Tola Posted June 27, 2017 Posted June 27, 2017 Jeszcze jest nadzieja, ze może pomoże osoba, która będzie wiozła Foresta do hoteliku... Agat - wiesz coś na temat transportu do hoteliku? Quote
agat21 Posted June 27, 2017 Posted June 27, 2017 Jeszcze nie wiem, bo nie wiadomo było na kiedy. Ja do końca tygodnia kibluję we Włoszech w fabryce. Na wątku Foresta supergoga coś pisała o organizowaniu transportu. Trzeba by się dopytać.. Quote
Tola Posted June 27, 2017 Posted June 27, 2017 33 minuty temu, agat21 napisał: Jeszcze nie wiem, bo nie wiadomo było na kiedy. Ja do końca tygodnia kibluję we Włoszech w fabryce. Na wątku Foresta supergoga coś pisała o organizowaniu transportu. Trzeba by się dopytać.. Tak, skontaktuję się z Gosią. Dobrze byłoby, żeby udało się jakoś to połączyć... Quote
Tola Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 23 godziny temu, Tola napisał: Tak, skontaktuję się z Gosią. Dobrze byłoby, żeby udało się jakoś to połączyć... Rozmawiałam z supergogą i doszłyśmy do wniosku, ze jest mało realne, żeby Astra podróżowała tym samym transportem co Forest. TZ Murki tez nie może pomoc w ciągu najbliższych 2 tyg., a p. Grzegorz, który tak nam pomagał w dowozie zamojskich psów do Katowic, pracuje teraz w Belgii. Ponieważ zupełnie nie mogę skontaktować się z Jo37, musiałam sama podjąć decyzję o wyjezdzie Astry. Sunia pojedzie do nowego domu w piątek z TZ szafirki, który przyjedzie po nią z Nowej Soli. Koszt transportu to 860 zł. Wiem, ze to ogromna kwota jak na jednego psa - niestety tylko Astra jedzie w tamtym kierunku :( Sunia ma jeszcze trochę pieniążków; resztę trzeba dozbierać:( Kochana Havanka obiecała zrobić bazarek,mam nadzieję, ze uda się zebrac potrzebna kwotę, aby Astra dojechała do własnego domu. Nowy pańcio wyjedzie po sunię za Wrocław. Quote
Havanka Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Wszystkich fanów Astry zapraszam na bazarek, na którym już po raz ostatni sunia prosi nas o pomoc: Quote
Poker Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 jest jeszcze p.Piotr z okolic Lublina , który często jeździ do Wrocławia z psami. Dowiem się o kontakt. Rozmawiałam z p.Piotrem. Przypuszczalnie będzie jechał w sobotę o 6 rano z Nowin koło Kielc i do tej miejscowości trzeba by dostarczyć sunię właśnie na g.6. Co sądzicie o tym ? Na 100% będę wiedziała w piątek po południu czy jedzie i czy ma wolne miejsca. Koszty , jeżeli w ogóle by były, będą znacząco mniejsze. 1 Quote
Tianku Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 o matulu to ogromne koszty może poszukajmy jeszcze kogoś Quote
agat21 Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 Pokerku, a koszt pana Piotra,że się tak wyrażę, jaki by był? Quote
Poker Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 1 godzinę temu, agat21 napisał: Pokerku, a koszt pana Piotra,że się tak wyrażę, jaki by był? Jeżeli będzie wiózł 4 czy 5 psiaków, to koszt będzie niewielki. Pan przewozi psy od dawna, jest pracownikiem schroniska w Nowinach, ma duże doświadczenie i serce. Ja też uważam ,że 860 zł to jest bardzo dużo na jednego psa. Problemy są tylko takie,że będę wiedziała czy dojdzie do przewozu jutro po południu no i dostarczenie Astry z hoteliku do Nowin. Quote
Tola Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 12 godzin temu, Poker napisał: jest jeszcze p.Piotr z okolic Lublina , który często jeździ do Wrocławia z psami. Dowiem się o kontakt. Rozmawiałam z p.Piotrem. Przypuszczalnie będzie jechał w sobotę o 6 rano z Nowin koło Kielc i do tej miejscowości trzeba by dostarczyć sunię właśnie na g.6. Co sądzicie o tym ? Na 100% będę wiedziała w piątek po południu czy jedzie i czy ma wolne miejsca. Koszty , jeżeli w ogóle by były, będą znacząco mniejsze. 2 godziny temu, Tianku napisał: o matulu to ogromne koszty może poszukajmy jeszcze kogoś 1 godzinę temu, agat21 napisał: Pokerku, a koszt pana Piotra,że się tak wyrażę, jaki by był? Poker - bardzo dziękuję za chęć pomocy, może w przyszłości uda się skorzystać z takiego dowozu psa w Wasze strony. Teraz jednak będzie to raczej niemożliwe, bo zostało za mało czasu na dogranie tego wszystkiego. Mam jednak dobrą wiadomość z ostatniej chwili - dzwonił szafirek z informacją, ze w Katowicach zabiera od anecik jakąś suczkę do siebie do hoteliku - koszty więc rozłożą się na 2 psy :) Quote
Tola Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 No i szafirek nie będzie musiał tak daleko jechać - Murek dowiezie Astrę do Rzeszowa :) Quote
Poker Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 To coś innego. Czyli Szafirek jedzie do Rzeszowa? Quote
Tola Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 10 minut temu, Poker napisał: To coś innego. Czyli Szafirek jedzie do Rzeszowa? Tak. Do Rzeszowa Astra podróżuje z Murkiem Quote
MikAga Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 Dobre wieści w sprawie podróży Astruni, ja będę miała kontakt z pańciostwem Astruni-dzisiaj też krótko rozmawiałam i dowiedziałam się,że jutro mogłoby być dziś,by byli pełną rodzinką.Będzie dobrze. Astruniu,to Twój ostatni azyl-dom,Twój dom.Wierzę w to. Powodzenia dziewczynko,bądż dzielna. 2 Quote
Tola Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 38 minut temu, MikAga napisał: Dobre wieści w sprawie podróży Astruni, ja będę miała kontakt z pańciostwem Astruni-dzisiaj też krótko rozmawiałam i dowiedziałam się,że jutro mogłoby być dziś,by byli pełną rodzinką.Będzie dobrze. Astruniu,to Twój ostatni azyl-dom,Twój dom.Wierzę w to. Powodzenia dziewczynko,bądż dzielna. Dobre, bardzo dobre, ale i tak bardzo się denerwuję. Najchętniej to bym się gdzieś teleportowała na ten czas pierwszych dni w nowym domu. Kciuki w każdym razie trzymam, mocno zaciskam Quote
Havanka Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 Z tego co wiem, Astra jest bardzo spokojną i mądrą suczką. Jakoś nie mam większych obaw, co do pierwszych dni w nowym domu. Tym bardziej, że, jak pisze MikAga, cała rodzina kocha zwierzaki i na pewno zapewnią suni dużo miłości i ciepła. Astra szybko się do nich przywiąże a dom uzna za swój. Szczęśliwej drogi malutka ! Quote
MikAga Posted June 29, 2017 Posted June 29, 2017 1 godzinę temu, Havanka napisał: Z tego co wiem, Astra jest bardzo spokojną i mądrą suczką. Jakoś nie mam większych obaw, co do pierwszych dni w nowym domu. Tym bardziej, że, jak pisze MikAga, cała rodzina kocha zwierzaki i na pewno zapewnią suni dużo miłości i ciepła. Astra szybko się do nich przywiąże a dom uzna za swój. Szczęśliwej drogi malutka ! Eluniu, po dzisiejszej krótkiej rozmowie z rodzinką Astruni-wiem,że wszyscy domownicy jadą po dziewczynkę,by ją przejąć w drodze. Trzymam kciuki,cały czas. Pozdrawiam. Quote
Murka Posted June 30, 2017 Posted June 30, 2017 Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Astra ostatnią noc w hotelu spędziła w domu (po kąpieli), była mega grzeczna. Rano przed podróżą pięknie pozałatwiała co trzeba. Po schodach wchodzi (ostrożnie, ale całkiem sprawnie) i schodzi (bardzo sprawnie). Tu po kąpieli: A tu tuż przed odjazdem, chciała się cichcem ewakuować z samochodu;) 3 Quote
MikAga Posted June 30, 2017 Posted June 30, 2017 O godzinie 13.15 dzwonił pan Astruni,że już całą rodziną wracają do domu-teraz pewnie są już w domku.Pan bardzo wzruszony,mówił że przy zmianie auta było widać,że jest przestraszona,ale teraz jadą już razem,a Astrunia spokojnie sobie podróżuje-dokumenty podpisane,a ja mogę przyjeżdżać kiedy tylko zechcę. Będę miała kontakt z rodzinką Astruni. Szczęliwości maleńka dla Ciebie i Twojej rodziny. 8 Quote
Recommended Posts