Anula Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 15 minut temu, dorota1 napisał: Zestresowany jeszcze jest, stąd to podsikiwanie. Nie wie jeszcze, że to już jego stały domek, tyle zmian w stosunkowo krótkim czasie. Poprawi się na pewno. Więcej spacerków na samym początku w te same miejsca i skończy się posikiwanie.Jak zaznaczy sobie nowy teren swój to skończy się.Samce tak mają. 1 1 Quote
Bogusik Posted February 22, 2019 Posted February 22, 2019 Nortonek doczekał się swojego domku :) Bardzo się cieszę :) U samców to podsikiwanie jest bardzo często i zazwyczaj kończy się po kilku dniach.Reagować gdy zauważy się przymierzenie do siknięcia krótkim Fe! lub Nie wolno!. Quote
Onaa Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 Nortonek obecnie Elio :D, zwany też czasami przez Panią Pimpusiem (tak miał na imię poprzedni psiaczek Pani), miewa się bardzo dobrze w swoim nowym domku :). W poniedziałek pierwszy raz został dłużej sam, na początku troszkę płakał. To sikanie domowe to takie tylko jak Państwo wracają do domu, raczej z wrażenia, bez podnoszenia nogi. Natomiast na spacerku już znaczy swój nowy teren :). Aha, Nortonek rozprawił się z poduszką i jednym misiakiem :O. Państwo mają mu zakupić konga, żeby się na dłużej zajął zabawą i wyciąganiem smakołyków. Quote
Tyśka) Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 Świetnie, że Nortonek czuje się już jak u siebie :) Do mordowania polecam też zwykłe surowe duże gnaty z masarni. Quote
Onaa Posted March 12, 2019 Author Posted March 12, 2019 Elio pozdrawia :D. Pani Nina zaglądała na wątek i napisała mi że nie miała pojęcia że aż tyle osób pomagało i kibicowało Elio :). W tym tygodniu zrobię rozliczenie finansów nortonkowych. 4 1 Quote
kiyoshi Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Pozdrawiamy serdecznie Pania Nine ;) Elio fantastyczny i super imie :) Quote
Tianku Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Elio bardzo ładnie się Nortonek teraz nazywa :) Quote
Tyśka) Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Zdecydowanie bardziej psinkowi do pyska z imieniem Elio niż Nortonek :) Bardziej miękkie. Cudak z niego i w dodatku jaki szczęśliwy! Quote
beataczl Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 dobrze znow widziec slicznote pozdrawiamy Rodzine Elio :) Quote
Gabi79 Posted March 12, 2019 Posted March 12, 2019 Dołączam do pozdrowień dla Wspaniałych Ludzi Elio!!!! Quote
Onaa Posted March 13, 2019 Author Posted March 13, 2019 Też mi się wydaje że imię Elio do niego bardzo pasuje :D. Jeśli chodzi o sprawy finansowe to przyszły pieniążki od Dulskiej (20zł), z mojego bazarku (1/2) (70zł), od p. Krystyny z fb (20) i uxmal (10zł) - bardzo dziękuję :). Także Państwo Elio przekazali pieniążki 130zł za pobyt psiaczka kiedy czekał na nich u pani Ewy w dt - bardzo dziękujemy :). Opłaciłam pobyt Nortonka - Elio za 18 dni lutego tj. 162zł i w sumie pozostało na koncie nortonkowym 57,85zł. Quote
Onaa Posted March 13, 2019 Author Posted March 13, 2019 Jeszcze kilka dni i będzie miesiąc jak Nortonek - teraz Elio :) zamieszkał w swoim nowym domku. Chciałam Wam Wszystkim , którzy byli z Nortonkiem, kibicowali mu, pomagali, wspierali, w drodze po lepsze życie , w drodze po własny dobry kochający dom BARDZO PODZIĘKOWAĆ :). Quote
dorota1 Posted March 14, 2019 Posted March 14, 2019 Ale jest cudny i szczęśliwy! Warto było czekać na taki domek! Quote
Anula Posted March 14, 2019 Posted March 14, 2019 Też pozdrawiam serdecznie rodzinkę Elio i życzę wspaniałych dni spędzonych z Elio.Szczęsliwy Elio we właściwym miejscu i to się liczy najbardziej i cieszy. 1 Quote
Onaa Posted March 21, 2019 Author Posted March 21, 2019 Na konto nortonkowe przyszły jeszcze pieniążki od dorcia2 (40zł) - bardzo dziękuję :). I teraz pozostało na koncie nortonkowym 97,85zł. Pieniążki te chciałabym przekazać MISI - mojej wątkowej podopiecznej tym razem z zamojskiego schronu, brakuje jej deklaracji a ona już długo jest u Szafirki ponieważ okazała się bardzo przerażonym pieskiem z brakami w socjalizacji i problemami i nie nadawała się do adopcji, dopiero teraz jej będę szukać odpowiedniego dobrego domku: link do wątku Misi zwanej Misiaczkiem Przyszły też wpłaty marcowych deklaracji od helli Dulskiej, które przeniosły swoje miesięczne deklaracje na Misię , więc wpłaty te zapisuję już na wątku Misi - bardzo dziękuję :). Quote
Onaa Posted March 26, 2019 Author Posted March 26, 2019 Zdjęcia Elio - tym razem szaleństwa na placu zabaw z innym psiakiem i ćwiczenia na torze przeszkód :D. 1 Quote
Nesiowata Posted March 26, 2019 Posted March 26, 2019 No to się dostojny pies rozbrykał na dobre. Quote
Onaa Posted May 4, 2019 Author Posted May 4, 2019 Chciałam wstawić zdjęcie Elio poduszkowca ale nie mogę tak jak zwykle to robiłam, może jutro się uda. Elio na Święta pojechał do rodziny Pani , podróżował pociągiem i był bardzo grzeczny :). Pieniążki po nim przekazuję Misi, o której pisałam wcześniej. 1 1 Quote
Recommended Posts