Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
17 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

Bardzo mi przykro z powodu odejścia Borysa :(

Trzymajcie się Malagosy !

:(

Mam serdeczną prośbę, tak po znajomości...: Prosimy o głos na Tomka, jako Osobowość Roku 2017, konkurs Tygodnika Ostrołęckiego. SMS o treści TOL.4 pod nr 72355 

Posted
Dnia 17.02.2018 o 11:48, malagos napisał:

Mam serdeczną prośbę, tak po znajomości...: Prosimy o głos na Tomka, jako Osobowość Roku 2017, konkurs Tygodnika Ostrołęckiego. SMS o treści TOL.4 pod nr 72355 

zrobione :)  prowadzi w swojej kategorii !!!!

Posted
Dnia 17.02.2018 o 11:48, malagos napisał:

.. no to głosujemy spoko.gif

• Like 1
Posted
Dnia 24.02.2018 o 23:28, Aldrumka napisał:

zapraszam może ktoś coś :)

Dziękuję Aldrumko! Bardzo dziękuję, pędzę na bazarek :)

A Tosia ma umówioną sterylkę w piątek o 16.00 :)

Posted

Czyli, że koopy już ok? Będę trzymać kciuki za Tosię :). 

A jak w te mrozy radzi sobie w kojcu gminnym Tinek? Bo on biedactwo z taką krótką i bez podszerstka sierścią, jak Lerka :(. Tinek ma trzy pobrania telefonu, ale pewnie nikt nie zadzwonił? 

Posted

Nie, nikt nie dzwonił. Dałam go wczoraj wieczorem jeszcze raz na MojaOstrołęka. Też cisza :( Jakoś musi sobie radzić - ma duzo słomy i raz dziennie ciepłe jedzenie. I wodę. Od nas, bo niby skad...

Posted

Kupy Tośki już normalne - wczoraj na spacerze zrobiła kupala na środku ścieżki, tej, którą całe stadko podąża do sadu. Wszystkie psuczki ominęły tę przeszkodę, oprócz Dianki - aż sie zaśmiałąm z jej miny, jak wdepnęła jedną łapą :). ale stąd wiem, że wypróżnienia Tosi są jak najbardziej ok.

Posted

Cieszę się, że Tosieńka już  ok z brzuszkiem. Podziwiam, jak psy potrafią omijać koopy na trawnikach, a faktycznie, w takie zguby na chodniczku, potrafią wdepnąć. 

Aby do wiosny :) 

Posted
Dnia 26.02.2018 o 14:38, konfirm31 napisał:

: (. Taki fajny psiaczek. Wiem, że robicie co możecie, a nawet więcej. Szkoda, że nikomu w oko i w serce nie wpadł :((

Zadzwonił pan z ogłoszenia o Tinka, ale totalna porażka. Jakiś gburowaty, małomówny, i ze 3 razy zapytał: "czy piesek jest ostry" bo ma pilnować gospodarstwa...no nie, nie jest ostry, bo to młodziutki piesek, przyjazny do ludzi. nie, to nie takiego pan szuka, ma szczekać i "latać po podwórku".

Posted

Wrrrrr! Takich telefonów i panów sobie nie życzymy! Żal Tinka na podwórkowego szczekacza. Oby zadzwonił ktoś sensowny. 

Malagosku, zrób dużo  ładnych zdjęć dla Tinka i Tosi, to im uaktualnię ogłoszenia

Posted

Pewnie wszyscy trzymacie kciuki za sterylizację Tosi, wiec donoszę, że jest już po i jest dobrze. Wróciliśmy o 17,00, pospała trochę, napiła się wody, zrobiła nawet siusiu na dworze. Wepchnęła się na kolana, gdy usiadłam przed telewizorem i ma cheć na jedzenie. Ale dopiero jutro dostanie śniadanko.

Padła bardzo szybko po premedykacji, i szybko było przygotowanie do zabiegu, ogolenie brzuszka, podanie narkozy.

20180302_152125_resized.jpg

Posted
18 godzin temu, Aldrumka napisał:

świetnie, że już po i bez komplikacji; ona mieści się na kolanach ?

Tak, jak się połozy w poprzek :) Bardzo lubi być brana na kolana, choć tego się nauczyła niedawno :)

Waży 13,5 kg - ważona wczoraj, szczupła, zgrabna, pod kolano.

Posted

Tosia czuje się doskonale - ona po godzinie od powrotu do domu z lecznicy pytała cała sobą "a zaległy obiadek to ja dostanę?", wczoraj już normalnie jadła i się załatwiła jak trzeba.

Dziś jeszcze zastrzyk z antybiotyku. Ranka niewielka, szew kryty, koszulinki nie trzeba nosić :)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Aldrumka napisał:

super dziewczynka z tej Tosi

Jak tylko zrobimy jej dobre zdjęcia, ruszamy z ogłoszeniami - pannica szuka dobrego domku :)