Jump to content
Dogomania

IGUNIA. MA. DOM. STALY ! Maleńka Iga - byl zwrot z adopcji i schron!

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z pańcią Igusi.  Mam nadzieję ,że MALWA sie nie wkurzy :)

Ogólnie jest wszystko dobrze, pańcia szczęśliwa ,że sunia wyciąga ją na spacery minimum 3 razy dziennie. Mała jest spokojna i grzeczna. Uwielbia fotel. Ponieważ starsza pani podkarmia ją ciągle czymś z ręki i Iga przytyła, poradziłam ,żeby zmniejszyła porcje.

Sunia wybrała sobie na pańcię młodszą panią i starsza pani trochę się martwi ,że sunia nie za bardzo chce przesiadywać z nią na kanapie . Gdy młodsza pani wychodzi z domu, to Iga czeka pod drzwiami na nią.

Pani mówiła ,że wysłała zdjęcia do anecik.

Mam zaproszenie w odwiedziny.Może kiedyś przy okazji zawitam , bo to jednak daleko ode mnie i bardzo rzadko bywam w tym rejonie miasta.

Czy drugi dom chętny na Igę odezwała się ?

• Like 4
Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Ogólnie jest wszystko dobrze, pańcia szczęśliwa ,że sunia wyciąga ją na spacery minimum 3 razy dziennie. Mała jest spokojna i grzeczna. Uwielbia fotel. Ponieważ starsza pani podkarmia ją ciągle czymś z ręki i Iga przytyła, poradziłam ,żeby zmniejszyła porcje.

Sunia wybrała sobie na pańcię młodszą panią i starsza pani trochę się martwi ,że sunia nie za bardzo chce przesiadywać z nią na kanapie . Gdy młodsza pani wychodzi z domu, to Iga czeka pod drzwiami na nią.

Mam zaproszenie w odwiedziny.Może kiedyś przy okazji zawitam , bo to jednak daleko ode mnie i bardzo rzadko bywam w tym rejonie miasta.

Tak, już nawet piesek jest w domciu :)  jak tylko Basia się pokaże to wszystko opowie! przecież nie mogę zabrać Jej tej radości oczko2.gif

Posted
17 godzin temu, Poker napisał:

To może wysłała do MALWY.

A MALWA nie miała kompa, oddała do naprawy. Miała odebrać wczoraj, jeśli dobrze pamiętam.

Posted

Malwa miała odebrać w czwartek?  lub piątek?  nie wiadomo, jak się zrobi? prosiła mnie o napisanie informacji na bazarku, żeby się klienci nie niepokoili oczko.gif

Posted
8 minut temu, anica napisał:

Malwa miała odebrać w czwartek?  lub piątek?  nie wiadomo, jak się zrobi? prosiła mnie o napisanie informacji na bazarku, żeby się klienci nie niepokoili oczko.gif

Mówiła mi o czwartku, ale wiemy jak to z fachowcami jest :)

Posted
18 minut temu, elik napisał:

A MALWA nie miała kompa, oddała do naprawy. Miała odebrać wczoraj, jeśli dobrze pamiętam.

Ale ma chyba komórkę , na którą poszły zdjęcia. Poczekamy na sprawny komputer.

Posted
35 minut temu, Poker napisał:

Ale ma chyba komórkę , na którą poszły zdjęcia. Poczekamy na sprawny komputer.

Komórkę ma, ale zdjęcia bezpośrednio z komórki na wątek pewnie nie ma jak wkleić.

Posted
Dnia 22.02.2018 o 20:14, anica napisał:

Tak, już nawet piesek jest w domciu :)  jak tylko Basia się pokaże to wszystko opowie! przecież nie mogę zabrać Jej tej radości oczko2.gif

Dnia 22.02.2018 o 15:43, Poker napisał:

Wspaniałe wieści:) Poker dziękuję:)

A drugi domek się odezwał i co więcej Państwo adoptowali przekochaną sunię Joshi , która pokutowała wiele lat w schronisku.

Joshi ma się świetnie, Państwo są ze mną w kontakcie i bardzo się cieszą  z nowego członka rodziny.

Podeślę potem fotki z łóżka :)

To świeża sprawa i cała historia niesamowita , opiszę ją potem bo teraz gnam z moim Pączkiem do weta. Niestety choroba się rozwiją a mnie zabija bezsilność:(

Posted
2 minuty temu, ewu napisał:

Wspaniałe wieści:) Poker dziękuję:)

A drugi domek się odezwał i co więcej Państwo adoptowali przekochaną sunię Joshi , która pokutowała wiele lat w schronisku.

Joshi ma się świetnie, Państwo są ze mną w kontakcie i bardzo się cieszą  z nowego członka rodziny.

Podeślę potem fotki z łóżka :)

To świeża sprawa i cała historia niesamowita , opiszę ją potem bo teraz gnam z moim Pączkiem do weta. Niestety choroba się rozwiją a mnie zabija bezsilność:(

...na foty poczekamy!

Basiu, nic nie mówiłaś o Pączku :(    ale .. za to wszystko co robisz... musi być dobrze! MUSI!!!!prosi.gif

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Ale super. Ciekawa jestem co to za sunia.  Ze schronu w M?

Jak Pączuś?

Pączek ma coraz gorsze zmiany na skórze:( Co miesiąc robimy wszystkie badania i USG. Wewnątrz na razie jest w porządku, niestety rak niszczy skórę. 

Dostaje leki i interferon. Poza ty maści i specjalne kąpiele. Walczymy ale wiem ,że z tą chorobą nie wygramy:(

Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Ależ super zakończenie :) Dla obu suń! :)))

ewu, ciepłe myśli w Twoją i Pączusiową stronę wysyłam...

Dziękuję:)

Posted
3 godziny temu, anica napisał:

...na foty poczekamy!

Basiu, nic nie mówiłaś o Pączku :(    ale .. za to wszystko co robisz... musi być dobrze! MUSI!!!!prosi.gif

Aniu Pączek ma chłoniaka skóry, najgorszego z możliwych. Walczę  od 2-go maja zeszłego roku :( Niestety ziarniniak grzybiasty z komórek typu T nie pozostawia złudzeń:(

Posted

Dziekuje za informacje o domu Iguni. 

Niestety częściowo z mojej winy nie było mnie tu ostatnio.

Wróciłam do domu z Zakopanego 17 lutego. Caly puatek poprzedzający mój powrót spędziłam na bieganiu za psem, którego chciałam na siłę uratować. Malutki rudasek ok. 3-4 kg z wisząca łapka i plujacy krwua. Niestety psa nie dało się najpierw złapać a później znaleźć. Efekt taki, że wracałam do Poznania z pustym transporterem i wszystkim co dla tego psa kupiłam, a łącznie wydalam na to ponad 300 zl.

Po powrocie do domu oddałam do naprawy laptopa, którego odebrałam w piątek. W miedzyczasie omyłkowo skasowalam sobie na telefonie ikonke z internetem. I nie miałam już w ogóle kontaktu z dogo. Od środy męczy mnie przeziębienie. Przez trzy dni miałam temperaturę do 40 stopni. Teraz jest lepiej. . . 

Posted
46 minut temu, MALWA napisał:

Caly puatek poprzedzający mój powrót spędziłam na bieganiu za psem, którego chciałam na siłę uratować. Malutki rudasek ok. 3-4 kg z wisząca łapka i plujacy krwua. Niestety psa nie dało się najpierw złapać a później znaleźć. Efekt taki, że wracałam do Poznania z pustym transporterem i wszystkim co dla tego psa kupiłam, a łącznie wydalam na to ponad 300 zl.

Biedny psiak:( a teraz takie mrozy...

Posted
3 godziny temu, MALWA napisał:

Dziekuje za informacje o domu Iguni. 

Niestety częściowo z mojej winy nie było mnie tu ostatnio.

Wróciłam do domu z Zakopanego 17 lutego. Caly puatek poprzedzający mój powrót spędziłam na bieganiu za psem, którego chciałam na siłę uratować. Malutki rudasek ok. 3-4 kg z wisząca łapka i plujacy krwua. Niestety psa nie dało się najpierw złapać a później znaleźć. Efekt taki, że wracałam do Poznania z pustym transporterem i wszystkim co dla tego psa kupiłam, a łącznie wydalam na to ponad 300 zl.

Po powrocie do domu oddałam do naprawy laptopa, którego odebrałam w piątek. W miedzyczasie omyłkowo skasowalam sobie na telefonie ikonke z internetem. I nie miałam już w ogóle kontaktu z dogo. Od środy męczy mnie przeziębienie. Przez trzy dni miałam temperaturę do 40 stopni. Teraz jest lepiej. . . 

Agnieszko, ale miałaś "kuracje" w tym Zakopanem. Mam nadzieję, ze już limit wyczerpałaś, przynajmniej na najbliższe pół roku.

Posted

Naprawdę współczuję  :(    ...  wracaj teraz do zdrowia, taka wysoka temperatura, to nie żarty!  kuruj się  Agnieszko i na razie nie myśl o niczym innym tylko osobie , kochana :)