Jump to content
Dogomania

Kochana Sarunia odeszła od nas 6.12.2021 r. Żegnaj Saruniu [*] Z głuchą i niewidomą, chorą na cukrzycę Sarą w hoteliku u kikou zamieszkał Dunio, który odszedł 18.05.2021 r. [*]. Aruś zasnął w ramionach kikou 22.04.2021 r. [*]

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

a teraz faktycznie chciałabym wiedzieć co skłoniło ich do takiego wyboru,

Marek Aureliusz to bardzo ciekawa postać w historii, filozof, cesarz, stoik. To bardzo zacne imię, ale zawsze można je zmienić. 

Aruś jest bardzo fajne, Aruś-Akadiusz- Pitbull-Stramowski ;))))))))

Posted

Jestem  i ja z opóźnieniem u Arusia cudnego dziadusia.Faktycznie to jekiś wysyp tych bidulkowych ślepaczków...:( Będę zaglądać bo na tę chwilę tylko tyle mogę niestety...

Posted
18 minut temu, jaguska napisał:

Marek Aureliusz to bardzo ciekawa postać w historii, filozof, cesarz, stoik. T

filozof, myśliciel.  Pozostawił wiele  bardzo znanych cytatów (i nie tylko). Jeden z najczęściej cytowanych to:

Panie, daj mi cierpliwość, abym umiał znieść to, czego zmienić nie mogę; daj mi odwagę, abym umiał konsekwentnie i wytrwale dążyć do zmiany tego,  co zmienić mogę; i daj mi mądrość, abym umiał odróżnić jedno od drugiego.

Niezwykle głęboka, a jednocześnie bardzo lapidarnie ujęta myśl. Co za wspaniały umysł. Ale nie sądzę, żeby moi rodzice Markiem Aureliuszem się zauroczyli. Chociaż kto wie?

Posted
11 minut temu, Bogusik napisał:

Jestem  i ja z opóźnieniem u Arusia cudnego dziadusia.Faktycznie to jekiś wysyp tych bidulkowych ślepaczków...:( Będę zaglądać bo na tę chwilę tylko tyle mogę niestety...

Witaj Boguniu :) Lepiej późno niż wcale  2049572692_gifpuszczaoczko.gif.ac0a369d4d579332fefef9b058ef9fc6.gif  Cieszę się, że zaglądnęłaś do bidulka.

Proszę zaglądaj częściej  :)   O kasiorkę teraz trudno, bo tak się złożyło, że sporo psiaczków jednocześnie zabraliśmy ze schronu i oczekują naszej pomocy.

Posted
8 minut temu, elik napisał:

Witaj Boguniu :) Lepiej późno niż wcale  2049572692_gifpuszczaoczko.gif.ac0a369d4d579332fefef9b058ef9fc6.gif  Cieszę się, że zaglądnęłaś do bidulka.

Proszę zaglądaj częściej  :)   O kasiorkę teraz trudno, bo tak się złożyło, że sporo psiaczków jednocześnie zabraliśmy ze schronu i oczekują naszej pomocy.

Ciężko, ciężko o kasiorkę przy takim wysypie psiaków w potrzebie....Ale jakoś musimy udźwignąć bo przecież innego wyjścia nie mamy :)

Trzymam kciuki za jutrzejszy wyjazd Aureliusza/Arusia! :)

Posted
2 minuty temu, Bogusik napisał:

Ciężko, ciężko o kasiorkę przy takim wysypie psiaków w potrzebie....Ale jakoś musimy udźwignąć bo przecież innego wyjścia nie mamy :)

Trzymam kciuki za jutrzejszy wyjazd Aureliusza/Arusia! :)

Tym razem to było istne szaleństwo :) Psiaki na tym skorzystają. Biedactwa maja straszne warunki w tych schronach i w Miedarach i w Zamościu :(

Ksiuki na pokład :)

Posted
7 minut temu, yucca napisał:

Dziękuję bardzo za zaproszenie na wątek Aureliuszka i deklaruję skromne 20 zł.

Witam Cię gorąco na wątku Aureliusza   792151529_kwiatki8.jpg.f95f458e30f78dc693b7605aafcb0eb3.jpg 

i bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za pomoc dla psiaczka. Ratujesz jego finanse, bo ciągle mu jeszcze brakuje do pełnej deklaracji

424829441_dziekujserdecznie.png.952012397a0a5f2193a59f14cc2eb098.png

Posted
7 godzin temu, jaguska napisał:

Marek Aureliusz to bardzo ciekawa postać w historii

7 godzin temu, elik napisał:

filozof, myśliciel. 

Jedna z moich ulubionych postaci historycznych, ale po Juliuszu Cezarze;) 

Posted

Dzisiaj wielki dzień dla Aureliusza i dla jego koleżanki. Dzisiaj opuszczą schron i wyruszą w drogę do nowego, lepszego życia. Oby wszystko odbyło się bez niespodzianek i oby psiaki zniosły drogę jak najlepiej i bez stresu.

A tak przy okazji dzisiaj jest Tłusty Czwartek. Smacznych i nietuczących pączków i faworków :)

570672507_tustyczwartek4.gif.e4ac537cf194031c83bc1b09f22749ee.gif

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Na konto Aureliusza wpłynęły poniższe kwoty:

·         20,00  -  Olena84  -  26.02.

20,00  -  Siostra elficzkowej  deklaracja II  -  26.02.

·         20,00  -  guccio  deklaracja II  -  26.02.

·         30,00  -  GeataZG z Forum Oaza  od jaguska   -  26.02.

·         30,00  -  Onaa  -  26.02.

25,00  -  Nesiowata  -  27.02.

·         60,00  -  christo_fair deklaracja II-III + odatek   -  28.02.

·         20,00  -  yucca  deklaracja II  -  28.02.

Bardzo serdecznie dziękuję

410757169_dlaWaslove.jpg.d65b5d52ff823b5864e3f3db2b8f3f55.jpg