Jump to content
Dogomania

18.05.2017 Lisia vel Astra odeszła za Tęczowy most.21.01.2017r Lisia vel Astra pojechała do swojego domku!!! Bądź szczęśliwa i nigdy już nie zaznaj bezdomności, cierpienia i bólu!!!!Cierpię w milczeniu.. Czy jest dla mnie nadzieja?

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, Monaga napisał:

Nie wiem, odkąd go mamy, ma jakieś lęki na tym punkcie. Sika, robi kupę a potem kaja się przerażony. Nie zwracamy juz na to uwagi. Sprząta się i tyle. Taka jego uroda.

Sory, taki klimat :)

Posted
5 minut temu, Monaga napisał:

Nie wiem, odkąd go mamy, ma jakieś lęki na tym punkcie. Sika, robi kupę a potem kaja się przerażony. Nie zwracamy juz na to uwagi. Sprząta się i tyle. Taka jego uroda.

Mam sąsiadów, którzy też mają podobny "problem" ze swoim yorkiem...Próbowali wszystkiego...Maluszek wyprowadzany często, bo widzę, a i tak "niespodzianki" zostawia. Też sprzątają i tyle. 

Posted

starsze psy sikaja i kupkaja bez kontroli (mialam suke propalin pomogl na sikanie, ale u suk chyba tylko)

ten chyba mlody jeszcze jest, glosno zastanawiam sie, czy nie mozna jakos mu pomoc

Posted

a moi sasiedzi kupili dziecku 10letniemu szczeniaka szpica, z kt nie ma kto wychodzic (ma teraz ok 10 mies) i ponoc zalatwa sie do kuwety

wychodzi 1 x / max 2 x dziennie

Posted

Moi znajomi mają yoreczka ma 3 lata i też zostawia niespodzianki.Sprzątają mopem dyżurnym.Narzekają ale co mają zrobić.To chyba tak yorki mają może nie wszystkie.

Posted

Na początku było ciężko bo robił wszystko aby się go pozbyć. Z czasem ustępowal choć było trzeba taśma wzmacniać by nie zerwał. Teraz juz jesteśmy na etapie ze sam się prawie nastawia i nie zalepiamy taśmą, wystarczy sam pampers. Chyba sam czuje się w ten sposób bardziej komfortowo. Często jest on suchy ale bywają dni, że jest mu baaardzo potrzebny. Bodzio ma swój urok:) wśród reszty załogi wygląda jak ich dzidziuś i na dodatek w pampersie :)

Mon

Posted
7 godzin temu, Monaga napisał:

A proszę bardzo

Ciągle bałagan!  Znowu psy porozrzucane po podłodze hehehe

Jaki tam bałagan, toż to idealna harmonia:)

Otrzymałam 623 zł od anecik:) 

Posted

Aga ma historie do opowiedzenia :) czekam tylko kiedy najdzie Ją natchnienie by opisać :) 

Ja tylko nadam jej tytuł :

"NOCNE PRZYGODY ASTRY I JEJ EKIPY"

Posted

Hahaha 

Tak mam historie 

Dziś o 3.30 obudziły mnie dziwne hałasy z dołu.  Schodzę, a tu co? Wesołe pieski szaleją po jadalni ze śmieciami  z kosza! Jadalnia, kuchnia i przedsionek całe w porozgryzanych śmieciach.  A na pocieszenie jeszcze kupa Bodźka. Ochrzaniłam rozbawione towarzystwo, zagoniłam na górę, a jak wstałam (a wstaje 5:40, więc niewiele czasu minęło ) to wszyscy znowu byli uhahani i rozmerdani, a najbardziej Astrunia, cała dumna z siebie. 

Taka to kolejna historia trzech włochatych łobuzów 

• Upvote 1
Posted

Podkurek – w dawnej Polsce ostatni posiłek wieczorny, spożywany najczęściej tuż przed snem, o późnej godzinie. Nazwa „podkurek” wywodzi się od pory jedzenia „tuż przed pianiem koguta”. Na podkurek spożywano najczęściej dania lekkie, naleśniki, dżem, ser, często towarzyszył mu kieliszek alkoholu.

Osobnym rodzajem był tzw. podkurek zapustny, serwowany w ostatki, składający się z jaj, mleka i śledzi, mający symbolizować przejście od mięsopustnych do postnych potraw.

Współcześnie tradycja spożywania podkurka została zarzucona, głównie za sprawą zaleceń dietetycznych, odradzających spożywania posiłków tuż przed snem, jako niezdrowych.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Podkurek

Posted

Tak moje robaczki po prostu kultywują staropolskie tradycje.

Poza tym nasz nowy nabytek to50-metrowa taśma treningowa. Dla Grawusia genialne! Wybiegal się jak nigdy 

Posted

Bodzio jest superasty, dobrze, że nie dobiera się do pampersa. Też mam 3,5 kg yorka, rano wynoszę go na siusiu i resztę prosto z łóżka, gdybym postawiła go na chwilkę na podłodze od razu gdzieś by podnióśł nóżkę, tak już chyba mają te kurdupelki.

3 godziny temu, Monaga napisał:

Hahaha 

Tak mam historie 

Dziś o 3.30 obudziły mnie dziwne hałasy z dołu.  Schodzę, a tu co? Wesołe pieski szaleją po jadalni ze śmieciami  z kosza! Jadalnia, kuchnia i przedsionek całe w porozgryzanych śmieciach.  A na pocieszenie jeszcze kupa Bodźka. Ochrzaniłam rozbawione towarzystwo, zagoniłam na górę, a jak wstałam (a wstaje 5:40, więc niewiele czasu minęło ) to wszyscy znowu byli uhahani i rozmerdani, a najbardziej Astrunia, cała dumna z siebie. 

Taka to kolejna historia trzech włochatych łobuzów 

Towarzystwo zrobiło sobie późną kolację albo wczesne śniadanko, całkiem nieźle, ciekawe tylko czy się chociaż troszkę najedli.... :)

Posted

Nie było mi do śmiechu bo tam był kręgosłup z makreli z tymi dużymi ośćmi. Bałam się, że zrobili sobie krzywdę, ale po humorach widzę,  że chyba jest dobrze 

Posted

Jutro jadę z Astrą na kontrolną wizytę. 

Dziś podczas porannego spaceru zauważyłam, że krwawi jej dziąsło. Może to wynik makreli albo czegoś innego. Przy okazji sprawdzimy. 

Posted

bidulki schroniskowe beda szukac wszelkiej jadalnej zdobyczy; trzeba zabezpieczyc smieci i pilnowac na spacerach; moja zarla tez jakies myszki z jam na polach

Posted
52 minuty temu, Monaga napisał:

Jutro jadę z Astrą na kontrolną wizytę. 

To trzymam kciuki, aby wszystko było ok. Monaga, pisz co jak z Astrunią. Z tego co widzę na zdjęciach i co opisujecie widzę, że Astra pięknie wkomponowała się w Waszą rodzinę!! Jakby tam była od zawsze!! 

Posted

A i Astra robi za świetną nianie. Dziś dzieci rozszalaly się z Bodziem. Bodzio zaczął zaczepiac Astre i co się stało? Astrą jednym szczeknieciem uspokoiła towarzystwo. Dzieci siedziały spokojnie a Bodzio położyl się na łóżku. Cisza i spokój :))) Astra- Niania.

Mon.

• Upvote 1