Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sonikowa napisał(a):
A ja zaczynam sie zastanawiac czy hotelik nie jest jednak dobrym rozwiązaniem - powody są dwa: lepsza karma, opieka weta. Oraz trzeci powód - mniej psów. Ale nie wiem, naprawdę. Poza tym to koszt 600 zł miesiecznie plus karma dla staruszkow. Stac nas? Pomyslmy przez weekend.

JA nie mam żadnych wątpliwości, że dla dziadziusiów najlepszy bylby DT...ale ten kojec mnie trochę wstrzymuje, poza tym termin otwarcia- lipiec...też długo....DZiadziusiom naklepszy bylby tymczas platny ale domowy- taki jak u Reni5...ja wiem, ze takowych jak na lekarstwo...ale są...to są wyjatkowe domki, ale nasze psiaki tez są wyjątkowe...jeśli taki domek się znajdzie- to myślę, że kasa też się znajdzie...pisałaś coś o pomocy fundacji...a resztę zdobędziemy- wierzę w to naprawde...tu jest tylu dobrych ludzi, że nie ma mowy o zawodzie....tylko szukajmy domku...szukajmy proszę...nawet jak znajdziemy, to i tak trzeba bedzie rezerwować miejsce...i wtedy bedziemy szukać kasy...Co Wy na to cioteczki???Jeśli źle coś myślę, to mnie poprawaijcie proszę...:roll:

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sonikowa napisał(a):
A ja zaczynam sie zastanawiac czy hotelik nie jest jednak dobrym rozwiązaniem - powody są dwa: lepsza karma, opieka weta. Oraz trzeci powód - mniej psów. Ale nie wiem, naprawdę. Poza tym to koszt 600 zł miesiecznie plus karma dla staruszkow. Stac nas? Pomyslmy przez weekend.

ja zgadzam się z sonikowa...
a co do kasy...sadzę, że bez pomocy jakiegoś sponsora, jakiejś fundacji nie damy rady:shake: teraz nawet trudno zebrać 300 zł comiesięcznych deklaracji:-(

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Przepraszam ,że się wtrącę....ale uważam ,że przenoszenie tych dwóch psów do hotelu mija się z celem...no bo w sumie co ten hotel ma dać? Zwłaszcza boks i buda....co innego domowy dt.

W Iławie schronisko jest małe-krzywda im się nie dzieje, mają spacery, swój boks-widac,że w końcu zaczyna cos w schronie iśc ku lepszemu.

Może lepiej za te pieniądze kupić im nowe budy do schronu( które potem służyłyby innym psiakom), dać pieniążki na remont boksu, czy też na dobra karmę dla staruszków, pokupować inne rzeczy- na pewno dziewczyny dopilnują aby trafiły dla tej dwójki.
Od czasu do czasu moge tez tam zajechac zobaczyc co u tej dwójki słychać.

:oops:nie bijcie mnie:oops:

to zdanie też brzmi bardzo rozsądnie...szczególnie, że w Iławie psy choć wolontariuszy mają "swoich" i ich znają...

Posted

Ja tylko dodam ze kacik adopcyjny p.Michala konczy sie 23 czerca - pozniej przerwa wakacyjna (mam nadzieje ze po wakacjach ruszy od nowa :oops:)

Bede wiec miec tylko jeszcze 2-max 4 terminy przed wakacjami kiedy bede mogla pokazac zdjecie...:oops:
Czas goni niestety a jesli trafi sie ktos zdecydowany od razu z gotowym zdjeciem to on zajmie miejsce
Przepraszam Cioteczki ale kazdy pies zasluguje na dom wiec bardzo Was prosze o jednoznaczna odpowiedz czy mam czekac na zdjecie czy jednak wstrzymujemy sie z taka opcja na razie

Posted

Kamilawa, co ze zdjęciem dla Masz? To ważne, kochane, naprawdę.

Myślę i myślę, i sądzę, że trzeba wpisać Bobika i Kładka na listę do mariamc. I zacząć zbierać kasę i deklarację. Chciałabym, żeby wszyscy się tu na ten temat wypowiedzieli..
Wiadomo, że najlepszy byłby domowy DT, ale u Renatki pewnie się szybko nic nie zwolni, ale może i tak wpisac je tam w kolejkę?

Posted

Przepraszam ,że się wtrącę....ale uważam ,że przenoszenie tych dwóch psów do hotelu mija się z celem...no bo w sumie co ten hotel ma dać? Zwłaszcza boks i buda....co innego domowy dt.

W Iławie schronisko jest małe-krzywda im się nie dzieje, mają spacery, swój boks-widac,że w końcu zaczyna cos w schronie iśc ku lepszemu.

Może lepiej za te pieniądze kupić im nowe budy do schronu( które potem służyłyby innym psiakom), dać pieniążki na remont boksu, czy też na dobra karmę dla staruszków, pokupować inne rzeczy- na pewno dziewczyny dopilnują aby trafiły dla tej dwójki.
Od czasu do czasu moge tez tam zajechac zobaczyc co u tej dwójki słychać.

:oops:nie bijcie mnie:oops:

Ja również sądzę, że brzmi to rozsądnie...

Posted

W przyszłym tygodniu wybieram się do iławskiego schroniska;)

to może te fotki dla Maszaberli oda Ci się pstryknąć? Szkoda, żeby taka szansa przeszła koło nosa:placz:

Posted

Na watku Tobiego dziewczyny wypatrzyly jedno DT na za chwile po 300zl a drugi zarezerwowaly dla Tobiego na za jakis czas. Moze warto sie podpytac na watku, moze jesli Tobi nie skorzysta z obu :cool3: to jakos da sie dogadac, ze Bobik z Kladka pojada......o ile dziewczyny nie maja bardziej potrzebujacych.
:roll:
Warunki podobno fajne.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/staruszek-tobi-prosi-o-dom-jego-ukochana-astunia-odeszla-za-tm-19713/

Posted

Worel napisał(a):
Na watku Tobiego dziewczyny wypatrzyly jedno DT na za chwile po 300zl a drugi zarezerwowaly dla Tobiego na za jakis czas. Moze warto sie podpytac na watku, moze jesli Tobi nie skorzysta z obu :cool3: to jakos da sie dogadac, ze Bobik z Kladka pojada......o ile dziewczyny nie maja bardziej potrzebujacych.
:roll:
Warunki podobno fajne.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/staruszek-tobi-prosi-o-dom-jego-ukochana-astunia-odeszla-za-tm-19713/

Właśnie to samao przeczytałam na wątku Tobisia i chcialam o tym napisac...tam, gdzie Tobiś jedzie, są podobno warunki domowe...no, ale to dla jednego psa...szczerze wątpię, że ktoś dwoje dziadziusiów weźmie do domku...ale cuda się zdarzają i trzeba w to wierzyć...to kto moze sprawdzić te domki???

Posted

niech ktos sie dopyta, sprawdzi, napisze!!!!!

ja wpadam i wypadam z netu. ogolnie albo po cichu w pracy :roll:

albo w domu jak zdolam podkrasc internet sasiadom :oops:

Posted

gonia66 napisał(a):
Właśnie to samao przeczytałam na wątku Tobisia i chcialam o tym napisac...tam, gdzie Tobiś jedzie, są podobno warunki domowe...no, ale to dla jednego psa...szczerze wątpię, że ktoś dwoje dziadziusiów weźmie do domku...ale cuda się zdarzają i trzeba w to wierzyć...to kto moze sprawdzić te domki???

Jedno miejsce w domku, do którego jedzie Tobiś jest zarezerwowane już dla Miśka z Katowic.

Posted

Ja już nie wiem co mam tu pisać...co myśleć...zaglądam tu co chwile...ale co to da???Nie wiem co dalej...tu potrzebna jest mocna koordynacja watku i sprawy dziadziusiów...a poki co- to każdy cos...i jest wielkie nic....:razz::razz:A Bobiś..Jego każdy dzień jest taki cennny...oby udalo nam sie zdązyć...tylko kto to "ostro pociagnie"??Cioteczki "wprawioe w boju"...prosze..weźcie to w swoje łapki..i poruszcie....:loveu::loveu:

Posted

gonia66 napisał(a):
Cioteczki "wprawioe w boju"...prosze..weźcie to w swoje łapki..i poruszcie....:loveu::loveu:

goniu, ale Ty też jesteś "wprawiona w boju":cool3: