Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
17 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Tak, Elu. Zamawiałam karmę dla Kazanka i do dużego worka dodawali kocyk. Ale widzę, że już nie ma tej promocji...

Dzięki. Wpadnę tam, gdy kasiora pozwoli :)

Teraz, Gusiaczek napisał:

Ja dzisiaj capnęłam kocyk za punkty bonusowe ;)

Szczęściara :) Też w tym sklepie ?

Posted
Teraz, elik napisał:

A ile tych punktów trzeba mieć na taki kocyk ?

165 - kocyk malutki 70x100 cm, ale do posłanka w sam raz ;) ciekawe tylko, czy Ovo zaakceptuje - ona bardzo nie lubi zmian, nowości (poza  żarciem oczywiście ;))

Posted

Ja kupuję w Krakvecie, bo tam najtaniej, a jednak przy trzech psiakach, jak było do niedawna, to cena bardzo się liczy :( I jeszcze 4-5 worków po 14 kg kociego żarełka na zimę zawsze zamawiam więc cena przy takiej ilości jest dla mnie bardzo ważna.

Posted

Niestety w zooplusie klawo do czasu, aż nie wydarzy się coś, co ma prawo wkurzyć. Napisałam reklamację, na którą otrzymałam odpowiedź z automatu, nie mającą nic wspólnego z treścią reklamacji. Mam zamiar napisać im od serca i ... dać sobie spokój - 140 zł w plecy, ale moje zdrowie psychiczne i nerwy bezcenne! ;) Bo nie w tym rzecz, że pretensja do nich, ale do producenta, jednakowoż są pośrednikami i powinni poważnie traktować każdego klienta. Z sumiennością i rzetelnością też bywa różnie (od jakiegoś czasu ) ... ale tak jest wszędzie. Chyba?

Posted

To może lepiej zadzwoń :) Myślę, że bezpośrednie rozmowy traktują z większą odpowiedzialnością.

W Krakvecie zamawiam stale to samo więc nie mam problemów. Tam też od kwoty 99,00 zł dostawa jest darmowa.

Posted
2 minuty temu, Gabi79 napisał:

Zaglądam  i zachwycam się foteczkami!!!

Witaj Gabi :) Dziękuję :) Trudno jest zrobić małej  zdjęcia, bo  nie usiedzi spokojnie ani chwili. No chyba, że śpi :) Wszystkie moje dotychczasowe tymczasy mają masę zdjęć. a Figunia, chociaż jest fotogeniczna, niestety ma niewiele.

Posted
44 minut temu, ewu napisał:

Eliku dzwoniła Asia książeczka Figuni w drodze:)

Ok dzięki :)

Jutro mąż jedzie podlać kwiatki, ale pewnie list jeszcze nie dotrze. Przywiezie ją więc w przyszły wtorek :)

Oczywiście dam znać, gdy odbiorę książeczkę.

Posted
3 godziny temu, auraa napisał:

Po przerwie witam się z Figunią :)

Witaj auraa :)

14 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

I ja zaglądam do Figuni wieczorową porą  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig  Eliku, jak się sprawuje księżniczka? Nie zamęcza Masi? A z tymi lękami trochę lepiej?

Miło nam bardzo :)  Księżniczka w kwestii lęków nie zmieniła zdania. Jak tylko wyjdziemy z pomieszczenia, to zaraz wskakuje na ławę i przez okno bada sytuację.

Poczuła się pewniejsza i zaczyna bardziej energicznie zachęcać Masię do zabawy, wpycha się przed nią do głaskania, pierwsza podstawia łebek do ubierania szelek... Wyraźnie usiłuje zmienić szyk w stadzie. Z tym sobie radzę. Gorzej jest z jej lękiem separacyjnym i wychodzeniem na ławę. Gdy wychodzimy, muszę pamiętać zdjąć wszystko z ławy :) Za to bardzo ładnie chodzi na smyczy.

Posted

Witaj Figuniu :)

Szelki nie specjalnie nam się sprawdzają :( Ovo ma cienką szyjkę, ale klata jak u tarana :D Pasek łączący obróżki lata razem z nią - spróbuję unieruchomić (pasek w rzeczy samej), jak nic nie da, to jakaś bardziej proporcjonalna bida będzie miała szeleczki ;)

Posted
43 minut temu, Gusiaczek napisał:

Witaj Figuniu :)

Szelki nie specjalnie nam się sprawdzają :( Ovo ma cienką szyjkę, ale klata jak u tarana :D Pasek łączący obróżki lata razem z nią - spróbuję unieruchomić (pasek w rzeczy samej), jak nic nie da, to jakaś bardziej proporcjonalna bida będzie miała szeleczki ;)

Gusiaczku, może kupiłaś za duże szeleczki ? Zakres regulacji jest dość spory i są bodajże 3 wielkości szeleczek więc myślę, że któreś powinny być odpowiednie na Ovolinkę :) W ostateczności można zrezygnować z regulacji i dopasować ręcznie zszywając w odpowiednim miejscu. Nie zniechęcaj się, bo takie szelki są na prawdę wygodne i bezpieczne dla psiaka :)

Posted

U Ovo problem w dysproporcji obwodu: szyja/paszki, ale nie poddam się tak łatwo chociażby dlatego, że, jak na razie, łobuzica nie ciągnie ;) To moja klęska pedagogiczna, ale na szkoleniowca nijak się nie nadaję, jednakowoż Ovo wszystko umie, wszystko wie tylko się tym nie chwali :))

• Upvote 1
Posted

Bardzo kochasz swoją psicę :) Masz rację, nie poddawaj się. Ja wzięłabym takie, żeby był ok obwód za łapkami i resztę dopasowałabym ręcznie, gdyby inaczej się nie dało :) Powodzenia ! Zapodaj wyniki :)

W przyszły wtorek będę dysponować książeczką zdrowia Figuni i wybierzemy się na szczepienie p/chorobom wirusowym. Figuni zasponsorowała to szczepienie Joanna1235, który wyadoptowała Figulca ze schronu. Co prawda zapożyczyliśmy nieco na szeleczki, ale wyrównamy to z bazarku, który kończy się w najbliższą niedzielę. Przeznaczyłam z niego dla Figuni 30 %. Mam nadzieję, że wystarczy to na zwrot zapożyczki i na czipa.