Alaskan malamutte Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 Godzinę temu, elik napisał: A gdzie Wy takie kocyki z extra wzorkiem zamawiacie ? :) Ja dostałam gratis do zamawianej karmy tutaj: http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/trixie/kocyki_kolderki/32967?rrec=true Ale można tez zamówić oddzielnie. Quote
elik Posted July 17, 2016 Author Posted July 17, 2016 Dzięki :) Byłam, widziałam :) Z karmą to była jakaś promocja ? Quote
Alaskan malamutte Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 3 godziny temu, elik napisał: Z karmą to była jakaś promocja ? Tak, Elu. Zamawiałam karmę dla Kazanka i do dużego worka dodawali kocyk. Ale widzę, że już nie ma tej promocji... Quote
Gusiaczek Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Ja dzisiaj capnęłam kocyk za punkty bonusowe ;) Quote
elik Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 17 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Tak, Elu. Zamawiałam karmę dla Kazanka i do dużego worka dodawali kocyk. Ale widzę, że już nie ma tej promocji... Dzięki. Wpadnę tam, gdy kasiora pozwoli :) Teraz, Gusiaczek napisał: Ja dzisiaj capnęłam kocyk za punkty bonusowe ;) Szczęściara :) Też w tym sklepie ? Quote
Gusiaczek Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Teraz, elik napisał: Dzięki. Wpadnę tam, gdy kasiora pozwoli :) Szczęściara :) Też w tym sklepie ? Tak :) Quote
elik Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 Teraz, Gusiaczek napisał: Tak :) A ile tych punktów trzeba mieć na taki kocyk ? Quote
Gusiaczek Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Teraz, elik napisał: A ile tych punktów trzeba mieć na taki kocyk ? 165 - kocyk malutki 70x100 cm, ale do posłanka w sam raz ;) ciekawe tylko, czy Ovo zaakceptuje - ona bardzo nie lubi zmian, nowości (poza żarciem oczywiście ;)) Quote
Alaskan malamutte Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 4 minuty temu, elik napisał: Też w tym sklepie ? Ja też chętnie kupuję w zooplus, mają fajne rabaty, bonusy i dostawa od 99 zł gratis. Przy zakupie karmy dla Kazanka zawsze mam jakiś upust albo gratis Quote
elik Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 Ja kupuję w Krakvecie, bo tam najtaniej, a jednak przy trzech psiakach, jak było do niedawna, to cena bardzo się liczy :( I jeszcze 4-5 worków po 14 kg kociego żarełka na zimę zawsze zamawiam więc cena przy takiej ilości jest dla mnie bardzo ważna. Quote
Gusiaczek Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Niestety w zooplusie klawo do czasu, aż nie wydarzy się coś, co ma prawo wkurzyć. Napisałam reklamację, na którą otrzymałam odpowiedź z automatu, nie mającą nic wspólnego z treścią reklamacji. Mam zamiar napisać im od serca i ... dać sobie spokój - 140 zł w plecy, ale moje zdrowie psychiczne i nerwy bezcenne! ;) Bo nie w tym rzecz, że pretensja do nich, ale do producenta, jednakowoż są pośrednikami i powinni poważnie traktować każdego klienta. Z sumiennością i rzetelnością też bywa różnie (od jakiegoś czasu ) ... ale tak jest wszędzie. Chyba? Quote
elik Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 To może lepiej zadzwoń :) Myślę, że bezpośrednie rozmowy traktują z większą odpowiedzialnością. W Krakvecie zamawiam stale to samo więc nie mam problemów. Tam też od kwoty 99,00 zł dostawa jest darmowa. Quote
elik Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 2 minuty temu, Gabi79 napisał: Zaglądam i zachwycam się foteczkami!!! Witaj Gabi :) Dziękuję :) Trudno jest zrobić małej zdjęcia, bo nie usiedzi spokojnie ani chwili. No chyba, że śpi :) Wszystkie moje dotychczasowe tymczasy mają masę zdjęć. a Figunia, chociaż jest fotogeniczna, niestety ma niewiele. Quote
elik Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 44 minut temu, ewu napisał: Eliku dzwoniła Asia książeczka Figuni w drodze:) Ok dzięki :) Jutro mąż jedzie podlać kwiatki, ale pewnie list jeszcze nie dotrze. Przywiezie ją więc w przyszły wtorek :) Oczywiście dam znać, gdy odbiorę książeczkę. Quote
Alaskan malamutte Posted July 20, 2016 Posted July 20, 2016 I ja zaglądam do Figuni wieczorową porą Eliku, jak się sprawuje księżniczka? Nie zamęcza Masi? A z tymi lękami trochę lepiej? Quote
elik Posted July 20, 2016 Author Posted July 20, 2016 3 godziny temu, auraa napisał: Po przerwie witam się z Figunią :) Witaj auraa :) 14 minut temu, Alaskan malamutte napisał: I ja zaglądam do Figuni wieczorową porą Eliku, jak się sprawuje księżniczka? Nie zamęcza Masi? A z tymi lękami trochę lepiej? Miło nam bardzo :) Księżniczka w kwestii lęków nie zmieniła zdania. Jak tylko wyjdziemy z pomieszczenia, to zaraz wskakuje na ławę i przez okno bada sytuację. Poczuła się pewniejsza i zaczyna bardziej energicznie zachęcać Masię do zabawy, wpycha się przed nią do głaskania, pierwsza podstawia łebek do ubierania szelek... Wyraźnie usiłuje zmienić szyk w stadzie. Z tym sobie radzę. Gorzej jest z jej lękiem separacyjnym i wychodzeniem na ławę. Gdy wychodzimy, muszę pamiętać zdjąć wszystko z ławy :) Za to bardzo ładnie chodzi na smyczy. Quote
Gusiaczek Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Witaj Figuniu :) Szelki nie specjalnie nam się sprawdzają :( Ovo ma cienką szyjkę, ale klata jak u tarana :D Pasek łączący obróżki lata razem z nią - spróbuję unieruchomić (pasek w rzeczy samej), jak nic nie da, to jakaś bardziej proporcjonalna bida będzie miała szeleczki ;) Quote
elik Posted July 21, 2016 Author Posted July 21, 2016 43 minut temu, Gusiaczek napisał: Witaj Figuniu :) Szelki nie specjalnie nam się sprawdzają :( Ovo ma cienką szyjkę, ale klata jak u tarana :D Pasek łączący obróżki lata razem z nią - spróbuję unieruchomić (pasek w rzeczy samej), jak nic nie da, to jakaś bardziej proporcjonalna bida będzie miała szeleczki ;) Gusiaczku, może kupiłaś za duże szeleczki ? Zakres regulacji jest dość spory i są bodajże 3 wielkości szeleczek więc myślę, że któreś powinny być odpowiednie na Ovolinkę :) W ostateczności można zrezygnować z regulacji i dopasować ręcznie zszywając w odpowiednim miejscu. Nie zniechęcaj się, bo takie szelki są na prawdę wygodne i bezpieczne dla psiaka :) Quote
Gusiaczek Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 U Ovo problem w dysproporcji obwodu: szyja/paszki, ale nie poddam się tak łatwo chociażby dlatego, że, jak na razie, łobuzica nie ciągnie ;) To moja klęska pedagogiczna, ale na szkoleniowca nijak się nie nadaję, jednakowoż Ovo wszystko umie, wszystko wie tylko się tym nie chwali :)) 1 Quote
elik Posted July 21, 2016 Author Posted July 21, 2016 Bardzo kochasz swoją psicę :) Masz rację, nie poddawaj się. Ja wzięłabym takie, żeby był ok obwód za łapkami i resztę dopasowałabym ręcznie, gdyby inaczej się nie dało :) Powodzenia ! Zapodaj wyniki :) W przyszły wtorek będę dysponować książeczką zdrowia Figuni i wybierzemy się na szczepienie p/chorobom wirusowym. Figuni zasponsorowała to szczepienie Joanna1235, który wyadoptowała Figulca ze schronu. Co prawda zapożyczyliśmy nieco na szeleczki, ale wyrównamy to z bazarku, który kończy się w najbliższą niedzielę. Przeznaczyłam z niego dla Figuni 30 %. Mam nadzieję, że wystarczy to na zwrot zapożyczki i na czipa. Quote
elik Posted July 25, 2016 Author Posted July 25, 2016 5 minut temu, ewu napisał: Eliku na razie sza ale prosimy o kciuki:) O tak, bardzo prosimy o kciuki :) Quote
Recommended Posts