UlaFeta Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 36 minut temu, Poker napisał: Sprawdziłam na planie , wygląda na to ,że Bemowo. Któraś tam mieszka. Trzeba spytać uxmal, EwaMarta. dorcia,Agat21,Gusiaczek Quote
kiyoshi Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 16 minut temu, UlaFeta napisał: dorcia,Agat21,Gusiaczek Napisalam do dorcia2. 1 Quote
rozi Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 Dnia 2018-08-28 o 08:00, rozi napisał: Reasumując potrzebne są pieniądze na: 1. Kredyt dom - około 4000 miesięcznie + na cito 3 raty 2. Inne kredyty (samochód, chwilówki) - nie wiadomo ile 3. Spłatę zaległych faktur wet? 4. Elektryczność i gaz - około 900zł raz na miesiąc? dwa miesiące? + ewentualne zaległe 5. Koty - karma bytowa, żwirek, karma weterynaryjna - nie wiadomo ile (w tej chwili jest, ale kiedyś się skończy) 6. Koty - wet - nie wiadomo ile 7. Psy - karma - nie wiadomo ile (w tej chwili jest, ale kiedyś się skończy) 8. Psy - wet - badania którejś suczki, konsultacja neurologiczna i kardiologiczna Ashera - nie wiadomo ile 9. Kozy - słoma, siano, zimą owies? - nie wiadomo ile 10. Szczepienia wszystkich zwierząt, zabezpieczenie na kleszcze - nie wiadomo ile 11. Samochód - benzyna, OC - nie wiadomo ile 12. Telefon, internet 13. Sylwia też musi mieć co jeść, ale może renta zostanie przyznana. 14. Opał na zimę? Mogłam coś pominąć. Oprócz pieniędzy potrzebne są ogłoszenia kilku psów i kotów, to załatwione. Oprócz tego moim zdaniem potrzebna pomoc fizyczna, bo Sylwia pisze, że z powodu chorych rąk np. nie daje rady sama rozpakować przysłanej karmy, czy umyć okien, więc oporządzanie grupy prawie 60-ciu zwierząt, w tym sprzątanie domku kóz, jest okupione ogromnym wysiłkiem, który odbija się na zdrowiu. A w zimie będzie tej roboty jeszcze więcej. I oprócz tego wszystkiego nie wiem w jakim stanie jest dom, ale coś mi mówi, że przydałoby się ocieplić. Interesuje mnie pkt.8, a dokładnie konsultacje Ashera, chciałabym się tym zająć, zrobić bazarek na ten konkretny cel. Proszę o informację ile to ma kosztować, gdzie byłoby robione, w jakim stopniu psu pomoże. 1 Quote
kiyoshi Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 Wizyte dla Glutka w Warszawie zrobi jo37 za co całym serduszkiem jej dziękuje <3 1 Quote
jankamałpa Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 7 minut temu, kiyoshi napisał: Wizyte dla Glutka w Warszawie zrobi jo37 za co całym serduszkiem jej dziękuje <3 Czyli od Sylwii wyjechał dopiero jeden szczeniaczek? A dla drugiego wizyta? Quote
kiyoshi Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 2 minuty temu, jankamałpa napisał: Czyli od Sylwii wyjechał dopiero jeden szczeniaczek? A dla drugiego wizyta? tak, tylko Tinek wyjechał, jutro mają być dwie wizyty, jedną robi Jo, a drugą Sylwija (jesli ten drugi dom nadal aktualny), trzeci dom z NDM zrezygnował Quote
jankamałpa Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 1 minutę temu, kiyoshi napisał: tak, tylko Tinek wyjechał, jutro mają być dwie wizyty, jedną robi Jo, a drugą Sylwija (jesli ten drugi dom nadal aktualny), trzeci dom zrezygnował Gdyby wszystko się udało, to zostanie jeszcze jeden szczeniaczek-który? Quote
sylwija Posted August 29, 2018 Author Posted August 29, 2018 13 minut temu, rozi napisał: Interesuje mnie pkt.8, a dokładnie konsultacje Ashera, chciałabym się tym zająć, zrobić bazarek na ten konkretny cel. Proszę o informację ile to ma kosztować, gdzie byłoby robione, w jakim stopniu psu pomoże. dziękuję :) badania Fiolki - powtórzenie nerki/wątroba - standardowo MWET Warka - jak sie uda, to jutro rano, bedzie na zbiorczej fakturze - na k0oniec m-ca mi wystawiają, ale zapytam o koszt konsultacje - Ashera - dr Olkowski - 4 września Puławska 509 - 70 zł. to neurolog kardiolog - będzie dr Garncarz, ale to nie jest omówione jeszcze, - mam nadzieję, że policzone zostanie też jak w przypadku okulisty - pół ceny wizyty, al musze to potwierdzic umawiajac sie. Neurolog jest p[ilny, bo jedno lecznie nie pooskutkowało, stopniowo odtswilismy i teraz trzeba rozpoczac nowe. Asher ma oczopląs stały. ma zmianę -bliznę, która wyszla w rezonansie, ona przesuwając się może zwiększać ryzyko ataków padaczkowych. Sam ozopląs też mu przeszkadza. innych neurologicznych objawow - brak. w badaniun przed narkozą słyszalne szmery, stad zalecenie kardiologa, bo wazn e, ale bez paniki Quote
kiyoshi Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 Przed chwilą, jankamałpa napisał: Gdyby wszystko się udało, to zostanie jeszcze jeden szczeniaczek-który? chyba jest jeszcze jeden chętny dom, ale to musi SYlwija potwierdzić. Te wizyty PA jutro są dla Lucka i Gabi, więc zostanie ta gładkowłosa czarna sunia, jutro będzie więcej wiadomo. Quote
sylwija Posted August 29, 2018 Author Posted August 29, 2018 1 minutę temu, jankamałpa napisał: Gdyby wszystko się udało, to zostanie jeszcze jeden szczeniaczek-który? 1 minutę temu, kiyoshi napisał: chyba jest jeszcze jeden chętny dom, ale to musi SYlwija potwierdzić. Te wizyty PA jutro są dla Lucka i Gabi, więc zostanie ta gładkowłosa czarna sunia, jutro będzie więcej wiadomo. Nika :) jeszcze prawdopodobnie wizyta Warszawa-Wesoła - tu bez wskazania na szczeniaka zainteresowanie Quote
sylwija Posted August 29, 2018 Author Posted August 29, 2018 cisza, każdy, kto go pozna się zachwyca, ale z adopcja trudno, a on chyba coraz większy ;) 1 Quote
Tyśka) Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 Boski jest! Gdybym już bym była na swoim to sylwija wiesz co bym zrobiła... A tak to nie wiem jak go pokazać. Psom dużym jest ogólnie trudniej. :( 1 Quote
Jo37 Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 Wizyta jest umówiona na godz. 11:00 . Zobaczymy jak wyjdzie. 1 1 Quote
rozi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 10 godzin temu, sylwija napisał: dziękuję :) badania Fiolki - powtórzenie nerki/wątroba - standardowo MWET Warka - jak sie uda, to jutro rano, bedzie na zbiorczej fakturze - na k0oniec m-ca mi wystawiają, ale zapytam o koszt konsultacje - Ashera - dr Olkowski - 4 września Puławska 509 - 70 zł. to neurolog kardiolog - będzie dr Garncarz, ale to nie jest omówione jeszcze, - mam nadzieję, że policzone zostanie też jak w przypadku okulisty - pół ceny wizyty, al musze to potwierdzic umawiajac sie. Neurolog jest p[ilny, bo jedno lecznie nie pooskutkowało, stopniowo odtswilismy i teraz trzeba rozpoczac nowe. Asher ma oczopląs stały. ma zmianę -bliznę, która wyszla w rezonansie, ona przesuwając się może zwiększać ryzyko ataków padaczkowych. Sam ozopląs też mu przeszkadza. innych neurologicznych objawow - brak. w badaniun przed narkozą słyszalne szmery, stad zalecenie kardiologa, bo wazn e, ale bez paniki Załóż Asherowi oddzielny wątek, inaczej będzie bałagan. To pies specyficzny, ma inne/większe potrzeby, niż reszta. Poza tym, w razie dramatu, nie wiadomo co się z nim stanie, jeśli będzie tylko składową ogółu. To znaczy wiadomo, niestety. Bazarek zrobię, kiedy będzie miejsce do rozliczeń Ashera. 1 Quote
sylwija Posted August 30, 2018 Author Posted August 30, 2018 1 godzinę temu, rozi napisał: Załóż Asherowi oddzielny wątek, inaczej będzie bałagan. To pies specyficzny, ma inne/większe potrzeby, niż reszta. Poza tym, w razie dramatu, nie wiadomo co się z nim stanie, jeśli będzie tylko składową ogółu. To znaczy wiadomo, niestety. Bazarek zrobię, kiedy będzie miejsce do rozliczeń Ashera. nie jestem w stanie prowadzić osobnego wątku, z tego też powodu nie zakładam wydarzeń na fb ja naprawdę nie mam czasu dziękuję za dobre chęci i wyjątkowa trroskę Quote
Poker Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Sylwia ma " do obróbki" wiadomo ile zwierząt + inne sprawy. Wątek Asherowi może założyć ktoś inny tylko Sylwija musiałaby podawać poniesione koszty na jego leczenie i utrzymanie. 1 Quote
Poker Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Sylwija, odbierz , bo nie mogę sie dodzwonić. Quote
Livka Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Rozliczenia: Wpłaty: 200 zł MALWA 170 zł Poker 50 zł RIVER 40 zł RIVER 30 zł mdk8 20 zł mdk8 200 zł mdk8 100 zł Jo37 100 zł betka 20 zł Nesiowata 50 zł Anecik 380 zł Poker bazarek 100 zł Anula 1005 zł -Livka bazarek 200 zł - Livka Wypłaty: 400 zł - przelew na paliwo i opłaty pocztowe - do P. Ani 562,32 zł - przelew za prąd 365,84 zł -przelew za gaz 200 zł - przelew do Ferratum 800 zł - przelew części raty kredytu za dom Wpłaty = 2 665,00 zł Wypłaty = 2 328,16 zł Pozostało do dyspozycji = 336,84 2 3 Quote
rozi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 1 godzinę temu, Livka napisał: Rozliczenia: Livka, masz post na pierwszej stronie, można tam prowadzić rozliczenia, tylko dopisz, że to są rozliczenia z Twojego konta. Quote
rozi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 6 godzin temu, Poker napisał: Sylwia ma " do obróbki" wiadomo ile zwierząt + inne sprawy. Wątek Asherowi może założyć ktoś inny tylko Sylwija musiałaby podawać poniesione koszty na jego leczenie i utrzymanie. Wątek Asherowi powinna założyć osoba, która jest za psa odpowiedzialna. Jeśli założy ktoś inny, to będzie bałagan. Kurcze, ja nie umiem bez wątku i rozliczeń. Ja wiem, że potrzeby ogólne są niebotyczne i co by nie zrobić, to będzie kropla w morzu, ale też i dlatego ważna jest przejrzystość, konkrety. Sylwija… zlituj się... przeglądałam historię Ashera i przy okazji zobaczyłam, że - mimo od dawna dramatycznej sytuacji - wzięłaś (w lipcu chyba) dwie kolejne kózki. No śliczne one są, biedne, zagrożone rzeźnią, ale w ten sposób to za chwilę możesz mieć czterdzieści. Edit.: nie panikować! nie kolejne do ośmiu, tylko kolejne do sześciu poprzednich 1 Quote
jankamałpa Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 18 godzin temu, kiyoshi napisał: chyba jest jeszcze jeden chętny dom, ale to musi SYlwija potwierdzić. Te wizyty PA jutro są dla Lucka i Gabi, więc zostanie ta gładkowłosa czarna sunia, jutro będzie więcej wiadomo. I jak wizyty PA - są szanse na domek dla psiaczków? Quote
kiyoshi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 Przed chwilą, jankamałpa napisał: I jak wizyty PA - są szanse na domek dla psiaczków? z tego co mówiła mi Sylwia, Lucek może się pakować:) A dziś dzwoniła Pani o LUSI, jest juz po rozmowie z Sylwią, zobaczymy co będzie dalej. Quote
jankamałpa Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 1 minutę temu, kiyoshi napisał: z tego co mówiła mi Sylwia, Lucek może się pakować:) A dziś dzwoniła Pani o LUSI, jest juz po rozmowie z Sylwią, zobaczymy co będzie dalej. To super. Widziałaś to zdjęcie Jamora, które wstawiała Sylwia? Czy masz takie? Jest cudny Quote
kiyoshi Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 9 minut temu, jankamałpa napisał: To super. Widziałaś to zdjęcie Jamora, które wstawiała Sylwia? Czy masz takie? Jest cudny tak mam:) to zdjęcie robiła Marysia O. :) Quote
Recommended Posts