Tyśka) Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 O proszę, jaką ładną pannicę znalazłam na dogo. Będę Wam kibicować :) Quote
elik Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 15 minut temu, Tyś napisał: O proszę, jaką ładną pannicę znalazłam na dogo. Będę Wam kibicować :) Bardzo dziękujemy, a na zachętę kilka najnowszych zdjęć dziewczynki :) Leżącej, bo tylko takie "wychodzą ostro" :) 1 Quote
elik Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 40 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Figuniu, kciukam mocno!!! Dziękujemy :) Jutro wizyta przed-adopcyjna. Jeśli wszystko będzie tak, jak wnioskuję z rozmowy z Panią, to Figunia będzie miała wspaniałych Ludzi i super warunki :) Quote
ewu Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 1 godzinę temu, elik napisał: Bardzo dziękujemy, a na zachętę kilka najnowszych zdjęć dziewczynki :) Leżącej, bo tylko takie "wychodzą ostro" :) Elu dla takich fotek warto żyć:):) Rozkoszna malunia:) Quote
Gabi79 Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 5 godzin temu, elik napisał: O tak, bardzo prosimy o kciuki :) Trzymam kciuki!!! Quote
ewu Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 23 minut temu, elik napisał: Dziękujemy :) Jutro wizyta przed-adopcyjna. Jeśli wszystko będzie tak, jak wnioskuję z rozmowy z Panią, to Figunia będzie miała wspaniałych Ludzi i super warunki :) Jutro po pracy jadę pociągiem do Asi czyli Joanny1235 i razem jedziemy zrobić wizytę . Joanna1235 - dziękuję Ci kochana, Mężowi też rzecz jasna:):):):) Quote
ewu Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 4 minuty temu, Gabi79 napisał: Trzymam kciuki!!! Trzymaj Gabryniu z całych sił:) Quote
ewu Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Figuniu, kciukam mocno!!! Trzymaj mooooooooooocno:):):) Quote
ewu Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 2 godziny temu, Tyś napisał: O proszę, jaką ładną pannicę znalazłam na dogo. Będę Wam kibicować :) Dziękujemy:) Quote
Tyśka) Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Łaaaa, trzymam kciuki za wizytę. :) Warto podpowiedzieć potencjalnych Właścicielom, że walka z lękiem separacyjnym jest łatwiejsza, jeśli... sunię zaopatrzy się w klateczkę i powoli się do niej przyzwyczai. Wbrew pozorom to naprawdę pomaga. Wiem, bo moje wszystkie tymczasy miały większy lub mniejszy lęk separacyjny i praca pracą, ale to klatka dawała nam ogromne sukcesy. Te wyciągnięte łapki Figuni to typowa poza do spania mojej kociej damy :) Quote
elik Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 1 godzinę temu, ewu napisał: Elu dla takich fotek warto żyć:):) Rozkoszna malunia:) Dzięki Basieńko za wszystko, co dla suni zrobiłas i jeszcze zreobisz - wizyta :) Ona będzie ozdobą i wesołkiem dOMU :) Godzinę temu, Gabi79 napisał: Trzymam kciuki!!! dZIĘKI :) Godzinę temu, ewu napisał: Jutro po pracy jadę pociągiem do Asi czyli Joanny1235 i razem jedziemy zrobić wizytę . Joanna1235 - dziękuję Ci kochana, Mężowi też rzecz jasna:):):):) Ja też ogromnie dziękuję tej super sympatycznej parze, którą miałam okazję poznać,m gdy przywieźli Figunie do mnie. Musieli nadrobić kawał drogi w drodze na urlop. Dzięki Wam serdeczne 1 minutę temu, Tyś napisał: Łaaaa, trzymam kciuki za wizytę. :) Warto podpowiedzieć potencjalnych Właścicielom, że walka z lękiem separacyjnym jest łatwiejsza, jeśli... sunię zaopatrzy się w klateczkę i powoli się do niej przyzwyczai. Wbrew pozorom to naprawdę pomaga. Wiem, bo moje wszystkie tymczasy miały większy lub mniejszy lęk separacyjny i praca pracą, ale to klatka dawała nam ogromne sukcesy. Te wyciągnięte łapki Figuni to typowa poza do spania mojej kociej damy :) Państwo wiedzą o wszystkich ujemnych stronach suni. Nigdy nic nie ukrywam przed potencjalnymi opiekunami moich tymczasów. U Państwa zawsze ktoś jest w domu więc nie będzie problemu. Quote
Tyśka) Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Ależ nic takiego nie sugerowałam, elik :) Opcja, że ciągle ktoś jest w domu jets oczywiście najlepsza. :) Cieszę się, że dałaś suni szansę i ktoś jest zdecydowany adoptować ślicznotkę! Quote
Gabi79 Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 33 minut temu, Tyś napisał: Ależ nic takiego nie sugerowałam, elik :) Opcja, że ciągle ktoś jest w domu jets oczywiście najlepsza. :) Cieszę się, że dałaś suni szansę i ktoś jest zdecydowany adoptować ślicznotkę! Ja bym jednak podjęła walkę z lękiem separacyjnym, znam przypadek, że zawsze ktoś był w domu, a potem psiak został na jedną noc sam i tak szalał, że serduszko mu nie wytrzymało. Quote
Tyśka) Posted July 25, 2016 Posted July 25, 2016 Też uważam, że to dobry pomysł. Jest różnie... ale myślę też, że elik podrzuciła ten pomysł Państwu. Quote
ewu Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 Jestem po wizycie. Pojechałam z Asią i Jej Mężem. Obie sprawdziłyśmy ogrodzenie i rozmawiały z Domownikami. Płot i furtka bardzo solidne- bez zastrzeżeń, piękny duży ogród gdzie Figa będzie mogła szaleć do woli. Pani Jola niezwykle spokojna , miła, cały czas jest w domu.Mąż pracuje ale w domu jest jeszcze dorosły syn a na piętrze mieszka córka ( bardzo sympatyczna) z Rodziną. Państwo w idealnym wieku, bardzo otwarci na potrzeby i problemy psiaków. Sunia , którą pożegnali po 14-tu latach wspólnej drogi nie była "łatwym "psem, też miała manierę wskakiwania na stół więc pomysły Figi nie stanowią problemu. Psiaki zawsze spały z nimi w łóżku i jak stwierdziła Pani były członkami Rodziny. Rozmawiałyśmy o lęku separacyjnym , Pani będzie nad tym pracować( zostawianie na krótki czas, wychodzenie bez pożegnań i powitań, zwiększanie czasu pozostawania bez opiekuna itp.) Myślę,że to bardzo dobry dom dla Figi. Przede wszystkim stabilny, zawsze z człowiekiem przy boku, dający możliwość swobodnego ruchu na świeżym powietrzu nie tylko w czasie spacerów a co najważniejsze ciepły i miły. Quote
ewu Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 Ogłoszenia były zrobione jak Figa tkwiła w schronie i ciągle funkcjonowały. Pani je wypatrzyła i szczerze mówiąc telefon w sprawie Figuni był w pierwszej chwili zaskoczeniem:) Tym bardziej się cieszę z efektu tych ogłoszeń. Ela z Mężem zawiozą Figę do jej nowego domu:) Quote
elik Posted July 26, 2016 Author Posted July 26, 2016 O 25.07.2016 o 18:19, Gabi79 napisał: Ja bym jednak podjęła walkę z lękiem separacyjnym, znam przypadek, że zawsze ktoś był w domu, a potem psiak został na jedną noc sam i tak szalał, że serduszko mu nie wytrzymało. Gabrysiu masz rację, przy czym ten lęk u Figuni przejawia się w zasadzie "tylko" wyskakiwaniem na ławę i wyglądaniem za okno czy przypadkiem już nie wracamy i popiskiwaniem, ale niezbyt głośnym. Co radziłabyś w tej sytuacji ? O 25.07.2016 o 18:20, Tyś napisał: Też uważam, że to dobry pomysł. Jest różnie... ale myślę też, że elik podrzuciła ten pomysł Państwu. W trakcie rozmowy nie ukrywałam żadnych minusów suni. 3 godziny temu, ewu napisał: Jestem po wizycie. Pojechałam z Asią i Jej Mężem. Obie sprawdziłyśmy ogrodzenie i rozmawiały z Domownikami. Płot i furtka bardzo solidne- bez zastrzeżeń, piękny duży ogród gdzie Figa będzie mogła szaleć do woli. . . . Myślę,że to bardzo dobry dom dla Figi. Przede wszystkim stabilny, zawsze z człowiekiem przy boku, dający możliwość swobodnego ruchu na świeżym powietrzu nie tylko w czasie spacerów a co najważniejsze ciepły i miły. Basieńko bardzo serdecznie, bardzo, bardzo Wam dziękuję - całej Ekipie :) Pięknie opisujesz rodzinkę, która chce adoptować Figulca. Bardzo się cieszę, że potwierdziły się moje spostrzeżenia poczynione podczas rozmowy z Panią Jolą. Ogromnie dziękuję Ci za wyczarowanie tak wspaniałego domu dla malutkiej :) Czeka nas trudne rozstanie, bo jak zwykle przywiązałyśmy się do siebie nawzajem :( Ale to tylko tymczas i czas na dom własny na zawsze już. Mąż miał jechać dzisiaj do Krakowa, ale pojedzie jutro (zmieniało się to jak w kalejdoskopie :) ) i przywiezie książeczkę zdrowia suni. Mam nadzieję, że już będzie czekała w skrzynce pocztowej. Uzupełnię wpisy w książeczce o odrobaczanie i zakropienie p/pchłom i kleszczom i pojadę ją zaszczepić przeciwko chorobom wirusowym. Ma nie wyciągnięty jeden szew po sterylizacji więc poproszę weta o jego wyciągnięcie, jak również obcięcie pazurków. Próbowałam sama przeciąć nić chirurgiczną, ale jest mocno zaciśnięta i nie dałam rady. Wolałam nie ryzykować skaleczenia suni. Zamierzam ją także zaczipować. Jeśli nic nam nie przeszkodzi, zamierzamy zawieźć sunię do DS w piątek. Quote
Alaskan malamutte Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 10 godzin temu, elik napisał: Jeśli nic nam nie przeszkodzi, zamierzamy zawieźć sunię do DS w piątek. Figunia ma domek!!! Ależ się cieszę Quote
Gusiaczek Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Łojojoj!!!!! ale klawo, ciszę się ogromnie :) Quote
elik Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 Ja też się bardzo cieszę, bo choć smutek pożegnania już pod powiekami, ale świadomość tego, że domek bardzo odpowiedni, także i radość w sercu gości :) Quote
elik Posted July 27, 2016 Author Posted July 27, 2016 11 minut temu, Tyś napisał: Figa jeszcze nie wie, co jej się szykuje :))) Jeszcze nie, ale wkrótce sie dowie :) Dzisiaj mąż przywiózł książeczkę Figulca i była kujka u pupcię. Okazuje się, że sunia już była raz zaszczepiona p/chorobom wirusowym, ale 4 maja i nie została szczepionka powtórzona po upływie miesiąca więc trzeba było ponownie zaszczepić i teraz trzeba pilnować, żeby po miesiącu powtórzyć. Wet wyjął szew, którego ja się bałam usunąć i obciął pazurki w przednich łapeczkach. To były gratisy :) Jutro zrobię zdjęcia książeczki i paragonu za szczepienie. Teraz jest już zbyt ciemno. Quote
Gabi79 Posted July 27, 2016 Posted July 27, 2016 Elu, w jakim mieście zamieszka Figunia? Jeśli Figunia nie wyje i nie robi demolki, a tylko popiskuje i wygląda przez okno, to nie jest tak źle. Nie wiem, co doradzić, bo nie jestem specjalistką. Quote
Recommended Posts