konfirm31 Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 Czy nadal dostaje sebostop? Czy tylko Kerabol? Może zrobić przerwę na miesiąc? Quote
jola&tina Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 Zapraszamy na bazarek dla Maksa Cioci konfirm31 i UlaFeta dziękuję za fanty - robić taki bazarek to prawdziwa przyjemność, ja tylko kopiuj/wklej :) 1 Quote
Murka Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 5 godzin temu, konfirm31 napisał: Czy nadal dostaje sebostop? Czy tylko Kerabol? Może zrobić przerwę na miesiąc? Sebostop ostatnio dawałam przed antybiotykiem. Też myślę, że trzeba zrobić przerwę. Quote
konfirm31 Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 8 godzin temu, Murka napisał: Karma się kończy, proszę o zamówienie. Alaskan, możemy kupić? Jak z kasą? Quote
konfirm31 Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 6 godzin temu, konfirm31 napisał: Alaskan, możemy kupić? Jak z kasą? Asia ma kłopoty, a z Tolą nie mogłam się skontaktować. Kupiłam przed chwilą "za swoje" worek karmy dla Maxa w Zooplus za 149,80. Dostawa DPD. Potem będziemy się rozliczać na spokojnie. Najważniejsze, żeby Maksio nie był głodny i jadł to, co mu służy :) 1 Quote
beka Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 przelalam zalegle deklarcje i z gory do konca roku 1 Quote
Tyśka) Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 3 godziny temu, konfirm31 napisał: Najważniejsze, żeby Maksio nie był głodny i jadł to, co mu służy :) Jesteś aniołem stróżem Maksa, konfirm. Aż ciepło się robi jak czyta się Twoje posty pełne troski o losy tego owczusia 1 Quote
konfirm31 Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 Dzięki, Beka :) Tyś, tu aniołów jest dużo więcej - Tola, Alaskan, Jola&tina, Ulafeta i Murka, która na codzień dba o Maxa, a jak popatrzeć, to i inne anielskie skrzydła tu fruwają :). Dla mnie Max jest szczególny, bo dostał imię po moim pierwszym tymczasie, Onku Maksie, który niestety, już jest za TM. No i jak sobie przypomnę, ile ten biedak wycierpiał, zanim trafił do Murków.... Dla mnie jest symbolem wszystkich zdradzonych/porzuconych/okaleczonych przez człowieka Onków, których tak dużo jest w schroniskach.... W dodatku, jest nie tylko chory, ale i stary, więc szansę na własny dom, ma niewielkie. Ma tylko nas.... 1 Quote
Tola Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 Przedlużyłam o 10 dni zbiórkę dla Maxa, może ktoś jeszcze coś wpłaci https://www.ratujemyzwierzaki.pl/owczarekbezucha Zobowiązałam się wcześniej do zakupu przez ZEA kolejnej porcji karmy, ale umknęła mi informacja, że to już... Mam ciężki czas, nie zawsze zaglądam na wątki, przepraszam. Rozmawiałam dzisiaj z konfirm - ponieważ karmę Max na razie ma, ZEA opłaci kolejny miesiąc pobytu w hotelu; czekam więc na wpis Murki i kwotę. Quote
konfirm31 Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 1 godzinę temu, Tola napisał: Przedlużyłam o 10 dni zbiórkę dla Maxa, może ktoś jeszcze coś wpłaci https://www.ratujemyzwierzaki.pl/owczarekbezucha Zobowiązałam się wcześniej do zakupu przez ZEA kolejnej porcji karmy, ale umknęła mi informacja, że to już... Mam ciężki czas, nie zawsze zaglądam na wątki, przepraszam. Rozmawiałam dzisiaj z konfirm - ponieważ karmę Max na razie ma, ZEA opłaci kolejny miesiąc pobytu w hotelu; czekam więc na wpis Murki i kwotę. Tak. Kupiłam dzisiaj worek karmy i rozliczę się jutro z Alaskan. A wkrótce będzie (mam nadzieję:)) jakaś kasa z bazarku Joli, to dokupimy karmę. I, ryjem do przodu, czy jakoś tak to było. No, sursum corda( brzmi lepiej ). Trzymaj się, Tolu :*). Kiedyś wreszcie musi być dobrze i spokojnie w naszym życiu. Tak myślę. 1 Quote
Tola Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 Na konto fundacji wpłynęło 30 zł od p. Ani ze Szczekocin - bardzo dziękujemy Poproszę fakturę (wspólnie z Miłą) Quote
Tyśka) Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 Pozwoliłam sobie trochę rozesłać zbiórkę Maxa, ale widzę, że na razie mimo odzewu nikt nie wpłacił :( Quote
Alaskan malamutte Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 16 godzin temu, beka napisał: przelalam zalegle deklarcje i z gory do konca roku Pieniążki w kwocie 180zł już na koncie Maxa. Ślicznie dziękujemy! Quote
Alaskan malamutte Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 Jest też wpłata od Gabim -30zl . Dziękujemy!! Quote
Alaskan malamutte Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 13 godzin temu, konfirm31 napisał: Tak. Kupiłam dzisiaj worek karmy i rozliczę się jutro z Alaskan. Krysiu, podaj proszę numer konta na PW, przeleję pieniążki. Quote
konfirm31 Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 23 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Krysiu, podaj proszę numer konta na PW, przeleję pieniążki. Nr konta poleciał. Asiu, przelej mi tylko 100 zł. "Górka", będzie dla Maxa ode mnie i od Tomka :) .Dobrze jest mieć psiolubnego TZta ;) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 1 godzinę temu, konfirm31 napisał: Nr konta poleciał. Asiu, przelej mi tylko 100 zł. "Górka", będzie dla Maxa ode mnie i od Tomka :) .Dobrze jest mieć psiolubnego TZta ;) Dzisiaj wpłacę. edit: Pieniążki wpłacone! Quote
konfirm31 Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 57 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Dzisiaj wpłacę. edit: Pieniążki wpłacone! Już są :). Dziękuję :) Quote
Murka Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 Daję Maxowi trochę więcej tej karmy niż pisze w dawkowaniu, a mimo wszystko Max wyraźnie schudł i nie wiem czy nie za bardzo:( Tutaj widać ślad po wygryzaniu się: Na szczęście już zagojone, ale musiałam wrócić do sterydu. Quote
konfirm31 Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 Murko, nie sądzę, żeby Max był zbyt chudy. ONek powinien być szczupły, szczególnie starszy i z problemami z układem ruchu. Tak trzymać. Jeżeli Max chudnie z innego powodu, niż ograniczenie ilości karmy (oby nie!!) , to będzie chudł dalej i wtedy będziemy się martwić. Martwi mnie natomiast to wyłysienie, ale pewnie niewiele z tym można zrobić :(. Co o tym mówi wet? Karma w drodze, chociaż jak na Zooplus, wędruje powoli. Mam nadzieję, że dotrze na czas https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?p1=13160001813377 Quote
Murka Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 Karma dziś dotarła:) A wyłysienie zarośnie. Za każdym razem kiedy się wygryza to robią mu się takie placki większe lub mniejsze. Potem to zarasta. Quote
konfirm31 Posted October 5, 2019 Posted October 5, 2019 Cieszę się, że karma dotarła na czas. No i jak placki są po pogryzieniach i zarastają, to OK. Max odchudzony, jest urzekający :). Quote
Alaskan malamutte Posted October 8, 2019 Posted October 8, 2019 Na konto Maxa wpłynęło 60zł od mar.gajko. Dziękujemy! Quote
Murka Posted October 8, 2019 Posted October 8, 2019 Rozliczenie Maxa: Stan konta na 7 wrzesień wynosił -505,70 zł +505,70 zł Alaskan Malamute +50 zł Fundacja ZEA -360 zł hotelowanie 08.09-07.10 -29,90 zł antybiotyk (Amoksiklav) -31,70 zł Agapurin x 2 opak. -94,90 zł Caniviton Stan konta na 7 październik wynosi -466,50 zł. Quote
Recommended Posts