Jump to content
Dogomania

Maks odszedł za TM w nocy 21/22.02.2020. Czy jestem .... agresorem ???? A może jestem tylko, starszym, zmaltretowanym owczarkiem? Szukam ludzi,którzy we mnie uwierzą i pomogą mi znaleźć dom

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, konfirm31 napisał:

Czy nadal dostaje sebostop? Czy tylko Kerabol? Może zrobić przerwę na miesiąc? 

Sebostop ostatnio dawałam przed antybiotykiem. Też myślę, że trzeba zrobić przerwę. 

Posted
6 godzin temu, konfirm31 napisał:

Alaskan, możemy kupić? Jak z kasą? 

Asia ma kłopoty, a z Tolą nie mogłam się skontaktować. Kupiłam przed chwilą "za swoje" worek karmy dla Maxa w Zooplus za 149,80. Dostawa DPD. Potem będziemy się rozliczać na spokojnie. Najważniejsze, żeby Maksio nie był głodny i jadł to, co mu służy :) 

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, konfirm31 napisał:

Najważniejsze, żeby Maksio nie był głodny i jadł to, co mu służy :) 

Jesteś aniołem stróżem Maksa, konfirm. Aż ciepło się robi jak czyta się Twoje posty pełne troski o losy tego owczusia 0heart.gif

• Upvote 1
Posted

Dzięki, Beka :) 

Tyś, tu aniołów jest dużo więcej - Tola, Alaskan, Jola&tina, Ulafeta i Murka, która na codzień dba o Maxa, a jak popatrzeć, to i inne anielskie skrzydła tu fruwają :).

Dla mnie Max jest szczególny, bo dostał imię po moim pierwszym tymczasie, Onku Maksie, który niestety, już jest za TM. No i jak sobie przypomnę, ile ten  biedak wycierpiał, zanim trafił do Murków.... Dla mnie jest symbolem wszystkich  zdradzonych/porzuconych/okaleczonych  przez człowieka Onków, których tak dużo jest w schroniskach.... W dodatku, jest nie tylko chory, ale i stary, więc szansę na własny dom, ma niewielkie. Ma tylko nas.... 

• Upvote 1
Posted

Przedlużyłam o 10 dni zbiórkę dla Maxa, może ktoś jeszcze coś wpłaci

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/owczarekbezucha

Zobowiązałam się wcześniej do zakupu przez ZEA kolejnej porcji karmy, ale umknęła mi informacja, że to już...

Mam ciężki czas, nie zawsze zaglądam na wątki, przepraszam.

Rozmawiałam dzisiaj z konfirm -  ponieważ karmę Max na razie ma, ZEA opłaci kolejny miesiąc pobytu w hotelu; czekam więc na wpis Murki i  kwotę.

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Przedlużyłam o 10 dni zbiórkę dla Maxa, może ktoś jeszcze coś wpłaci

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/owczarekbezucha

Zobowiązałam się wcześniej do zakupu przez ZEA kolejnej porcji karmy, ale umknęła mi informacja, że to już...

Mam ciężki czas, nie zawsze zaglądam na wątki, przepraszam.

Rozmawiałam dzisiaj z konfirm -  ponieważ karmę Max na razie ma, ZEA opłaci kolejny miesiąc pobytu w hotelu; czekam więc na wpis Murki i  kwotę.

Tak. Kupiłam dzisiaj worek karmy i rozliczę się jutro z Alaskan. A wkrótce będzie (mam nadzieję:)) jakaś kasa z bazarku Joli, to dokupimy karmę. I, ryjem do przodu, czy jakoś tak to było. No, sursum corda( brzmi lepiej ).

Trzymaj się, Tolu :*). Kiedyś wreszcie musi być dobrze i spokojnie w naszym życiu. Tak myślę.

• Like 1
Posted
23 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Krysiu, podaj proszę numer konta na PW, przeleję pieniążki.

Nr konta poleciał. Asiu, przelej mi tylko 100 zł. "Górka", będzie dla Maxa ode mnie i od Tomka :) .Dobrze jest mieć psiolubnego TZta  ;)

• Like 1
Posted

Daję Maxowi trochę więcej tej karmy niż pisze w dawkowaniu, a mimo wszystko Max wyraźnie schudł i nie wiem czy nie za bardzo:(

af6414c21356503bgen.jpg

9977d8c6fef38a5egen.jpg

63d1644adbde1b5agen.jpg

Tutaj widać ślad po wygryzaniu się:

35f64399fc279618gen.jpg

Na szczęście już zagojone, ale musiałam wrócić do sterydu.

d4b41119b7987b90gen.jpg

Posted

Murko, nie sądzę, żeby Max był zbyt chudy. ONek powinien być szczupły, szczególnie starszy i z problemami z układem ruchu. Tak  trzymać. Jeżeli Max chudnie z innego powodu, niż ograniczenie ilości karmy (oby nie!!) , to będzie chudł dalej i wtedy będziemy się martwić. Martwi mnie natomiast to wyłysienie, ale pewnie niewiele z tym można zrobić :(. Co o tym mówi wet?

Karma w drodze, chociaż jak na Zooplus, wędruje powoli. Mam nadzieję, że dotrze na czas

https://tracktrace.dpd.com.pl/parcelDetails?p1=13160001813377

Posted

Karma dziś dotarła:)

A wyłysienie zarośnie. Za każdym razem kiedy się wygryza to robią mu się takie placki większe lub mniejsze. Potem to zarasta.

Posted

Rozliczenie Maxa:

Stan konta na 7 wrzesień wynosił -505,70 zł

+505,70 zł Alaskan Malamute

+50 zł Fundacja ZEA

-360 zł hotelowanie 08.09-07.10

-29,90 zł antybiotyk (Amoksiklav)

-31,70 zł Agapurin x 2 opak.

-94,90 zł Caniviton

Stan konta na 7 październik wynosi -466,50 zł.