Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Sunia była 15 minut w Młochowie ;)
[IMG]http://img812.imageshack.us/img812/33/003oy.jpg[/IMG]

i pojechała do [B]Camary[/B] do[I] Krakófka[/I]

Krzyś dzwonił, że już dojeżdżają :loveu:
(pewnie teraz już są na miejscu)

Posted

Panie Krzysztofie, bardzo bardzo pięknie dziękuję. Mam nadzieję, że nie sprawiała kłopotu w podróży. Camara, czekamy na wieści, tak?

Posted

Maleństwo w objęciach swojej nowej rodziny :p

[IMG]http://img227.imageshack.us/img227/6916/zulaii1.jpg[/IMG]

Mieliśmy z Krzysiem zawozić malucha, ale Nowa Rodzina nie mogła się doczekać i przyjechali wcześniej do mnie. Oczywiście wpadli w zachwyt i jak sami mówili, nie spodziewali się takiego szczęścia :loveu: ([SIZE=1]bo przecież nie widzieli nawet fotek szczeniorka[/SIZE])
Dom sprawdzałam wcześniej, więc po spisaniu umowy adopcyjnej cała piątka wyruszyła do domu.
Oczywiście będą w przyszłym roku na Marszu Jamników - bo zawsze biorą w nim udział ;) a teraz będą z podwójną stawką Długaśności :evil_lol:

Edit: oczywiście dostali wytyczne co do odrobaczania, szczepienia i sterylizacji. Starsza jamniczka jest wysterylizowana, więc nie będzie to dla nich nowinką.

Posted

Ech ciężko było kluske oddawać bo jakoś tak namąciła w moim sercu....:loveu:
Camaro - odrobaczyć ją trzeba koniecznie w kupie miala ryż, brzuch wielki, szczepienia to wiadomo, pojechała bez obroży bo tak "wielkich" nie posiadałyśmy,
jest wyjątkowo czyściutka jeśli chodzi o potrzeby toal. sygnalizuje skomleniem, apetyt dopisuje, humor takoż,
cud , miód i orzeszki :multi::loveu::multi::loveu::multi::p
proszę w imieniu nas tu zgromadzonych o zdjęcia i wieści o małej na bieżąco, czy tu czy na innym wątku, wsio rawno, ale muszą być:loveu:
aaaaa i psów wielgachnych się wcale nie boi:razz:

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Camara, Jesteś wspaniała, kochana, tak bardzo się cieszę, bardzo dziękuję, że pomogłaś malutkiej. Państwo wspaniali, dziekuje.

Posted

oj - weszłam, nadrobiłam zaległosci :) śliczniasta ta córcia tej jamnisiowatej sunieczki:) i jak dobrze, ze kochana Camara znalazła jej domek:):):)
bosko!!!:) u was to chociaż człowiek się nie dołuje:)

Posted

Ale gówniarstwo miało szczęście...Takie to małe, urocze,ale z charakterkiem...
Pewnie nawet nie zdawała sobie sprawy,że wyrusza po nowe życie...
A ta nowa Rodzinka rewelacyjna...w sumie-przyjęli psiaka w ciemno (hehe,z drugiego końca Polski :))..|Życzę Im jak najlepiej..
Jak Pipi przekazała mi szczeniorka , to trochę się martwiłam,czy się spodoba...no wiecie,mi to się każdy pies poboda..
Potem ,jak zobaczyłam zachwyt Enii i Evity,to sobie pomyślałam,że bedzie dobrze..
(Enia i Evita-bardzo się cieszę,że Was poznałam...naleśniki były pyszne,szarlotka też, tylko trochę za dużo zjadłam :))..
Co z tego wynika???
W kupie siła..:) Im większa kupa-tym lepiej :)
W sumie,tyle osób dołozyło swoją cegiełkę do szczęście tej małej udającej jamniora..
Od Pipi począwszy,na nowej Rodzinie skończywszy...Echhh,fajnie..
mam nadzieje,że dowiemy się jak mała się nazywa..

Posted

Potwierdzam [B]enii [/B]ciężko było wyszarpnąć z obięć czarnulkę.
Dzisiaj miałyśmy z dziewczynami bardzo pracowity dzień. Trójka naszych psiaków jest w nowych kochających domach!

[B]Dziękuję wszystkim za otwarte, wielkie serca![/B]

Posted

[quote name='eve-w']a ja tylko przypomnę o nadchodzącej zimie i budzie, która czeka...[/QUOTE]

ja pamietam, ale nie mam pomysłu na transport - bo tu zdaje sie potrzebna przyczepa i samochód co ma hak....

Posted

Evelin, masz absolutną rację.
Tam, gdzie jest zrozumienie i współpraca - można góry przenosić... albo szczeniora na drugi koniec PL :lol:
Dlatego bardzo dziękuję wszystkim, którzy pomogli malutkiej w drodze do domu :p

A mała już ma imię... Zula, po mamusi :eviltong:

Posted

Fona- witamy na wątku :)
Ja jeszcze słówko w sprawie małej Zuli. Camara- bardzo prosimy od czasu do czasu o jakiekolwiek info z nowego domku :modla::modla::modla: ;) . Ten zawadiacki, przebojowy i przekochany szczenior umie podbić serducho w 5 sekund :loveu::loveu::loveu:. Cudowna malizna :lol: Bardzo się cieszę, że dostała szansę na nowe życie :multi:
Evelin- nam również było bardzo miło Cię poznać :lol:. No i wpadaj na naleśniki jeśli tylko będziesz w pobliżu. Zapraszamy :lol:

Posted

Pipi, Ty masz "na stanie" maluchy??? Bo mamy w tej chwili troszkę juniorowej karmy a zaraz może "wyjść" więc pytam bo bym Ci też odłożyła ze dwie paczki...

Posted

Mam jedenaście kociaków w domu i jeszcze dwa we wsi, to latam. Dziękuję Asiorku. Dziś postaram się już wiedzieć, jak będzie z odebraniem karmy.

Posted

[quote name='enia']
[LIST=1]
[*]dzwonilam wczoraj do Asior wieczorem w spr. karmy ale nie odbierała tel...
[/LIST]

fajnie byłoby gdyby sie udało, bo podopiecznych u Pipi przybywa......i wszyscy głodni.
Asiaczku dzięki za tobołki :)
[SIZE=4][I][COLOR=Purple][B]i jak ktoś ma coś zbędnego tj. koce, kołdry, michy, poduszki , smycze i obroże - to ja chętnie na terenie Warszawy i okolicach mogę zabrac i przekazac psiakom i kociakom pod opieką Pipi :)[/B][/COLOR][/I][/SIZE][/QUOTE]
Nie ma sprawy.
Cieszę się, że mała Zulka tak dobrze trafiła, bo rzeczywiście na fotkach jest cudna:)

Jak będe miała jeszcze jakieś koce, czylegowiska - dam znać:)

Pzdr.

Posted

Dzwoniłam do małej Zulki, ale telefon odebrała jej Pani :cool3: Jak jest? świetnie! Radosny, szczęśliwy głos a w tle tupot jamniczych łapek, warkoty i poszczekiwania :evil_lol: Dogadują się z Lusią rewelacyjnie, co podobno dobrze wpłynie na obłe kształty Luśki.
Mała Zulka wczoraj była na przeglądzie weterynaryjnym - została odpchlona i odrobaczona. Dostała także antybiotyk, bo niestety pchły tak gryzły, że Zulka wydrapała sobie parę dziurek :shake:
Śpi z młodszą Panią, w domu zdarzyła się mała qupka ale tylko jedna. Dziś zostały z Luśką same na 1,5 godziny i o dziwo nic nie zostało pożarte i rozszarpane (mnie to dziwi... po TAKIEJ mamusi i nic, zupełnie NIC??? czy mała Zulka na pewno jest córką dużej Zulki? :evil_lol: )
I ma najsłodsze oczy, jest najgrzeczniejsza, najpiękniejsza i... czuję, że ją rozpuszczą do imentu :roll:
Mam jedną słabą fotę z komórki, robioną w trakcie rozmowy - jak mi się ją uda przesłać to ani@ wstawi, bo ja nie potrafię :p

Posted

Camara, wieści rewelacyjne..
Wszystkim Zulkowym domkom- szczęścia w wymiarze mega zyczę...
I bardzo się cieszę..:)
Camara,jakbyś sobie zażyczyła czegoś jamnikopodobnego to pisz.. poszukamy...:loveu:

Posted

[quote name='Pipi']Mam jedenaście kociaków w domu i jeszcze dwa we wsi, to latam. Dziękuję Asiorku. Dziś postaram się już wiedzieć, jak będzie z odebraniem karmy.[/QUOTE]

a psów w sumie pod opieką ile???
najprawdopodobniej jutro karma trafi do Elik :) a potem do Ciebie

Posted

[quote name='Asior']a psów w sumie pod opieką ile???
najprawdopodobniej jutro karma trafi do Elik :) a potem do Ciebie[/QUOTE]

fantastycznie!! ale chyba od elik trafi do mnie i dopiero do Pipi, tak?;)
czy coś się zmieniło?