Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na jedną z posesji w Białej Podlaskiej został podrzucony ( bo sam nie byłby w stanie dojść ) ok. 14 letni dziadek w typie Onka :( Ma niedowład tylnych łap, był bardzo wycięczony, osłabiony ...

Nasuwa się pytanie jakim trzeba być "człowiekiem", żeby pozbyć się w tak okrutny sposób naszego przyjaciela, członka rodziny !? Jest bardzo przyjacielskim psiakiem, bez cienia agresji, miejmy nadzieję, że znajdziemu mu jeszcze dom, w którym będzie kochany i godnie traktwany bo na to zasługuje !

Wpłaty dla biedaka bezpośrednio na konto schroniska

79 8025 0007 0015 8307 2000 0010
Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt  „Azyl”
ul. Olszowa 4
21-500 Biała Podlaska

WPŁATY :

dorcia2 - 40,-

bakusiowa - 40,-

bakusiowa - 50,-

azalia - podkłady chłonne

foto 037.jpg

pies.jpg

20.06-04.07.2017 kwarantanna.jpg

wielkość - duży.jpg

Posted
8 minut temu, agat21 napisał:

Boże jaki biedak :(( Tragedia. Dobrze napisałaś w tytule, że potraktowany jak śmieć :(( 

Gdzie on teraz jest? Pod czyją opieką? 

Jest pod naszą opieką - Schronisko Bała Podlaska. Rozmawiałam dzisiaj z kierownikiem, chłopak jest dzielny, ładnie zjadł, dostał leki, preparaty na stawy także trzymamy kciuki !

Posted

Dawno już tak się nie popłakałam!.Panie Boże ,widzisz i nie grzmisz!!  tragedia psa ..kolejna zgotowana przez człowieka ,któremu służył całe życiesmutny.gif

... może zgłosić biedaka do skarpety owczarkowej?

Posted
4 minuty temu, anica napisał:

Dawno już tak się nie popłakałam!.Panie Boże ,widzisz i nie grzmisz!!  tragedia psa ..kolejna zgotowana przez człowieka ,któremu służył całe życiesmutny.gif

... może zgłosić biedaka do skarpety owczarkowej?

Myślałam o skarpecie, ale na razie kochana nie trzeba, jeśli coś będzie potrzebne dla niego, a my będziemy mieć problem finansowy to skorzystam z pomocy. Najbardziej potrzebujemy odpowiedzianego domu

Posted
16 godzin temu, anica napisał:

Czyli diagnostyka? ew.podjęcie leczenia? i intensywnie ogłaszamy chłopca?

dogładnie, na razie stawiamy chłopaka na nogi ! Jest u nas dopiero od 20 czerwca ...

Posted

Trudno takiego bydlaka nazwać człowiekiem. Życzę mu, że kiedyś jego tak potraktowano jak będzie chory i stary.

Posted
22 minuty temu, kinga_kinga7 napisał:

dogładnie, na razie stawiamy chłopaka na nogi ! Jest u nas od 20 lipca ...

. . .

Jeśli ktoś porzucił psiaka w takim stanie, to z całą pewnością nie kochał go, zatem ten biedak nigdy nie był szczęśliwym psem :(

Jak będzie tekst i odpowiednie zdjęcia zrobię mu nieco ogłoszeń.

Chyba chodzi o 20 czerwca.

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Jeśli ktoś porzucił psiaka w takim stanie, to z całą pewnością nie kochał go, zatem ten biedak nigdy nie był szczęśliwym psem :(

Jak będzie tekst i odpowiednie zdjęcia zrobię mu nieco ogłoszeń.

Chyba chodzi o 20 czerwca.

Ojej tak :) czerwca, pomyłka :)

Posted
11 godzin temu, bakusiowa napisał:

Biedak jest w bardzo złym stanie. Bardzo jest chudy.

... tak jak napisała Elik, ktoś kto porzuca psa po tylu latach w chorobie :(   nie kochał go!  nie miał na pewno dobrego życia :(  

... może któraś ciocia , mogłaby zrobić bazarek cegiełkowy ,żeby dokarmić staruszka?

• Upvote 1
Posted

jakie biedactwo, 

dorwałabym tego oprawcę to chyba bym poszła siedzieć 

a może na tym wątku zrobić zbiórkę - ja  40 zł wpłacę dla  dziadziusia , mogę w swojej sygnaturce wpisać prośbę o pomoc dla bidulinki

ja w tym momencie 3 bazarki prowadzę i już nie wiem w co ręce włożyć a jeszcze dzisiaj o 16 na Pl. Defilad w Warszawie rozpoczyna się marsz z protestem dla ratowania Puszczy Białowieskiej , kto ma możliwość - zapraszam 

• Upvote 2
Posted
53 minuty temu, dorcia2 napisał:

jakie biedactwo, 

a może na tym wątku zrobić zbiórkę - ja  40 zł wpłacę dla  dziadziusia , mogę w swojej sygnaturce wpisać prośbę o pomoc dla bidulinki

j

Ja tez wpłacę dla dziadka. Kinga, podaj konto w pierwszym poście.

Posted
1 godzinę temu, auraa napisał:

Jak się czuje dziadeczek?

... pewnie już teraz coraz lepiej! :)

3 godziny temu, dorcia2 napisał:

jakie biedactwo, 

ja w tym momencie 3 bazarki prowadzę i już nie wiem w co ręce włożyć a jeszcze dzisiaj o 16 na Pl. Defilad w Warszawie rozpoczyna się marsz z protestem dla ratowania Puszczy Białowieskiej , kto ma możliwość - zapraszam 

.. ja razem z tobą ,Jolu :)/takie manto by dostał jak nigdy w zyciu i jeszcze bym rozgłosiła WSZĘDZIE w okolicy/

... jestem dobrej myśli ,że razem 'damy radę!'spoko.gif

Posted
1 godzinę temu, anica napisał:

... pewnie już teraz coraz lepiej! :)

.. ja razem z tobą ,Jolu :)/takie manto by dostał jak nigdy w zyciu i jeszcze bym rozgłosiła WSZĘDZIE w okolicy/

... jestem dobrej myśli ,że razem 'damy radę!'spoko.gif

damy radę Aniu , nie ma innej opcji pies-ruchomy-obrazek-0084