Jump to content
Dogomania

Maks odszedł za TM w nocy 21/22.02.2020. Czy jestem .... agresorem ???? A może jestem tylko, starszym, zmaltretowanym owczarkiem? Szukam ludzi,którzy we mnie uwierzą i pomogą mi znaleźć dom

Recommended Posts

Posted

Miałam już pierwszego @ z tej Bydgoszczy. Pani się bardzo wzruszyła  losem Maxa, bo sama niedawno straciła ONka, prosi, żeby go wygłaskać od Niej i życzy mu najlepszego domu.

Może to dobra wróżba? 

Posted
15 minut temu, Tyś(ka) napisał:

A Pani nie rozważa adopcji Maxiulka? :(

Niestety, nie. Płacze po tym, który odszedł za TM i nie chce znowu tego przeżywać. Nie wszyscy chcą/mogą wypełnić testament swojego psa.......

Posted

Ma być znów ochłodzenie na weekendzie, więc kupiłam szampon i dzisiaj wykąpałam Maxa póki ciepło. Szampon kosztował 23 zł:

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/3583abda5fe448c4

Ze sterydu już schodzimy, Otomax wykropiony. Ucho wygląda na wyleczone, wygryzanie się skończyło, tylko czasami się Max drapie po brzuchu i na skórze, gdzie się wygryzał jest sporo złuszczonego naskórka. Mam nadzieje, że kąpiel załatwi sprawę. Na szczęście pod tym względem Max jest bezproblemowy, do łazienki wchodzi już jak do siebie:)

Posted

U nas też zimnica, ale na szczęście trochę mniej niż zapowiadali. Maks wykąpany i nie drapie się po brzuchu. Niestety dzisiaj zauważyłam zmierzwioną sierść przy zadku i znów zaczyna się wygryzać:( A dopiero co zeszliśmy ze sterydu (wczoraj była ostatnia dawka). Wygląda na to, że to wygryzanie się to nie sprawa łojotoku. Zastanawiam się czy jego po prostu nie bolą plecy/kręgosłup. Wygryza się tylko wzdłuż kręgosłupa. Może to jest przyczyna?

Muszę zapytać weta czy jest taka możliwość i co ewentualnie radzi.

Rozliczenie:

Stan konta na 14 luty wynosił -424,20 zł

+424,20 zł Alaskan Malamute

+20 zł malti

+50 zł Fundacja ZEA

-450 zł hotelowanie 15.02-16.03

-10 zł zeskrobina

-48 zł Otomax

-42 zł Stronghold

-12,60 zł Sylimarol

-89,50 zł Caniviton

-23 zł szampon siarkowy

-12,20 zł Sylimarol

Stan konta na 16 marzec wynosi -617,30 zł.