałabym być tak bogata, takim kosztem! Quote
Ewa Marta Posted November 19, 2019 Author Posted November 19, 2019 46 minut temu, Nesiowata napisał: A jest na to jakaś podstawa prawna? Z czego to wynika? Wynika to z tego, że wypisanie recepty jest traktowane jako wizyta kontynuująca leczenie. Teoretycznie wet musi zajrzeć do kartoteki psa, sprawdzić, czy rzeczywiście przepisal dany lek itp. Mnie to nawet nie wkurza tak bardzo. Bardziej denerwują mnie bardzo wysokie ceny usług. Założenie wennflonu za ponad 25 zł uważam za przesadę. Tym bardziej, że był założony w celu leczenia w tej klinice. Quote
Nesiowata Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 43 minuty temu, elik napisał: Najbiedniejsi? Dlatego w cudzysłowie. Quote
Nesiowata Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 21 minut temu, Ewa Marta napisał: Wynika to z tego, że wypisanie recepty jest traktowane jako wizyta kontynuująca leczenie. Teoretycznie wet musi zajrzeć do kartoteki psa Na szczęście nie wszyscy tak podchodzą do ludzi. Kiedyś (w dwóch różnych gabinetach) poprosiłam o recepty na płyn dla kur. Żaden nieb wziął grosz, a recepty dostałam bez problemu. 23 minuty temu, Ewa Marta napisał: Założenie wennflonu za ponad 25 zł uważam za przesadę. Tym bardziej, że był założony w celu leczenia w tej klinice. Taka sytuacja też mnie nie spotkała. Chyba jednak mam naprawdę "złotego" weterynarza. Kiedy ostatnio jeździłam z kotami to za ostatnie zastrzyki nawet nie wziął pieniędzy. Podobno "kotki zasłużyły na nagrodę za szybkie wyzdrowienie". Widać wszystko zależy od człowieka. Quote
elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 2 godziny temu, Ewa Marta napisał: Wynika to z tego, że wypisanie recepty jest traktowane jako wizyta kontynuująca leczenie. Teoretycznie wet musi zajrzeć do kartoteki psa, sprawdzić, czy rzeczywiście przepisal dany lek itp. Mnie to nawet nie wkurza tak bardzo. Taka sytuacja jest do pewnego stopnia zrozumiała, ale ja mówię o sytuacji, gdy jestem w gabinecie na umówionej wizycie i wet oprócz pobrania należności za wizytę, pobiera 10,00 zł za wypisanie recepty. Z resztą informacja o tym, że za wypisanie recepty pobierana jest opłata 10,00 zł jest zawieszona na tablicy ogłoszeń w poczekalni. Quote
elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 3 godziny temu, Ewa Marta napisał: Założenie wennflonu za ponad 25 zł uważam za przesadę. Tym bardziej, że był założony w celu leczenia w tej klinice. Ewuniu, wkleiłam fakturę z wątku Tinusi, którą dostałam za jej szpitalne leczenie z parwowirozy. Spędziła w szpitalu 5 dni. Zobacz co było liczone i w jakich wysokościach. Założenie wenflonu poz. 4 - 60,70 zł Doba szpitalna poz. 7 - 200,00 zł Podanie leków (tylko podanie, leki osobno liczone) poz. 8 - 66,66 zł Usługa weterynaryjna (co niby to jest?) poz. 14 - 13,00 zł Kontrola stanu klinicznego poz. 19 - 20,00 zł itd Byłam szczęśliwa, że sunia uratowana, ale czy oni nie wstydzą się takich fraktur??? Quote
elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Dlatego w cudzysłowie. Domyślam się, że było to ironiczne :) Quote
Ewa Marta Posted November 19, 2019 Author Posted November 19, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: Ewuniu, wkleiłam fakturę z wątku Tinusi, którą dostałam za jej szpitalne leczenie z parwowirozy. Spędziła w szpitalu 5 dni. Zobacz co było liczone i w jakich wysokościach. Założenie wenflonu poz. 4 - 60,70 zł Doba szpitalna poz. 7 - 200,00 zł Podanie leków (tylko podanie, leki osobno liczone) poz. 8 - 66,66 zł Usługa weterynaryjna (co niby to jest?) poz. 14 - 13,00 zł Kontrola stanu klinicznego poz. 19 - 20,00 zł itd Byłam szczęśliwa, że sunia uratowana, ale czy oni nie wstydzą się takich fraktur??? O matulu... Straszne ceny Quote
Poker Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 Ja bym prosiła o wyjaśnienie tych cen. Założenie wenflonu 60 zł, osobno wlew dożylny ,podanie leków? co to znaczy? włożył psu do gardła? zastrzyk1 - 5,4, zł zastrzyk 2 - 30 zł zł - sama czynność czy z lekiem? Leki chyba są osobno rozliczone. Nie popuściłabym. Quote
elik Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 2 godziny temu, Poker napisał: Ja bym prosiła o wyjaśnienie tych cen. Założenie wenflonu 60 zł, osobno wlew dożylny ,podanie leków? co to znaczy? włożył psu do gardła? zastrzyk1 - 5,4, zł zastrzyk 2 - 30 zł zł - sama czynność czy z lekiem? Leki chyba są osobno rozliczone. Nie popuściłabym. To była jedyna lecznica w Krakowie, która zgodziła się przyjąć Tinusię. Pozostałe tłumaczyły się brakiem możliwości izolowania suni. Nie wiem czy byłaś w takiej sytuacji. Wiedziałam, że sunia bez pomocy weta umrze. Zapłaciłabym wtedy każdą cenę za jej uratowanie. Wiedziałam, że wiele psów nawet leczonych umiera. Byłam w strasznym stanie psychicznym. Wówczas, ani teraz nie byłam w stanie opisać huśtawki moich stanów, bo raz było lepiej, raz gorzej. Gdy było już pewne, że uratowali sunię, nie myślałam o finansach. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek była tak szczęśliwa, jak wtedy. Gdy już ustabilizowałam się psychicznie widziałam, że ceny są okropnie naciągane. Jednak pomyślałam, że nie będę prosić o wyjaśnienie, bo może znowu będę potrzebować ich pomocy i mogę usłyszeć, że nie maja wolnej izolatki. Wolałam przełknąć tę żabę w milczeniu. 1 Quote
Poker Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 Jak uważasz. Będą naciągać innych też , a może i Ciebie kiedyś. Zawsze można powiedzieć , że musiałaś się rozliczyć z pieniędzy zebranych na leczenie suni i i musisz wyjaśnić z czego wynika taka kwota. Ale to Twoja decyzja. Quote
uxmal Posted November 19, 2019 Posted November 19, 2019 Tak z ciekawości weszłam na opinie na google tej lecznicy. Te negatyne zawierają informacje o zawyzaniu cen. Naciągają i będą naciągać. Cwaniaki. Quote
elik Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 15 godzin temu, Poker napisał: Ale to Twoja decyzja. Masz rację, moja decyzja, ale od tej decyzji może zależeć życie zwierzaka. Być może Ty postąpiłabyś inaczej, ja wolałam nie ryzykować. Quote
elik Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Dnia 19.11.2019 o 21:54, uxmal napisał: Tak z ciekawości weszłam na opinie na google tej lecznicy. Te negatyne zawierają informacje o zawyzaniu cen. Naciągają i będą naciągać. Cwaniaki. Dlatego, że doskonale wiedzą, że są jedyną (a przynajmniej wtedy byli) lecznicą, która decyduje się przyjąć zwierzaka ze śmiertelną, zaraźliwą chorobą. Pozostałe lecznice tłumaczyły się brakiem możliwości izolowania suni chorej na parwowirozę. Quote
ewu Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 Niestety wykorzystują tzw. "nóż na gardle":( Quote
elik Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 4 godziny temu, ewu napisał: Niestety wykorzystują tzw. "nóż na gardle":( Niestety tak jest :( Quote
Anula Posted November 21, 2019 Posted November 21, 2019 To ja jeszcze chyba mam możliwą Lecznicę w Legnicy.Dwa tygodnie temu,za badanie krwi,RTG kręgosłupa w dwóch pozycjach,kroplówkę(wenflon) + witaminy w zastrzyku + zrobienie jednego zastrzyku z Nivalinu(ja wykupiłam) zapłaciłam 132,00zł Quote
Recommended Posts