Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
43 minut temu, Gusiaczek napisał:

Elik, wiesz najlepiej na co wydać, a ja się cieszę, że mogłam grosik wysłać :) Serdeczności.

Niestety, dobrej rady żadnej nie mam, bo z Ovo  poległam w pewnych tematach, ale na pewno Cioteczki z doświadczeniem pomogą ;)

Gusiaczku ogromnie dziękuję za sympatię,  zaufanie i pomoc z%2Bkwiatuszkami.gif

Bardzo dziękuję również Alaskan malamutte za pakę z fantami, których zdjęcia już zrobiła, obrobiła i gotowe do wstawienia na wątek już mi przysłała. Zrobię bazarek po części także dla Figuni  z%2Bkwiatuszkami.gif

Posted

Jestem u pięknej imienniczki mojej olkuszanki :)

Elu, moja Figa na początku też bała się zostawać sama. Musiałam ją wszędzie ze sobą zabierać. Po ok. 2 miesiącach jej przeszło. Samo.

Podobno wszystkie Figi mają szczęście dostać się do wspaniałego domku. Mam nadzieję, że i w tym przypadku tak będzie.

Jak wystawisz bazarek, to daj znać. Bardzo będę chciała coś zakupić :)

• Upvote 1
Posted
22 godzin temu, ania68 napisał:

Jestem u pięknej imienniczki mojej olkuszanki :)

Elu, moja Figa na początku też bała się zostawać sama. Musiałam ją wszędzie ze sobą zabierać. Po ok. 2 miesiącach jej przeszło. Samo.

Podobno wszystkie Figi mają szczęście dostać się do wspaniałego domku. Mam nadzieję, że i w tym przypadku tak będzie.

Jak wystawisz bazarek, to daj znać. Bardzo będę chciała coś zakupić :)

Witam Cię Aniku serdecznie :)  Moja Figunia nie zostaje zupełnie sama, bo ma do towarzystwa rezydentkę Małą,. ale i tak dzikuje :(

Właśnie tworzę bazarek, ale ciągle brakuje mi czasu, żeby go dokończyć. Postaram się zrobić opisy dzisiaj w nocy i może jutro ruszę :) Oczywiście podrzucę Ci link :)

19 godzin temu, ewu napisał:

Elu najlepsze szelki to guardy. Ja kupuję na sieci psiakom ze schronu  w tym sklepie http://www.sklep.petsmile.pl/produkt/344/produkty-dla-psow-trixie-nylonowe-szelki-dla-psa-typu-guard-czerwone-s-xl.html. Tanie a dobre.

Figa pewnie się boi ,że jak Was straci z oczu to znowu  będzie jej źle.

Ja też szelki typu guard uważam za najbezpieczniejsze z tych cenowo dostępnych :)

Kupuję w zooplusie, bo tam są chyba najtańsze.

http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/szelki_dla_psa/skorzane/285804

Ja myślę Basiu, że to jej ADHD i lęk separacyjny były powodem jej bezdomności :( Ludzie zamiast pomóc, porzucili :(

Posted
O 6.07.2016 o 01:28, ewu napisał:

Elu najlepsze szelki to guardy. Ja kupuję na sieci psiakom ze schronu  w tym sklepie http://www.sklep.petsmile.pl/produkt/344/produkty-dla-psow-trixie-nylonowe-szelki-dla-psa-typu-guard-czerwone-s-xl.html. Tanie a dobre.

...

Okazało sie, że w zooplusie minimalna kwota zamówienia to:

Uwaga: minimalna kwota zamówienia (nie wliczając kosztów przesyłki) wynosi 49,00 zł

W tej sytuacji zamówiłam w Twoim sklepie :)

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Okazało sie, że w zooplusie minimalna kwota zamówienia to:

Uwaga: minimalna kwota zamówienia (nie wliczając kosztów przesyłki) wynosi 49,00 zł

W tej sytuacji zamówiłam w Twoim sklepie :)

Ojej jakie dziwne zasady....

Kupowałam w tym Petsmile i też na Allegro ale na Allegro trzeba trafić na okazję.

Szukałam nawet teraz ale nie znalazłam.

Eliku ja tego dużo kupuję bo każdego psiaka , który opuszcza schron wyposażam w guardy i adresówkę.

Ma bzika na tym punkcie.

Niestety nie mam śmiałości się upomnieć o zwrot i wiesz jak jest... może trzy razy spytano mnie ile to kosztowało.

W związku z tym szukam jak najtańszych a na Zooplus nie wpadłam. Parę złotych różnicy ale pomnożone przez ilości daje ładne kwoty.

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

Ojej jakie dziwne zasady....

Kupowałam w tym Petsmile i też na Allegro ale na Allegro trzeba trafić na okazję.

Szukałam nawet teraz ale nie znalazłam.

Eliku ja tego dużo kupuję bo każdego psiaka , który opuszcza schron wyposażam w guardy i adresówkę.

Ma bzika na tym punkcie.

Niestety nie mam śmiałości się upomnieć o zwrot i wiesz jak jest... może trzy razy spytano mnie ile to kosztowało.

W związku z tym szukam jak najtańszych a na Zooplus nie wpadłam. Parę złotych różnicy ale pomnożone przez ilości daje ładne kwoty.

Też szukałam dzisiaj na allegro, ale były tylko jedne, używane, za 20,00 zł i nie pasowały na Fifi - za duże.

Do kupowanych w sklepie internetowym trzeba doliczyć jeszcze koszt przesyłki. W Petsmile zapłaciłam 12,90 zł :(  Jeśli kupujesz jedną, to bardziej opłaca Ci się kupić w Petsmile,  nie przez internet - Ty masz taką możliwość :) W sklepach w Krakowie i w Bochni nie widziałam takich szelek. Skazana jestem więc na zakup internetowy.

W Petsmile zapłaciłam:

...........21,90 zł   szelki

...........12,90 zł   dostawa  -  prawie 1/2 wartości szelek :(

======================

...........34,80 zł

Posted

Wszystkich, którym leży na sercu dobro bezdomniaczków zapraszam na bazarek,

z którego 30 %  dochodu będzie przeznaczone dla Figuni.

stragan.gif

Każda forma uczestnictwa mile widziana :)

Posted

Figa przytyła już i zaokrągliły się jej boczki. Cały czas ma duży apetyt i nadal wchłania wszystko co wg niej nadaje się do zjedzenia. To cieszy, ale martwi jej lęk separacyjny, przez który niszczy różne rzeczy i wchodzenie na  ławę , a nawet na stół.. Przedwczoraj podczas naszej nieobecności wyszła na ławę i nasikała. Kilka dni wcześniej potargała serwetę podczas naszej godzinnej nieobecności. Kiedyś weszła na stół w kuchni i poczęstowała się mięsem z rosołu, które wyjęłam, żeby wystygło przed włożeniem do lodówki. Zjadła 1/2 dużej nogi indyczej, 1/4 kaczki i ogryzła mięso z kostki wieprzowej, a pomimo tego nadal miała ochotę na jedzenie.

Problem w tym, że ona to robi podczas naszej nieobecności i zanim wejdziemy do domu, to ona zdąży zejść na podłogę i bardzo wylewnie nas wita. Trudno w takiej sytuacji ostrym tonem mówić, że -nie wolno-, bo pewnie zrozumie, że witać nie wolno, a nie wychodzić na meble. Co robić ? Jak dać jej do zrozumienia, że tak nie wolno ?

Dobrą wiadomością jest to, że sunia nie ma już łupieżu :) Z tego wnoszę, że obecną sytuację przyjęła za constans i nie obawia się już złych sytuacji.

Posted

Elu jaka ona jest słodka:):)

Filmiki obłędne:) Nie mogę się nacieszyć.

Martwi mnie to zachowanie kiedy zostaje sama:(

Apetycik rzeczywiście ooooogromny:)

Posted

Też martwią mnie jej ekscesy, zwłaszcza, że nie mam pomysła, jak jej pomóc, żeby nie cierpiała :(

Jak myślisz Basiu, jak długo czekać na zaświadczenie o szczepieniu p/wściekliźnie i na książeczkę ?

Posted
Teraz, Gusiaczek napisał:

Zaglądam od czasu do czasu, przepraszam, ale staram się być na bieżąco. Serdeczności zostawiam z nadzieją, że Figa się opamięta ;)

Witaj i nie przepraszaj :) Każda z nas ma multum obowiązków osobistych i multum psiaków do "obrobienia" na dogo :) Ja sama niezbyt często tu bywam, bo czas mi się strasznie skurczył z powodu osobistych obowiązków. Na szczęście widać już napis - koniec wyścigu :)

Dzięki za to, że wpadasz gif%2Bdaje%2Br%25C3%25B3%25C5%25BC%25C4% To bardzo miłe z Twojej strony :)

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, Gabi79 napisał:

Odwiedzam Figunię i przesyłam moc pozdrowień!!!

Figunia dziękuje i także pozdrawia :)

• Upvote 1