terra Posted September 28, 2018 Posted September 28, 2018 Koszty duże, ale to o zdrowie chodzi. Uwzględnię Miłeczkę w swoim bazarku. Quote
KrystynaS Posted September 28, 2018 Posted September 28, 2018 Murko, TZ bardzo dobrze pomyślał i bardzo dobrze zrobił. To mogła być bardzo poważna sprawa z którą nie mozna zwlekać. Quote
elik Posted September 28, 2018 Posted September 28, 2018 7 godzin temu, Jo37 napisał: Bardzo dziękuję. Postaram się wysłać w poniedziałek chyba, że będę wyjeżdżać na wieś. To może być później, byle nie wcześniej. Quote
agat21 Posted September 28, 2018 Posted September 28, 2018 Podeślę większą październikową deklarację dla Miłeczki. Dobrze, że jest już w domu i dobrze się czuje. Quote
Onaa Posted September 29, 2018 Author Posted September 29, 2018 Ależ się nadziało u Miłeczki :(. Biedna Miłeczka, dobrze że już lepiej, no w starszym wieku to organizm słabszy jest i nie zwalcza już tak wirusów, bakterii :(. Ale koszty straszne :(. Dlatego Bardzo Wam Wszystkim dziękuję za oferowaną pomoc dla Miłeczki bo nie wiem jak teraz dać radę finansowo, ja już się sypie to wszystko :(. Murko, mam nadzieję że Twoje zdrowie już dobrze. Quote
Murka Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 U mnie zdrowotnie już całkowicie ok, tylko muszę się jeszcze nieco oszczędzać. Z Miłką niestety jest coś nie tak. Nie ma biegunki ani wymiotów, ale z apetytem u niej coraz gorzej i nie jest tak żwawa jak przed pobytem w klinice, więcej przesiaduje w budce. Jeszcze wczoraj wieczorem zjadła mi leki (mieszam z puszką i daje jej z ręki), choć przed pobytem w klinice robiła to chętniej), a dzisiaj rano już wypluwała mi kilka razy i musiałam jej wkładać parę razy głęboko do pyska, żeby połknęła. Nie chce też jeść karmy (dostaliśmy od naszego weta trochę specjalnej lekkostrawnej). Wczoraj przyszła karma zakupiona przez Tolę to spróbuję jej troszkę tej karmy potem dać. A leki będę dawać jej w maśle (sprawdzony sposób na wypluwacze). Quote
Jolanta08 Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Miłeczka dostała od Skarpety Talcott pomoc w wysokości 200 zł . Jo proszę wyślij na pw nr konta do asikowskiej 1 Quote
Jo37 Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 16 minut temu, Jolanta08 napisał: Miłeczka dostała od Skarpety Talcott pomoc w wysokości 200 zł . Jo proszę wyślij na pw nr konta do asikowskiej Bardzo dziękujemy. Numer konta wysłany. Quote
KrystynaS Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Niepokojące wieści przynosisz Murko ... Może brak apetytu jest po antybiotykach które Miłka brała, może trzeba podać probiotyk Quote
Tola Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 6 godzin temu, Jolanta08 napisał: Miłeczka dostała od Skarpety Talcott pomoc w wysokości 200 zł . Jo proszę wyślij na pw nr konta do asikowskiej Bardzo dziękuję Joluś, że się tym zajęłaś, ja niedawno pisałam, że poproszę Skarpetę o pomoc, a potem zaczęły sie problemy z Guciem no i zapomniałam:(. Martwi mnie stan Miłej, może USG byłoby przydatne... Finanse suni są w bardzo złym stanie, tak sobie pomyślałam o zbiórce na Ratujemy Zwierzaki, ale wg mnie jest mała szansa na uzbieranie większej kwoty :(. Miła już raz dostała wsparcie z takiej zbiórki no a teraz nie bardzo wiem, na jaki cel wystawić kolejną - na pokrycie kosztów pobytu w klinice czy ogólnie na pomoc w utrzymaniu suczki? Poproszę o jakieś podpowiedzi, sugestie, jak to widzicie? Quote
Jo37 Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Myślę ,że na opłacenie faktury i dalsze leczenie. Quote
Jolanta08 Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Myślę tak jak Joasia ,opłata za pobyt w klinice i dalsze leczenie. Dobrze by było pokazać tę fakturę, będzie wiarygodnie. Mam nadzieję ,że to chwilowe niedomaganie i Miłka sobie poradzi bo nieszczęść mamy już dość. Quote
Tola Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 11 minut temu, Jolanta08 napisał: Myślę tak jak Joasia ,opłata za pobyt w klinice i dalsze leczenie. Dobrze by było pokazać tę fakturę, będzie wiarygodnie. Mam nadzieję ,że to chwilowe niedomaganie i Miłka sobie poradzi bo nieszczęść mamy już dość. Faktury i opisy badań usuwają, już to próbowałam przy Hanie... No nic, pomyślę i spróbuję coś wystawić... Może ktoś pomógłby ze wzruszającym tekstem... Quote
Murka Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Miła miała robione USG w klinice - opis wskazuje, że wszystko jest całkowicie ok (wrzuciłam wraz z wynikami krwi). Karmą się interesuje, trochę liże, trochę chrupie, trochę wypluwa... Tak jakby chciała jeść, ale coś ją powstrzymywało. Leki podałam jej w maśle i poszło, ale musiałam jej włożyć do pyska, bo z ręki nie podjęła, tylko podlizywała. Fakturę z kliniki już mam: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/78e2e5cebfd7f491 A tu jeszcze Esseliv Forte, koszt 27,90 zł: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/9733a5729233f1e7 I parę fotek z wczoraj, brzuszek wygolony na potrzeby USG: 1 1 Quote
Tola Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Może to problem z zębami? Moja Zulka tak się zachowywała, jak miała stan zapalny dziąseł... Quote
Tola Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Taka ładna sunia, serce pęka, że nadal bez domu Quote
Murka Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Przed chwilą, Tola napisał: Taka ładna sunia, serce pęka, że nadal bez domu I taka fajna! To naprawdę wyjątkowo sympatyczna sunia... Nie wiem czy to mogą być dziąsła, bo to nagła zmiana, w dodatku ona miękkich rzeczy też nie chce... Quote
Jolanta08 Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 A nie ma czasem chorego gardła ,skoro nawet nie chce miękkiego jedzonka 1 Quote
KrystynaS Posted September 30, 2018 Posted September 30, 2018 No jest coś nie tak, nie da sie ukryć. Skoro USG wyszło OK to raczej nie są to zmiany w jamie brzusznej, chyba że stan zapalny którego nie można zobrazować. 1 Quote
Onaa Posted September 30, 2018 Author Posted September 30, 2018 Biedna kochana MIłeczka. Bardzo dziękuję za pomoc dla niej. I za to że wciąż z nią tutaj jesteście. Martwi mnie to że Miłeczka nie chce jeść :(. Bo w klinice jadła tak ? Tylko teraz znowu nie ? Może to faktycznie coś w pyszczku wewnątrz ? Quote
agat21 Posted September 30, 2018 Posted September 30, 2018 O rany :( Koniecznie trzeba sprawdzić, czy to nie pyszczek albo gardło :( 1 Quote
Anula Posted September 30, 2018 Posted September 30, 2018 Ja jutro podeślę dla Miłeczki 100zł na weta. Może trzeba się skupić na ogłoszeniach Miły.Może wyróżniać je? Quote
Jo37 Posted September 30, 2018 Posted September 30, 2018 Niestety duże, starsze psy nie cieszą się wzięciem. Miła, Klara, Hana to suczki idealne. Max jest super dla ludzi dla innych zwierzaków niestety nie. Ogłaszane są od wielu miesięcy i nic. Quote
Recommended Posts