beataczl Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 ja znow sie wpycham z tymi moimi fantami moze Ktos bedzie robil na psiaka to sie dorzuce.... Quote
atulek Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Jestem u biedaka policzę swoje finanse może coś uda mi się wyskrobać. Quote
andzia69 Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 nie wytrzymam z tym dogo :( opisalam się i nie ma postu :( Beatacz - dużo tego masz? Może na razie byś mi zdjęcia wysłała - koleżanka na fb robi na niego bazarek. A jak zobaczymy, czy ktoś będzie licytował, to wtedy ew. byś wyslała - chyba, ze nie masz jak zdjęć zrobić :) To wtedy podam Ci adres. Quote
andzia69 Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 Taki był grzeczny u weta :) No i zdjęcie skory :( Quote
andzia69 Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 24 minut temu, Poker napisał: A co powiedział wet? jak go ocenia? wczesniej pisałam, ale Ci przekleję :) " Psiak po wizycie u weta. Ma ok. 3 lat. Był bardzo grzeczny w gabinecie. Nawet podczas pobierania krwi lizał panią weterynarz po ręce :) Waży 32 kg - skóra i kości. Powinien wg pani wet. ważyć ok. 45 kg. W zeskrobinach nie stwierdzono pasożytów...nie wiem, czy to dobrze, czy nie, bo podejrzewana jest alergia - bardzo brzydką ma tą szyję pod pysiem - łysa i "słoniowata", być może alergia. Ma łojotok. "Nasz" Cezar miał taką szyję - tylko już aż ciemno szarą, długo nie leczony, zabrany interwencyjnie - miał powiklania nużycy i właśnie alergię. Krew została pobrana - ma niewielką anemię, poza tym wszystko ok. Zastanawiamy się czy wysylać na profil tarczycowy. Zeskrobiny dalej w trakcie "badania". Wypis mi weci prześlą, tylko jak będą mieć chwilę czasu. Dostal "ciecz kalifornijską" do nacierania. " No i na razie z tych zeskrobin niec dalej nei wyszło. Więc bedzie albo alergia albo skutek zaniedbania :( ale owczarki ostatnimi czasy to właśnie jak nie trzustkowce to alergiki :( Quote
mar.gajko Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Andzia wyślij na ten profil tarczycowy, ten mój nowy-staruszek ma łyse z tarczycy, najprawdopodobniej. Jak się odmyło z niego skorupę, łuski i brud to ładna skóra wyszła, tylko łysa i bierzemy Euthyrox, po badaniach tarczycy. No i niestety, ma tez poodleżynowe takie, ale też się goi ładnie, tylko różowe jest. Quote
mar.gajko Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Takie ma A taki łysy cały brzuch i szyję Quote
andzia69 Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 Ok. Powiem wetce, zeby na wszelki wysłała, bo krwi mu trochę utoczyła. Quote
malagos Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 Ciekawe, jak długo był bezdomny - na pewno to też ma wpływ na jego skórę... Quote
konfirm31 Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 Biedak :(. Też myślę, że warto sprawdzić tarczycę. Quote
mar.gajko Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 I co słychać u małego. Jaki jest? Miły chopczyk? Quote
Tyśka) Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Jaki on śliczny, młodziutki... a tak skrzywdzony przez los... będę kibicować... Quote
andzia69 Posted October 29, 2016 Author Posted October 29, 2016 Ben - bo takie dostał imię :) - najczęsciej spędza czas w budzie. Nie dziwię się - w budzie jest mu ciepło. A pogoda nie rozpieszcza :( Ma apetyt, qpy robi bardzo łdne. Szkoda, ze Słodkokwaśna nie może opanować dogo po zmianach, bo pewnie by napisała. Dzisiaj do hoteliku jedzie Pasja Hera do Abi - też oneczki znalezionej w stanie kachetycznym w polu, też z problemami skórnymi :( Więc i pogada sobie z Benem. Nie wiecie, czy teraz są "podpisy" jak za starych czasów?? Chciałam troche poreklamowac zbiórkę dla biedaka z innego wątku, ale nie wiem, czy po zmianach cokolwiek takiego jest możliwe, a ma chłopak długu ponad 4 tys. za leczenie, a to nie koniec :( Kilka jeszcze zdjęć :) Quote
konfirm31 Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Jeżeli myślisz o sygnaturkach , to raczej nie ma. Może wklejam linki na wątki ? Dług koszmarny i pewnie to nie koniec wydatków :(. W przyszłym miesiącu , postaram się jeszcze coś wpłacić. Quote
andzia69 Posted October 29, 2016 Author Posted October 29, 2016 i jeszcze z hoteliku - na nich widać jaki on chudziutki i jaka ta sierść "piękna" Quote
Tyśka) Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Serce się kraja na widok stanu psiaka - jakim trzeba być potworem... Quote
andzia69 Posted October 29, 2016 Author Posted October 29, 2016 5 godzin temu, konfirm31 napisał: Jeżeli myślisz o sygnaturkach , to raczej nie ma. Może wklejam linki na wątki ? Dług koszmarny i pewnie to nie koniec wydatków :(. W przyszłym miesiącu , postaram się jeszcze coś wpłacić. tak, o sygnaturkach :( szkoda, ze tak pozmieniali to dogo :( zdjęć na starych watkach nie ma, nic nie ma :( odnalazłam wątek swojego psa, a tam nic, zero zdjęć w jakim był stanie :( co do Modiga - szkoda gadać, wkurza mnie to bardzo, bo gdyby wet w Bohuminie powiedział, zę się nie da, szkoda kasy i cierpienia psa, to by mu się łapkę ucięło i finito. A tak,to nie dość, ze w ciul kasy, to dalej nie ma takiego zrostu w nadgarstku jaki powinien był być, efekty gówniane jednym słowem. Jeszcze teraz we wtorek pojechałł na kontrolę iz nowu został, bo se wymyślili, ze moze mu jakąś kość wszczepia czy coś...a juz nie wiem :( strasznie mnie to wkurzyło jak się dowiedziałam...tylko co teraz robic? tyle kasy i nic? obciąć? ratować dalej? chyba nie ma dobrego rozwiązania :( Tam na zbiórce widać rtg w jakim stanie byla ta łapa .ech Pasja był dzisiaj w hoteliku u Abi i Bena. Mówi, ze na zdjęciach wyglada lepiej niż w rzeczywistości. Ale skóra nie jest różowa, czerwona, nawet się nie drapie, nie ma łupieżu. Bardzo chce do człowieka :( Quote
konfirm31 Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Myślę, że zbyt często mylimy psa z człowiekiem. Rozumiem, że teraz głupio i szkoda włożonej pracy, wydatków, wysiłku, no i najważniejsze - cierpienia psa. Psy potrafią wspaniale funkcjonować na trzech łapach, byle tylko amputacja została wykonana prawidłowo. No i trzeba trafić na weta, który to wyraźnie powie. Że mało szans na ocalenie łapki. Pod tym względem , Sheldon Sylwiji miał więcej szczęścia. Ma tylko trzy łapki, a zachowuje się jakby miał pięć ;). A teraz ma wspaniały, kochający własny dom. Przeraża mnie też jesienny wysyp bezdomnych ONków, najczęściej starych, lub z dysplazją, ZNT, z chorobami skóry, lub wszystkim naraz. To smutny skutek pseudo, ale i nadmiernej popularności mojej ukochanej psiej rasy. I okrucieństwa i bezduszności człowieka. Bezdomne psy, które latem były mniej widoczne , teraz są wszędzie. Quote
malagos Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Mnie to już i po nocach się śnią bezdomniaki, dziś śnił mi się biały pudel! Quote
andzia69 Posted October 31, 2016 Author Posted October 31, 2016 no niestety onkow jest jak naprał :( wszędzie :( tarczyca poszła do badania - tzn. krew - choć ja obstawiam, ze to będzie alergik :( i pewnie nie na jedzenie - bo przecie wsioki to dają byle co :( no ale zobaczymy :( już jedną alergiczkę mamy :( od 1,5 roku i domu brak :( Siedzi na dt u EwyB, miała robione testy - ponad 400 zł, teraz robimy odczulanie - 1200 zł i 50/50% :( w sumie to jej szyja i ogólna szata była bardzo podobna - ma uczulenie na trawy, roztocza, kurze :( Wyglądał bardzo podobnie - aczkolwiek miała więcej sierści :( Quote
konfirm31 Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Biedne te nasze ukochane ONki :(. Dysplazja, trzustka, alergie, nowotwór śledziony, różnego typu zaburzenia behawioralne . . . . . . Myśmy mieli jedną z nowotworem śledziony, drugą z niewydolnością trzustki , trzecią mocno lękową. W sumie, to dopiero czwarta ze schroniska, jest chyba najzdrowsza (tfu, tfu , tfu) . Quote
beataczl Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 O 24.10.2016 o 19:47, andzia69 napisał: nie wytrzymam z tym dogo :( opisalam się i nie ma postu :( Beatacz - dużo tego masz? Może na razie byś mi zdjęcia wysłała - koleżanka na fb robi na niego bazarek. A jak zobaczymy, czy ktoś będzie licytował, to wtedy ew. byś wyslała - chyba, ze nie masz jak zdjęć zrobić :) To wtedy podam Ci adres. mam aparat do naprawy i raczej -do wyrzucenia i stary telefon co robi zdjecia takie male .-moge jedno zdjecie wyslac Ci na Twoj tel na probe - zobaczysz czy wyjdzie..? a jak nie to wtedy ten adres bys podala ... nie, nie ma tego duzo. psiak wyglada na mlodego, a na ile ocenil Go wet? Quote
andzia69 Posted November 6, 2016 Author Posted November 6, 2016 O 4.11.2016 o 22:17, beataczl napisał: mam aparat do naprawy i raczej -do wyrzucenia i stary telefon co robi zdjecia takie male .-moge jedno zdjecie wyslac Ci na Twoj tel na probe - zobaczysz czy wyjdzie..? a jak nie to wtedy ten adres bys podala ... nie, nie ma tego duzo. psiak wygląda na młodego, a na ile ocenił Go wet? Ma ok. 3 lat. Wyniki tarczycowe - prawidlowe. Czyli obawiam się, ze to będzie cholerna alergia. Roksi przez tą skórę nikt jej nie chce od ponad 1,5 roku :( I co z takimi psami robić :( Jestem załamana :( Quote
Recommended Posts