Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 4.09.2018 o 13:23, Ewa Marta napisał:

Maks po kąpieli i wyczesaniu świeci się z daleka. Zobaczcie, jaka piękna sierść:) Nie ma czasu, żeby zapozować:)

Maks.jpg.d13cc2f77e3a0d4c8109eb0df10f4eec.jpg

Piękny:)

Posted

Jestem w tej chwili na krótkim urlopie, wracam do domu jutro wieczorem. Dopiero wtedy mogę sprawdzić ewentualne wpłaty dla Maksa. 

Telefon mam cały czas przy sobie, ale nikt nie dzwoni ani w sprawie Maksa, ani Betinki... Czekamy nadal. 

Posted

Ewciu to przekleństwo wakacji. My szczeniaki to dopiero teraz wyadoptowujemy. Ja ogłaszam Kolę, mamę Pepsi . Siedzi u mnie i też mnie martwi kompletna cisza.

Posted

Wróciłam do domu i od razu weszłam na konto. W dniu 04.09 wpłynęła stała deklaracja 20 zl od Figuni. Bardzo serdecznie dziękujemy!

Domek dla Maksa na pewno gdzieś jest, musi go tylko odnaleźć:)

Posted
Dnia 15.09.2018 o 22:46, b-b napisał:

Zaglądam do chłopaka. Trzymam kciuki aby zauroczył jakiś domek  :)

No właśnie... Jest śliczny i bardzo żywy. Aneta mówi, że to takie ADHD. Potrzebny jest mu aktywny dom.

Posted
Dnia 17.09.2018 o 13:46, MALWA napisał:

Maksiu - gdzie Twoj domek ?

8 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Gdzieś jest:) Trochę się tylko ukrył, ale znajdziemy go wcześniej, czy później:)

Znajdzie się i zakocha w chłopaku:)

Posted
47 minut temu, Ewa Marta napisał:

wyróżniłam, zapłaciłam, ale mi napisali, że płatnośc przyjęta, ale usługa niezastosowana:( Co z tym zrobić?

Ogłoszenie jest wypromowane, wszystko OK. jest nawet jedno pobranie telefonu...

Od: wczoraj 
Do: 18 paź

757794201_1_94x72_mlody-niespelna-roczny

Młody niespełna roczny Maks – przyjaciel...

Za darmo

0
 Promowane do 19 paź
Statystyki
 Wyświetleń: 38
 Tel: 1
 Obserwuje: 0

Posted

A gdzie Maks teraz przebywa? Z kotami by się dogadał czy tylko dom z innym psiakiem wchodzi w rachubę? Czytam, że jest bardzo żywy, a koty spokojne, więc spytać wolę...

Posted
55 minut temu, Koki-99 napisał:

A gdzie Maks teraz przebywa? Z kotami by się dogadał czy tylko dom z innym psiakiem wchodzi w rachubę? Czytam, że jest bardzo żywy, a koty spokojne, więc spytać wolę...

Koło Katowic. Na kota się nie rzuca :) 

Posted

Widzę, że Maksio na plusie - bardzo mnie to cieszy :) Dajcie, proszę, znać na priv, gdyby zrobiło się trudno - będę mogła pomóc jednorazową wpłatą.

Posted
1 godzinę temu, Anecik napisał:

Doczytałam na olx, że koło Będzina, To dość blisko. Kurczę byłam dziś w Gliwicach, mogłam podjechać go zobaczyć. Pokażę Maksia mężowi, ale dopiero w sobotę.

Posted
3 godziny temu, Koki-99 napisał:

To najlepiej  może stwierdzic Anetka

2 godziny temu, Anecik napisał:

No własnie:)

1 godzinę temu, kcd napisał:

Widzę, że Maksio na plusie - bardzo mnie to cieszy :) Dajcie, proszę, znać na priv, gdyby zrobiło się trudno - będę mogła pomóc jednorazową wpłatą.

Bardzo Ci dziękujemy, szczęśliwie Maks ma na przeżycie września i jescze troszkę:) Będziemy pamiętać:)

42 minuty temu, Koki-99 napisał:

Doczytałam na olx, że koło Będzina, To dość blisko. Kurczę byłam dziś w Gliwicach, mogłam podjechać go zobaczyć. Pokażę Maksia mężowi, ale dopiero w sobotę.

Gdybyś była zainteresowana, bardzo proszę o telefon - numer podany na olx:) 

Posted

Odezwę się. Małż jutro wraca z trasy i obejrzy Maksia. Będziemy też gościć kolegę z kilkumiesięcznym pieskiem. Zobaczymy jak koty będą reagować, bo też nie mam pewności. Oba są starsze: kotka 19 i kocurek 11 lat. Do jutra :)

A to, że na kota się nie rzuca tzn. że całkowicie ignoruje czy jakoś jest zainteresowany?

Posted

3 godziny temu zadzwonił telefon. Obcy numer, odbieram, cisza, ale za moment kolejny dzwonek. Facet z silnym akcentem pyta o ogłoszenie. Po dopytaniu okazuje się, że chodzi o Maksa. Coś mi w nim  nie grało, więc ostrożnie powiedziałam, że jest już jedna rodzina zainteresowana nim, ale nic nie jest przesądzone. Ponieważ dopytując wcześniej o którego psiaka chodzi mówiłam, że mam kilka ogłoszęń, facet pyta, jakie mam jeszcze psy. Mówię, że maleńka czarną sunię. Dopytuje dalej łamaną polszczyzną, czy bardzo mała. Potem, czy można i tu jakis obco brzmiący wyraz. Mówię, że nie rozumiekm co to znaczy i podpowiadam, czy chce ją p[oznać, zobaczyć... na co facet precyzuje, że chodzi o to, czy może uprawiać seks. Wkurzyłam się i mówię, że jest wysterylizowana, a Maks wykastrowany i nie ma mowy o  żadnych szczeniaczkach.  na co gość mówi, że nie chodzi o innego psa, tylko o niego, on szuka pary dla siebie:(  Wrzasnęłam tak, że mój mąż wyskoczył z kuchni. Darłam się na faceta, że jest zboczeńcem i że to karalne, po czym rozłączyłam się. 

Po ochłonięciu pomyślałam, że może to trzeba zgłosić na policję. Spojrzałam na numer, a tam dwa rózne numery - pierwszy z Wielkiej Brytanii, drugi z Finlandii. Pierwsza rozmowa trwala 10 sekund, druga 3 minuty 20 sekund. Ciekawe, czy mnie naciągnął i przyjdzie wysoki rachunek, czy naprawde szukal psa dla siebie:( 

Zablokowałam oba numery i w sumie cieszę się, że nikt inny nie zadzwonił w sprawie adopcji, bo dzisiaj chyba pogoniłabym każdego:(