Jump to content
Dogomania

Wreszcie i Tania znalazła swój dom - zamieszkała u DT Karmelka:) Beza w DS w Warszawe, Wiola pokonała parwo i ma DS w Niepołomicach:) Szczeniaki w swoich domach:) Tosia za TM:( Pomocy!!! 3 suczki i 5 szczeniaków z interwencji:(:(

Recommended Posts

Posted
8 minut temu, Tola napisał:

Beza w lecznicy mieszkała w klatce, więc po przyjezdzie od razu weszła do kontenerka;)

Sunia będzie miała na imię Molly:)

SAVE_20190328_155031.jpg

Która to Beza vel Molly ? ;)

SAVE_20190328_164306.jpg

Wyglądają jak rodzeństwo z jednego miotu.Molly jeszcze widać nieśmiała. Bardzo cieszą takie adopcje :)

• Like 1
  • Upvote 3
Posted
48 minut temu, seramarias napisał:

Wyglądają jak rodzeństwo z jednego miotu.Molly jeszcze widać nieśmiała. Bardzo cieszą takie adopcje :)

Ojejkuuuu. Jak siostrzyczki;) Cudownie!!! Troszkę czasu zajmie adaptacja ,ale psinka do naśladowania jest!! Super .Będzie dobrze!!!

• Like 1
Posted
8 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Troszkę odetchnęłam, wierzę, że bedzie dobrze. Sunia powolutku sie otworzy, jak poczuje się bezpieczna. Tolu, zobaczysz, jeszcze Molly nas zaskoczy!! 

Bardzo bym chciała, chociaż już mnie zaskoczyła, że ...idzie na smyczy!!!

2 minuty temu, nulka07 napisał:

Ojejkuuuu. Jak siostrzyczki;) Cudownie!!! Troszkę czasu zajmie adaptacja ,ale psinka do naśladowania jest!! Super .Będzie dobrze!!!

Rozpiera mnie radość z takiego domku, teraz tylko potrzebne kciuki, żeby Molly dala radę...

• Like 1
Posted

Jak tu nie wierzyć w przeznaczenie ? Beza - Molly odnalazła bliźniaczkę ! Są bardzo do siebie podobne. Myślę, ze się zakumplują i "nasza" sunia będzie miała przewodnika i nauczyciela, przynajmniej na początku.

Posted
Dnia 28.03.2019 o 18:41, Tyś(ka) napisał:

To proste (pomijając fakt że zdradza brak smyczy :) ) - Beza ma więcej białego na pysku i łapach :) Ta z przodu.

Brawo:).

Ale przyznaj, że są bardzo do siebie podobne;)

Dzisiaj rozmawiałam z panią Magdą;  Beza nadal wysztywniona ze strachu, ale po dobie załatwiła się, zjadła no i dzisiaj też pije.

Nie powarkuje już na Sally, nieśmiało macha do domowników ogonkiem.

Moja radość z chodzenia na smyczy była przedwczesna, bo p. Magda mówi, ze Bezę vel Molly wynoszą na na rękach, sunia na razie nie chodzi na smyczy, postawiona stoi nieruchomo.

• Like 2
Posted
40 minut temu, Tola napisał:

Brawo:).

Ale przyznaj, że są bardzo do siebie podobne;)

Dzisiaj rozmawiałam z panią Magdą;  Beza nadal wysztywniona ze strachu, ale po dobie załatwiła się, zjadła no i dzisiaj też pije.

Nie powarkuje już na Sally no i nieśmiało macha do domowników ogonkiem.

Moja radość z chodzenia na smyczy była przedwczesna, bo p. Magda mówi, ze Bezę vel Molly wynoszą na na rękach, sunia na razie nie chodzi na smyczy, postawiona stoi i się nie rusza.

Kiedy opadnie stres, spowodowany tak nagłymi zmianami i Bezunia wrzuci na luz, smycz już nie będzie tak paraliżować. Najważniejsze teraz jest, by sunia zadomowiła się i pokochała nową rodzinę.

Posted

"Wesoły autobus" z 4 psami i koteczką prowadzony przez naszą znajomą p. Julię wyjeżdża z Zamościa do Krakowa ok.  godz. 9.00, na czele całej tej wyprawy jedzie Alaskan, która będzie czuwała nad bezpiecznym przekazaniem wszystkich zwierzaków:)

Prosimy bardzo o kciuki!

Przekazanie wszystkich zwierzaków pod M 1 w Krakowie!

Na pokładzie auta:

• Wiola -  jedzie do DS w Niepołomicach
  • koteczka Lunka -  jedzie do DS w Krakowie
  • szczeniak - jedzie do DS w Skawinie
  • Tania - jedzie do PDT do Jaaga (na czas oczekiwania na sterylkę, ma juz domek w Krakowie)
  • bezimienna jeszcze sunia z podzamojskiej wsi - jedzie do PDT do Jaaga pod opiekę Jo37.
  • Like 3
Posted
8 godzin temu, Tola napisał:

"Wesoły autobus" z 4 psami i koteczką prowadzony przez naszą znajomą p. Julię wyjeżdża z Zamościa do Krakowa ok.  godz. 9.00, na czele całej tej wyprawy jedzie Alaskan, która będzie czuwała nad bezpiecznym przekazaniem wszystkich zwierzaków:)

Prosimy bardzo o kciuki!

Przekazanie wszystkich zwierzaków pod M 1 w Krakowie!

Na pokładzie auta:

• Wiola -  jedzie do DS w Niepołomicach
  • koteczka Lunka -  jedzie do DS w Krakowie
  • szczeniak - jedzie do DS w Skawinie
  • Tania - jedzie do PDT do Jaaga (na czas oczekiwania na sterylkę, ma juz domek w Krakowie)
  • bezimienna jeszcze sunia z podzamojskiej wsi - jedzie do PDT do Jaaga pod opiekę Jo37.

Życzę Wam szczesliwej podróży ! Cieszę się,że tyle futerek odmieni swoje zycie !