Guest Agata_B Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='Blow']Proponowałabym założyć ankietę;)[/quote] Za duzo jest ras, nie pomieściłyby się ;) Quote
Shaktoolik Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Po pierwsze [B]Siberian Husky:multi:[/B], za ich wspaniałą sierść, kufę, oczka w kształcie migdałka, gęsty ogon i wszystko Po drugie, [B]Westi [/B]za śliczną barwę i czarne oczka. Po trzecie, [B]Berneński Pies Pasterski[/B], och te kolory. Quote
siekowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Dla mnie też każdy pies jest piękny. :) Zobaczcie jakie piękności w schronisku czekają Kora [IMG]http://www.psianiol.org.pl/img/animal/237/2.jpg[/IMG] Dex [IMG]http://republika.pl/blog_pu_901628/2151637/tr/dex13.jpg[/IMG] Rudy [IMG]http://images23.fotosik.pl/271/b79d5257c3d91655.jpg[/IMG] Owca [IMG]http://images28.fotosik.pl/258/4ded04affb35fa4b.jpg[/IMG] Zębatek [IMG]http://republika.pl/blog_pu_901628/2151637/tr/1d13f2f55e2f9a62.jpg[/IMG] Falbi [IMG]http://i326.photobucket.com/albums/k434/mru_magda/Falbi/falb3.jpg[/IMG] Bobi [IMG]http://images30.fotosik.pl/230/a738d9a9788de0ff.jpg[/IMG] Quote
Pusiakowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 zdecydowanie NIUFY!! :loveu::loveu: ale tylko czarne :cool3: one maja w sobie to cos :) . takie puchate niedzwiadki :loveu: Quote
Juliusz(ka) Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Owczarek niemiecki (od zawsze i na zawsze!) + nowa, ale wryta głęęęboko, fascynacja - owczarek holenderski(długowłosy)... (D)ONa mam:loveu:, OHa będę mieć:diabloti:. Quote
Fafenkufen Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 1. Rottweiler 2. Rottweiler 3. Rottweiler:diabloti: a potem to juz tylko Grzywacze Chinskie:loveu: Quote
Bewarka Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Jak nie ten, jak ten, te kundelki są śliczne! :loveu: Ale jeśli chodzi o rasy to dużo mi się podoba, jednak na pewno kiedyś będę miała sheltiaka chociaż na wystawie zakochałam się w terierze irlandzkim :loveu: Ale i tak wpierw sheltie :D Quote
zmierzchnica Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 1. Akita inu - zawsze i na zawsze, moja największa psia miłość i rasa, która rozbudziła moją fascynację Japonią :razz: A jeszcze akity długowłose (choć długi włos to wada) to powalają na kolana i pobijają, jak dla mnie, wszystkie inne rasy ;) Nigdy nie będę mieć i nie chcę, bo to nie pies dla mnie :razz: 2. Aussie - lekkość ruchu, ten "owczarkowaty wzrok", szata... wszystko :loveu: 3. Bullteriery - jest w nich coś zniewalającego ;) Można je oglądać i oglądać i oglądać... 4. Poskowce bawarskie - za pyszczek, te uszy, tą niesamowitą grację... 5. I cała reszta, bo wszystkie psy "nasze są" i piękne :cool3: Quote
Saga200 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 A ja mimo iż mam Dalmata, ponad wszystko wielbię Border Collie *_* Na drugim dalmaty. ;) 3. Sheltie 4. Lwie Pieski 5. Husky 7. Długowłose Owczarki niemieckie (DON) 8. Westie Jednak zaraz po dalmatku ufunduję sobie Shelciaka ;) Dotarło do mnie, że duże psy nie dla mnie (ledwo utrzymuję moją półroczną sucz na smyczy :shake:). A taki shelciak... niby trudny w pielęgnacji... ale ja lubię eksperymentować z włosem (żebyście widzieli moje pluszaki :lol:) Quote
Rahl Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Achh i zapomniałam dopisać wcześniej mojej nowej pasji - berneńskie psy pasterskie :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Agnes_L Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Zdecydowanie [B]Owczarki Australijskie[/B] (Aussie) - za całokształt. Poza tych: Białe owczarki szwajcarskie Quote
Patikujek Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 1. Biały owczarek szwajcarski (długowłosy) 2. Owczarek niemiecki 3. Dog niemiecki 4. Briard a z małych to buldożki francuskie, sky terriery:loveu::loveu::loveu: Quote
Everybody_Lies Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Wlasciwie wszystkie psy sa piekne (no, moze z malymi wyjatkami:cool3:), ale najpiekniejsze sa oczywiscie mopsy! Przeurocze gremlinki:evil_lol: Poza tym, bardzo podobaja mi sie jeszcze amstaffy, rottweillery, rhodesiany ridgeback, westie, goldeny, setery, wyzly weimarskie, owczarki niemieckie, border collie i owczarki podhalanskie:) Quote
Light of Shin-Ra Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Dog niemiecki :loveu:- szczególniej czarny - dla mnie nie ma piękniejszego psa grzywacz:loveu: - łysolek to zaczarowany konik w galopie Quote
jmw Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 1. Border collie - szczególnie te krowie i merlaki, za zwinność, za wszystko. Kocham te psy :loveu: 2. Aussie - za to samo co bordery 3. Yorkshire terrier - umaszczenie mają śliczne, i te ich oczka *_* 4. Kundelki :cool3: Quote
Rybka_39 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [quote][SIZE=5][COLOR=Red]Bokser[/COLOR][/SIZE] *Ciekawe "sarnowe" umaszczenie ( brąz od jasnego po ciemny), może być odmiana pręgowana, mogą być białe znaczenia ( a nawet całe białe :cool3: ) *bardzo rozbudowana klatka piersiowa, pies dobrze umięśniony, suche umięśnienie, * sprężysty ruch, "kocie" łapki, nadają bokserowi elegancji *piękna, molosowa morda, o pięknych, dużych faflach *największy pies z ras brachycefalicznych ( o skróconej kufie), czyli najwięcej do miętoszenia:loveu: *śliczne duże oczęta,[/quote]Tak, Tak, Tak!:loveu: + duża klatka piersiowa +błazeńskie głupawe miny +to taki pies toffik, niepowtarzalny, to taka rasa której trudno nie poznać!:cool3::loveu: Jeszcze do Tego [B]DOBERMANY[/B]- po prostu psie sarenki, gracja, piękno i groza:loveu: [B]Husky[/B]- moje marzenie, po prostu piękno samo w sobie [B]azawakh, borzoj[/B]- uwielbiam charty, ta gracja i bieg [B]setery[/B]- futro i gracja, ale mnie się nie podoba chód niektorych irlandów- nie wiem czemu, gibią się tak na boki [B]Wyżły weimarskie[/B]- są boskie po prostu, mają super fafelki, uchy i te oczki:loveu: [B]bulteriery i pity red nose[/B]- uwielbiam te świniaki ------------- ale z psów powyżej z charakteru kocham na zabój [B]tylko boksery, dobki i haszczaki;) i świniaki [/B] Quote
Rybka_39 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 A macie tak, że niektóre rasy podobają się Wam z wyglądu, ale nie bardzo z charakteru? Mnie się straasznie podobają borzoje- ale jeśli chodzi o charakter wolę jednak CP;), znów yorki mi się w ogóle nie podobają- ale jako terier charaktery mają fajne, tylko właścicieli czasem z małpim rozumem.;) Quote
Tequila1017 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [B]Cocker Spaniel Angielski [/B]:loveu: Szczególnie złote !! [B]American Staffordshire Terrier [/B]:loveu: Cudo nie pies !! [B]Beagle [/B]:loveu: Małe rozrabiaki !! Quote
Zuza&Ofi Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [quote name='Rybka_39']A macie tak, że niektóre rasy podobają się Wam z wyglądu, ale nie bardzo z charakteru? [/quote] Oj tak, dla mnie charakterowo tylko gr. I no i ewentuanie VIII. Ach, gdyby taki chart kirgijski był owczarkiem.. :loveu: Quote
Cockermaniaczka Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Moze nie tyle co z wygladu ale wiem ze z niektorymi poprostu bym sobie nie poradzila... Np Mastif Tybetanski-jest genialny ale nie mam w sobie tyle konsekwencjiy zeby miec takiego psa;) Quote
kajkoowa Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 * setery angielskie- gracja i ciekawe umaszczenie:loveu::loveu::loveu: * owczarek audtralijski - piękna szata, ciekawy trójkolorowy:loveu::loveu: * dogi- sliczne olbrzymy:loveu::loveu: *dalmatyńczyki- nakrapiane cudeńka, cudowne plameczki i spojrzenie:loveu::loveu: Quote
Sasni Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [QUOTE] Np Mastif Tybetanski-jest genialny ale nie mam w sobie tyle konsekwencjiy zeby miec takiego psa[/QUOTE] Zgadzam się, to są genialne psy :loveu: Duże, puchate, z cudowną grzywką, dostojne, dumne i ten lekki, płynny ruch pomimo swojej masy :) Mnie oprócz tybetanów ( :loveu: ) bardzo podobają się też CAO, tosy , malamuty Quote
Recommended Posts