elficzkowa Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Poleciała deklaracja dla Roxi za VIII i IX. Quote
bakusiowa Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 1 godzinę temu, Olena84 napisał: Co u Roxi? U Roxi nic się nie dzieje. Ogłoszenia ma z bardzo ładnymi zdjęciami. Zdjęcia z kotkiem, z piłeczką, na kanapie, w innych miejscach. Nieduża, w typie jamnika. Głowa zupełnie jak u jamnika. Ogłoszenia wyróżnione a telefonów brak. https://www.olx.pl/oferta/nieduza-roxi-poleca-sie-do-adopcji-CID103-IDARTVS.html Wczoraj skasowałam wyświetlenia i telefony. Niech nabija od nowa. Dora oczywiście też ogłasza. Quote
Tyśka) Posted September 3, 2019 Posted September 3, 2019 Ja też ogłaszam: https://www.olx.pl/oferta/malutka-suczka-mix-jamnik-rodzinna-i-ciepla-CID103-IDAN9JH.html Czy jest możliwość wrzucenia wszystkich ogłoszeń do pierwszego postu? Czasem chcę podejrzeć stan ogłoszeń Roxi oraz na jakie miasta ma, a ciężko mi jest je odnaleźć. Na przykład teraz się dowiedziałam, że ogłoszenie na Kraków powielamy, bo moje też na Kraków... I odnalazłam przed sekundą ogłoszenie Dory klik - też jest na Kraków... Ciężko znaleźć dom jak wszystkie ogłoszenia są na jedno miasto. W takim razie ja swoje zmieniam na Wrocław. Quote
Murka Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 Roxi ma domek:) Dzisiaj pojechała do Wieliczki:) Państwo po nią przyjechali całą rodzinką. Przyjechali, żeby ją poznać, ale od razu zapadła im w serca:) Przygotowując się do adopcji psa przez całe lato opiekowali się psiakami ludzi, którzy wyjechali na wakacje. Mieli m.in. jack russela, którego Roxi im trochę przypomina z postury i charakteru:) Syn przez miesiąc wstawał rano, żeby pokazać, że potrafi się zmobilizować, żeby przed szkołą wyprowadzić psiaka na spacer:) Państwo zdają sobie sprawę, że początki nie będą łatwe, ale są dobrej myśli. Mają zamiar zaczipować Roxi. Sunia będzie zostawać w domu sama tylko parę godzin w dni robocze. Jest to dom z ogródkiem, mieszka tam już kotek. 3 1 Quote
bakusiowa Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 Cieszę się bardzo. U mnie ogłoszenie miało najróżniejsze lokalizacje. Co jakiś czas kasowałam wyświetlenia i telefony i dawałam na inny rejon. Super. Naczekała się dość długo. Quote
Ingrid44 Posted September 7, 2019 Posted September 7, 2019 Wspaniale wieści. Ogromnie sie cieszę ze Roxi bedzie miała taka fajna rodzinkę. Quote
Murka Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 Dostałam MMSa z DSu:) "Roxi szybko się zaklimatyzowała, teraz ma na imię Fajka, jest grzeczna, spokojna i szczęśliwa. Na razie mamy jedynie odrębne zdania na temat leżenia na kanapie:) Fajka zdecydowanie stoi na stanowisku, że kanapa należy do niej, ale pracujemy nad tym:) Także nasz kot jak widać powoli przyzwyczaja się do nowej sytuaci. Dziękujemy!" Quote
Poker Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 Suuuper. Może jednak Fajka zwycięży i będzie leżeć na kanapie . 1 1 Quote
bakusiowa Posted September 8, 2019 Posted September 8, 2019 Co do kanapy to pani na pewno zmięknie za jakiś czas. Quote
Nadziejka Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 Najlepszego cudna Rokuniu Dora wpisz w rozliczeniu kolejna wplate z kolejnego kramiku dla Rokusi jest tylko jedna moja wpl z bazareczku wpisz jeszcze te druga boc mi sie ktos na pw znow zapytal czy poslalam pieniadze .... a poslalam juz b dawno temu przeciez z drugiego bazarku Jednorazowe Poker----40zł Nesiowata---20zł bakusiowa----100zł buenos---100zł /na moim koncie/ terra----50zł Nadziejka z bazarku---63zł Ingrid44----150zł ------------------------------------------------------ 18.07.2019 wpłata od wiolhelm 343zł Quote
Nadziejka Posted September 9, 2019 Posted September 9, 2019 63 zl z gr z pierwszego Rozliczony! ! Dla Roksi do 4 lipca! Ratunkowy Nadziejkowy kramik roznosci na ratunek malusiej Roxi i 63 zl z kolejnego Rozliczony! 63 zl dla Lakunia i 63 zl dla Roksianci! Dziekuje Wam Cudnie 105 zl Cegielki! - bizu i ksiazki dla Lakunia i Roxi do 10 lipca Quote
DORA1020 Posted September 10, 2019 Author Posted September 10, 2019 9 godzin temu, Nadziejka napisał: Najlepszego cudna Rokuniu Dora wpisz w rozliczeniu kolejna wplate z kolejnego kramiku dla Rokusi jest tylko jedna moja wpl z bazareczku wpisz jeszcze te druga boc mi sie ktos na pw znow zapytal czy poslalam pieniadze .... a poslalam juz b dawno temu przeciez z drugiego bazarku Jednorazowe Poker----40zł Nesiowata---20zł bakusiowa----100zł buenos---100zł /na moim koncie/ terra----50zł Nadziejka z bazarku---63zł Ingrid44----150zł z bazarku Nadziejki----63zł ------------------------------------------------------ 18.07.2019 wpłata od wiolhelm 343zł Quote
Joanienka Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Dnia 8.09.2019 o 23:14, bakusiowa napisał: Co do kanapy to pani na pewno zmięknie za jakiś czas. Niekoniecznie :) U mnie mój najkochańszy pies nie ma wstępu na kanapę. To była zasada wprowadzona od 1 dnia adopcji i trwa do dzisiaj. Ale mu dobrze na legowisku lub na podłodze tuż koło kanapy. Chodziło o higienę. A Roxi trafiła na fajną rodzinę, będzie miała chyba dużo zabawy z tym chłopcem. Quote
seramarias Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 23 minuty temu, Joanienka napisał: Niekoniecznie :) U mnie mój najkochańszy pies nie ma wstępu na kanapę. To była zasada wprowadzona od 1 dnia adopcji i trwa do dzisiaj. Ale mu dobrze na legowisku lub na podłodze tuż koło kanapy. Chodziło o higienę. A Roxi trafiła na fajną rodzinę, będzie miała chyba dużo zabawy z tym chłopcem. Ja nie miałam serca babci Ptysi z kanapy gonić ;) Przykrywam kanapę kocem, który często piorę. Cwaniara weszła mi na głowę i to dosłownie, tak kombinowała, że teraz w nocy śpi rozłożona na całej poduszce, a ja z boku na małym jasieczku ;) Niemniej niezależnie gdzie sunia by nie spała ważne, żeby była kochana i blisko człowieka, kanapa do szczęścia nie jest psu niezbędna, chociaż na pewno stanowi miły dodatek ; ) Quote
Murka Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Ja im mówiłam, żeby nie pozwalali jej na początku na wszystko, żeby się nie rozbestwiła i nie zaczęła rządzić i wygląda na to, że sobie to mocno wzięli do serca:) Quote
Murka Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Końcowe rozliczenie Roxi: Stan konta na 13 sierpień wynosił +244,57 zł +100 zł bakusiowa +50 zł helli +63,50 zł wiolhelm (bazarek) +30 zł ŚWIAT -212,50 zł hotelowanie 14.08-07.09 (zniżka ze względu na karmę) -57,70 zł szczepienia + książeczka + dojazd weta Pozostałość po hotelowaniu Roxi wynosi +217,87 zł. Quote
bakusiowa Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Dnia 8.09.2019 o 23:14, bakusiowa napisał: Co do kanapy to pani na pewno zmięknie za jakiś czas. 10 godzin temu, Joanienka napisał: Niekoniecznie :) U mnie mój najkochańszy pies nie ma wstępu na kanapę. To była zasada wprowadzona od 1 dnia adopcji i trwa do dzisiaj. Ale mu dobrze na legowisku lub na podłodze tuż koło kanapy. Chodziło o higienę. A Roxi trafiła na fajną rodzinę, będzie miała chyba dużo zabawy z tym chłopcem. U mnie też była zasada, że mój Bakuś nie może spać ze mną w łóżku ale tylko przez pewien czas obowiązywała. Przyszedł taki dzień, że zmiękło mi serce. Quote
Joanienka Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 2 godziny temu, bakusiowa napisał: U mnie też była zasada, że mój Bakuś nie może spać ze mną w łóżku ale tylko przez pewien czas obowiązywała. Przyszedł taki dzień, że zmiękło mi serce. Może i mi by zmiękło, gdyby Yoru bardzo chciał, ale on jest grubofutrzasty i wybiera chłodną podłogę. Łatwo się przegrzewa. Ponadto choruje na padaczkę, ataków już nie ma, ale kiedyś były głównie nocą razem z opróżnieniem pęcherza - to całkiem wykluczało spanie ze mną w łóżku. Jednak podłogę łatwiej wyczyścić z moczu, śliny i krwi. Myślę, że mu wystarczy, że ma mnie w zasięgu łapy. Quote
Recommended Posts