Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

BRAWO Mia! :) dzielna suczynka z Ciebie i masz świetną Rodzinę.

Fakt. Rodzina do sklonowania jak niestety niewiele.

Tolu widzę ,że Mia biega luzem czyli wszystko OK. A jak z jej strachami>

Pisali coś Państwo małej?

Mia miała też szczęście ,że trafiła się jej taka siostrzyczka,

Posted
3 godziny temu, b-b napisał:

Fakt. Rodzina do sklonowania jak niestety niewiele.

Tolu widzę ,że Mia biega luzem czyli wszystko OK. A jak z jej strachami>

Pisali coś Państwo małej?

Mia miała też szczęście ,że trafiła się jej taka siostrzyczka,

Mia pięknie przychodzi na zawołanie, strachy mijają na otwartej przestrzeni, na polach, łąkach no i oczywiście w domu;).

Demony wracają, gdy w pobliżu są obcy ludzie, Mia nadal boi się człowieka, wszelkich zmian, nowych sytuacji.

Pańcia Mia zalogowała się na dogomanii, może zajrzy i napisze więćej:)

Posted
21 godzin temu, Tola napisał:

Ula vel Mia pozdrawia wszystkie swoje fanki :)

Gdzie jej będzie lepiej;)

IMG-20190228-WA0001.jpg

IMG-20190224-WA0000.jpg

Pręguski nierozłączki:)

IMG-20190225-WA0000.jpg

No witamy ! Dziękuję za wklejenie fotek Tolu ;)Tu wizyta u weterynarza ,no bo przecież przegląd trzeba było zrobić .Mia zdrowiutka ! Przygotowujemy ją ,bo przecież w maju szczepienie. Zamówiliśmy obroże przeciw kleszczowe dla obu dziewczyn( kurcze ...ja takiej drogiej kolii nie miałam!!). Mia była przerażona i w poczekalni siedziała przed drzwiami wyjściowymi ,z nadzieją ,że czmychnie. No ale w gabinecie zachowywała się grzecznie obserwując Boksi, która była uśmiechniętą jak zwykle. Nawet pomaszerowała za siostrą do sali operacyjnej, bo ta miała usg brzuszka i obserwowała siostrę z uszami do góry . Generalnie jest o niebo lepiej. Zajada już z miski.Nie przepada za suchą karmą . Lubi Brit z rybką. Cena powala ,ale....Mia jest nadal psinką z ADHD. Jak się nakręci to musi zużyć cały wewnętrzny akumulator;) Potem jest spokój i śpi. Na smyczy chodzi zygzakiem ,ale cóż...to nie jest problem.Kocha biegać na otwartej przestrzeni, kopać dziury, wpadać w stadko ptaków na polach i je straszyć. No jak to młody psiak. Pracujemy nad posłuszeństwem, hmmm z rożnym skutkiem. Cieszymy się,że jest z nami. A przede wszystkim .....  Wiosna idzie i pomoc w przesadzaniu i przekopywaniu ogrodu będzie potrzebna.HaHa.Pozdrawiamy wszystkich serdecznie.

• Like 6
  • Upvote 2
Posted
53 minuty temu, nulka07 napisał:

No witamy ! Dziękuję za wklejenie fotek Tolu ;)Tu wizyta u weterynarza ,no bo przecież przegląd trzeba było zrobić .Mia zdrowiutka ! Przygotowujemy ją ,bo przecież w maju szczepienie. Zamówiliśmy obroże przeciw kleszczowe dla obu dziewczyn( kurcze ...ja takiej drogiej kolii nie miałam!!). Mia była przerażona i w poczekalni siedziała przed drzwiami wyjściowymi ,z nadzieją ,że czmychnie. No ale w gabinecie zachowywała się grzecznie obserwując Boksi, która była uśmiechniętą jak zwykle. Nawet pomaszerowała za siostrą do sali operacyjnej, bo ta miała usg brzuszka i obserwowała siostrę z uszami do góry . Generalnie jest o niebo lepiej. Zajada już z miski.Nie przepada za suchą karmą . Lubi Brit z rybką. Cena powala ,ale....Mia jest nadal psinką z ADHD. Jak się nakręci to musi zużyć cały wewnętrzny akumulator;) Potem jest spokój i śpi. Na smyczy chodzi zygzakiem ,ale cóż...to nie jest problem.Kocha biegać na otwartej przestrzeni, kopać dziury, wpadać w stadko ptaków na polach i je straszyć. No jak to młody psiak. Pracujemy nad posłuszeństwem, hmmm z rożnym skutkiem. Cieszymy się,że jest z nami. A przede wszystkim .....  Wiosna idzie i pomoc w przesadzaniu i przekopywaniu ogrodu będzie potrzebna.HaHa.Pozdrawiamy wszystkich serdecznie.

Miała mała szczęście ,że pokazała się w czasie kiedy zdecydowaliście się zaadoptować drugiego psiaka :)

I wspaniale,że tak wspólnie dopasowaliście swoje życie do niej :)

Ja w necie za Foresto powyżej 8 kg dałam niecałe 90zł . U wetów niestety są droższe.

Posted
14 godzin temu, nulka07 napisał:

Tak Tak,ale jak 2 to mamy taniej jako stali klienci weta. Mia 94 ,a Boksik...120 bo szyjka grubsiejsza.)

To ta za 120zł w necie niecałe 90zł, za mniejszą było 60-pare.

Musisz na kolejny rok sprawdzić w necie. I miałam darmową przesyłkę od 95zł. Biorę już w tym samym miejscu II rok i wszystko OK.

Posted
50 minut temu, b-b napisał:

Musisz na kolejny rok sprawdzić w necie. I miałam darmową przesyłkę od 80zł. Biorę już w tym samym miejscu II rok i wszystko OK.

OOOOO. To dzięki za podpowiedź. Buziaki;)

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Musisz na kolejny rok sprawdzić w necie. I miałam darmową przesyłkę od 80zł. Biorę już w tym samym miejscu II rok i wszystko OK.

b-b, podasz mi link, gdzie kupujesz? :)

Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

b-b, podasz mi link, gdzie kupujesz? :)

fera. Oni są z Wrocławia więc może mają odbiór osobisty?

Niestety darnowa wysyłka od 95zł a nie 80zł

2 godziny temu, nulka07 napisał:

OOOOO. To dzięki za podpowiedź. Buziaki;)

)

Posted
Przed chwilą, b-b napisał:

fera. Oni są z Wrocławia więc może mają odbiór osobisty?

Niestety darnowa wysyłka od 95zł a nie 80zł

To nic, mój i tak nie mieści się w przedziale mniejszej obróżki :))
To mały średniak, ale wagę ma sporą. Budowa wpisana w prostokąt.

Dziękuję, bo muszę go zabezpieczyć... zamówię i tak do domu. 

Przepraszam za spam. Uciekam :))

Posted

Witam.Dziękuję Tolu za wstawianie tych fotek. Mia chwilowo nieszczęśliwsza,vbo ja chora leże,  a ta znosi mi do domu zabawki z domieszką ziemi z ogródka,patyczka i resztki żujków. Ma mnie to zachęcić do wyjścia na spacerek. Wiwat klapka w drzwiach...tam i z powrotem wędrują psiaki i różne cudności ...No ale , niestety 2  dni leżakowania. Potem sobie odbijemy;)

• Like 3
Posted
14 godzin temu, kado napisał:

A jednak klapka w drzwiach pokonana:) Brawo!!!

Witaj.Kochana klapka już dawno pokonana.Teraz to my podskakujemy jak Mia rozpędzona wbiega do domu i tarabani klapką,że tylko czekać ,aż będzie wymiana.Ale w sumie musimy odnowić tapety w przedpokoju,  bo Mii przeszkadzało takie cóś przy tapecie i...No wzorek powtarzalny na tapecie się nieco... zaburzył. O to będzie dobre określenie. Ciekawa jestem czy kwiatki w donicach uchowają się w tym roku ,czy nadal będą zmieniać miejsce;) Na pewno damy znać.Pozdrawiamy

• Like 1
Posted

Witamy w dzień kobiet;) Mia miał dzisiaj odwiedziny swego   przyjaciela , spaniela Argosa. Miłość od pierwszego wejrzenia. Szał był na podwórku i buziaki i turlanie i skoki , bieganie ....och i ach. Wysłałam Toli filmiki, kiepskie jakościowo ,bo już słonka nie było.Ale, może uda się jej coś wstawić.Boksi olała kolegę ,bo przyniósł piłeczkę, która stała się obiektem jej uwagi .Ha Ha.Pozdrawiamy wszystkich;)

Posted
40 minut temu, nulka07 napisał:

Witamy w dzień kobiet;) Mia miał dzisiaj odwiedziny swego   przyjaciela , spaniela Argosa. Miłość od pierwszego wejrzenia. Szał był na podwórku i buziaki i turlanie i skoki , bieganie ....och i ach. Wysłałam Toli filmiki, kiepskie jakościowo ,bo już słonka nie było.Ale, może uda się jej coś wstawić.Boksi olała kolegę ,bo przyniósł piłeczkę, która stała się obiektem jej uwagi .Ha Ha.Pozdrawiamy wszystkich;)

Wstawiam na prośbę Toli filmiki szałowe :) Wspaniale widzieć tak radosną i rozbawioną gromadkę :)

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Bogusik napisał:

Wstawiam na prośbę Toli filmiki szałowe :) Wspaniale widzieć tak radosną i rozbawioną gromadkę :)

Ojojj.Dziękuję za wstawienie filmiku. Szalona i zakochana:)