Jump to content
Dogomania

Astra przekroczyła TM <*>Astra ma dom. Zbieramy na transport.Bezimienna??? Ależ nie - mam na imię Astra!. Samotna sunia czeka w kolejce po cud i prosi o pomoc.

Recommended Posts

Posted

Jeszcze jest nadzieja, ze może pomoże osoba, która będzie wiozła Foresta do hoteliku...

Agat - wiesz coś na temat transportu do hoteliku?

Posted

Jeszcze nie wiem, bo nie wiadomo było na kiedy. Ja do końca tygodnia kibluję we Włoszech w fabryce. Na wątku Foresta supergoga coś pisała o organizowaniu transportu. Trzeba by się dopytać..

Posted
33 minuty temu, agat21 napisał:

Jeszcze nie wiem, bo nie wiadomo było na kiedy. Ja do końca tygodnia kibluję we Włoszech w fabryce. Na wątku Foresta supergoga coś pisała o organizowaniu transportu. Trzeba by się dopytać..

Tak, skontaktuję się z Gosią.

Dobrze byłoby, żeby udało się jakoś to połączyć...

Posted
23 godziny temu, Tola napisał:

Tak, skontaktuję się z Gosią.

Dobrze byłoby, żeby udało się jakoś to połączyć...

Rozmawiałam z supergogą i doszłyśmy do wniosku, ze jest mało realne, żeby Astra podróżowała tym samym transportem co Forest.

TZ Murki tez nie może pomoc w ciągu najbliższych 2 tyg., a p. Grzegorz, który tak nam pomagał w dowozie zamojskich psów do Katowic, pracuje teraz w Belgii.

Ponieważ zupełnie nie mogę skontaktować się z Jo37,  musiałam sama podjąć decyzję o wyjezdzie Astry.

Sunia pojedzie do nowego domu w piątek z TZ szafirki, który przyjedzie po nią z Nowej Soli.

Koszt transportu to 860 zł.

Wiem, ze to ogromna kwota jak na jednego psa - niestety tylko Astra jedzie w tamtym kierunku :(

Sunia ma jeszcze trochę pieniążków; resztę trzeba dozbierać:(

Kochana Havanka obiecała zrobić bazarek,mam nadzieję, ze uda się zebrac potrzebna kwotę, aby Astra dojechała do własnego domu.

Nowy pańcio wyjedzie po sunię za Wrocław.

Posted

jest jeszcze p.Piotr z okolic Lublina , który często jeździ do Wrocławia z psami. Dowiem się o kontakt.

Rozmawiałam z p.Piotrem. Przypuszczalnie będzie jechał w sobotę o 6 rano z Nowin koło Kielc i do tej miejscowości trzeba by dostarczyć sunię właśnie na g.6.

Co sądzicie o tym ? Na 100% będę wiedziała w piątek po południu czy jedzie i czy ma wolne miejsca. Koszty , jeżeli w ogóle by były, będą znacząco mniejsze.

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Pokerku, a koszt pana Piotra,że się tak wyrażę, jaki by był?

Jeżeli będzie wiózł 4 czy 5 psiaków, to koszt będzie niewielki. Pan przewozi psy od dawna, jest pracownikiem schroniska w Nowinach, ma duże doświadczenie i serce.

Ja też uważam ,że 860 zł to jest bardzo dużo na jednego psa.

Problemy są tylko takie,że będę wiedziała czy dojdzie do przewozu jutro po południu no i dostarczenie Astry z hoteliku do Nowin.

Posted
12 godzin temu, Poker napisał:

jest jeszcze p.Piotr z okolic Lublina , który często jeździ do Wrocławia z psami. Dowiem się o kontakt.

Rozmawiałam z p.Piotrem. Przypuszczalnie będzie jechał w sobotę o 6 rano z Nowin koło Kielc i do tej miejscowości trzeba by dostarczyć sunię właśnie na g.6.

Co sądzicie o tym ? Na 100% będę wiedziała w piątek po południu czy jedzie i czy ma wolne miejsca. Koszty , jeżeli w ogóle by były, będą znacząco mniejsze.

2 godziny temu, Tianku napisał:

o matulu to ogromne koszty może poszukajmy jeszcze kogoś 

1 godzinę temu, agat21 napisał:

Pokerku, a koszt pana Piotra,że się tak wyrażę, jaki by był?

Poker - bardzo dziękuję za chęć pomocy, może w przyszłości uda się skorzystać z takiego dowozu psa w Wasze strony.

Teraz jednak będzie to raczej niemożliwe, bo zostało  za mało czasu  na dogranie tego wszystkiego.

Mam jednak  dobrą wiadomość z ostatniej chwili - dzwonił szafirek z informacją, ze w Katowicach zabiera od anecik jakąś suczkę do siebie do hoteliku - koszty więc rozłożą się na 2 psy :)

Posted

Dobre wieści w sprawie podróży Astruni,

ja będę miała kontakt z pańciostwem Astruni-dzisiaj też krótko rozmawiałam i dowiedziałam się,że jutro mogłoby być dziś,by byli pełną rodzinką.Będzie dobrze.

Astruniu,to Twój ostatni azyl-dom,Twój dom.Wierzę w to.

Powodzenia dziewczynko,bądż dzielna.

• Upvote 2
Posted
38 minut temu, MikAga napisał:

Dobre wieści w sprawie podróży Astruni,

ja będę miała kontakt z pańciostwem Astruni-dzisiaj też krótko rozmawiałam i dowiedziałam się,że jutro mogłoby być dziś,by byli pełną rodzinką.Będzie dobrze.

Astruniu,to Twój ostatni azyl-dom,Twój dom.Wierzę w to.

Powodzenia dziewczynko,bądż dzielna.

Dobre, bardzo dobre, ale i tak bardzo się denerwuję.

Najchętniej to bym się gdzieś teleportowała na ten czas pierwszych dni w nowym domu.

Kciuki w każdym razie trzymam, mocno zaciskamhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

Posted

Z tego co wiem, Astra jest bardzo spokojną i mądrą suczką. Jakoś nie mam większych obaw, co do pierwszych dni w nowym domu. Tym bardziej, że, jak pisze MikAga, cała rodzina kocha zwierzaki i na pewno zapewnią suni dużo miłości i ciepła. Astra szybko się do nich przywiąże a dom uzna za swój. Szczęśliwej drogi malutka !

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Z tego co wiem, Astra jest bardzo spokojną i mądrą suczką. Jakoś nie mam większych obaw, co do pierwszych dni w nowym domu. Tym bardziej, że, jak pisze MikAga, cała rodzina kocha zwierzaki i na pewno zapewnią suni dużo miłości i ciepła. Astra szybko się do nich przywiąże a dom uzna za swój. Szczęśliwej drogi malutka !

Eluniu,

po dzisiejszej krótkiej rozmowie z rodzinką Astruni-wiem,że wszyscy domownicy jadą po dziewczynkę,by ją przejąć w drodze.

Trzymam kciuki,cały czas.

Pozdrawiam.

Posted

Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Astra ostatnią noc w hotelu spędziła w domu (po kąpieli), była mega grzeczna. Rano przed podróżą pięknie pozałatwiała co trzeba. Po schodach wchodzi (ostrożnie, ale całkiem sprawnie) i schodzi (bardzo sprawnie).

Tu po kąpieli:

ffcc76ce8727f55fgen.jpg

A tu tuż przed odjazdem, chciała się cichcem ewakuować z samochodu;)

4fcae5bb657f07e8gen.jpg

• Upvote 3
Posted

O godzinie 13.15 dzwonił pan Astruni,że już całą rodziną wracają do domu-teraz pewnie są już w domku.Pan bardzo wzruszony,mówił że przy zmianie auta było widać,że jest przestraszona,ale teraz jadą już razem,a Astrunia spokojnie sobie podróżuje-dokumenty podpisane,a ja mogę przyjeżdżać kiedy tylko zechcę.

Będę miała kontakt z rodzinką Astruni.

Szczęliwości maleńka dla Ciebie i Twojej rodziny.

• Upvote 8