szafirka Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Jest spore zainteresowanie Bobikiem z Dolnego Śląska, ale w tym ogłoszeniu chyba nie jest podany wiek i to, że Bobi przebywa w Nowej Soli, a to są 2 główne problemy dla dzwoniących z przewagą dla odległości. Co jest z tymi ludźmi, przecież to taki fajny psiak. Quote
Anula Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 22 minuty temu, szafirka napisał: Jest spore zainteresowanie Bobikiem z Dolnego Śląska, ale w tym ogłoszeniu chyba nie jest podany wiek i to, że Bobi przebywa w Nowej Soli, a to są 2 główne problemy dla dzwoniących z przewagą dla odległości. Co jest z tymi ludźmi, przecież to taki fajny psiak. Szafirka ma rację.Trzeba w ogłoszeniach podawać gdzie przebywa pies,wagę,wzrost,wiek.To zaoszczędzi szafirce czas i zbędne telefony i odpowiedzi na pytania.Ludzie chcą wiedzieć jaki jest duży psiak,ile waży,wiek no i gdzie przebywa bo to są najistotniejsze informacje.Zdjęcia bardzo często przekłamują. Quote
Havanka Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Moje ogłoszenie jest na Nową Sól i wszystkie dane są w nim uwzględnione. Dobrze, ze telefony jednak dzwonią, bo myślałam, że ludzie tylko czytają numery telefonów. Quote
Anula Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Gracji szykuje się domek,sądzę,że zamiast Gracji można proponować Bobika,jest podobny do Gracji. Quote
Alaskan malamutte Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 6 godzin temu, szafirka napisał: Jest spore zainteresowanie Bobikiem z Dolnego Śląska, ale w tym ogłoszeniu chyba nie jest podany wiek i to, że Bobi przebywa w Nowej Soli, a to są 2 główne problemy dla dzwoniących z przewagą dla odległości. Co jest z tymi ludźmi, przecież to taki fajny psiak. Moje ogłoszenie na Wrocław: https://www.olx.pl/oferta/bobi-wstydu-ci-nie-zrobi-adoptuj-CID103-IDshSHD.html Proszę o sugestie, jesli coś jest nie tak... Quote
Anula Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Ja swoje psiaki ogłaszam z tym tekstem i praktycznie go nie zmieniam jedynie minimalnie i imię.Uważam,że w tym tekście jest zawarte wszystko co powinien przeczytać zainteresowany adopcją i nie ma wtedy zbędnych telefonów. Gracja 2-letnia suczka przebywa w Hoteliku dla Zwierząt w Nowej Soli(woj.lubuskie) Jest psiakiem bardzo pozytywnym,łagodnym,szalenie przyjaznym,miłym . Ładnie chodzi na smyczy,zachowuje czystość w domu. Najlepszą dla Gracji przyjemnością jest poddawanie się pieszczotom i spacery.Kocha wszystko i wszystkich aby tylko być przytulana i głaskana. Pozytywnie jest nastawiona do psiaków,uwielbia dzieci.Bardzo lubi aportowanie i psie zabaweczki a więc musi ich mieć mnóstwo koło siebie.Gracja waży 9kg,w kłębie ma 36cm.Jest wysterylizowana i posiada pełny pakiet szczepień oraz czip.Ma przepiękną dłuższą sierść.Ze względu na zaniedbanie,sierść została obcięta.Pokochaj cudną sunię,daj Gracji dom i to co najważniejsze,opiekę i miłość a ona odwdzięczy się wiernością,oddaniem i wniesie dużo radości do Twojego domu.Kontakt:Hania Quote
b-b Posted March 21, 2018 Author Posted March 21, 2018 10 godzin temu, szafirka napisał: Jest spore zainteresowanie Bobikiem z Dolnego Śląska, ale w tym ogłoszeniu chyba nie jest podany wiek i to, że Bobi przebywa w Nowej Soli, a to są 2 główne problemy dla dzwoniących z przewagą dla odległości. Co jest z tymi ludźmi, przecież to taki fajny psiak. Ogłoszenia na OLX -ksie , które zrobiłam ja, Alaskan malamutte i Havanka są na 1 stronie i wszystkie zawierają informacje gdzie Bobi przebywa i ile ma lat wiec nie wiem czego ludzie chcą? Quote
Poker Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Ludzi po prostu nie umieją czytać, ani słuchać. Quote
b-b Posted March 21, 2018 Author Posted March 21, 2018 2 minuty temu, Poker napisał: Ludzi po prostu nie umieją czytać, ani słuchać. Niestety to prawda. Quote
b-b Posted March 21, 2018 Author Posted March 21, 2018 Melduję,że z bazarku transportowego https://www.dogomania.com/forum/topic/342643-r-o-z-l-i-c-z-a-m-bazarek-transportowy-dla-miki-1903-2000/ udało się zebrać na zwrot za przewóz Miki do hop! 300zł Elu pieniążki właśnie przelałam i proszę o potwierdzenie jak dojdą :) Quote
Gabi79 Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 Zaglądam do cudnej parki. Jestem w szoku, że Bobik jeszcze bez domu. Quote
b-b Posted March 21, 2018 Author Posted March 21, 2018 9 minut temu, Gabi79 napisał: Zaglądam do cudnej parki. Jestem w szoku, że Bobik jeszcze bez domu. Ja też Gabi, ja też :( Chłopakowi potrzebny swój domek na już! Quote
elik Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 15.03. na konto psiaczków wpłynęła kwota 10,00 zł od Tyś(ka) deklaracja za III Bardzo serdecznie dziękujemy Dzisiaj tj. 22.03. b-b wpłaciła na konto psiaczków 300,00 zł tj. I ratę pożyczki (całość 480,00 zł) Quote
hop! Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Wyszłam dzisiaj z panną Miką poza posesję. Pochodziłyśmy trochę po "naszej" spokojnej uliczce, a potem z bliska pokazałam jej bardziej ruchliwą ulicę. Jak na pierwszy raz było bardzo dobrze. Mika się boi, ale jednocześnie jest wszystkim zainteresowana i to bardzo jej pomaga. Chyba największym jej problemem jest człowiek i relacje z nim. Reaguje lękiem na szybkie, gwałtowne, niespodziewane ruchy. Jest pojętna, można nawiązać z nią kontakt i dotrzeć do niej, ale wszystko z umiarem i na spokojnie. Zaraz wstawię kilka zdjęć. 3 2 Quote
Alaskan malamutte Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Śliczne zdjęcia Mikusi!! Cieszą bardzo pstępy sunieczki. Chętnie pomogę w ogłoszeniach, jeśli tylko dostanę "zielone światło" :-)) 1 Quote
Havanka Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Hop, zrobiłaś piękne zdjęcia Mikusi ! Na pewno przydadzą się do przyszłych ogloszeń. Super ! Sunia na zdjęciach wyluzowana, bez strachu w oczach, pięknie pozuje do zdjęć. Cieszę się bardzo, że pierwsze wyjście poza posesję, Mika zdała, no może nie na piątkę, ale na czwórkę na pewno. Trening czyni mistrza, kolejne wyjścia będą zapewne coraz lepsze w ocenie. Powodzenia dziewczyny ! 1 Quote
b-b Posted March 22, 2018 Author Posted March 22, 2018 9 godzin temu, elik napisał: 15.03. na konto psiaczków wpłynęła kwota 10,00 zł od Tyś(ka) deklaracja za III Bardzo serdecznie dziękujemy Dziękujemy Tysiu :) 5 godzin temu, hop! napisał: Wyszłam dzisiaj z panną Miką poza posesję. Pochodziłyśmy trochę po "naszej" spokojnej uliczce, a potem z bliska pokazałam jej bardziej ruchliwą ulicę. Jak na pierwszy raz było bardzo dobrze. Mika się boi, ale jednocześnie jest wszystkim zainteresowana i to bardzo jej pomaga. Chyba największym jej problemem jest człowiek i relacje z nim. Reaguje lękiem na szybkie, gwałtowne, niespodziewane ruchy. Jest pojętna, można nawiązać z nią kontakt i dotrzeć do niej, ale wszystko z umiarem i na spokojnie. Zaraz wstawię kilka zdjęć. Dobrze,że Ty masz tyle spokoju bo z jej niepokojem to wszystko ładnie się wyrównuje :) 5 godzin temu, hop! napisał: Cudna z niej panienka :D 5 godzin temu, hop! napisał: Uszolek kochany :D 4 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Śliczne zdjęcia Mikusi!! Cieszą bardzo pstępy sunieczki. Chętnie pomogę w ogłoszeniach, jeśli tylko dostanę "zielone światło" :-)) Dziękuję Asiu :) Myślę,że dostaniemy je szybciej niż jeszcze jakiś czas temu myślałam ;) 54 minuty temu, Havanka napisał: Hop, zrobiłaś piękne zdjęcia Mikusi ! Na pewno przydadzą się do przyszłych ogloszeń. Super ! Sunia na zdjęciach wyluzowana, bez strachu w oczach, pięknie pozuje do zdjęć. Cieszę się bardzo, że pierwsze wyjście poza posesję, Mika zdała, no może nie na piątkę, ale na czwórkę na pewno. Trening czyni mistrza, kolejne wyjścia będą zapewne coraz lepsze w ocenie. Powodzenia dziewczyny ! To dla niej przecież było wielkie wyzwanie ;) 1 Quote
elik Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Mikunia to piękna i pojętna sunia. Uchole dodają jej uroku :) 1 Quote
helli Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Ale ogon mocno między łapami na pierwszym zdjęciu. Quote
hop! Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 10 godzin temu, helli napisał: Ale ogon mocno między łapami na pierwszym zdjęciu. Ale już nie przylega do brzucha. Czyli ogon też robi postępy. :-)) Nie wiem, kiedy zechce unieść się wyżej, kiedy zamacha radośnie. Trzeba czekać i cieszyć się nawet z milimetrowych uniesień ogona. :-) 10 godzin temu, elik napisał: Mikunia to piękna i pojętna sunia. Uchole dodają jej uroku :) Zgadzam się w pełni. :-) 17 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Śliczne zdjęcia Mikusi!! Cieszą bardzo pstępy sunieczki. Chętnie pomogę w ogłoszeniach, jeśli tylko dostanę "zielone światło" :-)) Mikusia nauczyła się podstawowych rzeczy. Teraz trzeba wszystko utrwalać i udoskonalać, korygować jej zachowanie. Oswajanie lęków, proces otwierania się na człowieka może trwać dłużej i najlepiej byłoby, gdyby trafiła do kochającego, cierpliwego, odpowiedzialnego domu. Myślę, że wkrótce trzeba ruszyć z ogłoszeniami. Jeszcze ją poobserwuję przez kilka dni i dam znać. :-) Quote
anica Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 Ja się witam z szaro, burego, dzisiaj Wrocławia ,życząc chociaż, pogody ducha ,jeśli nie możemy liczyć na 'pogodę' Mikunia pięknieje w oczach Quote
b-b Posted March 23, 2018 Author Posted March 23, 2018 4 godziny temu, hop! napisał: Mikusia nauczyła się podstawowych rzeczy. Teraz trzeba wszystko utrwalać i udoskonalać, korygować jej zachowanie. Oswajanie lęków, proces otwierania się na człowieka może trwać dłużej i najlepiej byłoby, gdyby trafiła do kochającego, cierpliwego, odpowiedzialnego domu. Myślę, że wkrótce trzeba ruszyć z ogłoszeniami. Jeszcze ją poobserwuję przez kilka dni i dam znać. :-) Już się boję czy uda się dla niej znaleźć taki wspaniały domek. 4 godziny temu, anica napisał: Ja się witam z szaro, burego, dzisiaj Wrocławia ,życząc chociaż, pogody ducha ,jeśli nie możemy liczyć na 'pogodę' Mikunia pięknieje w oczach Rozkwita panienka :) Quote
anica Posted March 23, 2018 Posted March 23, 2018 23 godziny temu, hop! napisał: Całuję w sam czubeczek noska 1 Quote
Recommended Posts