Jump to content
Dogomania

18.05.2017 Lisia vel Astra odeszła za Tęczowy most.21.01.2017r Lisia vel Astra pojechała do swojego domku!!! Bądź szczęśliwa i nigdy już nie zaznaj bezdomności, cierpienia i bólu!!!!Cierpię w milczeniu.. Czy jest dla mnie nadzieja?

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj to mam historie!

Przypomnę, że wszyscy znający Astrę, uprzedzali nas każdy po kilka razy, że musi jeść oddzielnie, bo broni miski i może być afera. Jako grzeczna dziewczynka , ambitnie rozdzielalam ich podczas jedzenia. Niestety jak wychodziłam od Grawera i Bodzka, to Bodziek chciał biec za mną i nie chciał jeść,  a Grawer mu wyżerał. Jak wychodziłam od Astry, to nie jadła tylko kładła się na posłanie.

Rezultat - Astra i Bodziek głodni, a  Grawer nażarty trzema porcjami, kwadratowy po kolacji. 

Dziś uznałam, że pierdziele to. Najwyżej będę rozdzielać jak zaczną się gryźć. Nałożyłam , rozstawilam po pokoju i usiadłam na środku w fotelu. ...i co? Wszyscy wszystko zjedli! Całe porcje! A co w finale? Zamienili się miskami! Grawer z Bodźkiem wylizali miskę Astry, a Astra miski chłopaków! 

NIEŹLE CO?! Jestem z nich dumna!

Ciekawostka nr 2 Kurze łapki tez jedli w jednym pokoju.

Ciekawostka nr 3 Na spacerze tak się rozskakali, że Grawer z Astrą potargali se futra o patyk. Na szczęście są karni, bo miałam wszystkie smycze w jednym ręku.  Te konie się gryzły, a Bodziek fruwał między nimi. W sumie nie wiem czy to było serio, bo wystarczyło , że krzyknęłam spokój i zadki im posadziłam. 

To tyle z naszych opowieści dziwnej treści 

• Upvote 3
Posted

Monaga a nie możesz se wykombinować drugiego patyczka, a nawet trzeciego coby każdemu po równo było:)

47 minut temu, Tyś(ka) napisał:

O rany! Ale ona się wpasowała! Wciąż nie dowierzam :) Macie bardzo mądre psy! :D

9 minut temu, Poker napisał:

opowieści jak z filmu sensacyjnego . ..

Tyśka,a co Ty tu robisz? Do NAUKI !!! , bo dam w kuper...

Tyśka bo ani obiadu ani deseru nie będzie. Ewentualnie może na kolacyjkę się załapiesz :)

Chyba że będziesz po tajniacku czytać i NIE pisać.

Posted
1 minutę temu, anecik napisał:

Tyśka bo ani obiadu ani deseru nie będzie. Ewentualnie może na kolacyjkę się załapiesz :)

Chyba że będziesz po tajniacku czytać i NIE pisać.

anecik , nie namawiaj do złego. Ja i tak wyśledzę....:)

Posted
1 minutę temu, Poker napisał:

anecik , nie namawiaj do złego. Ja i tak wyśledzę....:)

Nie namawiam ale dogo uzależnia....więc Tyśkę rozumiem :D

Wiem że wyśledzisz.

Posted

No i super, że nie się nie jedzą przy michach:) Psy potrafią zaskakiwać w nowych warunkach.

Lisia chyba wracać do nas nie zamierza, to ja zrobię rozliczenie:)

Stan konta na 8 stycznia wynosił -467 zł

Koszty:

-156 zł hotelowanie 9-21.01

-467 zł - 156 zł = -623 zł

Pozostałość po hotelowaniu Lisi wynosi -623 zł.

Monaga podarowała nam kilka akcesoriów dla psiaków, za co serdecznie dziękujemy:)

Ubranko dla malutkiego pieska typu york oraz butki równie maleńkie przekażę na bazarek.

Posted
5 godzin temu, anecik napisał:

Monaga a nie możesz se wykombinować drugiego patyczka, a nawet trzeciego coby każdemu po równo było:)

Ale tam było mnóstwo patyków, tylko oni jak dzieci, jak jedno wzięło,  to wszyscy chcieli ten sam. 

• Upvote 1
Posted

A dziś kolejne pokonanye "kroki".

Pierwszy: wchodzę do pokoju a Astra z ekipą w gotowości do spaceru.

Drugi: sytuacja po powrocie ze spaceru. Słyszę z łazienki, że ktoś się wyglupia. Myślę, że to standardowo Grawer z Bodziem. Otwieram ostrożnie drzwi, wchodzę i co widzę?  Grawer siedzi i obserwuje a co robią pozostali? Astrą bawi się z Bodźkiem w szturchanie jego zadka. Oboje ucieszeni. Na to ja: Astra...  Ja widzę co robisz... A Astra jak niby nigdy nic udaje, że to nie ona :)))

I jak tu Ją nie kochać :)))

/Mon.

• Upvote 4
Posted
3 godziny temu, Monaga napisał:

A dziś kolejne pokonanye "kroki".

Pierwszy: wchodzę do pokoju a Astra z ekipą w gotowości do spaceru.

Drugi: sytuacja po powrocie ze spaceru. Słyszę z łazienki, że ktoś się wyglupia. Myślę, że to standardowo Grawer z Bodziem. Otwieram ostrożnie drzwi, wchodzę i co widzę?  Grawer siedzi i obserwuje a co robią pozostali? Astrą bawi się z Bodźkiem w szturchanie jego zadka. Oboje ucieszeni. Na to ja: Astra...  Ja widzę co robisz... A Astra jak niby nigdy nic udaje, że to nie ona :)))

I jak tu Ją nie kochać :)))

/Mon.

Ale fajnie czyta sie takie wieści ! Aż trudno uwierzyć, ze Astra potrafi się jeszcze bawić. No i pełna kultura przy jedzeniu !

Zapraszam wszystkich fanów Astry na bazarek, na którym zbieramy fundusze na transport psiej bidy - straszliwie chudej i pogryzionej, do Hoteliku pod Tomaszowem Mazowieckim:

Posted
11 godzin temu, Murka napisał:

No i super, że nie się nie jedzą przy michach:) Psy potrafią zaskakiwać w nowych warunkach.

Lisia chyba wracać do nas nie zamierza, to ja zrobię rozliczenie:)

Stan konta na 8 stycznia wynosił -467 zł

Koszty:

-156 zł hotelowanie 9-21.01

-467 zł - 156 zł = -623 zł

Pozostałość po hotelowaniu Lisi wynosi -623 zł.

Monaga podarowała nam kilka akcesoriów dla psiaków, za co serdecznie dziękujemy:)

Ubranko dla malutkiego pieska typu york oraz butki równie maleńkie przekażę na bazarek.

Absolutnie nie ma zamiaru! 

Nie oddamy juz nigdy naszej Astruni!

Dziś wizyta u lekarza. Niech powie , że da się ją wyleczyć i będzie pełnia szczęścia! 

pies-ruchomy-obrazek-0806.gif

Posted
1 minutę temu, Monaga napisał:

Absolutnie nie ma zamiaru! 

Nie oddamy juz nigdy naszej Astruni!

Dziś wizyta u lekarza. Niech powie , że da się ją wyleczyć i będzie pełnia szczęścia! 

Czekamy wszyscy na wyniki wizyty u weta. Ja wierzę, że wszystko będzie ok. Astra to dzielna 'baba", nie podda się tak łatwo. Trafił "swój na swego"  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig

Posted

Jak człowiek nieco zdołowany i przemęczony,to tylko na takie wątki zaglądać:) Od razu wszystko mija i wraca wiara w siebie i swoje czyny :)

Dołączam z trzymaniem kciuków za jutrzejszą wizytę Astry u weta !

Posted
1 minutę temu, Bogusik napisał:

Dołączam z trzymaniem kciuków za jutrzejszą wizytę Astry u weta !

Bogusik, Astrunia była dzisiaj u weta! Rozmawiałam z Monaga. Wiem, że te zmiany na skórze nie są złośliwe i to najważniejsze!!! Więcej pewnie napiszą dziewczyny, jak wejdą na wątek. 

Posted
14 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Bogusik, Astrunia była dzisiaj u weta! Rozmawiałam z Monaga. Wiem, że te zmiany na skórze nie są złośliwe i to najważniejsze!!! Więcej pewnie napiszą dziewczyny, jak wejdą na wątek. 

Super! Ogromnie się cieszę z tak dobrej wiadomości :) Dzięki,że napisałaś :)

Posted

Z Astrunią jest wszystko w porządku. Ułożyło mi ogromnie. Skóra jest w dobrym stanie. Dobrze odżywiona. Pan doktor stwierdził, że miała w hoteliku dobrą opiekę. 

Musimy tylko kontynuować leczenie skóry, aby utrzymać efekt  (kąpiele w specjalnym szamponie, który dostaliśmy w strzykawkach i lekarstwa).  Wczoraj dawka leku. W sobotę i poniedziałek kąpiel. Ponad to dwa razy dziennie krople do uszu, bo jest stan zapalny. Kupka  dziś do badania. Po wynikach odrobaczenie. No i zainstalowane foresto. Widzimy się z doktorem dziś tylko z kupą,  w środę z Astrą. Te pryszcze to brodawczak. Nowotwór, ale nie groźny. Nie trzeba z tym nic robić. Nie umrze z ich powodu! A i jeszcze martwily mnie łokcie. To modzele, zupełnie normalne. To, że są czarno-różowe to też normalne. A i czarne plamki w środku uszu to kolor skóry taki a nie bród.  A i zęby są trochę starte i pożółkłe, ale nie trzeba nic z nimi robić. 

Ogólnie wszystko OK!

Emoji_110835.png

pies-ruchomy-obrazek-0778.gif

• Upvote 2
Posted
2 godziny temu, helli napisał:

to pieknie :)  i kaszel tez pewno minal

(choc co do brodawczaka mam watpliwosc (sa wirusowe), gruczolaki chyba?) moze dr sie przejezyczyl

To nie jest wirusowe. To nowotwór. 

A kaszel minął