Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Haniu za zdjęcia Leydi to tylko albo aż tekst jest potrzebny.Kto ma wenę i pomoże?

Wiadomości o Leydi są w pierwszym poście.Nie wiem jak Leydunia do dzieci ale chyba okey jest.

Haniu,nie da się tych dredów wyczesać z tyłu? Na zdjęciach wygląda to tak jakby brakowało jej sierści i dopiero odrasta.

Posted

Aniu, nie da się, ponieważ jej futro schodzi płatami - po prostu linieje, a to odbywa się partiami. Wyczesujemy ją, a na drugi dzień schodzi kolejna partia, która dzień wcześniej mocno trzymała się skóry. W domu mamy pełno kłębków, no ale cóż - taki czas ma Leydi. Na niektórych zdjęciach jest to mniej widoczne na szczęście.

Posted

Tekst dla Leydi spłodzony w pocie czoła.Można poprawiać albo nowy napisać.

Leydi - 2. letnia piękność szuka domu.

Leydi,cudowna,psia piękność czeka w Hotelu dla Zwierząt w Nowej Soli (woj.lubuskie) na prawdziwy,kochający dom.Suczka potrzebuje wyjątkowego  traktowania przytulania,głaskania i delikatności.Lubi wygodę i miękkie posłanko.O Leydi można powiedzieć,że jest to psia dama,idealna na salony jako ozdoba. Przyjaźnie nastawiona jest do dzieci,psiaków i kotków.Potrzebuje bliskości  człowieka,no bo jest wyjątkowa przecież.W domu sprawuje się wzorowo,nie wyje,nie szczeka i nie niszczy.Zachowuje  czystość,ładnie chodzi na smyczy.

Suczka waży 13kg,w kłębie ma 44cm. Zaszczepiona i wysterylizowana czeka na najlepszy dom pod słońcem,któremu odwdzięczy się wielką miłością.

Więcej informacji o tej ślicznej, wyjątkowej suczce można uzyskać pod wskazanym numerem telefonu w ogłoszeniu.

Kontakt: Hania

• Upvote 1
Posted

Ogromnie się cieszę ze wspaniałego domku Doni i Jokiego, ale udało sie psiakom!

Nawet miesiąc nie upłynął, a tu proszę, już mają własną rodzinę :)

Teraz czas na Leydi - będę trzymała kciuki i opowiadała Tz -owi co się dzieje  -  sunia bardzo go zauroczyła;).

Ratował kiedyś suczkę charta saluki, miała na imię Lady, miała wątek na dogomanii.

Leydi to taka trochę miniaturka tamtej Lady...

Posted
15 minut temu, Poker napisał:

Brawo Anula, super tekst. Jedynie zamiast Leydi czasem użyłabym sunia.

Dzięki Poker za pochwałę,uradowałaś mnie tym,naprawdę.Zaraz coś pokombinuję zamianę.

Posted

Leydi jest przeboska. Ma w sobie to coś :)
U mnie do czesania najlepiej sprawdzają się grabie, a i tak psie łapki całe (uda też) zostawiam same sobie, aż sierść będzie sama wyłazić - a kiedy zaczyna wyłazić to psa... skubię. Po prostu ręcznie go obrabiam :) Wszyscy w domu się śmieją, ale dobrze wiedzą, że to jedyny sposób, by pozbyć się futerka :D.

Posted
41 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Leydi jest przeboska. Ma w sobie to coś :)
U mnie do czesania najlepiej sprawdzają się grabie, a i tak psie łapki całe (uda też) zostawiam same sobie, aż sierść będzie sama wyłazić - a kiedy zaczyna wyłazić to psa... skubię. Po prostu ręcznie go obrabiam :) Wszyscy w domu się śmieją, ale dobrze wiedzą, że to jedyny sposób, by pozbyć się futerka :D.

O widzisz , to Ty taka sama skubaczka psów jak i ja ! A tak w ogóle to masz drugiego psa ? Białego ?

Posted

Ja od zawsze mam psiaki z dłuższą sierścią i najlepiej sprawdza się grzebień na przemian długi i krótki ząb.Świetnie wyczesuje podszerstek.Jednak nigdy nie miałam przypadku aby sierść odchodziła płatami od skóry.Teraz też wyczesuje psiaki i sierść zostaje długa a tylko podszerstek jest wyczesany.

Posted

A ja miałam Tolę , która nie była  długowłosa,a podszerstka miała za 10 psów. Wyczesywałam ją.

Natomiast sznaucera właśnie skubałam ,ale włos ,a nie podszerstek. Obecnie do podszerstka używam chyba furminatora, bo nie wiem dokładnie jak sie toto nazywa.

Ale faktycznie Leydi można spróbować oskubać. A na razie do ogłoszeń dać zdjęcia gdzie nie widać jej ud.

Posted
2 godziny temu, elficzkowa napisał:

A tak w ogóle to masz drugiego psa ? Białego ?

Hihi, jestem jego współwłaścielką tak jakby;) Długa i skomplikowana historia, ale sprawa ma się tak, że traktuję go jak własnego psa (szkolę, wychowuję, chodzę z nim na spacery, czasem kupię mu coś ;) no i jak nie daj Bóg nawieje to rzucam wszystko i szukam go w nocy o północy... ostatnio jak polecialam go szukać to zgubiłam telefon ;) ) i gdy tfu!tfu! nastała taka sytuacja, że psiak musi pilnie zmienić lokum, to od razu ląduje u mnie. Oki, już nie spamuję, bo jeszcze mnie pogonią, możemy kontynuować rozmowę w galerii gamoniusowej - wrzuciłam właśnie w niej filmiki z pierwszych spacerów, na których nie musiałam ich non stop rozdzielać: trochę szkolenia, troche sztuczek, trochę spokojnego marszu.

Świetne ogłoszenie, bardzo mi się podoba :) Myślę, że na odzew nie będzie trzeba długo czekać, trzymam kciuki.

Ja swojego czeszę tymi grabiami: http://fera.pl/trixie-zgrzeblo-metalowe-podwojne-dla-psow-dlugowlosych-10-15-cm.html?gclid=CjwKEAjwsLTJBRCvibaW9bGLtUESJAC4wKw1jaif1UN4nkaVZ5o2bDPC1Zq9a3mGuxyYJRjJHt8EdBoCzo3w_wcB&gclsrc=aw.ds

Mam jeszcze podwójne i inne bajery (każdy zwierz mój ma totalnie inne futro i co innego się sprawdza), ale po prostu się aż tak nie sprawdzają. To jest najfajniejsze, nawet jak już uda zaczną złazić (tzn sierść) to można tym zgrzebłem próbować wyczesać, ale ostrożnie. Mój właśnie też linieje bardzo obficie (ma gęste, grube futro), więc staram się robić to stopniowo. Co się da to skubię, resztę delikatnie wyczesuję. I czekam aż samo zacznie wyłazić, bo wcześniej nie ma to najmniejszego sensu.

Posted
22 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Hihi, jestem jego współwłaścielką tak jakby;) Długa i skomplikowana historia, ale sprawa ma się tak, że traktuję go jak własnego psa (szkolę, wychowuję, chodzę z nim na spacery, czasem kupię mu coś ;) no i jak nie daj Bóg nawieje to rzucam wszystko i szukam go w nocy o północy... ostatnio jak polecialam go szukać to zgubiłam telefon ;) ) i gdy tfu!tfu! nastała taka sytuacja, że psiak musi pilnie zmienić lokum, to od razu ląduje u mnie. Oki, już nie spamuję, bo jeszcze mnie pogonią, możemy kontynuować rozmowę w galerii gamoniusowej - wrzuciłam właśnie w niej filmiki z pierwszych spacerów, na których nie musiałam ich non stop rozdzielać: trochę szkolenia, troche sztuczek, trochę spokojnego marszu.

Świetne ogłoszenie, bardzo mi się podoba :) Myślę, że na odzew nie będzie trzeba długo czekać, trzymam kciuki.

Ja swojego czeszę tymi grabiami: http://fera.pl/trixie-zgrzeblo-metalowe-podwojne-dla-psow-dlugowlosych-10-15-cm.html?gclid=CjwKEAjwsLTJBRCvibaW9bGLtUESJAC4wKw1jaif1UN4nkaVZ5o2bDPC1Zq9a3mGuxyYJRjJHt8EdBoCzo3w_wcB&gclsrc=aw.ds

Mam jeszcze podwójne i inne bajery (każdy zwierz mój ma totalnie inne futro i co innego się sprawdza), ale po prostu się aż tak nie sprawdzają. To jest najfajniejsze, nawet jak już uda zaczną złazić (tzn sierść) to można tym zgrzebłem próbować wyczesać, ale ostrożnie. Mój właśnie też linieje bardzo obficie (ma gęste, grube futro), więc staram się robić to stopniowo. Co się da to skubię, resztę delikatnie wyczesuję. I czekam aż samo zacznie wyłazić, bo wcześniej nie ma to najmniejszego sensu.

Taki grzebień też oczywiście mam ale leży w koszyku bo za bardzo ciągnie sierść i psiaki ewidentnie nie lubią go.

Posted

Dzwoniła dzisiaj Pani z Wrocławia, która razem z narzeczonym chciałaby przyjechać poznać Leydi. Umówili się na jutro wieczór. Poinformowałam o wizycie PA i umowie, no i że nie wydam jutro suni. Państwo oczywiście wszystko rozumieją.

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, szafirka napisał:

Dzwoniła dzisiaj Pani z Wrocławia, która razem z narzeczonym chciałaby przyjechać poznać Leydi. Umówili się na jutro wieczór. Poinformowałam o wizycie PA i umowie, no i że nie wydam jutro suni. Państwo oczywiście wszystko rozumieją.

Dzięki Haniu za informację.Zobaczymy co z tego wyniknie.

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Znowu kciuki do trzymania ,a mamy tylko po jednej parze.

Na szczęście My dogomaniacy mamy je pochowane tu i ówdzie i jak trzeba...To wyciągamy :) Właśnie kolejne wygrzebałam i zaciskam!