Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skoro nie zawsze była taka bojaźliwa, to macie rację, (raz spotkałam tylko b. zastraszonego szczeniaka, z właścicielem, sympatycznym, ten husky? chyba z pseudohod. mial ponoć lęk przed kobietami, to w tej hodowli musiało nastąpić)

Posted

To że chcieli zostawić Foksa ,a oddać Figę przemawia za tym ,że ona z jakichś tylko znanych im powodów im się  nie podobała . Może było mniejszą pieszczochą albo pokazywała swoje ja  i ją tłamsili. Próbowali zrobić pluszaka jakim był Foksio. Biedna mała. Nie łatwo będzie teraz odkręcić jej urazy.

Posted
6 godzin temu, Poker napisał:

To że chcieli zostawić Foksa ,a oddać Figę przemawia za tym ,że ona z jakichś tylko znanych im powodów im się  nie podobała . Może było mniejszą pieszczochą albo pokazywała swoje ja  i ją tłamsili. Próbowali zrobić pluszaka jakim był Foksio. Biedna mała. Nie łato będzie teraz odkręcić jej urazy.

Coś się tam złego działo.

Posted

Tekst dl Foksa na Kraków:

Prześliczny, malutki Foks szuka kochającego domu. Piesek ma 7 miesięcy , jest odrobaczony , zaszczepiony, zachowuje czystość , jest  przyjazny wobec innych zwierząt. Maluszek ma cudowne usposobienie, jest radosnym pełnym miłości psiakiem. Foks uwielbia kontakt z człowiekiem, jest wspaniałum kompanem zabaw i spacerów. Łatwo nosić go na rękach ponieważ jest bardzo mały i leciutki.

Zastrzegamy sobie wizytę przed adopcyjną.

Kontakt w sprawie adopcji:........

Nie mam lepszego pomysłu zmieńcie coś proszę:)

Posted
42 minuty temu, ewu napisał:

Tekst dl Foksa na Kraków:

Prześliczny, malutki Foks szuka kochającego domu. Piesek ma 7 miesięcy , jest odrobaczony , zaszczepiony, zachowuje czystość , jest  przyjazny wobec innych zwierząt. Maluszek ma cudowne usposobienie, jest radosnym pełnym miłości psiakiem. Foks uwielbia kontakt z człowiekiem, jest wspaniałum kompanem zabaw i spacerów. Łatwo nosić go na rękach ponieważ jest bardzo mały i leciutki.

Kontakt w sprawie adopcji:........

Nie mam lepszego pomysłu zmieńcie coś proszę:)

Dopisałabym że obawia się troszkę psów dużo większych od siebie.

Posted
46 minut temu, anecik napisał:

Dopisałabym że obawia się troszkę psów dużo większych od siebie.

Aneciu, myślę, że to i inne drobiazgi można powiedzieć w trakcie rozmowy, gdy zadzwoni ktoś zainteresowany psiakiem. W ogłoszeniu raczej nie pisałabym takich szczegółów, ale jeśli uważacie, że trzeba, to napiszę.

Posted
7 minut temu, elik napisał:

Aneciu, myślę, że to i inne drobiazgi można powiedzieć w trakcie rozmowy, gdy zadzwoni ktoś zainteresowany psiakiem. W ogłoszeniu raczej nie pisałabym takich szczegółów, ale jeśli uważacie, że trzeba, to napiszę.

No to rzeczywiście nie piszmy. Chodziło mi o to żeby ktoś nie chciał kumpla dla np. nowofundlanda czy doga :)

Posted
38 minut temu, anecik napisał:

No to rzeczywiście nie piszmy. Chodziło mi o to żeby ktoś nie chciał kumpla dla np. nowofundlanda czy doga :)

No tak, to byłaby porażka :)

Posted
8 minut temu, ewu napisał:

Anecik ocenia na 3 kilo ale możę warto go zważyć.

około 3,5 kg max - nie wydaje mi się żeby 3 albo 4 kg robiło dla kogoś kto się zakocha wielką różnicę :)

Posted
14 minut temu, anecik napisał:

około 3,5 kg max - nie wydaje mi się żeby 3 albo 4 kg robiło dla kogoś kto się zakocha wielką różnicę :)

To dodam i ogłaszam.

Posted

Na razie na OLX. Zapłaciłam promowanie do 17.12.

Jako pierwsze zdjęcie dałam wspólne z Figą. Jest śliczna więc nie zdziw się Basiu,gdy będą także o nią dzwonić. Takie ogłoszenie promowane - dwa psy w jednym ogłoszeniu :)

Tekst:

Piesek ma 7 miesięcy, waży około 3 kg, jest odrobaczony, zaszczepiony, zachowuje czystość, jest przyjazny wobec innych zwierząt. Maluszek ma cudowne usposobienie, jest radosnym pełnym miłości psiakiem. Foks uwielbia kontakt z człowiekiem, jest wspaniałym kompanem zabaw i spacerów. Łatwo nosić go na rękach ponieważ jest bardzo mały i leciutki.

Na pierwszym zdjęciu Foksik jest razem ze swoją siostrą Figą. Możliwa adopcja obojga psiaków.

https://www.olx.pl/oferta/przesliczny-malutki-foks-szuka-kochajacego-domu-CID103-IDqI3RN.html

5a2d14c5550b6_Foksog.png.95a3dd01c5fd1bfcdd9058db11cd005f.png

Posted
7 minut temu, elik napisał:

Na razie na OLX. Zapłaciłam promowanie do 17.12.

Jako pierwsze zdjęcie dałam wspólne z Figą. Jest śliczna więc nie zdziw się Basiu,gdy będą także o nią dzwonić. Takie ogłoszenie promowane - dwa psy w jednym ogłoszeniu :)

Tekst:

Piesek ma 7 miesięcy, waży około 3 kg, jest odrobaczony, zaszczepiony, zachowuje czystość, jest przyjazny wobec innych zwierząt. Maluszek ma cudowne usposobienie, jest radosnym pełnym miłości psiakiem. Foks uwielbia kontakt z człowiekiem, jest wspaniałym kompanem zabaw i spacerów. Łatwo nosić go na rękach ponieważ jest bardzo mały i leciutki.

Na pierwszym zdjęciu Foksik jest razem ze swoją siostrą Figą. Możliwa adopcja obojga psiaków.

https://www.olx.pl/oferta/przesliczny-malutki-foks-szuka-kochajacego-domu-CID103-IDqI3RN.html

5a2d14c5550b6_Foksog.png.95a3dd01c5fd1bfcdd9058db11cd005f.png

Dziekujemy za ogloszenie.

Posted

A Figunia jest dzielną dziewczynką i już nie brudzi w domu :)

Do behawiorystki do której namiar dala mi ewu się nie dodzwoniłam - spróbuję ponownie jutro.

Posted

Foksik i Figunia otrzymały wsparcie 150 zł od Madie  - wielkie dzięki

Aktualizacjaę

Wpłaty jednorazowe:

MALWA: 150 zł - wpłacone

renatka_s: 20 zł - wpłacone

Tianku: 20 zł - wpłacone

helli: 100zł - wpłacone

Madie: 150 zł

darowizny - 440 zł

Wydatki:

hotelik listopad - 65 zł (z konta MALWY)

stan konta  = 375 zł

Posted

Telefon o Foksa oszalał:) Już nie mam siły odbierać.

Ja mam już kandydaturę i jutro wszystko ustalamy. Pani jest z Cżęstochowy mieszka z Córką i wnusiem. W domu jest uratowana sunia w typie Figi:)

Foks byłby cały czas z Panią Basią nawet kiedy pracuje. Pani wysłała mi już nawet swoje zdjęcie i zdjęcia psiuni. W domu były trzy kotki ale już odeszły.

Dożyły 18 lat - każdy. Też dostałam zdjęcia koteczków. Dom z ogrodem ale kotki wychodziły tylko na smyczy, Pani bardzo się o nie bała.