Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, kikou napisał:

Nie orientuje sie jakiego typu byl ten test Fidusia, jeszcze dopytam. I dopytam jak długo te przeciwciała sie utrzymują.

Tymczasem jednak Mały ma sie dobrze, jest aktywny, nawet tak dziarsko biega bo on nie jest jeszcze sędziwy, je regularnie i chetnie, widać że brzusio już go nie boli. Oglądam też kupki i  są jak należy (bo przy lambliach niemal zawsze sa takie biegunkowate)

On jest taki rozkosznie niezbyt bystry ;-) czasem nachylam sie żeby go pokiziać a on najpierw zawsze łapie mnie za palce ząbkami bo myśli że to smaczki. :-))

Słodziaczek

a6b49332affccf76med.jpg

Cudowne wiadomości, bardzo dziękuję za opiekę nad Fidusiem:)

Posted
2 godziny temu, kikou napisał:

On jest taki rozkosznie niezbyt bystry ;-) czasem nachylam sie żeby go pokiziać a on najpierw zawsze łapie mnie za palce ząbkami bo myśli że to smaczki. :-))

A może on niedowidzi, albo ma słaby węch?

Posted
1 godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Kochany Fiduś dostaje z naszego bazarku biżuteryjnego 500 zl na swoje utrzymanie:)

Piękny wynik  :) Gratulacje!

• 2 weeks later...
Posted
51 minut temu, Ewa Marta napisał:

Fiduś z całego serca dziękuje za pamięć i wpłatę 40 zł Agnieszce - znajomej Elik:) 

Kikou, co słychać u naszego staruszka? Jak się czuje?

Dziękuję za potwierdzenie  :)

• 3 weeks later...
Posted

Zapłaciłam za pobyt Fidusia w styczniu u Kikou. U maluszka wszystko dobrze. Dostałam dwa zdjęcia. Smutne ma oczka nasz staruszek. Nie miał dobrego życia wcześniej, taki w nim smutek jest:( Dobrze, że żyje sobie bezpiecznie i spokojnie. Do tego jak jest zimno, to wychodzi sobie w ubranku na spacer:)

165470f0a7a3fe01med.jpg

876529e370eabe8bmed.jpg

a to rachunek:

64433089c3c100e2med.jpg

Posted
24 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Zapłaciłam za pobyt Fidusia w styczniu u Kikou. U maluszka wszystko dobrze. Dostałam dwa zdjęcia. Smutne ma oczka nasz staruszek. Nie miał dobrego życia wcześniej, taki w nim smutek jest:( Dobrze, że żyje sobie bezpiecznie i spokojnie. Do tego jak jest zimno, to wychodzi sobie w ubranku na spacer:)

165470f0a7a3fe01med.jpg

Oczka faktycznie ma smutne :( Nie wiemy co przeszli nasi podopieczni zanim dostali pomoc. Jedne mają złe wspomnienia, inne tęsknią za opiekunem, który odszedł...  Chcemy żeby teraz było im tylko dobrze - syto, ciepło i bezpiecznie. Czy im to wystarcza? Miejmy nadzieję, że tak.
Kochane staruszki, chociaż zdaje mi się, że Fido to jeszcze nie taki znowu staruszek :)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Może jednak trzeba go ogłaszać? Przecież są ludzie , którzy adoptują stare/sze psy. "Moja" Kora poszła do bardzo udanej adopcji mimo wieku i wielu przypadłości.

Posted
9 godzin temu, Poker napisał:

Może jednak trzeba go ogłaszać? Przecież są ludzie , którzy adoptują stare/sze psy. "Moja" Kora poszła do bardzo udanej adopcji mimo wieku i wielu 

To chyba dobry pomysł. Trzeba dać mu szansę. Dopytam Kikou o niego. Na początku dawali mu 10-12 lat ze względu na stan zdrowia, chociaż ząbki ma niezłe. Może coś się zmieniło. 

Posted
7 godzin temu, Ewa Marta napisał:

To chyba dobry pomysł. Trzeba dać mu szansę. Dopytam Kikou o niego. Na początku dawali mu 10-12 lat ze względu na stan zdrowia, chociaż ząbki ma niezłe. Może coś się zmieniło. 

Na pewno dobry  :) Jeśli będzie tekst mogę go ogłosić na Kraków, albo inne miasto, które wybierzesz.

Posted
47 minut temu, Ewa Marta napisał:

Fiduś dostał dzisiaj wpłatę 40 zł od Agnieszki, znajomej elik. Bardzo pięknie dziękuję, to wielka pomoc!!!

Bardzo dziękuję za potwierdzenie  :)

• 2 weeks later...
Posted

Fiduś dostał dzisiaj kolejny prezent:) 100 zł przyleciało do niego od Doroty Ś. która kilka lat temu adoptowała od nas śliczną Vikunię i nie zapomina o nas. Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc!