kinga_kinga7 Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Na jedną z posesji w Białej Podlaskiej został podrzucony ( bo sam nie byłby w stanie dojść ) ok. 14 letni dziadek w typie Onka :( Ma niedowład tylnych łap, był bardzo wycięczony, osłabiony ... Nasuwa się pytanie jakim trzeba być "człowiekiem", żeby pozbyć się w tak okrutny sposób naszego przyjaciela, członka rodziny !? Jest bardzo przyjacielskim psiakiem, bez cienia agresji, miejmy nadzieję, że znajdziemu mu jeszcze dom, w którym będzie kochany i godnie traktwany bo na to zasługuje ! Wpłaty dla biedaka bezpośrednio na konto schroniska 79 8025 0007 0015 8307 2000 0010Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt „Azyl”ul. Olszowa 421-500 Biała Podlaska WPŁATY : dorcia2 - 40,- bakusiowa - 40,- bakusiowa - 50,- azalia - podkłady chłonne Quote
agat21 Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Boże jaki biedak :(( Tragedia. Dobrze napisałaś w tytule, że potraktowany jak śmieć :(( Gdzie on teraz jest? Pod czyją opieką? Quote
kinga_kinga7 Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 8 minut temu, agat21 napisał: Boże jaki biedak :(( Tragedia. Dobrze napisałaś w tytule, że potraktowany jak śmieć :(( Gdzie on teraz jest? Pod czyją opieką? Jest pod naszą opieką - Schronisko Bała Podlaska. Rozmawiałam dzisiaj z kierownikiem, chłopak jest dzielny, ładnie zjadł, dostał leki, preparaty na stawy także trzymamy kciuki ! Quote
anica Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Dawno już tak się nie popłakałam!.Panie Boże ,widzisz i nie grzmisz!! tragedia psa ..kolejna zgotowana przez człowieka ,któremu służył całe życie ... może zgłosić biedaka do skarpety owczarkowej? Quote
kinga_kinga7 Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 4 minuty temu, anica napisał: Dawno już tak się nie popłakałam!.Panie Boże ,widzisz i nie grzmisz!! tragedia psa ..kolejna zgotowana przez człowieka ,któremu służył całe życie ... może zgłosić biedaka do skarpety owczarkowej? Myślałam o skarpecie, ale na razie kochana nie trzeba, jeśli coś będzie potrzebne dla niego, a my będziemy mieć problem finansowy to skorzystam z pomocy. Najbardziej potrzebujemy odpowiedzianego domu Quote
anica Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Czyli diagnostyka? ew.podjęcie leczenia? i intensywnie ogłaszamy chłopca? Quote
kinga_kinga7 Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 16 godzin temu, anica napisał: Czyli diagnostyka? ew.podjęcie leczenia? i intensywnie ogłaszamy chłopca? dogładnie, na razie stawiamy chłopaka na nogi ! Jest u nas dopiero od 20 czerwca ... Quote
Moli@ Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Biedny dziadeczek...już na starcie bezmyślny człowiek zgotował mu taki los...co wyprawiają w tych pseudohodowlach Quote
dwbem Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Trudno takiego bydlaka nazwać człowiekiem. Życzę mu, że kiedyś jego tak potraktowano jak będzie chory i stary. Quote
elik Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 22 minuty temu, kinga_kinga7 napisał: dogładnie, na razie stawiamy chłopaka na nogi ! Jest u nas od 20 lipca ... . . . Jeśli ktoś porzucił psiaka w takim stanie, to z całą pewnością nie kochał go, zatem ten biedak nigdy nie był szczęśliwym psem :( Jak będzie tekst i odpowiednie zdjęcia zrobię mu nieco ogłoszeń. Chyba chodzi o 20 czerwca. 1 Quote
kinga_kinga7 Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 1 minutę temu, dwbem napisał: Trudno takiego bydlaka nazwać człowiekiem. Życzę mu, że kiedyś jego tak potraktowano jak będzie chory i stary. ja też mu tego życzę Quote
kinga_kinga7 Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 Przed chwilą, elik napisał: Jeśli ktoś porzucił psiaka w takim stanie, to z całą pewnością nie kochał go, zatem ten biedak nigdy nie był szczęśliwym psem :( Jak będzie tekst i odpowiednie zdjęcia zrobię mu nieco ogłoszeń. Chyba chodzi o 20 czerwca. Ojej tak :) czerwca, pomyłka :) Quote
bakusiowa Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Biedak jest w bardzo złym stanie. Bardzo jest chudy. Quote
anica Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 11 godzin temu, bakusiowa napisał: Biedak jest w bardzo złym stanie. Bardzo jest chudy. ... tak jak napisała Elik, ktoś kto porzuca psa po tylu latach w chorobie :( nie kochał go! nie miał na pewno dobrego życia :( ... może któraś ciocia , mogłaby zrobić bazarek cegiełkowy ,żeby dokarmić staruszka? 1 Quote
malagos Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Najważniejsze, że ten ktoś go nie wyrzucił w lesie czy nie przywiązał do drzewa. Teraz już będzie dobrze! Quote
dorcia2 Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 jakie biedactwo, dorwałabym tego oprawcę to chyba bym poszła siedzieć a może na tym wątku zrobić zbiórkę - ja 40 zł wpłacę dla dziadziusia , mogę w swojej sygnaturce wpisać prośbę o pomoc dla bidulinki ja w tym momencie 3 bazarki prowadzę i już nie wiem w co ręce włożyć a jeszcze dzisiaj o 16 na Pl. Defilad w Warszawie rozpoczyna się marsz z protestem dla ratowania Puszczy Białowieskiej , kto ma możliwość - zapraszam 2 Quote
bakusiowa Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 53 minuty temu, dorcia2 napisał: jakie biedactwo, dorwałabym tego oprawcę to chyba bym poszła siedzieć a może na tym wątku zrobić zbiórkę - ja 40 zł wpłacę dla dziadziusia , mogę w swojej sygnaturce wpisać prośbę o pomoc dla bidulinki j Ja tez wpłacę dla dziadka. Kinga, podaj konto w pierwszym poście. Quote
anica Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 1 godzinę temu, auraa napisał: Jak się czuje dziadeczek? ... pewnie już teraz coraz lepiej! :) 3 godziny temu, dorcia2 napisał: jakie biedactwo, dorwałabym tego oprawcę to chyba bym poszła siedzieć a może na tym wątku zrobić zbiórkę - ja 40 zł wpłacę dla dziadziusia , mogę w swojej sygnaturce wpisać prośbę o pomoc dla bidulinki ja w tym momencie 3 bazarki prowadzę i już nie wiem w co ręce włożyć a jeszcze dzisiaj o 16 na Pl. Defilad w Warszawie rozpoczyna się marsz z protestem dla ratowania Puszczy Białowieskiej , kto ma możliwość - zapraszam .. ja razem z tobą ,Jolu :)/takie manto by dostał jak nigdy w zyciu i jeszcze bym rozgłosiła WSZĘDZIE w okolicy/ ... jestem dobrej myśli ,że razem 'damy radę!' Quote
dorcia2 Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 1 godzinę temu, anica napisał: ... pewnie już teraz coraz lepiej! :) .. ja razem z tobą ,Jolu :)/takie manto by dostał jak nigdy w zyciu i jeszcze bym rozgłosiła WSZĘDZIE w okolicy/ ... jestem dobrej myśli ,że razem 'damy radę!' damy radę Aniu , nie ma innej opcji Quote
kinga_kinga7 Posted June 24, 2017 Author Posted June 24, 2017 Dziadek dostał dzisiaj imię - Feri,czuje się lepiej, są postępy :) Quote
kinga_kinga7 Posted June 24, 2017 Author Posted June 24, 2017 Kochani bardzo dziękuje za pomoc finansową w imieniu dziadka :) Quote
dorcia2 Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 pieniążki dla misiaczka poleciały nie domyślacie się kto mógł go wyrzucić ? Quote
Recommended Posts